"Obama rekao Nikoliću: Za Srbiju sve što treba"
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
"Obama rekao Nikoliću: Za Srbiju sve što treba"
[size=36]"Obama rekao Nikoliću: Za Srbiju sve što treba"[/size]
Predsednik SAD Barak Obama rekao je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću u Njujorku da "može da mu traži šta god treba za Srbiju", kaže Nikolićeva savetnica.
Stanislava Pak je u Kažiprstu navela da je susret predsednika bio srdačan i da je Obama Nikoliću poručio da je Srbija najzaslužnija za stabilnost u regionu.
Savetnica za medije predsednika Srbije je rekla i da očekuje da će sledeći sastanak sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović predsednik imati u hrvatskoj prestonici.
Govoreći o porukama koje stižu iz Zagreba poslednjih dana, Stanislava Pak kaže da se predsednik na njih ne obazire.
"Bilo kakve izjave neće promeniti politiku mira i dobrosusedskih odnosa koju vodi Srbija. Izjave predsednika hrvatske vlade govore o njemu, a mi ne učestvujemo u njihovoj izbornoj kampanji", rekla je ona.
Kako je istakla, saradnja predsednika sa Vladom Srbije je konkretna i konstruktivna i radi se u interesu Srbije.
"To se vidi i sada veliki broj država sa uvažavanjem prihvata Srbiju, jer smo pokazali najbolje lice u mnogim slučajevima, kao sada sa izbeglicama", rekla je ona.
Na pitanje kako se u konkretnu saradnju sa vladom uklapa činjenica da nema mnogo reči o predsednikovoj platformi za Kosovo, ona kaže:
"Kada dođe vreme i ta tema bude aktuelna, platforma će sigurno biti izneta na sto, u to nema nikakve sumnje."
Predsednikova savetnica je rekla i da će Nikolić podržati svaku odluku o izborima koju donese premijer Aleksandar Vučić, ali je podvukla i da se ne razmišlja o vanrednim predsedničkim izborima.
"Odluka je na predsedniku vlade i on će je doneti. Ako proceni da je to u najboljem interesu Srbije, izbori će biti održani i predsednik će svakako podržati njegovu odluku. On podržava stranku koju je osnovao i politiku vlade", rekla je ona.
Takođe, rekla je da je kampanja koju tabloidi vode protiv predsednika vidljava svakodnevno.
"Metode kojima se koriste su ispod svakog nivoa, oni iznose najstrašnije nesitine. Očekivali smo da reaguju nadležni organi, ali se to nije dogodilo. To rade oni kojima interes Srbije nije na prvom mestu, ali ja ne bih da govorim o tome ko su ti ljudi i da li su to tajkuni", rekla je Stanislava Pak.
Predsednik SAD Barak Obama rekao je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću u Njujorku da "može da mu traži šta god treba za Srbiju", kaže Nikolićeva savetnica.
Stanislava Pak je u Kažiprstu navela da je susret predsednika bio srdačan i da je Obama Nikoliću poručio da je Srbija najzaslužnija za stabilnost u regionu.
Savetnica za medije predsednika Srbije je rekla i da očekuje da će sledeći sastanak sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović predsednik imati u hrvatskoj prestonici.
Govoreći o porukama koje stižu iz Zagreba poslednjih dana, Stanislava Pak kaže da se predsednik na njih ne obazire.
"Bilo kakve izjave neće promeniti politiku mira i dobrosusedskih odnosa koju vodi Srbija. Izjave predsednika hrvatske vlade govore o njemu, a mi ne učestvujemo u njihovoj izbornoj kampanji", rekla je ona.
Kako je istakla, saradnja predsednika sa Vladom Srbije je konkretna i konstruktivna i radi se u interesu Srbije.
"To se vidi i sada veliki broj država sa uvažavanjem prihvata Srbiju, jer smo pokazali najbolje lice u mnogim slučajevima, kao sada sa izbeglicama", rekla je ona.
Na pitanje kako se u konkretnu saradnju sa vladom uklapa činjenica da nema mnogo reči o predsednikovoj platformi za Kosovo, ona kaže:
"Kada dođe vreme i ta tema bude aktuelna, platforma će sigurno biti izneta na sto, u to nema nikakve sumnje."
Predsednikova savetnica je rekla i da će Nikolić podržati svaku odluku o izborima koju donese premijer Aleksandar Vučić, ali je podvukla i da se ne razmišlja o vanrednim predsedničkim izborima.
"Odluka je na predsedniku vlade i on će je doneti. Ako proceni da je to u najboljem interesu Srbije, izbori će biti održani i predsednik će svakako podržati njegovu odluku. On podržava stranku koju je osnovao i politiku vlade", rekla je ona.
Takođe, rekla je da je kampanja koju tabloidi vode protiv predsednika vidljava svakodnevno.
"Metode kojima se koriste su ispod svakog nivoa, oni iznose najstrašnije nesitine. Očekivali smo da reaguju nadležni organi, ali se to nije dogodilo. To rade oni kojima interes Srbije nije na prvom mestu, ali ja ne bih da govorim o tome ko su ti ljudi i da li su to tajkuni", rekla je Stanislava Pak.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Re: "Obama rekao Nikoliću: Za Srbiju sve što treba"
Samo namoj bombe i sankcije ovaj put.
Last edited by dzango on Tue 29 Sep - 17:14; edited 1 time in total
2014-04-19
Zajebao sam Pižona. Pretekao sam ga.
Daj jednu atomsku ....
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Pu maleru.RayMabus wrote:Daj jednu atomsku ....
2014-04-19
Normalna stvar, SAD i Srbija su saveznici još iz paleolitika.
Guest- Guest
Kirbi: Vučić pokazao odlučnost i političku hrabrost................................................................................................................................................................
G. Avalić | 29. 09. 2015. - 17:53h 18:46h | Foto: P. Marković | Komentara: 37
Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi izjavio je danas da SAD žele stabilnost u regionu zapadnog Balkana i istakao da je premijer Aleksandar Vučić uložio veliki trud i pokazao političku hrabrost da se za to stvore uslovi................................................................................................
Dobro se slaže sa srpskim premijerom: Kirbi
Kirbi, koji je bio gost serijala "SMART Talk" Američke privredne komore u Srbiji (AmCham), rekao je da SAD žele stabilan region koji to ne može da bude ukoliko ne napreduje, ukoliko mladi misle da ovde nemaju budućnost i ukoliko postoji stalni odliv mozgova.
- On (Vučić) se trudi da takve uslove stvori ovde i mislim da se ozbiljno trudi da to sprovede - rekao je Kirbi.
Upitan o odnosu sa srpskim premijerom, Kirbi je rekao da se oni dobro slažu i da smatra da je šef srpske vlade vredan i odlučan u tome da je Evropska unija put na kojem Srbija treba i želi da bude.
Prema njegovim rečima, premijer Vučić je jedan od retkih političara koji je odlučio da učini nešto kako bi se u Srbiji popravila ekonomska situacija.
- Godinama ovde nije bilo mnogo političara koji su brinuli za ekonomiju. Mislim da je Ivica Dačić počeo time da se bavi 2013. kada je misija MMF-a došla ovde...- rekao je Kirbi.
Kirbi je rekao i da je naš i svetski najboljni teniser Novak Đoković dobar uzor mladima.
G. Avalić | 29. 09. 2015. - 17:53h 18:46h | Foto: P. Marković | Komentara: 37
Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi izjavio je danas da SAD žele stabilnost u regionu zapadnog Balkana i istakao da je premijer Aleksandar Vučić uložio veliki trud i pokazao političku hrabrost da se za to stvore uslovi................................................................................................
Dobro se slaže sa srpskim premijerom: Kirbi
Kirbi, koji je bio gost serijala "SMART Talk" Američke privredne komore u Srbiji (AmCham), rekao je da SAD žele stabilan region koji to ne može da bude ukoliko ne napreduje, ukoliko mladi misle da ovde nemaju budućnost i ukoliko postoji stalni odliv mozgova.
- On (Vučić) se trudi da takve uslove stvori ovde i mislim da se ozbiljno trudi da to sprovede - rekao je Kirbi.
Upitan o odnosu sa srpskim premijerom, Kirbi je rekao da se oni dobro slažu i da smatra da je šef srpske vlade vredan i odlučan u tome da je Evropska unija put na kojem Srbija treba i želi da bude.
Prema njegovim rečima, premijer Vučić je jedan od retkih političara koji je odlučio da učini nešto kako bi se u Srbiji popravila ekonomska situacija.
- Godinama ovde nije bilo mnogo političara koji su brinuli za ekonomiju. Mislim da je Ivica Dačić počeo time da se bavi 2013. kada je misija MMF-a došla ovde...- rekao je Kirbi.
Kirbi je rekao i da je naš i svetski najboljni teniser Novak Đoković dobar uzor mladima.
Guest- Guest
Obama Nikoliću: Najzaslužniji ste za stabilnost u regionu...............................................................................................................................
Tanjug | 29. septembar 2015. 17:12 | Komentara: 28Američki predsednik Barak Obama ocenio je, u susretu sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem da je Srbija najzaslužnija za uspostavljanje stabilnosti u jugoistočnoj Evropi i ponudio pomoć, ako joj bude potrebno
Vi ste najzaslužniji za uspostavljanje stabilnosti u regionu jugoistočne Evrope i ako Srbiji bude potrebna bilo kakva pomoć, pozovite me", rekao je Obama Nikoliću, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.
Guest- Guest
Da Srbija najzaslužnija za uspostavljanje stabilnosti u regiji jugoistočne Europe...
Guest- Guest
hrvati trenutno nemaju facu da parira Vučiću, na nivou regiona,
a time i šire. Zoran je sam sebe diskreditovao. uvalio je autogolove.
srbija sve vise i uspesnije vraca poziciju iz doba monarhije.
da, resetovanje monarhijhe bilo bi fenomenalno, politicki i ekonomski.
Last edited by pizzon on Tue 29 Sep - 20:19; edited 1 time in total
Guest- Guest
pizzon wrote:hrvati trenutno nemaju facu da pararira Vučiću, na nivou regiona,
Guest- Guest
Stanislava Pak, savetnik T.Nikolica
Last edited by pizzon on Tue 29 Sep - 20:31; edited 1 time in total (Reason for editing : dopuna)
Guest- Guest
Može da ga pita da nema slučajno akumulatore za Mig-owe.
2014-04-11
RayMabus wrote:Može da ga pita da nema slučajno akumulatore za Mig-owe.
Guest- Guest
ono, istina, hrvati su malo nervozni. nisu navikli na uravnotezen
stav zapada. ono, istina, boli činjenica da je zapad poslao coveka
u Boegrad, Hana, da se obrati hrvatima sa zahtevom da otvore granicu.
nije bilo prijatno, a plus oni kao neka EU destinacija, a mi kao nismo.
ma, evo danas slusam da je EU na granici prema makedoniji. svi smo,
tamo, srbi, italijani, austrijanci, slovenci, madjari, sve sami panduri, prate
situaciju. eto drugovi hrvati gde pocinje i zavrsava eu ):)
stav zapada. ono, istina, boli činjenica da je zapad poslao coveka
u Boegrad, Hana, da se obrati hrvatima sa zahtevom da otvore granicu.
nije bilo prijatno, a plus oni kao neka EU destinacija, a mi kao nismo.
ma, evo danas slusam da je EU na granici prema makedoniji. svi smo,
tamo, srbi, italijani, austrijanci, slovenci, madjari, sve sami panduri, prate
situaciju. eto drugovi hrvati gde pocinje i zavrsava eu ):)
Last edited by pizzon on Tue 29 Sep - 20:40; edited 1 time in total (Reason for editing : dopuna)
Guest- Guest
Šta će EU na granici sa Makedonijom ? Popisuju imigrante da ih poslije mogu wračat Grćima ....
2014-04-11
ne znam sta ce, ali su dole na nasoj granici prema makedonji.
rekose da ih bugarska ne interesuje, mali priliv.
rekose da ih bugarska ne interesuje, mali priliv.
Guest- Guest
Znam da su dole na toj granići , mislio sam da misliš na makedonsko - grčku.
Inače neznam koja im je funkćija kad owi i onako prelaze kako ih wolja tako da su nepotrebni totalno.
Ako će swe propuštat onda nema smisla da uopće i postoje ikakwi graničari dole.
Inače neznam koja im je funkćija kad owi i onako prelaze kako ih wolja tako da su nepotrebni totalno.
Ako će swe propuštat onda nema smisla da uopće i postoje ikakwi graničari dole.
2014-04-11
http://www.srbijadanas.com/clanak/da-li-nova-pogranicna-straza-eu-moze-da-zaustavi-priliv-migranata-24-09-2015
2014-04-11
prije bi ovako rekao..'dragi srbi vi ste samsam ok..pustite izbjeglcie da se kod vas udome a mi cemo vam biti zahvalni na tome i poslati par aviona brasna i kuruze'
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Kolinda putuje u Srbiju kako bi se ispričala Nikoliću što je SDP-ov Račan napustio kongres SKJ 90’
» Psihijatar koji je rekao da Pernara treba zaustaviti: "Prijete mi smrću"
» Za haludovo je HDZEOV ministar turizma rekao da je socijslisticki mastodont i da ga treba srusiti
» "Hrvatska treba povući Srbiju na zapad..."
» Georg Soroš kuje podmukli plan:Migrante treba naselit u Srbiju
» Psihijatar koji je rekao da Pernara treba zaustaviti: "Prijete mi smrću"
» Za haludovo je HDZEOV ministar turizma rekao da je socijslisticki mastodont i da ga treba srusiti
» "Hrvatska treba povući Srbiju na zapad..."
» Georg Soroš kuje podmukli plan:Migrante treba naselit u Srbiju
Page 1 of 3