Zdravko Marić za HRT: Proračun u suficitu prvi puta od hrvatske samostalnosti
Page 3 of 6
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Zdravko Marić za HRT: Proračun u suficitu prvi puta od hrvatske samostalnosti
Tko će primiti moje impulse?mamin sin wrote:Regoč wrote:Dakle, otvorim banku i odmah mogu podieliti milijardu kunah kredita, a narod mi onako sam od sebe vraća?mamin sin wrote:Regoč wrote:Iza računalnoga zapisa nješto mora stajati.
ne mora, i ne stoji ništa
naravno, ako ti ne ide matematika onda ti to nikad neće biti jasno, tebi novac mora biti opipljiv da bi ga moga pojmiti
otprilike, izdaš milijadu kuna tako što negde napišeš da postoji -1 milijarda duga
da bi osigurao vraćanje i cirkulaciju tu je represivni aparat, sudovi, ovrhe, policija, zatvor itd.
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Re: Zdravko Marić za HRT: Proračun u suficitu prvi puta od hrvatske samostalnosti
Regoč wrote:Tko će primiti moje impulse?mamin sin wrote:Regoč wrote:Dakle, otvorim banku i odmah mogu podieliti milijardu kunah kredita, a narod mi onako sam od sebe vraća?mamin sin wrote:Regoč wrote:Iza računalnoga zapisa nješto mora stajati.
naravno, ako ti ne ide matematika onda ti to nikad neće biti jasno, tebi novac mora biti opipljiv da bi ga moga pojmiti
otprilike, izdaš milijadu kuna tako što negde napišeš da postoji -1 milijarda duga
da bi osigurao vraćanje i cirkulaciju tu je represivni aparat, sudovi, ovrhe, policija, zatvor itd.
da li banka izdaje svoje novce, ili izdaje službenu državnu valutu?
tvoje impulse neće nitko, i ne smješ praviti svoj novac, ali državnog novca možeš tiskati koliko god potrošači žele uzeti
Guest- Guest
skretničariš;mamin sin wrote:Pinochet wrote:količina brojeva je neograničena, ali količina rada kojom se plaćaju ti brojevi nije neograničena.
ne plaćaš radom novac, nego novcom plaćaš rad
vidiš kako te jebe ženska logika, pa ti je sve naopako i zbunjujuće :popcorn:
slijediš osjećaje koji ti govore kako bi trebalo biti i što je pravedno, moralno, ne vidiš stvarnost
aben pogotovo, on jako osjeća što je nemoralno, ali ne bi mogao zbrojiti 2+2 da mu nacrtaš
šoldima se ploćo rad, a rad je ograničen. to znoči da moreš tiskati brojev koliko oćeš, rada ćeš imati- manje.
a ča se tiče zbrajanja, vidin da si ti toliko daleko matematičan, da si došo skoro do kobiljaka
2014-04-16
čekoj, njegove impulse neće niko ili ih ne smi činiti pa ih niko ne more imati?mamin sin wrote:Regoč wrote:Tko će primiti moje impulse?mamin sin wrote:Regoč wrote:Dakle, otvorim banku i odmah mogu podieliti milijardu kunah kredita, a narod mi onako sam od sebe vraća?mamin sin wrote:
tvoje impulse neće nitko, i ne smješ praviti svoj novac, ali državnog novca možeš tiskati koliko god potrošači žele uzeti
2014-04-16
Pinochet wrote:
mogla bi dodavati brojke tipa zimbabwe, venezuela , ivan pernar šema, ali to bi još gore bilo
suma kreditnog novca je 0, -1 kn (kredita) + 1 kn (novca) = 0
Pernar, Ti, ovi iz Zimbabvea to nikad neće moći shvatiti, magija
Guest- Guest
Tvoja je teza da banka posluje kao Agrokomerc, izdaje mjenice bez pokrića samo ih zove kreditima?mamin sin wrote:Regoč wrote:Tko će primiti moje impulse?mamin sin wrote:Regoč wrote:Dakle, otvorim banku i odmah mogu podieliti milijardu kunah kredita, a narod mi onako sam od sebe vraća?mamin sin wrote:
aben wrote:
šoldima se ploćo rad, a rad je ograničen. to znoči da moreš tiskati brojev koliko oćeš, rada ćeš imati- manje.
rad je ograničen količinom novca, ako nema novca kojim se plaća rad, nema ni rada
zato se građani iseljavaju iz Hrvatske gdje se štedi pa sele na materijalistički dekadentni zapad gdje vlada konzumerizam
u Irsku gdje građani drže 420% duga u odnosu na BDP, a mi se brinemo zbog mizernih 80% javnog duga države
https://tradingeconomics.com/ireland/private-debt-to-gdp
nema nedostatka rada, sutra se mogu instalirati nove automatizirane robotske tvornice koje će tiskati drangulije za kojima postoji potražnja
tvoji osjećaji koji te vode kroz život ne mogu pojmiti stvarnost
izgubljen si dečko
Guest- Guest
rad ni ograničen količinon šoldov, nego je rad ograničen osjećajima ljudi. ako osjećaju da ne dobivaju dovoljno nula, ne će roditi.mamin sin wrote:aben wrote:
rad je ograničen količinom novca,
nego, jel još uvik misliš da je sunce neograničen resurs?
2014-04-16
Regoč wrote:
Tvoja je teza da banka posluje kao Agrokomerc, izdaje mjenice bez pokrića samo ih zove kreditima?
to je teza Njemačke centralne banke, ja vjerujem Bundesbanci, a ne index.hr-u, nekakvim opskurnim liberalnim blogovima, ili ekonomskim guruima koji se mogu čitati po medijima koji savjetuju kupnju dionica kad su najskuplje poput idiota Bakića
https://www.bundesbank.de/Redaktion/EN/Topics/2017/2017_04_25_how_money_is_created.html
https://www.bundesbank.de/Redaktion/EN/Downloads/Publications/Monthly_Report_Articles/2017/2017_04_money_creation_process.pdf?__blob=publicationFile
Guest- Guest
aben wrote:
u okvirima postojanja ljudske vrste i čovjekove ekonomije sunce je neograničeni resurs
ljudska vrsta će eventualno izumrjeti, a ekonomija s njom nestati, sunce će i dalje sjati još milijardama godina
Guest- Guest
Opet se vraćamo privrjednom mjehuru i trenutku njegova prskanja.mamin sin wrote:Regoč wrote:
Tvoja je teza da banka posluje kao Agrokomerc, izdaje mjenice bez pokrića samo ih zove kreditima?
to je teza Njemačke centralne banke, ja vjerujem Bundesbanci.
mamin sin wrote:aben wrote:
u okvirima postojanja ljudske vrste i čovjekove ekonomije sunce je neograničeni resurs
ljudska vrsta će eventualno izumrjeti, a ekonomija s njom nestati, sunce će i dalje sjati još milijardama godina
interesantno,
sunce kao totalno ograničeni resurs mećeš u kontekst, a ljudski rad misliš miriti državnim fiatom u svin okolnostima
2014-04-16
mamin sin wrote:Regoč wrote:
to je teza Njemačke centralne banke, ja vjerujem Bundesbanci, a ne index.hr-u, nekakvim opskurnim liberalnim blogovima, ili ekonomskim guruima koji se mogu čitati po medijima koji savjetuju kupnju dionica kad su najskuplje poput idiota Bakića
https://www.bundesbank.de/Redaktion/EN/Topics/2017/2017_04_25_how_money_is_created.html
https://www.bundesbank.de/Redaktion/EN/Downloads/Publications/Monthly_Report_Articles/2017/2017_04_money_creation_process.pdf?__blob=publicationFile
ili engleska centralna banka
https://www.bankofengland.co.uk/-/media/boe/files/quarterly-bulletin/2014/money-creation-in-the-modern-economy.pdf
valjda oni znaju kako se što radi, i kako se stvara novac
Guest- Guest
Totenkopf wrote:Regoč wrote:HDZ rocks!
x
pomalo i povišice opet
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
I da se ne zaboravi onih 6 %!epikur37 wrote:Totenkopf wrote:Regoč wrote:HDZ rocks!
x
pomalo i povišice opet
Regoč wrote:Opet se vraćamo privrjednom mjehuru i trenutku njegova prskanja.mamin sin wrote:Regoč wrote:
što je mjehur i što je prsnulo
nauči matematiku, educiraj se, pa će ti biti jasno
pa nećeš pričati besmislice i glupe analogije koje nemaju smisla
ništa nije prsnulo, nego su ljudi jednostavno prestali trošiti i počeli štedjeti zbog novinskih natpisao o smaku svijeta i bankrotu
pričaš u terminima koji nemaju nikakvog logičkog smisla niti imaju značenje
mjehur prsnuo, plivalo pa potonulo... raslo pa se slomilo... što to uopće konkretno znači?
Guest- Guest
Regoč wrote:I da se ne zaboravi onih 6 %!epikur37 wrote:Totenkopf wrote:Regoč wrote:HDZ rocks!
x
pomalo i povišice opet
To svakako, treba udariti porez na bitcoin da se pojača proračunski priljev.
Onda ćemo lako.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Činjenica je da imaš razdoblje velikoga uzleta i trošenja, a onda jednostavno nješto zastane i gomila toga "novca" propadne. Taj "novac" zapravo nije ni postojal, ali njegdje se vodil kao zarada, rast cienah dielnicah, bonusi...mamin sin wrote:Regoč wrote:Opet se vraćamo privrjednom mjehuru i trenutku njegova prskanja.mamin sin wrote:Regoč wrote:
što je mjehur i što je prsnulo
nauči matematiku, educiraj se, pa će ti biti jasno
pa nećeš pričati besmislice i glupe analogije koje nemaju smisla
ništa nije prsnulo, nego su ljudi jednostavno prestali trošiti i počeli štedjeti zbog novinskih natpisao o smaku svijeta i bankrotu
pričaš u terminima koji nemaju nikakvog logičkog smisla niti imaju značenje
mjehur prsnuo, plivalo pa potonulo... raslo pa se slomilo... što to uopće konkretno znači?
Treba onu Triny češće češljati, ima tu još za cieđenje.epikur37 wrote:Regoč wrote:I da se ne zaboravi onih 6 %!epikur37 wrote:Totenkopf wrote:Regoč wrote:HDZ rocks!
x
pomalo i povišice opet
To svakako, treba udariti porez na bitcoin da se pojača proračunski priljev.
Onda ćemo lako.
Regoč wrote:Naravno da je državni, ali proračun nije državna riznica. Tek bi bilanca riznice, dakle odnos prihodah i rashodah svega što država posjeduje, pokazala pravo stanje. A ono bi, kao što i sam smatraš, bilo negativno.mamin sin wrote:Regoč wrote:Proračun ima višak, ne država kao takva
čiji je proračun nego državni?
teško je zbrojiti 2+2, lako je biti glup i naivan, slušati crkvu i popove, mantru sa index.hr o nevaljaloj potrošnji
točno, postje i vanproračunski prihodi i rashodi i što je najgore državna jamstva, ali uravnotežen državni budžet je svejedno bitna stvar
pa ti i ovi boldani razmišljate isto, ili sam nešto propustiomamin sin wrote:Pinochet wrote:
mogla bi dodavati brojke tipa zimbabwe, venezuela , ivan pernar šema, ali to bi još gore bilo
suma kreditnog novca je 0, -1 kn (kredita) + 1 kn (novca) = 0
Pernar, Ti, ovi iz Zimbabvea to nikad neće moći shvatiti, magija
Guest- Guest
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Ode Zdravko Maric...
» ZDRAVKO MARIĆ: 'Otpustit ćemo dug građanima'
» '' HDZ DONIO KONAČNU ODLUKU 'Novi mandatar bit će Zdravko Marić!' ''
» ZDRAVKO MAMIĆ: ‘Pitate se zašto sam uplatio 52 milijuna kuna u državni proračun? Sad ću vam reći...‘
» Odlazi li Zdravko Maric?Plenkovic nesto zna ali ne zeli reci do sutra...
» ZDRAVKO MARIĆ: 'Otpustit ćemo dug građanima'
» '' HDZ DONIO KONAČNU ODLUKU 'Novi mandatar bit će Zdravko Marić!' ''
» ZDRAVKO MAMIĆ: ‘Pitate se zašto sam uplatio 52 milijuna kuna u državni proračun? Sad ću vam reći...‘
» Odlazi li Zdravko Maric?Plenkovic nesto zna ali ne zeli reci do sutra...
Page 3 of 6