Otkriven 2700 godina star otisak pečata upravitelja Jeruzalema
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Otkriven 2700 godina star otisak pečata upravitelja Jeruzalema
Eroo wrote:Amen.Noor wrote:Baruch Ha Shem Adonai!Eroo wrote:Jeruzalem se vraća kući.
Kotel
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Pouka da u drugoj (ili trećoj? prva bi bila oslobađanje Hispanije, druga oslobađanje središnje Europe i Balkana; da, u trećoj) rekonkvisti idemo do Meke i Medine.jastreb wrote:Pa nije im prvi put. Već su pišali po Španjolskoj,po Ugarskoj,došli do Karlovca i do Beča.Noor wrote:sad idu zapišat europu
Čemu se mi čudimo?
RayMabus wrote:Ne čudi me, štaš drugo i iskopat u zemlji lihvara, neš motiku sigurno
Šta lupetaš čudo jedno.
Pečat upućuje na PISMENOST, organiziranu zajednicu i društvo
ali šta bi ti moga znati o tome
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Ukazuje da su već tada postojali uhljebi, majku im jebem neradničku, parazitsku, hadezeovsku, čardaklijsku.Yehudi wrote:RayMabus wrote:Ne čudi me, štaš drugo i iskopat u zemlji lihvara, neš motiku sigurno
Šta lupetaš čudo jedno.
Pečat upućuje na PISMENOST, organiziranu zajednicu i društvo
ali šta bi ti moga znati o tome
Regoč wrote:Pouka da u drugoj (ili trećoj? prva bi bila oslobađanje Hispanije, druga oslobađanje središnje Europe i Balkana; da, u trećoj) rekonkvisti idemo do Meke i Medine.jastreb wrote:Pa nije im prvi put. Već su pišali po Španjolskoj,po Ugarskoj,došli do Karlovca i do Beča.Noor wrote:sad idu zapišat europu
Čemu se mi čudimo?
Neka njima njihovih vukojebina Arapskih
Granice su one iz rimskog tj. bizantskog perioda
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Jeruzalem se vrača gdje mu je mjesto, stolnicu Izraela.
Evo i zemlja progovara.
Evo i zemlja progovara.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Neda mi se čitati, je uhljeb bio zidovski ili arapski?
Regočev deda na minus 17-u...
Guest- Guest
Hercegovac...catabbath wrote:Neda mi se čitati, je uhljeb bio zidovski ili arapski?
T.- Posts : 17552
2014-04-14
gluvo bilo Zlo ne culo..T icega se dohvate,to i uniste,..Totenkopf wrote:Hercegovac...catabbath wrote:Neda mi se čitati, je uhljeb bio zidovski ili arapski?
Guest- Guest
Od njega mi prezime Šlomović.pismejker wrote:Regočev deda na minus 17-u...
Palestina se na arapskom kaze Filestin...Eroo wrote:Palestinci su potomci Filistejaca koliko i Makedonci Aleksandra Makedonskog.jastreb wrote:Ako misliš na Palestince i oni se na mnogo mjesta spominju u Bibliji,pod imenom Filistejci.Eroo wrote:A šta je s napisima na arapskom?Eroo wrote:
02. 01. 2018. prije 4 sata
Izraelski arheolozi otkrili su 2700 godina star otisak pečata u glini za koji vjeruju da je pripadao biblijskome upravitelju Jeruzalema.
Artefakt je napisan na starohebrejskom.
Inače zanimljivo je da su svi protivnici Izraela danas muslimanske države ili narodi(Egipat,Kuš,Moab,Amon,Arapi, Asirci,Edom,Gog i Magog, Babilonci,Medo-Perzijci...)
2016-11-17
Makedonija se na makedonskom kaže Makedonija.No, Grki i dalje imaju svoju priču oko toga.govinda wrote:Palestina se na arapskom kaze Filestin...Eroo wrote:Palestinci su potomci Filistejaca koliko i Makedonci Aleksandra Makedonskog.jastreb wrote:Ako misliš na Palestince i oni se na mnogo mjesta spominju u Bibliji,pod imenom Filistejci.Eroo wrote:A šta je s napisima na arapskom?Eroo wrote:
02. 01. 2018. prije 4 sata
Izraelski arheolozi otkrili su 2700 godina star otisak pečata u glini za koji vjeruju da je pripadao biblijskome upravitelju Jeruzalema.
Artefakt je napisan na starohebrejskom.
Inače zanimljivo je da su svi protivnici Izraela danas muslimanske države ili narodi(Egipat,Kuš,Moab,Amon,Arapi, Asirci,Edom,Gog i Magog, Babilonci,Medo-Perzijci...)
Nekad se je zvala i kao Južna Srbija, ili tako nešto.
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
na hebrejskom je Plishtim....a nekad se tvoj Mrkonjic grad zvao Varcarvakuf..ner da mi se raspravljati sa tobom pa mi popusi za laku noc..Eroo wrote:Makedonija se na makedonskom kaže Makedonija.No, Grki i dalje imaju svoju priču oko toga.govinda wrote:Palestina se na arapskom kaze Filestin...Eroo wrote:Palestinci su potomci Filistejaca koliko i Makedonci Aleksandra Makedonskog.jastreb wrote:Ako misliš na Palestince i oni se na mnogo mjesta spominju u Bibliji,pod imenom Filistejci.Eroo wrote:
A šta je s napisima na arapskom?
Nekad se je zvala i kao Južna Srbija, ili tako nešto.
2016-11-17
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» ''Blizu Stonehengea otkriven golem neolitički kameni krug star više od 4500 godina''
» Ćukow star 18000 godina...
» Šokantno: Mamut star 28 000 godina daje znakove života
» U kakvom je helikopteru letio predsjednik Irana: Star je više od 40 godina
» Josipović:Bandić je riješio problem star 100 godina u zaslužio počasni doktorat
» Ćukow star 18000 godina...
» Šokantno: Mamut star 28 000 godina daje znakove života
» U kakvom je helikopteru letio predsjednik Irana: Star je više od 40 godina
» Josipović:Bandić je riješio problem star 100 godina u zaslužio počasni doktorat
Page 2 of 2