Prvi turski gubici u Siriji? Razneti tenkovi VIDEO
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Prvi turski gubici u Siriji? Razneti tenkovi VIDEO
[size=30]Prvi turski gubici u Siriji? Razneti tenkovi VIDEO
Damask -- Na internetu se pojavio snimak na kom se vidi trenutak ispaljivanja navođene rakete na turski tenk „leopard“.
IZVOR: TANJUG, SPUTNJIK NEDELJA, 21.01.2018. | 18:36
[/size]
screenshot
Video su na Jutjubu objavili pripadnici kurdskih Odreda narodne samoodbrane (YPG).
Prema podacima agencije ANF njuz, borbeno vozilo je granatirano sa područja sela Kurdo, koje se nalazi u blizini sirijskog grada Afrina.
Kurdi su za 24 časa u borbama uništili pet turskih tenkova u području Afrina. Još dva tenka su onesposobljena u selu Dikmetaš i dva u predgrađu grada Tel Rifat, navodi se u saopštenju.
Upravo u tom mestu su u ovom trenutku u toku najžešće borbe između YPG i turske vojske.
Komanda YPG tvrdi da su u borbama na severozapadu Sirije ubijena četiri turska vojnika, kao i 10 proturskih boraca. Osim toga, u sukobima u Bilbilu su, kako navode, poginula 4 turska vojnika, dok je veliki broj ranjen.
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je da će turske snage brzo završiti operaciju u enklavi sirijskih Kurda, Afrinu.
Erdogan je istakao da YPG neće moći da se osloni na podršku Vašingtona kako bi porazila Tursku, prenosi Rojters.
"Nema uzmicanja... Nismo sami, Alah je uz nas. Uz Božju volju, ova operacija će se ubrzo okončati", istakao je on, navodi AP.
Turski predsednik je, govoreći na kongresu svoje vladajuće partije AKP u severozapadnom gradu Bursi, optužio neke turske saveznike da su YPG poslali 2.000 avionskih isporuka i 5.000 kamionskih tovara oružja.
Turska, inače, YPG smatra produžetkom zabranjene Kurdistanske radničke partije (PKK), koja vodi 30-godišnju pobunu na pretežno krdskom jugoistoku Turske, dok SAD podržavaju YPG u borbi protiv Islamske države u Siriji.
Turska vojska danas je ušla u Afrin dan nakon što je pokrenula vazdušne udare u tom regionu, gađajući snage YPG sirijskih Kurda, navodi britanska agencija.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=01&dd=21&nav_category=78&nav_id=1349598
Damask -- Na internetu se pojavio snimak na kom se vidi trenutak ispaljivanja navođene rakete na turski tenk „leopard“.
IZVOR: TANJUG, SPUTNJIK NEDELJA, 21.01.2018. | 18:36
[/size]
Podeli
screenshot
Video su na Jutjubu objavili pripadnici kurdskih Odreda narodne samoodbrane (YPG).
Prema podacima agencije ANF njuz, borbeno vozilo je granatirano sa područja sela Kurdo, koje se nalazi u blizini sirijskog grada Afrina.
Kurdi su za 24 časa u borbama uništili pet turskih tenkova u području Afrina. Još dva tenka su onesposobljena u selu Dikmetaš i dva u predgrađu grada Tel Rifat, navodi se u saopštenju.
Upravo u tom mestu su u ovom trenutku u toku najžešće borbe između YPG i turske vojske.
Komanda YPG tvrdi da su u borbama na severozapadu Sirije ubijena četiri turska vojnika, kao i 10 proturskih boraca. Osim toga, u sukobima u Bilbilu su, kako navode, poginula 4 turska vojnika, dok je veliki broj ranjen.
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je da će turske snage brzo završiti operaciju u enklavi sirijskih Kurda, Afrinu.
Erdogan je istakao da YPG neće moći da se osloni na podršku Vašingtona kako bi porazila Tursku, prenosi Rojters.
"Nema uzmicanja... Nismo sami, Alah je uz nas. Uz Božju volju, ova operacija će se ubrzo okončati", istakao je on, navodi AP.
Turski predsednik je, govoreći na kongresu svoje vladajuće partije AKP u severozapadnom gradu Bursi, optužio neke turske saveznike da su YPG poslali 2.000 avionskih isporuka i 5.000 kamionskih tovara oružja.
Turska, inače, YPG smatra produžetkom zabranjene Kurdistanske radničke partije (PKK), koja vodi 30-godišnju pobunu na pretežno krdskom jugoistoku Turske, dok SAD podržavaju YPG u borbi protiv Islamske države u Siriji.
Turska vojska danas je ušla u Afrin dan nakon što je pokrenula vazdušne udare u tom regionu, gađajući snage YPG sirijskih Kurda, navodi britanska agencija.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=01&dd=21&nav_category=78&nav_id=1349598
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Re: Prvi turski gubici u Siriji? Razneti tenkovi VIDEO
Jesam se naslusao godinama ovde o Turskim leopardima i sada vidim kako ga Kurdski sandalas neutralisao bez problema.
Bacen novac.
Bacen novac.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Serbinho-3 wrote:Jesam se naslusao godinama ovde o Turskim leopardima i sada vidim kako ga Kurdski sandalas neutralisao bez problema.
Bacen novac.
stavio sam slike na temu sirija. taj leopard 2
vidiš i sam da se snimka prekida par sekundi nakon udarca. da su ostavili snimku dužu još pola minute, vidio bi da je tenk živ i zdrav(relativno).
mislim kurdima više sreće drugi put, ali ovaj tenk je živ i zdrav. za ostala 4 tenka, trebamo neki dokaz, neku sliku, ili neko tursko priznanje.
Leopard 2 , ima jednu slabu točku, mislim da je to lijeva strana kupole gdje stoje granate. ovi su pogodili desnu stranu kupole. ako pogodiš lijevu stranu kupole gdje su granate, ode cijeli tenk u tri pičke materine. i naravno ako ga pogodiš u guzicu direktno. i opet ovisi sa kojim raketama. novije rakete bolje rakete.. drugačije je gađati sa nekim sovjetskim raketama iz 70godina, a drugačije je sa sovjetskim raketama iz 80tih ili ruskim iz 90tih.. isto je i sa američkim oružjem
Guest- Guest
Ma tenk je tenk..uvijek ce imati slabu tocku..vazna je samo preciznost i pozicija sa koje gadjas...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
ma imaju pun kurac maljutki, kornetu ili onom americkom nebi pobjegao s ostecenjemPinochet wrote:Serbinho-3 wrote:Jesam se naslusao godinama ovde o Turskim leopardima i sada vidim kako ga Kurdski sandalas neutralisao bez problema.
Bacen novac.
stavio sam slike na temu sirija. taj leopard 2
vidiš i sam da se snimka prekida par sekundi nakon udarca. da su ostavili snimku dužu još pola minute, vidio bi da je tenk živ i zdrav(relativno).
mislim kurdima više sreće drugi put, ali ovaj tenk je živ i zdrav. za ostala 4 tenka, trebamo neki dokaz, neku sliku, ili neko tursko priznanje.
Leopard 2 , ima jednu slabu točku, mislim da je to lijeva strana kupole gdje stoje granate. ovi su pogodili desnu stranu kupole. ako pogodiš lijevu stranu kupole gdje su granate, ode cijeli tenk u tri pičke materine. i naravno ako ga pogodiš u guzicu direktno. i opet ovisi sa kojim raketama. novije rakete bolje rakete.. drugačije je gađati sa nekim sovjetskim raketama iz 70godina, a drugačije je sa sovjetskim raketama iz 80tih ili ruskim iz 90tih.. isto je i sa američkim oružjem
jednostavno maljutke su em slabe em poluprecisne
kurdi imaju javeline, ali to imaju oni kurdi istočno .. ovi zapadni kurdi su "fizički" odvojeni bili od američke vojne pomoći, pa imaju jedino nešto oružja što im se prošvercalo , čak i nešto što su im rusi dali. ali Sirijska vojska navodno dopušta da kroz njihov teritorij prolazi kurdska opskrba, pa ako uspiju prošvercati par posada sa javelinima, mogli bi se turci proveseliti.
naime javelin udara tenk sa vrha, gdje ima najslabiji oklop
Guest- Guest
znam za javeline al javelini su pod americkom paskom, da pocnu koristit javeline u afrinu eto amerima problemi s turcadijom, ,Pinochet wrote:kurdi imaju javeline, ali to imaju oni kurdi istočno .. ovi zapadni kurdi su "fizički" odvojeni bili od američke vojne pomoći, pa imaju jedino nešto oružja što im se prošvercalo , čak i nešto što su im rusi dali. ali Sirijska vojska navodno dopušta da kroz njihov teritorij prolazi kurdska opskrba, pa ako uspiju prošvercati par posada sa javelinima, mogli bi se turci proveseliti.
a imaju oni i korneta dosta,
velim ti da mi je damir rekao da odmah nakon oslobadjanja alepa i linkanja sa kurdima su im poslali konvoje oruzja, kurdi su trebali ocistit teren do al baba al su se turci umjesali, no napravili su dosta, uzeli meng aerodrom i jos neka sela ispod tako da je sa imala direknu shoru jedino sa isilovcima
Ma i Hrvatska je opskrbljivala kurde oružjem, njemci su ih obučavali na terenu.. ali više istočne kurde, ove kurde oko afrina, oni su bili dobri sa rusima i assadom, od njih su dobili kako i sam kažeš oružja.. ali koliko tamo ima boraca? vidim da je ta regija uglavnom sela, nema tu populacije gdje možeš mobilizrati. ovi kurdi sa istoka bi trebali sada krenuti pomoći svojoj braći.
Guest- Guest
imaju dosta borac, velik dio cine arapi koji su pobjegli iz alepa plus kurdi iz alepa koji su otisli masovno za afrinPinochet wrote:Ma i Hrvatska je opskrbljivala kurde oružjem, njemci su ih obučavali na terenu.. ali više istočne kurde, ove kurde oko afrina, oni su bili dobri sa rusima i assadom, od njih su dobili kako i sam kažeš oružja.. ali koliko tamo ima boraca? vidim da je ta regija uglavnom sela, nema tu populacije gdje možeš mobilizrati. ovi kurdi sa istoka bi trebali sada krenuti pomoći svojoj braći.
inace ovi kurdi se bas ne podnose s istocnim kurdima al politicki ih drze vezane
cek da se malo ovo razbukta, mislim da su kurdi malo pustili turcadiju da se ispuse u prvom valu
onda bi moglo bit gadnih iznenadjenja, naime nesto se suska da ce i sirijske specijalne snage za afrin a moda i veci kontigent vojske,
za sad nis nije potvdeno al bi se trebalo i krenut za hua i kefraja iz dva pravca
damir veli da su shahen jedinice otisle s linija, on je bio ranjen pa sad vozi visecjevni lanser, i premjesten je u drugu jedinicu
6to ranjavanje od pocetka rata, idijot, zaziva srecu
ne prcam, nema sedam drzavljanstava, nemam ni ja, on ima samo sirijsko, inace sam ga upoznao prije par godina u alepu, mama mu je hrvatica a stari sirijac, sirijski krscanin mislim,Pinochet wrote:jel taj damir nešto tipa 7 državljastva , ili zaista? imaš li kakvu screenshot gdje te on informira(možeš u paintu precrtati prezime ) ili nas prcaš :D
inace se bavi turizmom u latakiji, ima dva hotelcica i jedan restoran(skupa s roditeljima i bracom), ostali smo u kontaktu preko skajpa , inace lik j eprva liga i ne znam koji mu kurac da toliko juri po frontu
moze ko ostali sirijci, malo front malo sviranje kurcu, a i koliko je vec dugo moze jednostavo kazat odjebite
jebe ga andrenalin valjda
a screnshotove, nema sanse da nes takovo postam, i ne informira me, kad ga vidim online javim se pa lajmo malo, recimo jutros je bio online jer je slobodan dva dana, skajp mu je bio usporen do bola,
rekao je da u 5 mjesecu bude dolazio u hrvatsku kod bake i dede te rodbine, onda cemo se naci u zg, ako prezivi
ima jos jedan srbijanac al njega vidim svaka 2 mjeseca online, u stvari isto polusrbijanac i jedna vesna iz damaska
čukunbaba ti je ludaLeviathan2 wrote:a nemam ni ja 7 :DPinochet wrote:jel taj damir nešto tipa 7 državljastva , ili zaista? imaš li kakvu screenshot gdje te on informira(možeš u paintu precrtati prezime ) ili nas prcaš :D
a kad vam postam sliku pasosa, oces li se izvinut javno? sto me jebes skupa s ludom norkom i kajom :P
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
kak znas?Noor wrote:čukunbaba ti je ludaLeviathan2 wrote:a nemam ni ja 7 :DPinochet wrote:jel taj damir nešto tipa 7 državljastva , ili zaista? imaš li kakvu screenshot gdje te on informira(možeš u paintu precrtati prezime ) ili nas prcaš :D
a kad vam postam sliku pasosa, oces li se izvinut javno? sto me jebes skupa s ludom norkom i kajom :P
jbte ti si nadarena supernaturalno
stvarno je bila luda, s nekih 40 pukla i jos 45 onako munjena zivjela,
i ne pita te on za pasoše...pita za izvjesnog damiraLeviathan2 wrote:a nemam ni ja 7 :DPinochet wrote:jel taj damir nešto tipa 7 državljastva , ili zaista? imaš li kakvu screenshot gdje te on informira(možeš u paintu precrtati prezime ) ili nas prcaš :D
zajebava, isto kao sto je zajebavao za placu, pa me onda jos i metilda spopljuvala kad sam mu postao 10 000€ uslikanih na stolu a koji nisu placa nego 4 transa za obavljeni posao a i skrin od iznosa place :DNoor wrote:i ne pita te on za pasoše...pita za izvjesnog damiraLeviathan2 wrote:a nemam ni ja 7 :DPinochet wrote:jel taj damir nešto tipa 7 državljastva , ili zaista? imaš li kakvu screenshot gdje te on informira(možeš u paintu precrtati prezime ) ili nas prcaš :D
ak oce mogu mu svaku tako :D
gatam u runeLeviathan2 wrote:kak znas?Noor wrote:čukunbaba ti je ludaLeviathan2 wrote:a nemam ni ja 7 :DPinochet wrote:jel taj damir nešto tipa 7 državljastva , ili zaista? imaš li kakvu screenshot gdje te on informira(možeš u paintu precrtati prezime ) ili nas prcaš :D
ne priznam bez graha s rebricama, ebes rune :PNoor wrote:gatam u runeLeviathan2 wrote:kak znas?Noor wrote:čukunbaba ti je ludaLeviathan2 wrote:a nemam ni ja 7 :DPinochet wrote:jel taj damir nešto tipa 7 državljastva , ili zaista? imaš li kakvu screenshot gdje te on informira(možeš u paintu precrtati prezime ) ili nas prcaš :D
catabbath-
2015-08-22
Lepo, lepo... Win-win situacija
Similar topics
» Reporter CNNa, Turski plaćenici u Siriji su bivši ISILovci
» Turski mediji pišu da je Rusija napala humanitarni konvoj kamiona u Siriji
» Objavljen video uništavanja ruskog helikoptera u Siriji
» Video : Prvi let novog turskog helikoptera
» VIDEO) RUSI OBJAVILI BRUTALNU STATISTIKU: Evo čime smo i kako oborili američke rakete u Siriji
» Turski mediji pišu da je Rusija napala humanitarni konvoj kamiona u Siriji
» Objavljen video uništavanja ruskog helikoptera u Siriji
» Video : Prvi let novog turskog helikoptera
» VIDEO) RUSI OBJAVILI BRUTALNU STATISTIKU: Evo čime smo i kako oborili američke rakete u Siriji
Page 1 of 2