Godišnjica smrti četnika
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Godišnjica smrti četnika
Obilježena godišnjica smrti Srđana Aleksića
Srđan Aleksić ubijen je jer je branio svog prijatelja Bošnjaka Alena Glavovića
Nije vrijeme da se Srđan Aleksić žali kao izgubljeni momak, već da se slavi pobjeda čovjeka, rekao je danas njegov otac Rade Aleksić.
Njegov sin je na današnji dan prije 25 godina preminuo od povreda koje zadobio nakon što su napala četvorica rezervista bivše Vojske RS-a dok je branio prijatelja i sugrađanina Bošnjaka, Alena Glavovića.
Rade Aleksić poziva sve da budu ljudi, navodeći da Srđanov čin nije zaboravljen, što potvrđuju i česte poruke od, kako je dodao, dobronamjernih ljudi iz zemalja okruženja koji mu daju podršku i koji se sa poštovanjem sjećaju djela njegov sina.
Na Srđanov grob na Gradskom groblju Podgljivlje u Trebinju danas su položili cvijeće članovi porodice, prijatelja i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, koji je istakao da se o ovog mjesta poručuje da ljudi uvijek pobjeđuju.
"Postoje trenuci kada imamo i žal i tugu, kada možemo da kažemo da ljudska djela ne zastarijevaju, da će se veličati i da će biti trajna obaveza i grada i bilo koje vlasti da obilježavaju na dostojan način uspomene na ljude kakav je bio Srđan", uvjerava Petrović.
I predstavnici Udruženja tajnik SABNOR-a Jablanica Srđanovom ocu su poklonili ploču jablaničkog granita na kome je uklesan lik Srđana Aleksića.
Sekretar ovog druženja Ozren Islamović je istakao da će Srđanovo djelo budućim generacijama biti putokaz da na ovim prostorima ima humanosti, ljudskosti i nade.
Aleksić se 21. januara 1993. godine u Trebinju suprotstavio zločincima i zaštitio Glavovića, govoreći mu da bježi, što je on i učinio, dok su četvorica vojnika, umjesto Glavovića, kundacima pušaka brutalno pretukli Srđana, koji je od zadobijenih rana pao u komu i preminuo 27. januara 1993. godine.
Godine 2012. u Srbiji je posthumno odlikovan zlatnom medaljom za hrabrost „Miloš Obilić“ za ispoljenu hrabrost i delo ličnog herojstva.
O njemu se u Trebinju igra pozorišna predstava „Epilog“, snimljen je film „Krugovi“.
Srđan Aleksić je dobio ulicu u Beogradu, Sarajevu, prolaz u Pančevu, Novom Sadu....
https://www.slobodnaevropa.org/a/29001985.html
--------------------------
Kad četnici ubijaju svoje, svima je drago
crvenkasti-
2014-04-17
Re: Godišnjica smrti četnika
Nisam ja kriv što mi je drago kad su četnici glupi!
Jel mi imamo heroja Hrvata koji je spasio nekog Srbina? Naravno da nemamo!
crvenkasti-
2014-04-17
Naravno da nemamo, Hrvat koji bi spasio Srbina je po definiciji izdajica ne heroj.crvenkasti wrote:Nisam ja kriv što mi je drago kad su četnici glupi!
ti si preglup da istrazis ili prelijen..nista cudnocrvenkasti wrote:Nisam ja kriv što mi je drago kad su četnici glupi!
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Točno. Heroji oni koji su ubijali četnike,a ne oni koji su ih spašavali.
Oni obrnuto, Zato su i izgubili.
crvenkasti-
2014-04-17
kako ti se da irud te jebo dvajs i vise godina isto verglat...crvenkasti wrote:Točno. Heroji oni koji su ubijali četnike,a ne oni koji su ih spašavali.
2015-09-08
vuksadinare wrote:kako ti se da irud te jebo dvajs i vise godina isto verglat...crvenkasti wrote:Točno. Heroji oni koji su ubijali četnike,a ne oni koji su ih spašavali.
Da je tebi otac četnik i da ti je cijeli život govorio da si glup i nesposoban, i ti bi ih mrzio,
crvenkasti-
2014-04-17
...obiteljske probleme rjesavaj unutar cetri zidacrvenkasti wrote:vuksadinare wrote:kako ti se da irud te jebo dvajs i vise godina isto verglat...crvenkasti wrote:Točno. Heroji oni koji su ubijali četnike,a ne oni koji su ih spašavali.
Da je tebi otac četnik i da ti je cijeli život govorio da si glup i nesposoban, i ti bi ih mrzio,
2015-09-08
Njegovi to rade već 200 godina, samo nastavlja obiteljsku tradiciju.vuksadinare wrote:kako ti se da irud te jebo dvajs i vise godina isto verglat...crvenkasti wrote:Točno. Heroji oni koji su ubijali četnike,a ne oni koji su ih spašavali.
vuksadinare wrote:...obiteljske probleme rjesavaj unutar cetri zidacrvenkasti wrote:vuksadinare wrote:kako ti se da irud te jebo dvajs i vise godina isto verglat...crvenkasti wrote:Točno. Heroji oni koji su ubijali četnike,a ne oni koji su ih spašavali.
Bolje mi je ovako. Domovinski rat mi je došao kao kec na desetku. Sad sam Hrvat, stan je moj, a on eno muči se u Srbiji. Tko je sad glup?
crvenkasti-
2014-04-17
jbg...uvalio te da cuvas stan a on crta..na kraju si pusio zbog njega...da je pravi bio ostao bi..i cist...crvenkasti wrote:vuksadinare wrote:...obiteljske probleme rjesavaj unutar cetri zidacrvenkasti wrote:vuksadinare wrote:kako ti se da irud te jebo dvajs i vise godina isto verglat...crvenkasti wrote:Točno. Heroji oni koji su ubijali četnike,a ne oni koji su ih spašavali.
Bolje mi je ovako. Domovinski rat mi je došao kao kec na desetku. Sad sam Hrvat, stan je moj, a on eno muči se u Srbiji. Tko je sad glup?
2015-09-08
Srđan Aleksić umro je prije 25 godina, pokušavši da zaštiti svog sugrađanina Alena Glavovića. Pokušavši da bude čovjek usred rata. Njega su 21. januara 1993. u rodnom Trebinju pretukli pripadnici Vojske Republike Srpske, kojoj je i sam pripadao, kada je stao u odbranu mladića bošnjačke nacionalnosti. Srđan je pao je u komu i preminuo šest dana kasnije, a njegova smrt postala je jedan od simbola rata na prostoru bivše Jugoslavije.
Aleksić se 21. januara 1993. godine u Trebinju suprotstavio zločincima i zaštitio Glavovića, govoreći mu da bježi, što je on i učinio, dok su četvorica vojnika, umjesto Glavovića, kundacima pušaka brutalno pretukli Srđana, koji je od zadobijenih rana pao u komu i preminuo 27. januara 1993. godine.
Godine 2012. u Srbiji je posthumno odlikovan zlatnom medaljom za hrabrost „Miloš Obilić“ za ispoljenu hrabrost i delo ličnog herojstva.
O njemu se u Trebinju igra pozorišna predstava „Epilog“, snimljen je film „Krugovi“.
Srđan Aleksić je dobio ulicu u Beogradu, Sarajevu, prolaz u Pančevu, Novom Sadu....
Alen Glavović je preživio rat. Danas živi u Malmeu u Švedskoj, radi kao čistač i ima dvoje djece, sina i kćerku. U intervjuu za B92 naveo je da ne prođe nijedan dan, a da ne pomisli na Srđana. Kaže i da svoju decu vaspitava da budu kao Srđan.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Kad je budala. Nama je učinio uslugu: jedan četnik manje, a jedan naš više.
crvenkasti-
2014-04-17
Decko je tesko bolestan, mislim svi se mi tu zezamo a nitko da mu savjetuje da potrazi pomoc psihijatra. Bar oni sto ga ovdje simpatiziraju bi mogli da mu daju koristan savjet da potrazi pomoc.vuksadinare wrote:kako ti se da irud te jebo dvajs i vise godina isto verglat...crvenkasti wrote:Točno. Heroji oni koji su ubijali četnike,a ne oni koji su ih spašavali.
omni-
2014-04-12
Nešto mu se ružno desilo očito..omni wrote:Decko je tesko bolestan, mislim svi se mi tu zezamo a nitko da mu savjetuje da potrazi pomoc psihijatra. Bar oni sto ga ovdje simpatiziraju bi mogli da mu daju koristan savjet da potrazi pomoc.vuksadinare wrote:kako ti se da irud te jebo dvajs i vise godina isto verglat...crvenkasti wrote:Točno. Heroji oni koji su ubijali četnike,a ne oni koji su ih spašavali.
Inače priča lijepa al tužna..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
omni wrote:Decko je tesko bolestan, mislim svi se mi tu zezamo a nitko da mu savjetuje da potrazi pomoc psihijatra. Bar oni sto ga ovdje simpatiziraju bi mogli da mu daju koristan savjet da potrazi pomoc.vuksadinare wrote:kako ti se da irud te jebo dvajs i vise godina isto verglat...crvenkasti wrote:Točno. Heroji oni koji su ubijali četnike,a ne oni koji su ih spašavali.
Nije to teška bolest. Najvažnije je da imam razumijevanje i podršku svoje okoline. Najbolje je kad te smjeste negdje gdje su svi slični, na neko mjesto gdje svi znaju da tu žive ovakvi kao ja. I da se to ogradi, da se zna gdje su granice, da nas priznaju i da svi znaju da smo tu mi.
crvenkasti-
2014-04-17
Koliko mi je pooznat slucaj crveni..njega je najvise ujebala zena sa nekim kredama..
2015-09-08
Svaki slucaj je na svoj nacin tezak ali realno moj slucaj je neusporediv sa slucajem crvenkastoga..a i sa mnogim slucajevima ovdje pa sam ipak optimisticniji od mnogih
2015-09-08
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Peta godišnjica smrti oca alt righta
» Godišnjica smrti Olivera Dragojevića
» Godisnjica smrti dr.Ivana Sretera
» Godišnjica smrti generala Martina Špegelja
» Obilježena godišnjica svirepog zločina četnika u selu Vranić kod Beograda
» Godišnjica smrti Olivera Dragojevića
» Godisnjica smrti dr.Ivana Sretera
» Godišnjica smrti generala Martina Špegelja