Hrvati su institucionalizirali strah od otkaza
Page 4 of 6
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Hrvati su institucionalizirali strah od otkaza
mamin sin wrote:Pinochet wrote:mamin sin wrote:Pinochet wrote:nedostaju deseci tisuća radnika ljeti,
privatni sektor bi zaposlio na 3 mjeseca preko ljeta radnike a ne može jer mu država krade radnu snagu koju zapošljava cijelu godinu
umjesto da ljudi rade 12 mjeseci za državu mogli bi raditi 3 mjeseca za privatnika, pa biti nezaposleni ostalih 9 mjeseci u godini
turistička sezona se već sada produžila na 6mjeseci(od uskrsa do 1.10 čak i 1.11 - već sada su zapošljavanja - ja sam prije 2 dana imao poziv da dodjem na jedan otok radit, odbio sam čekam bolje ponude još je rano) , a u dubrovniku traje i 9mjeseci tuta-forca.. gdje u tih 9mjeseci nakupiš više radnih sati, tako da 3mjeseca nemoraš ništa raditi..
bježe neradnici u Njemačku, neće tu da rade pošteno za Hrvatskog privatnika 3-4 mjeseca u godini
nego odoše u Njemačku radit punih 12 mjeseci, a ovdje bi imali pola godine slobodno za odmor
nemaju ljudi radne navike, ljenost je to, i loš kućni odgoj
umjesto da prihvate odgovornsot i od djece prerastu u muškarce oni bježe u Irske, Njemačke, Amerike, kud god već
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
kad ima posla bez obzira što stojiš 10 i više sati jedeš u hodu ili kad završiš s poslom (moj zadnji poslodavac tj koza istarska)mamin sin wrote:aben wrote:drugin ričima,mamin sin wrote:Pinochet wrote:nedostaju deseci tisuća radnika ljeti,
privatni sektor bi zaposlio na 3 mjeseca preko ljeta radnike a ne može jer mu država krade radnu snagu koju zapošljava cijelu godinu
umjesto da ljudi rade 12 mjeseci za državu mogli bi raditi 3 mjeseca za privatnika, pa biti nezaposleni ostalih 9 mjeseci u godini
namesto da rodu 3 miseca za privatnika, oni ne rodu 12 miseci za državu.
kako glasi tvoj oglas za radnika, nudiš piat juhe od kamena i koricu kruha?
kupuješ rad u zamjenu za hranu, smještaj nije uključen
immortal-
2014-04-16
ma mislio si sve srediti ako odeš van... ni tamo nije sjajno ali bar dobiješ plaću kod švabepismejker wrote:st ose bunute..?? U svabiji vas zaposle,godinu dana driftačite,i nakon godinu dana vam bez objasnjenja ili obaveza mogu dati otkaz...Potom,ako zadovoljite,nakon tih godinu dana,ide jos jedan ugovor na godinu dana..ista shema..
dakle,sumaesummarum..Dvije godine ste na probnom periodu..i nema garancija..
immortal-
2014-04-16
jedino mjesto gdje možete nešto promijeniti u svoju korist je hrvatska. vani plešete kako gazde sviraju jer ste na stranom njihovom terenu. a ovdje ste doma i dozvoljavate da vas par tisuća rvata! psihopata kriminalaca koji su uzurpirali vlast jebu u zdrav mozak. čega i koga se bojite? rvacke policije? ili?
Guest- Guest
problem je u vama jer ne shvacate
ja prodajem svoj rad i svoje umijece
nitko i nitko ne moze da me ucjenjuje, odmah odjeb
e da se tako svi postavljaju poslodavci bi se dobrano zamislili, ovako veeelika vecina saginje glavu i drhturi oce li dobit otkaz i kako ce naci drugi posao
ja posao najdem u roku odmah kad pozelim, i ne biram, jedini uvjet je da je solidno placen
a koliko ce trajat ne zanima me apsolutno jer mozda mi sutra sleti komarac na kurac i odleprsam dalje
e da se tako svi postavljaju poslodavci bi se dobrano zamislili, ovako veeelika vecina saginje glavu i drhturi oce li dobit otkaz i kako ce naci drugi posao
ja posao najdem u roku odmah kad pozelim, i ne biram, jedini uvjet je da je solidno placen
a koliko ce trajat ne zanima me apsolutno jer mozda mi sutra sleti komarac na kurac i odleprsam dalje
i kod nas je takoGnječ wrote:jedino mjesto gdje možete nešto promijeniti u svoju korist je hrvatska. vani plešete kako gazde sviraju jer ste na stranom njihovom terenu. a ovdje ste doma i dozvoljavate da vas par tisuća rvata! psihopata kriminalaca koji su uzurpirali vlast jebu u zdrav mozak. čega i koga se bojite? rvacke policije? ili?
ovo drugo si potpuno u pravu
immortal-
2014-04-16
sve sam sredio..poanta jest,sto sve trazi i izvjesno zrtvovanje vremena i jako puno truda..mortal-joint wrote:ma mislio si sve srediti ako odeš van... ni tamo nije sjajno ali bar dobiješ plaću kod švabepismejker wrote:st ose bunute..?? U svabiji vas zaposle,godinu dana driftačite,i nakon godinu dana vam bez objasnjenja ili obaveza mogu dati otkaz...Potom,ako zadovoljite,nakon tih godinu dana,ide jos jedan ugovor na godinu dana..ista shema..
dakle,sumaesummarum..Dvije godine ste na probnom periodu..i nema garancija..
Guest- Guest
bravo..moj stav u potpunosti...tko leti,taj i vrijedi..Leviathan2 wrote:problem je u vama jer ne shvacate
Guest- Guest
pismejker wrote:Jednostavno ne volim gledati ljude kako se muce i pate.to je jos jedan od razloga zasto sam prije 4 godine otisao van,ali i zdravo gradjansko i poslovno okruzenje..Ne moze se covjek ugodno osjecati u bolesnoj sredini..
Hoćeš reći da ni Židovi nisu kao što su nekad bili ???? :-D
immortal-
2014-04-16
mortal-joint wrote:pismejker wrote:Jednostavno ne volim gledati ljude kako se muce i pate.to je jos jedan od razloga zasto sam prije 4 godine otisao van,ali i zdravo gradjansko i poslovno okruzenje..Ne moze se covjek ugodno osjecati u bolesnoj sredini..
ehhhhh....sram te bilo...mortal-joint wrote:pismejker wrote:Jednostavno ne volim gledati ljude kako se muce i pate.to je jos jedan od razloga zasto sam prije 4 godine otisao van,ali i zdravo gradjansko i poslovno okruzenje..Ne moze se covjek ugodno osjecati u bolesnoj sredini..
Guest- Guest
Šta's taki? Dobra je fora!pismejker wrote:ehhhhh....sram te bilo...mortal-joint wrote:pismejker wrote:Jednostavno ne volim gledati ljude kako se muce i pate.to je jos jedan od razloga zasto sam prije 4 godine otisao van,ali i zdravo gradjansko i poslovno okruzenje..Ne moze se covjek ugodno osjecati u bolesnoj sredini..
je,ali bih Mortalki rado dao po guzi...Regoč wrote:Šta's taki? Dobra je fora!pismejker wrote:ehhhhh....sram te bilo...mortal-joint wrote:pismejker wrote:Jednostavno ne volim gledati ljude kako se muce i pate.to je jos jedan od razloga zasto sam prije 4 godine otisao van,ali i zdravo gradjansko i poslovno okruzenje..Ne moze se covjek ugodno osjecati u bolesnoj sredini..
Guest- Guest
E, to'š morat s njom dogovorit. Moju podršku imaš!pismejker wrote:je,ali bih Mortalki rado dao po guzi...Regoč wrote:Šta's taki? Dobra je fora!pismejker wrote:ehhhhh....sram te bilo...mortal-joint wrote:pismejker wrote:Jednostavno ne volim gledati ljude kako se muce i pate.to je jos jedan od razloga zasto sam prije 4 godine otisao van,ali i zdravo gradjansko i poslovno okruzenje..Ne moze se covjek ugodno osjecati u bolesnoj sredini..
Tko je blesav radit, fino niks žena, djeca, lagano hrpa nekretnina u pozadini i šta sad tu filozofirate o nekoj crkavici za kikiriki
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
koliko Longi imas para mjesecno za trosenje?RayMabus wrote:Tko je blesav radit, fino niks žena, djeca, lagano hrpa nekretnina u pozadini i šta sad tu filozofirate o nekoj crkavici za kikiriki
Guest- Guest
Koji će ti kurac nekretnine ako ih nemaš komu iznajmiti?RayMabus wrote:Tko je blesav radit, fino niks žena, djeca, lagano hrpa nekretnina u pozadini i šta sad tu filozofirate o nekoj crkavici za kikiriki
A nemam pojma, ako misliš trenutno ima nekih trideset tisuća kuna na kartici i štednji ali imam i dva stana koji vise tj jedan stari iznajmljuje plus zemlje pun kuracpismejker wrote:koliko Longi imas para mjesecno za trosenje?RayMabus wrote:Tko je blesav radit, fino niks žena, djeca, lagano hrpa nekretnina u pozadini i šta sad tu filozofirate o nekoj crkavici za kikiriki
Pazi ovi liberali pričaju šta pričaju, ja samo kažem da je to super samo ako imaš djecu nemogu oni gladovati mjesecima dok ti letiš okolo drkajući njihove liberalne metode
Može i to čoiče ali nemoj mi onda uletit sa nu vidi nema evropljana treba uvest crnce
Znaš pustit ću vas još malo a onda ću vam ispali metak u čelo jer mi od domovine radite Zimbabve
2014-04-11
RayMabus wrote:A nemam pojma, ako misliš trenutno ima nekih trideset tisuća kuna na kartici i štednji ali imam i dva stana koji vise tj jedan stari iznajmljuje plus zemlje pun kuracpismejker wrote:koliko Longi imas para mjesecno za trosenje?RayMabus wrote:Tko je blesav radit, fino niks žena, djeca, lagano hrpa nekretnina u pozadini i šta sad tu filozofirate o nekoj crkavici za kikiriki
Pazi ovi liberali pričaju šta pričaju, ja samo kažem da je to super samo ako imaš djecu nemogu oni gladovati mjesecima dok ti letiš okolo drkajući njihove liberalne metode
Može i to čoiče ali nemoj mi onda uletit sa nu vidi nema evropljana treba uvest crnce
Znaš pustit ću vas još malo a onda ću vam ispali metak u čelo jer mi od domovine radite Zimbabve
To na kartici se ne broji..ja imam oko 25000 na EC kartici,Ojrova naravno..ali to ne brojim..drzim kao staš,za dva kredita koja placam,kao garanciju,i za prilicno nisku kamatu za kredite...
Trosim mjesecno...puno...volim trositi...trenutna mi je zarada sto sa bratom iz Svicarske radimo..nije malo,s obzirom da ladim jaja i ucim..skolu zavrsavam ove godine i onda idem odradjivati stipendiju,paralelno posel sa bratom ostaje u slobodno vrijeme..cak mi pada na pamet da odradim pola vremena za otplatu stipendije,a pola platim taman da uhvatim neke dobre i bolje veze i poznanstva..naravno bez pravog znanja,od toga nes imati ladne vode..znanje ipak presudjuje,a ako ga imas,onda je dobro biti blizu vatri..da se ugrijes..
Guest- Guest
Poanta nisu pare i koliko tko ima, pa znam ja točnu lokaciju u južnoj Americi punu zlata gdje su indijanci bacali a još nije otkriveno, pa da to mene zanima onda bi sad tamo ronio a ne drka kurac doma
Rekoh ti pustit ću ovo još koju godinu a onda liberale na vješala
Rekoh ti pustit ću ovo još koju godinu a onda liberale na vješala
2014-04-11
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Strah i trepet širi se u Malmou, Hrvati u panici:'Prijete nam bombama, supruga sa kćeri će otići iz grada'
» HRVATI.TV – Hrvati iz Švicarske i Njemačke pokreću svoj TV program: Želimo prikazati autentičnu sliku
» Tko se boji otkaza
» U SAD 45,7 miljona otkaza
» Novi val otkaza u Americi
» HRVATI.TV – Hrvati iz Švicarske i Njemačke pokreću svoj TV program: Želimo prikazati autentičnu sliku
» Tko se boji otkaza
» U SAD 45,7 miljona otkaza
» Novi val otkaza u Americi
Page 4 of 6