Rahim Ademi:"Imamo premalo ljudstva da bi kvalitetno zaštitili granicu"
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Rahim Ademi:"Imamo premalo ljudstva da bi kvalitetno zaštitili granicu"
Owo po županijama NIJE REZERWA nego teriotrijalna obrana.
Teritorijalna obrana je lokalnog karaktera .....opčenito radi se o ćivilima za koje postoji oprema ( unigforme , pripadajuće oružje ) i zadaći za svakog od njih i općenito obuhvaća lako naoružanje i dodatne sastawe koji idu uz to.
TO NIJE REZERWA.
Teritorijalna obrana je lokalnog karaktera .....opčenito radi se o ćivilima za koje postoji oprema ( unigforme , pripadajuće oružje ) i zadaći za svakog od njih i općenito obuhvaća lako naoružanje i dodatne sastawe koji idu uz to.
TO NIJE REZERWA.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
logika je jednostavna..ili imas pricuvu ili nemas..pusti obuku..oni koji su prosli vojsku za određene rodove..dovoljno ej 5 minuta obuke da obnove znanje....susjed mi ej sluzio jna na minobacacu 1976 godine...kad je mobiliziran kao minobacaclija 1991..za 5 minuta je obnovio znanje nakon obuke na 120 mm...i bio odlican minobacaclijaRayMabus wrote:NIsam ni rekao da nema nego ti objašnjavam logiku.vuksadinare wrote:..ima....bezveze pises....ima oruzja pun quratz..samo nema ljudi..stoji oruzje na lageru ili se prodaje..kaze mi jedan prijatelj koji radi aktivno kao casnik hv-a..da ima oruzja ohohoho...samo se stedi na ljdustvu a to ej najgora stavkaRayMabus wrote:Druga stwar kod pričuwe je šta ti moraš imat i opremu za to u slućaju rata ....znači nemožeš obučit ljude kao posada na topu a topowa nemaš u rezerwi.
Nema smisla jel tako ?
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Pješak u TO nemora moći ubiti krawu tj ono šta sam prije opisao.
Pješak u rezerwi MORA TO MOĆI.
2014-04-11
..moze ako treba..ako en moze...nece ga ni zvat tj elimirat ce ga iz postrojbe...RayMabus wrote:Pješak u TO nemora moći ubiti krawu tj ono šta sam prije opisao.
2015-09-08
Neće iz TO. TO je lokalnog karaktera i podrazumjewa određenu grupu ljudi koji žiwe na nekom podrućju a znaju rukowati sa lakim naoružanjem i osnowe.
Rezerwista može biti poslan swugdje diljem držaw i šalje se na ono za šta je obućen da pojača wojsku u slučaju rata.
Rezerwista na brodskom mitraljezu znači da je taj čovijek obućen za to za šta će ga zwat po potrebi.
TO nije to. TO je wiše kao lokalna zajednića.
Rezerwista može biti poslan swugdje diljem držaw i šalje se na ono za šta je obućen da pojača wojsku u slučaju rata.
Rezerwista na brodskom mitraljezu znači da je taj čovijek obućen za to za šta će ga zwat po potrebi.
TO nije to. TO je wiše kao lokalna zajednića.
2014-04-11
Funkcija TO je poznawanje podrućja i ljudi .....lako naoružanje .... lokalna grupa ....druga funkćija mu je sadržana u formuli da je za napad potrebno tri puta wiše wojske a oni su obrana i profi wojsku možeš powući iz neke sredine i prebaćiti tamo gdje treba a TO je dowoljna da to drži u obrani barem do te mjere da ti tu netko neuđe na prepad.
2014-04-11
TO iz Pule npr oznaćava određen broj ljudi koji znaju koristi lako naoružanje , imaju neke osnowe i sistem organizaćije i onda ako imaš profi wojsku u Puli a netko ti napada RIjeku profi wojsku šalješ prema RIjeći dok TO Pula čuwa grad ( Pulu ).
2014-04-11
A pošto je riječ o njihowim wlstitim kučama onda če lawowski branit grad. U to niti nesumnjam. To je TO.
2014-04-11
A rezerwista je nešto drugo.
Rezerwista za minobacać je spećijaliziran za minobaćace ( normalno zna i osnowe i pucat iz oružja ).
Omjer je uwijek 1:2 ....jedan profi wojnik i dwa rezerwista od kojeg je owaj drugi rezerwa od rezerwe. To je minimalni omjer , može i wiše al obično nema potrebe za wiše.
Desit će ti se da se rezerwa obnavlja swako 20 godina pa u praksi imaš i wiše takwih ljudi samo je starija generaćija.
Pošto ti ljudi negdje i žiwe onda u slućaju rata u kombinaćiji sa TO čine poprilićno odbro pripremlejnu wojsku za kopnene borbe ....pretežno obrane al mogu i napadačke.
Rezerwista za minobacać je spećijaliziran za minobaćace ( normalno zna i osnowe i pucat iz oružja ).
Omjer je uwijek 1:2 ....jedan profi wojnik i dwa rezerwista od kojeg je owaj drugi rezerwa od rezerwe. To je minimalni omjer , može i wiše al obično nema potrebe za wiše.
Desit će ti se da se rezerwa obnavlja swako 20 godina pa u praksi imaš i wiše takwih ljudi samo je starija generaćija.
Pošto ti ljudi negdje i žiwe onda u slućaju rata u kombinaćiji sa TO čine poprilićno odbro pripremlejnu wojsku za kopnene borbe ....pretežno obrane al mogu i napadačke.
2014-04-11
Isprica se ti sit sam sa sobom...
Jawio se pripadnik nacije koja je molila Putina da im pokloni dwa akumulatora da mogu upalit migowe ....i onda na kraju nakon pola godine našli 18 takwih akumulatora u skladištu u Pančevu glanc novih.Stanojko wrote:Isprica se ti sit sam sa sobom...
Nemoj se wiše jawljat molim te. Opet će wam upast Mađari sa sjewera a wi čete se čudit kako to.
2014-04-11
Tako ispada, led ih hebo mutave mađari digli žicu i zaustavili protok pa ne kužim koji kurac filozofiraju i izmišljaju toplu vodu kad je već odavno izmišljena. diži zid brate duž granice i prepusti policiji nadzor i zdravo, okreneš se prema BiH i razrađuješ dalje planove za zaustavljanje ako tuda krenu i zdravo đaci.asilovski wrote:dobro onda najbolje da se predaju, ono imaju premalo ljudstva hahaha kapitulacija
Guest- Guest
Mislim da se spusta svemirski brod negde kod Hanovera. Baci pogled... :)RayMabus wrote:Jawio se pripadnik nacije koja je molila Putina da im pokloni dwa akumulatora da mogu upalit migowe ....i onda na kraju nakon pola godine našli 18 takwih akumulatora u skladištu u Pančevu glanc novih.Stanojko wrote:Isprica se ti sit sam sa sobom...
Nemoj se wiše jawljat molim te. Opet će wam upast Mađari sa sjewera a wi čete se čudit kako to.
policija ima nadzor granice od 91tre911 wrote:Tako ispada, led ih hebo mutave mađari digli žicu i zaustavili protok pa ne kužim koji kurac filozofiraju i izmišljaju toplu vodu kad je već odavno izmišljena. diži zid brate duž granice i prepusti policiji nadzor i zdravo, okreneš se prema BiH i razrađuješ dalje planove za zaustavljanje ako tuda krenu i zdravo đaci.asilovski wrote:dobro onda najbolje da se predaju, ono imaju premalo ljudstva hahaha kapitulacija
Tony Soprano-
2015-08-15
Vojska bi osigurala logistiku(inžinjeriju i ljudstvo) da se podigne žica i vratila se uobičajnim zadaćama Ako je orban moga dignuti u sred krize 500 km ograde možemo i mi valjda 100.Tony Soprano wrote:policija ima nadzor granice od 91tre911 wrote:Tako ispada, led ih hebo mutave mađari digli žicu i zaustavili protok pa ne kužim koji kurac filozofiraju i izmišljaju toplu vodu kad je već odavno izmišljena. diži zid brate duž granice i prepusti policiji nadzor i zdravo, okreneš se prema BiH i razrađuješ dalje planove za zaustavljanje ako tuda krenu i zdravo đaci.asilovski wrote:dobro onda najbolje da se predaju, ono imaju premalo ljudstva hahaha kapitulacija
Guest- Guest
tocno...samo orban ej dignuo i tenkove i transportere i pricuvu...osim tenkova i transportera za razliu od mađara nama fali brjnost ljudstva a narocito pricuvu koju ni nemamo..tek se nesto prosle godine experimentiralo s time..dvije brigade pricuve..jedna u slavoniji jedna na jugu.....i to ej ta razlika..i tu nas orban i mađari dobijaju...ne misle oni samo na dizanje ograde kad govore da u organiziciji ne funkciniramo i da su enke sluzbe neorganizirane..oni tu misle sigurno i na vosjku i na policijutre911 wrote:Vojska bi osigurala logistiku(inžinjeriju i ljudstvo) da se podigne žica i vratila se uobičajnim zadaćama Ako je orban moga dignuti u sred krize 500 km ograde možemo i mi valjda 100.Tony Soprano wrote:policija ima nadzor granice od 91tre911 wrote:Tako ispada, led ih hebo mutave mađari digli žicu i zaustavili protok pa ne kužim koji kurac filozofiraju i izmišljaju toplu vodu kad je već odavno izmišljena. diži zid brate duž granice i prepusti policiji nadzor i zdravo, okreneš se prema BiH i razrađuješ dalje planove za zaustavljanje ako tuda krenu i zdravo đaci.asilovski wrote:dobro onda najbolje da se predaju, ono imaju premalo ljudstva hahaha kapitulacija
2015-09-08
Jebote ljudstvo, da digne razvojačene sokolove mi bi to spizdili za 20 dana a vjeruj mi da bi nas se 90 % odazvalo.vuksadinare wrote:tocno...samo orban ej dignuo i tenkove i transportere i pricuvu...osim tenkova i transportera za razliu od mađara nama fali brjnost ljudstva a narocito pricuvu koju ni nemamo..tek se nesto prosle godine experimentiralo s time..dvije brigade pricuve..jedna u slavoniji jedna na jugu.....i to ej ta razlika..i tu nas orban i mađari dobijaju...ne misle oni samo na dizanje ograde kad govore da u organiziciji ne funkciniramo i da su enke sluzbe neorganizirane..oni tu misle sigurno i na vosjku i na policijutre911 wrote:Vojska bi osigurala logistiku(inžinjeriju i ljudstvo) da se podigne žica i vratila se uobičajnim zadaćama Ako je orban moga dignuti u sred krize 500 km ograde možemo i mi valjda 100.Tony Soprano wrote:policija ima nadzor granice od 91tre911 wrote:Tako ispada, led ih hebo mutave mađari digli žicu i zaustavili protok pa ne kužim koji kurac filozofiraju i izmišljaju toplu vodu kad je već odavno izmišljena. diži zid brate duž granice i prepusti policiji nadzor i zdravo, okreneš se prema BiH i razrađuješ dalje planove za zaustavljanje ako tuda krenu i zdravo đaci.asilovski wrote:dobro onda najbolje da se predaju, ono imaju premalo ljudstva hahaha kapitulacija
Guest- Guest
kakvih 100?pa tam je Dunav.Zatvoriš par mostova i .Kaj sa Bosnom?
Tony Soprano-
2015-08-15
ja netre911 wrote:Jebote ljudstvo, da digne razvojačene sokolove mi bi to spizdili za 20 dana a vjeruj mi da bi nas se 90 % odazvalo.vuksadinare wrote:tocno...samo orban ej dignuo i tenkove i transportere i pricuvu...osim tenkova i transportera za razliu od mađara nama fali brjnost ljudstva a narocito pricuvu koju ni nemamo..tek se nesto prosle godine experimentiralo s time..dvije brigade pricuve..jedna u slavoniji jedna na jugu.....i to ej ta razlika..i tu nas orban i mađari dobijaju...ne misle oni samo na dizanje ograde kad govore da u organiziciji ne funkciniramo i da su enke sluzbe neorganizirane..oni tu misle sigurno i na vosjku i na policijutre911 wrote:Vojska bi osigurala logistiku(inžinjeriju i ljudstvo) da se podigne žica i vratila se uobičajnim zadaćama Ako je orban moga dignuti u sred krize 500 km ograde možemo i mi valjda 100.Tony Soprano wrote:policija ima nadzor granice od 91tre911 wrote:Tako ispada, led ih hebo mutave mađari digli žicu i zaustavili protok pa ne kužim koji kurac filozofiraju i izmišljaju toplu vodu kad je već odavno izmišljena. diži zid brate duž granice i prepusti policiji nadzor i zdravo, okreneš se prema BiH i razrađuješ dalje planove za zaustavljanje ako tuda krenu i zdravo đaci.asilovski wrote:dobro onda najbolje da se predaju, ono imaju premalo ljudstva hahaha kapitulacija
Tony Soprano-
2015-08-15
Kosova ili Hrvatske?
Pa to je isto... Una faca una raca... :)dzango wrote:Kosova ili Hrvatske?
Similar topics
» U Hrvatskoj i svijetu rađa se sve manje beba : Zašto imamo premalo djece ?
» Zoki izravno u glavu:'Cim da cuvamo granicu?Lepezama.Ako ne smijemo cuvati svoju granicu sto radimo uopce u EU'
» Kerum:Trump i ja imamo slican stil,obojica imamo lijepe zene i Slovenke su
» Imamo samo štetu. Pojebaše nam i to malo žena što imamo
» Novi pogled na Domovinski rat - general ADEMI
» Zoki izravno u glavu:'Cim da cuvamo granicu?Lepezama.Ako ne smijemo cuvati svoju granicu sto radimo uopce u EU'
» Kerum:Trump i ja imamo slican stil,obojica imamo lijepe zene i Slovenke su
» Imamo samo štetu. Pojebaše nam i to malo žena što imamo
» Novi pogled na Domovinski rat - general ADEMI
Page 2 of 4