Zdravko Marić za HRT: Proračun u suficitu prvi puta od hrvatske samostalnosti
Page 4 of 6
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Zdravko Marić za HRT: Proračun u suficitu prvi puta od hrvatske samostalnosti
pa ti i ovi boldani razmišljate isto, ili sam nešto propustiomamin sin wrote:Pinochet wrote:
mogla bi dodavati brojke tipa zimbabwe, venezuela , ivan pernar šema, ali to bi još gore bilo
suma kreditnog novca je 0, -1 kn (kredita) + 1 kn (novca) = 0
Pernar, Ti, ovi iz Zimbabvea to nikad neće moći shvatiti, magija
Guest- Guest
Re: Zdravko Marić za HRT: Proračun u suficitu prvi puta od hrvatske samostalnosti
mamin sin wrote:Regoč wrote:Tko će primiti moje impulse?mamin sin wrote:Regoč wrote:Dakle, otvorim banku i odmah mogu podieliti milijardu kunah kredita, a narod mi onako sam od sebe vraća?mamin sin wrote:
ne mora, i ne stoji ništa
naravno, ako ti ne ide matematika onda ti to nikad neće biti jasno, tebi novac mora biti opipljiv da bi ga moga pojmiti
otprilike, izdaš milijadu kuna tako što negde napišeš da postoji -1 milijarda duga
da bi osigurao vraćanje i cirkulaciju tu je represivni aparat, sudovi, ovrhe, policija, zatvor itd.
da li banka izdaje svoje novce, ili izdaje službenu državnu valutu?
tvoje impulse neće nitko, i ne smješ praviti svoj novac, ali državnog novca možeš tiskati koliko god potrošači žele uzeti
banka izdaje svoj novac i zove se krediti iliti sekundarna emisija
ti smiješ izdavati svoj novac i zove se mjenica.
Regoč wrote:
Tvoja je teza da banka posluje kao Agrokomerc, izdaje mjenice bez pokrića samo ih zove kreditima?
mjenice po definiciji nemaju pokriće, inače bi bile čekovi a ne mjenice.
inače mjenica jest kreditni instrument, mjenica u biti jest kredit
Zašti bi ako mogu uvesti jeftinije radnike.Regoč wrote:A kakva su gamad poduzetnici vidimo po tom što su davali male plaće dok je bilo puno radnikah u Hrvatskoj "jer je to tržišna ciena rada". Sad kad su radnici otišli, uvozili bi Balkance. Gdje je sad "tržišna ciena rada" pa da dignu plaće?
Trinity-
2014-04-17
Ne mogu, ali lobiraju da Vlada omogući uvoz. Dakle, ako vriedi "tržišna ciena" plaćajte sad više.Triny wrote:Zašti bi ako mogu uvesti jeftinije radnike.Regoč wrote:A kakva su gamad poduzetnici vidimo po tom što su davali male plaće dok je bilo puno radnikah u Hrvatskoj "jer je to tržišna ciena rada". Sad kad su radnici otišli, uvozili bi Balkance. Gdje je sad "tržišna ciena rada" pa da dignu plaće?
Koji nesposobni proleter-uhljebi.Regoč wrote:Treba onu Triny češće češljati, ima tu još za cieđenje.epikur37 wrote:Regoč wrote:I da se ne zaboravi onih 6 %!epikur37 wrote:Totenkopf wrote:
x
pomalo i povišice opet
To svakako, treba udariti porez na bitcoin da se pojača proračunski priljev.
Onda ćemo lako.
Trinity-
2014-04-17
Pa vrijedi.Da mogu plaćali bi više.Regoč wrote:Ne mogu, ali lobiraju da Vlada omogući uvoz. Dakle, ako vriedi "tržišna ciena" plaćajte sad višeTriny wrote:Zašti bi ako mogu uvesti jeftinije radnike.Regoč wrote:A kakva su gamad poduzetnici vidimo po tom što su davali male plaće dok je bilo puno radnikah u Hrvatskoj "jer je to tržišna ciena rada". Sad kad su radnici otišli, uvozili bi Balkance. Gdje je sad "tržišna ciena rada" pa da dignu plaće?
Trinity-
2014-04-17
Češljat, češljat. Isciedit i suvu drenovinu!Triny wrote:Koji nesposobni proleter-uhljebi.Regoč wrote:Treba onu Triny češće češljati, ima tu još za cieđenje.epikur37 wrote:Regoč wrote:I da se ne zaboravi onih 6 %!epikur37 wrote:
x
pomalo i povišice opet
Onda ćemo lako.
Ne bi jer im nije u interesu. I dosad su mogli, ali nisu htjeli jer su imali obilje radnikah. Sad ih više nema, ali i dalje ne žele preostalima platiti više (a time bi se možda i diel iseljenikah odlučil na povratak), već bi uvozili Balkance.Triny wrote:Pa vrijedi.Da mogu plaćali bi više.Regoč wrote:Ne mogu, ali lobiraju da Vlada omogući uvoz. Dakle, ako vriedi "tržišna ciena" plaćajte sad višeTriny wrote:Zašti bi ako mogu uvesti jeftinije radnike.Regoč wrote:A kakva su gamad poduzetnici vidimo po tom što su davali male plaće dok je bilo puno radnikah u Hrvatskoj "jer je to tržišna ciena rada". Sad kad su radnici otišli, uvozili bi Balkance. Gdje je sad "tržišna ciena rada" pa da dignu plaće?
Regonja, moji su oduvijek znali s takvim državnim parazitima, naslušala se ja od djeda kako je u onoj državi skrivao dobra kad su dolazili pljeniti.Regoč wrote:Češljat, češljat. Isciedit i suvu drenovinu!Triny wrote:Koji nesposobni proleter-uhljebi.Regoč wrote:Treba onu Triny češće češljati, ima tu još za cieđenje.epikur37 wrote:Regoč wrote:
I da se ne zaboravi onih 6 %!
Onda ćemo lako.
Trinity-
2014-04-17
da, gubu novac, al ne želu zaposliti nikoga.Regoč wrote:Ne bi jer im nije u interesu. I dosad su mogli, ali nisu htjeli jer su imali obilje radnikah. Sad ih više nema, ali i dalje ne žele preostalima platiti više (a time bi se možda i diel iseljenikah odlučil na povratak), već bi uvozili Balkance.Triny wrote:Pa vrijedi.Da mogu plaćali bi više.Regoč wrote:Ne mogu, ali lobiraju da Vlada omogući uvoz. Dakle, ako vriedi "tržišna ciena" plaćajte sad višeTriny wrote:Zašti bi ako mogu uvesti jeftinije radnike.Regoč wrote:A kakva su gamad poduzetnici vidimo po tom što su davali male plaće dok je bilo puno radnikah u Hrvatskoj "jer je to tržišna ciena rada". Sad kad su radnici otišli, uvozili bi Balkance. Gdje je sad "tržišna ciena rada" pa da dignu plaće?
ne budi dite, ćo.
inače, kad rečeš "nije in u interesu", neki dun sun kupi dvi četkice za zube- za 5 kun. da se proizvodu u hrvatskoj , ki zno koliko bi gustale. čigov je unda interes jeftiniji proizvod?
2014-04-16
Right.Regoč wrote:Ne bi jer im nije u interesu. I dosad su mogli, ali nisu htjeli jer su imali obilje radnikah. Sad ih više nema, ali i dalje ne žele preostalima platiti više (a time bi se možda i diel iseljenikah odlučil na povratak), već bi uvozili Balkance.Triny wrote:Pa vrijedi.Da mogu plaćali bi više.Regoč wrote:Ne mogu, ali lobiraju da Vlada omogući uvoz. Dakle, ako vriedi "tržišna ciena" plaćajte sad višeTriny wrote:Zašti bi ako mogu uvesti jeftinije radnike.Regoč wrote:A kakva su gamad poduzetnici vidimo po tom što su davali male plaće dok je bilo puno radnikah u Hrvatskoj "jer je to tržišna ciena rada". Sad kad su radnici otišli, uvozili bi Balkance. Gdje je sad "tržišna ciena rada" pa da dignu plaće?
Trinity-
2014-04-17
Oduviek ste bili društveni paraziti, živjeli na grbači radnoga naroda i otimali mu zaradu.Triny wrote:Regonja, moji su oduvijek znali s takvim državnim parazitima, naslušala se ja od djeda kako je u onoj državi skrivao dobra kad su dolazili pljeniti.Regoč wrote:Češljat, češljat. Isciedit i suvu drenovinu!Triny wrote:Koji nesposobni proleter-uhljebi.Regoč wrote:Treba onu Triny češće češljati, ima tu još za cieđenje.epikur37 wrote:
Onda ćemo lako.
isti si ko i sokrat, nemo dialoga istebunRegoč wrote:Oduviek ste bili društveni paraziti, živjeli na grbači radnoga naroda i otimali mu zaradu.Triny wrote:Regonja, moji su oduvijek znali s takvim državnim parazitima, naslušala se ja od djeda kako je u onoj državi skrivao dobra kad su dolazili pljeniti.Regoč wrote:Češljat, češljat. Isciedit i suvu drenovinu!Triny wrote:Koji nesposobni proleter-uhljebi.Regoč wrote:
Treba onu Triny češće češljati, ima tu još za cieđenje.
2014-04-16
Naravno da nije. Ne daju veliku plaću u Njemačkoj jer im je ćef nego jer su ih sindikati na to natjerali. Zato su i tamo pedesetih počeli uvoziti strance da suzbiju sindikate i radništvo.Triny wrote:Right.Regoč wrote:Ne bi jer im nije u interesu. I dosad su mogli, ali nisu htjeli jer su imali obilje radnikah. Sad ih više nema, ali i dalje ne žele preostalima platiti više (a time bi se možda i diel iseljenikah odlučil na povratak), već bi uvozili Balkance.Triny wrote:Pa vrijedi.Da mogu plaćali bi više.Regoč wrote:Ne mogu, ali lobiraju da Vlada omogući uvoz. Dakle, ako vriedi "tržišna ciena" plaćajte sad višeTriny wrote:
Zašti bi ako mogu uvesti jeftinije radnike.
A šta imam s tobom divanit koji smatraš da je dovoljno zaključat vrata pa bit na miru.aben wrote:isti si ko i sokrat, nemo dialoga istebunRegoč wrote:Oduviek ste bili društveni paraziti, živjeli na grbači radnoga naroda i otimali mu zaradu.Triny wrote:Regonja, moji su oduvijek znali s takvim državnim parazitima, naslušala se ja od djeda kako je u onoj državi skrivao dobra kad su dolazili pljeniti.Regoč wrote:Češljat, češljat. Isciedit i suvu drenovinu!Triny wrote:
Koji nesposobni proleter-uhljebi.
Komunisti radni narod? ubij se...Regoč wrote:Oduviek ste bili društveni paraziti, živjeli na grbači radnoga naroda i otimali mu zaradu.Triny wrote:Regonja, moji su oduvijek znali s takvim državnim parazitima, naslušala se ja od djeda kako je u onoj državi skrivao dobra kad su dolazili pljeniti.Regoč wrote:Češljat, češljat. Isciedit i suvu drenovinu!Triny wrote:Koji nesposobni proleter-uhljebi.Regoč wrote:
Treba onu Triny češće češljati, ima tu još za cieđenje.
Trinity-
2014-04-17
Komunisti su avangarda radničke klase, kapitalistico!Triny wrote:Komunisti radni narod? ubij se...Regoč wrote:Oduviek ste bili društveni paraziti, živjeli na grbači radnoga naroda i otimali mu zaradu.Triny wrote:Regonja, moji su oduvijek znali s takvim državnim parazitima, naslušala se ja od djeda kako je u onoj državi skrivao dobra kad su dolazili pljeniti.Regoč wrote:Češljat, češljat. Isciedit i suvu drenovinu!Triny wrote:
Koji nesposobni proleter-uhljebi.
Bljeh...proleter jugonostalgičar...Regoč wrote:Komunisti su avangarda radničke klase, kapitalistico!Triny wrote:Komunisti radni narod? ubij se...Regoč wrote:Oduviek ste bili društveni paraziti, živjeli na grbači radnoga naroda i otimali mu zaradu.Triny wrote:Regonja, moji su oduvijek znali s takvim državnim parazitima, naslušala se ja od djeda kako je u onoj državi skrivao dobra kad su dolazili pljeniti.Regoč wrote:
Češljat, češljat. Isciedit i suvu drenovinu!
Trinity-
2014-04-17
Eto, samo ad hominem, ništa argumenti.Triny wrote:Bljeh...proleter jugonostalgičar...Regoč wrote:Komunisti su avangarda radničke klase, kapitalistico!Triny wrote:Komunisti radni narod? ubij se...Regoč wrote:Oduviek ste bili društveni paraziti, živjeli na grbači radnoga naroda i otimali mu zaradu.Triny wrote:
Regonja, moji su oduvijek znali s takvim državnim parazitima, naslušala se ja od djeda kako je u onoj državi skrivao dobra kad su dolazili pljeniti.
Šta je krivo? Da si proleter i jugonostalgičar?Regoč wrote:Eto, samo ad hominem, ništa argumenti.Triny wrote:Bljeh...proleter jugonostalgičar...Regoč wrote:Komunisti su avangarda radničke klase, kapitalistico!Triny wrote:Komunisti radni narod? ubij se...Regoč wrote:
Oduviek ste bili društveni paraziti, živjeli na grbači radnoga naroda i otimali mu zaradu.
Trinity-
2014-04-17
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Ode Zdravko Maric...
» ZDRAVKO MARIĆ: 'Otpustit ćemo dug građanima'
» '' HDZ DONIO KONAČNU ODLUKU 'Novi mandatar bit će Zdravko Marić!' ''
» ZDRAVKO MAMIĆ: ‘Pitate se zašto sam uplatio 52 milijuna kuna u državni proračun? Sad ću vam reći...‘
» Odlazi li Zdravko Maric?Plenkovic nesto zna ali ne zeli reci do sutra...
» ZDRAVKO MARIĆ: 'Otpustit ćemo dug građanima'
» '' HDZ DONIO KONAČNU ODLUKU 'Novi mandatar bit će Zdravko Marić!' ''
» ZDRAVKO MAMIĆ: ‘Pitate se zašto sam uplatio 52 milijuna kuna u državni proračun? Sad ću vam reći...‘
» Odlazi li Zdravko Maric?Plenkovic nesto zna ali ne zeli reci do sutra...
Page 4 of 6