Turski propovjednik: 'Muškarci moraju imati brade inače mogu izazvati nedolične misli'
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Turski propovjednik: 'Muškarci moraju imati brade inače mogu izazvati nedolične misli'
Turski propovjednik pokrenuo lavinu kritika: 'Muškarci moraju imati brade inače mogu izazvati nedolične misli'
19.12.2017 16:05
Vijesti.hr
Youtube Screenshot
Islamski govornik Murat Bayaral ovog je vikenda na televiziji napao muškarce bez brade, rekavši kako ju trebaju pustiti
Propovjednik iz Turske rekao je kako bi muškarci trebali puštati brade kako bi jasno dali do znanja da nisu žene, piše Daily Mail.
Naime, islamski govornik Murat Bayaral ovog je vikenda na televiziji napao muškarce bez brade, rekavši kako ju trebaju pustiti.
"Muškarci trebaju pustiti bradu, jedan od dva dijela tijela koji razlikuju muškarce od žena je brada. Naprimjer, ako iz daleka ugledate muškarca s dužom kosom pomislit ćete da je žena ako nema bradu. Jer danas se muškarci i žene slično oblače. Bože sačuvaj! Mogle bi vas opsjesti nedolične misli", izjavio je pred TV kamerama.
Kako je i za bilo očekivati, njegove izjave pokrenule su lavinu kritika.
"Rasprave o pobožnosti i skromnosti redovito se pojavljuju u Turskoj", rekla je Magdalena Kirchner, koja surađuje s Policijskim centrom u Istanbulu.
"Erdogan je 2012. obznanio svoju namjeru da podigne 'pobožnu generaciju', a bivši je zamjenik premijera Bülent Arinç 2014. izjavio kako se 'žene ne bi smjele glasno smijati u javnosti."
Kirchner tvrdi kako Bayarova uvjerenja otkrivaju želju turskih vlasti da proizvedu "pritisak donjih slojeva društva protiv sekularnog načina života bez potrebe za donošenjem zakonskih zabrana".
19.12.2017 16:05
Vijesti.hr
Youtube Screenshot
Islamski govornik Murat Bayaral ovog je vikenda na televiziji napao muškarce bez brade, rekavši kako ju trebaju pustiti
Propovjednik iz Turske rekao je kako bi muškarci trebali puštati brade kako bi jasno dali do znanja da nisu žene, piše Daily Mail.
Naime, islamski govornik Murat Bayaral ovog je vikenda na televiziji napao muškarce bez brade, rekavši kako ju trebaju pustiti.
"Muškarci trebaju pustiti bradu, jedan od dva dijela tijela koji razlikuju muškarce od žena je brada. Naprimjer, ako iz daleka ugledate muškarca s dužom kosom pomislit ćete da je žena ako nema bradu. Jer danas se muškarci i žene slično oblače. Bože sačuvaj! Mogle bi vas opsjesti nedolične misli", izjavio je pred TV kamerama.
Kako je i za bilo očekivati, njegove izjave pokrenule su lavinu kritika.
"Rasprave o pobožnosti i skromnosti redovito se pojavljuju u Turskoj", rekla je Magdalena Kirchner, koja surađuje s Policijskim centrom u Istanbulu.
"Erdogan je 2012. obznanio svoju namjeru da podigne 'pobožnu generaciju', a bivši je zamjenik premijera Bülent Arinç 2014. izjavio kako se 'žene ne bi smjele glasno smijati u javnosti."
Kirchner tvrdi kako Bayarova uvjerenja otkrivaju želju turskih vlasti da proizvedu "pritisak donjih slojeva društva protiv sekularnog načina života bez potrebe za donošenjem zakonskih zabrana".
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Re: Turski propovjednik: 'Muškarci moraju imati brade inače mogu izazvati nedolične misli'
Eroo wrote:
2016-07-22
Re: Turski propovjednik: 'Muškarci moraju imati brade inače mogu izazvati nedolične misli'
Eroo wrote:Eroo wrote:
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Ne smiji se, jer bi šerijatska policija mogla da reaguJe.Noor wrote:Eroo wrote:Eroo wrote:
2016-07-22
od kad ja govorim da žene ne bi smjele brijati noge...
radi također nedoličnih misli, a i estetskije je...
radi također nedoličnih misli, a i estetskije je...
Žene bi trebale pokazivati brade. Nedolične misli bi postale normalna pojava.
Guest- Guest
da, ja bi tamo nadrapala među prvimaEroo wrote:Ne smiji se, jer bi šerijatska policija mogla da reaguJe.Noor wrote:Eroo wrote:Eroo wrote:
2017-10-06
Ćosavi bi najebali ko žuti
Kermit-
2014-04-17
Drapala se ti, ne drapala...isto ti se piše ;PNoor wrote:da, ja bi tamo nadrapala među prvimaEroo wrote:Ne smiji se, jer bi šerijatska policija mogla da reaguJe.Noor wrote:Eroo wrote:Eroo wrote:
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
ne smijat se i vozat u pinky busu, zadnja linija 19:00..onda sam mirnaOh_Femder wrote:Drapala se ti, ne drapala...isto ti se piše ;PNoor wrote:da, ja bi tamo nadrapala među prvimaEroo wrote:Ne smiji se, jer bi šerijatska policija mogla da reaguJe.Noor wrote:Eroo wrote:
2017-10-06
Ja imam dugu kosu pa sam morao da pustim i bradu.Eroo wrote:Naprimjer, ako iz daleka ugledate muškarca s dužom kosom pomislit ćete da je žena ako nema bradu.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Ha?! Sto ti glumis I.K.Superstara.dzango wrote:Ja imam dugu kosu pa sam morao da pustim i bradu.Eroo wrote:Naprimjer, ako iz daleka ugledate muškarca s dužom kosom pomislit ćete da je žena ako nema bradu.
:-D
Inace, sjecam se ideja da trudnice ne bi smjele izlazit.
:-}
2014-04-12
Bolje njega nego Hitlera sa onim brčićima. Ne moram ni da se brijem, što me inače smara.maggie13 wrote:Ha?! Sto ti glumis I.K.Superstara.dzango wrote:Ja imam dugu kosu pa sam morao da pustim i bradu.Eroo wrote:Naprimjer, ako iz daleka ugledate muškarca s dužom kosom pomislit ćete da je žena ako nema bradu.
2014-04-19
baš su nemoderni, meni brada izaziva nedolične misli
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Još duga kosa, da možeš bolje da je čupaš.kaja wrote:baš su nemoderni, meni brada izaziva nedolične misli
2014-04-19
Brkovi, brade nista...tamo neki hipsteri :-Pdzango wrote:Bolje njega nego Hitlera sa onim brčićima. Ne moram ni da se brijem, što me inače smara.maggie13 wrote:Ha?! Sto ti glumis I.K.Superstara.dzango wrote:Ja imam dugu kosu pa sam morao da pustim i bradu.Eroo wrote:Naprimjer, ako iz daleka ugledate muškarca s dužom kosom pomislit ćete da je žena ako nema bradu.
2014-04-12
ne čupam , ja sam nježna, iako ne izgleda tako uvijek :)dzango wrote:Još duga kosa, da možeš bolje da je čupaš.kaja wrote:baš su nemoderni, meni brada izaziva nedolične misli
nemaju pojma ovi što je dobro..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ma jok, kakvi hipsteri. Morison i to. Stara garda.maggie13 wrote:Brkovi, brade nista...tamo neki hipsteri :-Pdzango wrote:Bolje njega nego Hitlera sa onim brčićima. Ne moram ni da se brijem, što me inače smara.maggie13 wrote:Ha?! Sto ti glumis I.K.Superstara.dzango wrote:Ja imam dugu kosu pa sam morao da pustim i bradu.Eroo wrote:Naprimjer, ako iz daleka ugledate muškarca s dužom kosom pomislit ćete da je žena ako nema bradu.
Last edited by dzango on 21/12/2017, 10:35; edited 1 time in total
2014-04-19
Ma ono kad baš zagusti, u nastupu...kaja wrote:ne čupam , ja sam nježna, iako ne izgleda tako uvijek :)dzango wrote:Još duga kosa, da možeš bolje da je čupaš.kaja wrote:baš su nemoderni, meni brada izaziva nedolične misli
nemaju pojma ovi što je dobro..
Let it roll baby roll, all night long .......
2014-04-19
Ne znam ja kako je to, bilo je davno..moras stavit sliku :~dzango wrote:Ma jok, kakvi hipsteri. Morison i to. Stara garda.maggie13 wrote:Brkovi, brade nista...tamo neki hipsteri :-Pdzango wrote:Bolje njega nego Hitlera sa onim brčićima. Ne moram ni da se brijem, što me inače smara.maggie13 wrote:Ha?! Sto ti glumis I.K.Superstara.dzango wrote:
Ja imam dugu kosu pa sam morao da pustim i bradu.
2014-04-12
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Inzko nakon sastanka PIC-a(BiH): Hitno mijenjati izborni sistem, inače će provođenje izbora imati sve manje smisla
» Novi pravilnik: Policajci Granične policije BiH moraju imati obrijanu bradu
» KGK: Svi mladi moraju imati jednake uvjete i prilike za obrazovanje...Karavana ide dalje :)
» Feministicu ocekuje moguce 3 godine zatvora zbog upisa na twitteru da muskarci ne mogu bit lezbijke
» Škole u engleskom gradu učit će da i dječaci mogu imati menstruaciju
» Novi pravilnik: Policajci Granične policije BiH moraju imati obrijanu bradu
» KGK: Svi mladi moraju imati jednake uvjete i prilike za obrazovanje...Karavana ide dalje :)
» Feministicu ocekuje moguce 3 godine zatvora zbog upisa na twitteru da muskarci ne mogu bit lezbijke
» Škole u engleskom gradu učit će da i dječaci mogu imati menstruaciju
Page 1 of 2