Demograf Domagoj Šterc: izbjeglička kriza je plansko preseljenje
Page 6 of 11
Page 6 of 11 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11
Re: Demograf Domagoj Šterc: izbjeglička kriza je plansko preseljenje
Koliko sam ja sve ovo izučavao,upažam da postoji jedan problem kojega nismo svjesni.
Taj problem je što ne shvaćamo da Amerika nije samo predsjednik ubijen u kazalištu,niti predsjednik ubijen u Dallasu,niti je to samo Kip slobode,ili ono brdo sa uklesanim likovima značajnih američkih ličnosti.
Problem je što smo svi mi Amerika,baš kao što je cijeli svijet svojedobno bio Rimsko carstvo,ili veliko grčko carstvo,ili medo-perzijsko carstvo,ili Babilon,a ta su carstva nekada obuhvaćala sav poznati svijet.
Isto tako danas je sav poznat svijet Amerika. I možemo samo govoriti o dijelovima Amerike u kojima se njihova vlast priznaje,ili ne priznaje. Dakle Kina i Rusija su danas nekakve Krajine koje su SAD-u otkazale poslušnost.
Desetljećima izlagani silnim kulturološkim i inim tekovinama Amerike kroz najprije jazz,pa rock,pa rap,zatim kroz filmove i serije (1980-tih Dinastija je kod nas bila kultna serija),kroz video spotove,internet...mi smo se usprkos jakoj komunističkoj cenzuri i nesvjesno amerikanizirali.
Taj problem je što ne shvaćamo da Amerika nije samo predsjednik ubijen u kazalištu,niti predsjednik ubijen u Dallasu,niti je to samo Kip slobode,ili ono brdo sa uklesanim likovima značajnih američkih ličnosti.
Problem je što smo svi mi Amerika,baš kao što je cijeli svijet svojedobno bio Rimsko carstvo,ili veliko grčko carstvo,ili medo-perzijsko carstvo,ili Babilon,a ta su carstva nekada obuhvaćala sav poznati svijet.
Isto tako danas je sav poznat svijet Amerika. I možemo samo govoriti o dijelovima Amerike u kojima se njihova vlast priznaje,ili ne priznaje. Dakle Kina i Rusija su danas nekakve Krajine koje su SAD-u otkazale poslušnost.
Desetljećima izlagani silnim kulturološkim i inim tekovinama Amerike kroz najprije jazz,pa rock,pa rap,zatim kroz filmove i serije (1980-tih Dinastija je kod nas bila kultna serija),kroz video spotove,internet...mi smo se usprkos jakoj komunističkoj cenzuri i nesvjesno amerikanizirali.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Sad se možemo boriti citatima, nije grijeh što ulazi u usta naročito kad si gladan, grije izlazi iz usta. A koliko je marx bio kršćanin otom potom.ostrakon wrote:Je li i David ukrao posvećen kruh kad bijaše gladan? Je li i Isus sa učenicima krao žito s polja...? Nisu komunizam izmislili Japanci, nego Europljani, kršćani. A mržnja prema bogatstvu je odavno prisutna u crkvi i u NZ. Svako malo se čuje iracionalna kritika novca i konzimerizma koji navodno kvare ljude.tre911 wrote:Kako se nadovezuje ono Kristovo da daš onome koji ima manje od tebe na komunističko otmi onome koji ima više od tebe?ostrakon wrote:misao ima svoj slijed, komunizam, liberalizam itd. nisu izmislili japanci, ni australski aboridžini, nego europski kršćani, a ako ćemo unatrag, preuzeli su te gluposti od grčkih kinikatre911 wrote:Ne znam da je baš caru carevo a Bogu Božje načelo komunizma ili socijalizma ili liberalizma.ostrakon wrote:tre911 wrote:
Znam i toga me strah no nisam skroz načisto, puno još ima neodgovorenih pitanja i zato neću još uvijek pisati ono što mi sve čeće dolazi na pamet, znao sam se i ranije u nekim stvarima zaletjeti pa mi se razbilo o glavu a ovo mi je preozbiljno da uletim samo tako. Već sam rekao da mi se papa ne sviđa i da mi alarm zvoni čim ga hvale svi oni koji su do nedavno pljuvali po KC ali to me drži budnim i tjera me da sve pratim a vjerujem da će se uskoro i otkriti koja je zapravo njegova agenda u svemu ovome. Mediji su jebena stvar i jedan zarez može značiti strašno veliku grešku u prosudbi.
kršćanstvo je pretača komunizma, socijalizma, liberalizma... sasvim je prirodno da se s njim i isprepliću, preklapaju, podudaraju...
Guest- Guest
ŠVICARSKO sklonište za izbjeglice uništeno je u požaru, zbog čega su 24 njegova stanara ostala bez krova nad glavom, priopćila je kantonalna policija.
Prema istražiteljima požar je izbio u prostoriji zgrade izbjegličkog azila, rekao je policijski glasnogovornik. Zasad nema znakova da je posrijedi bio palež.
Više od 70 gasitelja dva sata je nastojalo ugasiti požar koji je izbio nešto iza ponoći u Kaltbruunu, u kantolnu St. Gallen, prije nego što je stavljen pod kontrolu.
U vrijeme požara u skloništu je bilo 14 stanara koji su neozlijeđeni izašli iz zgrade u plamenu. Privremeno su smješteni u objektu općinske civilne zaštite, zgradi mjesne škole, a općina će im morati pronaći prostor za trajniji smještaj.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/svicarsko-skloniste-za-izbjeglice-izgorjelo-u-pozaru/844444.aspx
Prema istražiteljima požar je izbio u prostoriji zgrade izbjegličkog azila, rekao je policijski glasnogovornik. Zasad nema znakova da je posrijedi bio palež.
Više od 70 gasitelja dva sata je nastojalo ugasiti požar koji je izbio nešto iza ponoći u Kaltbruunu, u kantolnu St. Gallen, prije nego što je stavljen pod kontrolu.
U vrijeme požara u skloništu je bilo 14 stanara koji su neozlijeđeni izašli iz zgrade u plamenu. Privremeno su smješteni u objektu općinske civilne zaštite, zgradi mjesne škole, a općina će im morati pronaći prostor za trajniji smještaj.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/svicarsko-skloniste-za-izbjeglice-izgorjelo-u-pozaru/844444.aspx
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Da, samo što je to LAŽNO KRŠĆANSTVO I LAŽNA HUMANOST, obično takvi likovi okreću glave od penzionera koji kopaju po kontejnerima, ili su ih svojom državnom politikom i doveli do toga da imamo hrpu sirotinje u svim europskim državama. Ali ne, HUMANO JE POMAGATI likove druge vjere, rase, kulture i mentaliteta koji će te sutra skratiti za glavu uz povike Allahu ekber.asilovski wrote:nije navodno, osim toga konzumerizam je otupio Evropljane i stavio ih je u konstatno stanje narkoze, pa zato i mogu ove horde i doći ovdje, čak dapače takmiče se tko će više pomoći pakijima u invaziji i naravno večina njih su bezbožnici, a ne kršćaniostrakon wrote:Je li i David ukrao posvećen kruh kad bijaše gladan? Je li i Isus sa učenicima krao žito s polja...? Nisu komunizam izmislili Japanci, nego Europljani, kršćani. A mržnja prema bogatstvu je odavno prisutna u crkvi i u NZ. Svako malo se čuje iracionalna kritika novca i konzimerizma koji navodno kvare ljude.tre911 wrote:Kako se nadovezuje ono Kristovo da daš onome koji ima manje od tebe na komunističko otmi onome koji ima više od tebe?ostrakon wrote:misao ima svoj slijed, komunizam, liberalizam itd. nisu izmislili japanci, ni australski aboridžini, nego europski kršćani, a ako ćemo unatrag, preuzeli su te gluposti od grčkih kinikatre911 wrote:Ne znam da je baš caru carevo a Bogu Božje načelo komunizma ili socijalizma ili liberalizma.ostrakon wrote:tre911 wrote:
Znam i toga me strah no nisam skroz načisto, puno još ima neodgovorenih pitanja i zato neću još uvijek pisati ono što mi sve čeće dolazi na pamet, znao sam se i ranije u nekim stvarima zaletjeti pa mi se razbilo o glavu a ovo mi je preozbiljno da uletim samo tako. Već sam rekao da mi se papa ne sviđa i da mi alarm zvoni čim ga hvale svi oni koji su do nedavno pljuvali po KC ali to me drži budnim i tjera me da sve pratim a vjerujem da će se uskoro i otkriti koja je zapravo njegova agenda u svemu ovome. Mediji su jebena stvar i jedan zarez može značiti strašno veliku grešku u prosudbi.
kršćanstvo je pretača komunizma, socijalizma, liberalizma... sasvim je prirodno da se s njim i isprepliću, preklapaju, podudaraju...
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Jedini spas Europi je od deamerikanizacije. I to je to.
Mi još to možemo,ali recimo Australija nema šanse.
Mi još to možemo,ali recimo Australija nema šanse.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Pa otom potom, ali pričao je one stvari koje lijepo odzvanjaju u ušima kršćana.tre911 wrote:A koliko je marx bio kršćanin otom potom.
Guest- Guest
"Znamo da je oko 5000 ljudi prošlo makedonski granicu i oni će doći do Hrvatske. Sada je to jedan proces u kojem smo se ustalili. Kako imamo dogovor s Mađarima, pokušavamo takav dogovor postići i s Srbijom kako bi izbjeglice usmjerili preko graničnog prijelaza koji je za to najprihvatljiviji", rekao je dodavši kako je za Hrvatsku, ako izbjeglice već idu preko naše zemlje, najprihvatljiviji granični prijelaz Tovarnik zbog mogućnosti prijevoza izbjeglica željeznicom.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/5-000-ljudi-preslo-makedonsku-granicu-stizu-do-hrvatske-kotromanovic-ovo-ce-trajati-mjesecima/844396.aspx
http://www.index.hr/vijesti/clanak/5-000-ljudi-preslo-makedonsku-granicu-stizu-do-hrvatske-kotromanovic-ovo-ce-trajati-mjesecima/844396.aspx
2014-04-11
Osvojili L. Ameriku, drugo ti ovdje zadireš u pitanje kršćanske sloge, međutim kontra pitanjem isto se može reći za islam, koje zapad guzi preko 250 godinaostrakon wrote:da, zato su se tako uspješno branili od Turaka, svih 500 godina, odmah su ih se rješili, nisu čekali da se Otomansko carstvo uruši samo od sebe, nego su se organizirali i obraniliasilovski wrote: jer da je prije 100 godina navalilo ovo čudo pakija potpili bi im brodove a crkva bi amenovala
Kermit-
2014-04-17
Jebiga tu su srbi odigrali važnu ulogu 1396 kod nikopolja.ostrakon wrote:da, zato su se tako uspješno branili od Turaka, svih 500 godina, odmah su ih se rješili, nisu čekali da se Otomansko carstvo uruši samo od sebe, nego su se organizirali i obraniliasilovski wrote: jer da je prije 100 godina navalilo ovo čudo pakija potpili bi im brodove a crkva bi amenovala
Guest- Guest
Facebook nije alat za raspravu o temama već za slikavanje i gubljenje vremena. Praktički ljudi sami prodaju vlastitu intimu na netu, za par beskorisnih lajkova.asilovski wrote:fejsbuk je alat kao i svaki drugi, ja ga koristim da komuniciram u grupama ili sa legosima, objave večinom ne čitam, osim toga sama činjenica da mi komuniciramo preko foruma analogijom tvoje tvrdnje bi mogli nazvati konzumerizmom, međutim to nije to...melkior wrote:Crkva je u suštini onakva kakvi su i ljudi svog vremena, sve se na kraju, svodi samo na kontrolu...Btw, koliko vas forumaša nije podleglo konzumerističkoj američkoj propagandi i nije otvorilo Facebook profil? ;) Ili sam ja jedini? Prema jednom znanstvenom istraživanju imam dobre šanse postati serijski ubojica. S obzirom na sve skupa, znanstvenici su mi zapravo, udijelili komplimentasilovski wrote:Skoro svaka vjera ima osjećaj samilosti i donekle krivnje, pogotovo abrahamske vijere, sukus je da katoličanstvo danas nije isto ono prije 100 godina, jer da je prije 100 godina navalilo ovo čudo pakija potpili bi im brodove a crkva bi amenovala, osim toga : http://www.index.hr/vijesti/clanak/bugarska-pravoslavna-crkrva-ovo-je-invazija-muslimanske-izbjeglice-treba-vratiti-/844269.aspxostrakon wrote:Sve je isto. Svaki svetac je mučenik koji je nasilno ubijen. Kršćanstvo se oduvijek koristilo izazivanjem osjećaja krivnje i samilosti.asilovski wrote:To je problem sadašnjeg kršćanstva, tako uopće nije bilo prije 100 godina, samo kršćanstvo nije toliko utjecajno već konstantna propaganda, indokrinacija, teret krivnje koje počinje od škole, medija, vlada...tre911 wrote:Problem kršćanstva u ovom trenutku je samilost jer ne znaju prepoznati rat od ljudske bijede, stvarno potrebitih od vojno sposobnih, ne znaju raspoznati prijatelja od neprijatelja...susjećanje i samilost je u ovom trenutku rupa u obranu u koju nadiru islamisti kao sava u Gunju.melkior wrote:Problem kršćanstva jest u njgovoj globaliziranosti. Projekt unaprijed osuđen na neuspjeh. Oči veće od želuca. U stvari, ista greška kao i sa svim drugim pokušajima stvaranja globalne svevlasti. Dugoročno jednostavno nemoguće.ostrakon wrote:asilovski wrote:
Neuki hahaha pa to ja pričam godinama i to dok si laprdao o nekoj ekonomiji, grafovima, slučajnostima i mijenjao dijametrlano mišljenje ovisno o godišnjem dobu i vremenskim prilikama, te se rugao svakom koji bi spomenio tako šta, naravno sada ti to tvrdiš i vjerojatno ćeš reći da si ti to govorio, ali no da te ne smetam...
ja stojim kod svojih stavova, za mene su oduvijek izvori problema kršćanstvo i eksponencijalni rast stanovništva
ako nešto nisi razumio mogu ti ponovno objasniti
"BUGARSKA pravoslavna crkva kojoj pripada više od 80 posto stanovnika te zemlje pozvala je vladu da više ne propušta u zemlju muslimanske izbjeglice.
"Pomažemo izbjeglicama koji su već došli u našu domovinu, ali vlada ni u kojem slučaju ne smije propuštati druge izbjeglice", ističe na svojoj mrežnoj stranici Sveti Sinod, tijelo koje upravlja Crkvom.
"Ovo je val koji poprima sva obilježja invazije", ocjenjuje."
Oni su isto kršćani, samo oni nemaju ovog varalicu za vođu i oni osjećaju samilost ali su ih odjebali...
2015-08-09
ovo sam vidio juce na youtube-u jedan lik naveo u svom postu ispod klipaostrakon wrote:
John Calhoun meeting Pope Paul VI on 27 September 1973.
Initially the population grew rapidly, doubling every 55 days. The population reached 620 by day 315, after which the population growth dropped markedly. The last surviving birth was on day 600. This period between day 315 and day 600 saw a breakdown in social structure and in normal social behavior. Among the aberrations in behavior were the following: expulsion of young before weaning was complete, wounding of young, increase in homosexual behavior,[2] inability of dominant males to maintain the defense of their territory and females, aggressive behavior of females, passivity of non-dominant males with increased attacks on each other which were not defended against. After day 600, the social breakdown continued and the population declined toward extinction. During this period females ceased to reproduce. Their male counterparts withdrew completely, never engaging in courtship or fighting. They ate, drank, slept, and groomed themselves – all solitary pursuits. Sleek, healthy coats and an absence of scars characterized these males. They were dubbed “the beautiful ones.” Breeding never resumed and behavior patterns were permanently changed.
The conclusions drawn from this experiment were that when all available space is taken and all social roles filled, competition and the stresses experienced by the individuals will result in a total breakdown in complex social behaviors, ultimately resulting in the demise of the population.
Calhoun saw the fate of the population of mice as a metaphor for the potential fate of man. He characterized the social breakdown as a “second death. His study has been cited by writers such as Bill Perkins as a warning of the dangers of the living in an "increasingly crowded and impersonal world."[3]
Nema to veze sa kršćanstvom, koje iskreno gledajući precijenjujete utjhecaj, ovdje je riječ o lijevici koja je odbacila prezrene, siromašne, radnike, proletere i seljake a pod svoje okrilje uzela homiće, emigrante, pakijemelkior wrote:Da, samo što je to LAŽNO KRŠĆANSTVO I LAŽNA HUMANOST, obično takvi likovi okreću glave od penzionera koji kopaju po kontejnerima, ili su ih svojom državnom politikom i doveli do toga da imamo hrpu sirotinje u svim europskim državama. Ali ne, HUMANO JE POMAGATI likove druge vjere, rase, kulture i mentaliteta koji će te sutra skratiti za glavu uz povike Allahu ekber.asilovski wrote:nije navodno, osim toga konzumerizam je otupio Evropljane i stavio ih je u konstatno stanje narkoze, pa zato i mogu ove horde i doći ovdje, čak dapače takmiče se tko će više pomoći pakijima u invaziji i naravno večina njih su bezbožnici, a ne kršćaniostrakon wrote:Je li i David ukrao posvećen kruh kad bijaše gladan? Je li i Isus sa učenicima krao žito s polja...? Nisu komunizam izmislili Japanci, nego Europljani, kršćani. A mržnja prema bogatstvu je odavno prisutna u crkvi i u NZ. Svako malo se čuje iracionalna kritika novca i konzimerizma koji navodno kvare ljude.tre911 wrote:Kako se nadovezuje ono Kristovo da daš onome koji ima manje od tebe na komunističko otmi onome koji ima više od tebe?ostrakon wrote:misao ima svoj slijed, komunizam, liberalizam itd. nisu izmislili japanci, ni australski aboridžini, nego europski kršćani, a ako ćemo unatrag, preuzeli su te gluposti od grčkih kinikatre911 wrote:Ne znam da je baš caru carevo a Bogu Božje načelo komunizma ili socijalizma ili liberalizma.ostrakon wrote:tre911 wrote:
Kermit-
2014-04-17
Poznavajući Švicarce, dobro da ih nisu rafalom dočekali pri izlasku iz buktinje :DRayMabus wrote:ŠVICARSKO sklonište za izbjeglice uništeno je u požaru, zbog čega su 24 njegova stanara ostala bez krova nad glavom, priopćila je kantonalna policija.
2015-08-09
A tko je srušio Carigrad i otvorio vrata? Tko je slao križare u sveti rat protiv kršćana? Rim otvori vrata Turcima, a onda su Srbi krivi, jer Srbi su takav povijesni faktor. Ajde.tre911 wrote:Jebiga tu su srbi odigrali važnu ulogu 1396 kod nikopolja.ostrakon wrote:da, zato su se tako uspješno branili od Turaka, svih 500 godina, odmah su ih se rješili, nisu čekali da se Otomansko carstvo uruši samo od sebe, nego su se organizirali i obraniliasilovski wrote: jer da je prije 100 godina navalilo ovo čudo pakija potpili bi im brodove a crkva bi amenovala
Guest- Guest
Evo ja recimo, no jednostavno mi se to ne da. Nije da se bojim praćenja i sl, ionako mogu saznati o meni dok si reko ekser ako ih bude zanimalo.melkior wrote:Crkva je u suštini onakva kakvi su i ljudi svog vremena, sve se na kraju, svodi samo na kontrolu...Btw, koliko vas forumaša nije podleglo konzumerističkoj američkoj propagandi i nije otvorilo Facebook profil? ;) Ili sam ja jedini? Prema jednom znanstvenom istraživanju imam dobre šanse postati serijski ubojica. S obzirom na sve skupa, znanstvenici su mi zapravo, udijelili komplimentasilovski wrote:Skoro svaka vjera ima osjećaj samilosti i donekle krivnje, pogotovo abrahamske vijere, sukus je da katoličanstvo danas nije isto ono prije 100 godina, jer da je prije 100 godina navalilo ovo čudo pakija potpili bi im brodove a crkva bi amenovala, osim toga : http://www.index.hr/vijesti/clanak/bugarska-pravoslavna-crkrva-ovo-je-invazija-muslimanske-izbjeglice-treba-vratiti-/844269.aspxostrakon wrote:Sve je isto. Svaki svetac je mučenik koji je nasilno ubijen. Kršćanstvo se oduvijek koristilo izazivanjem osjećaja krivnje i samilosti.asilovski wrote:To je problem sadašnjeg kršćanstva, tako uopće nije bilo prije 100 godina, samo kršćanstvo nije toliko utjecajno već konstantna propaganda, indokrinacija, teret krivnje koje počinje od škole, medija, vlada...tre911 wrote:Problem kršćanstva u ovom trenutku je samilost jer ne znaju prepoznati rat od ljudske bijede, stvarno potrebitih od vojno sposobnih, ne znaju raspoznati prijatelja od neprijatelja...susjećanje i samilost je u ovom trenutku rupa u obranu u koju nadiru islamisti kao sava u Gunju.melkior wrote:Problem kršćanstva jest u njgovoj globaliziranosti. Projekt unaprijed osuđen na neuspjeh. Oči veće od želuca. U stvari, ista greška kao i sa svim drugim pokušajima stvaranja globalne svevlasti. Dugoročno jednostavno nemoguće.ostrakon wrote:asilovski wrote:
Neuki hahaha pa to ja pričam godinama i to dok si laprdao o nekoj ekonomiji, grafovima, slučajnostima i mijenjao dijametrlano mišljenje ovisno o godišnjem dobu i vremenskim prilikama, te se rugao svakom koji bi spomenio tako šta, naravno sada ti to tvrdiš i vjerojatno ćeš reći da si ti to govorio, ali no da te ne smetam...
ja stojim kod svojih stavova, za mene su oduvijek izvori problema kršćanstvo i eksponencijalni rast stanovništva
"BUGARSKA pravoslavna crkva kojoj pripada više od 80 posto stanovnika te zemlje pozvala je vladu da više ne propušta u zemlju muslimanske izbjeglice.
"Pomažemo izbjeglicama koji su već došli u našu domovinu, ali vlada ni u kojem slučaju ne smije propuštati druge izbjeglice", ističe na svojoj mrežnoj stranici Sveti Sinod, tijelo koje upravlja Crkvom.
Oni su isto kršćani, samo oni nemaju ovog varalicu za vođu i oni osjećaju samilost ali su ih odjebali...
Guest- Guest
kao i komp koji 90% ljudi koristi za drkanje i igricemelkior wrote:Facebook nije alat za raspravu o temama već za slikavanje i gubljenje vremena. Praktički ljudi sami prodaju vlastitu intimu na netu, za par beskorisnih lajkova.asilovski wrote:fejsbuk je alat kao i svaki drugi, ja ga koristim da komuniciram u grupama ili sa legosima, objave večinom ne čitam, osim toga sama činjenica da mi komuniciramo preko foruma analogijom tvoje tvrdnje bi mogli nazvati konzumerizmom, međutim to nije to...melkior wrote:Crkva je u suštini onakva kakvi su i ljudi svog vremena, sve se na kraju, svodi samo na kontrolu...Btw, koliko vas forumaša nije podleglo konzumerističkoj američkoj propagandi i nije otvorilo Facebook profil? ;) Ili sam ja jedini? Prema jednom znanstvenom istraživanju imam dobre šanse postati serijski ubojica. S obzirom na sve skupa, znanstvenici su mi zapravo, udijelili komplimentasilovski wrote:Skoro svaka vjera ima osjećaj samilosti i donekle krivnje, pogotovo abrahamske vijere, sukus je da katoličanstvo danas nije isto ono prije 100 godina, jer da je prije 100 godina navalilo ovo čudo pakija potpili bi im brodove a crkva bi amenovala, osim toga : http://www.index.hr/vijesti/clanak/bugarska-pravoslavna-crkrva-ovo-je-invazija-muslimanske-izbjeglice-treba-vratiti-/844269.aspxostrakon wrote:Sve je isto. Svaki svetac je mučenik koji je nasilno ubijen. Kršćanstvo se oduvijek koristilo izazivanjem osjećaja krivnje i samilosti.asilovski wrote:To je problem sadašnjeg kršćanstva, tako uopće nije bilo prije 100 godina, samo kršćanstvo nije toliko utjecajno već konstantna propaganda, indokrinacija, teret krivnje koje počinje od škole, medija, vlada...tre911 wrote:Problem kršćanstva u ovom trenutku je samilost jer ne znaju prepoznati rat od ljudske bijede, stvarno potrebitih od vojno sposobnih, ne znaju raspoznati prijatelja od neprijatelja...susjećanje i samilost je u ovom trenutku rupa u obranu u koju nadiru islamisti kao sava u Gunju.melkior wrote:Problem kršćanstva jest u njgovoj globaliziranosti. Projekt unaprijed osuđen na neuspjeh. Oči veće od želuca. U stvari, ista greška kao i sa svim drugim pokušajima stvaranja globalne svevlasti. Dugoročno jednostavno nemoguće.ostrakon wrote:asilovski wrote:
Kermit-
2014-04-17
Da, ali se ujedno pri tome kiti kršćanskim humanizmom, iako s tim nema veze. A službena Crkva, Vatikan gudi u iste gusle.asilovski wrote:Nema to veze sa kršćanstvom, koje iskreno gledajući precijenjujete utjhecaj, ovdje je riječ o lijevici koja je odbacila prezrene, siromašne, radnike, proletere i seljake a pod svoje okrilje uzela homiće, emigrante, pakijemelkior wrote:Da, samo što je to LAŽNO KRŠĆANSTVO I LAŽNA HUMANOST, obično takvi likovi okreću glave od penzionera koji kopaju po kontejnerima, ili su ih svojom državnom politikom i doveli do toga da imamo hrpu sirotinje u svim europskim državama. Ali ne, HUMANO JE POMAGATI likove druge vjere, rase, kulture i mentaliteta koji će te sutra skratiti za glavu uz povike Allahu ekber.asilovski wrote:nije navodno, osim toga konzumerizam je otupio Evropljane i stavio ih je u konstatno stanje narkoze, pa zato i mogu ove horde i doći ovdje, čak dapače takmiče se tko će više pomoći pakijima u invaziji i naravno večina njih su bezbožnici, a ne kršćaniostrakon wrote:Je li i David ukrao posvećen kruh kad bijaše gladan? Je li i Isus sa učenicima krao žito s polja...? Nisu komunizam izmislili Japanci, nego Europljani, kršćani. A mržnja prema bogatstvu je odavno prisutna u crkvi i u NZ. Svako malo se čuje iracionalna kritika novca i konzimerizma koji navodno kvare ljude.tre911 wrote:Kako se nadovezuje ono Kristovo da daš onome koji ima manje od tebe na komunističko otmi onome koji ima više od tebe?ostrakon wrote:misao ima svoj slijed, komunizam, liberalizam itd. nisu izmislili japanci, ni australski aboridžini, nego europski kršćani, a ako ćemo unatrag, preuzeli su te gluposti od grčkih kinikatre911 wrote:Ne znam da je baš caru carevo a Bogu Božje načelo komunizma ili socijalizma ili liberalizma.ostrakon wrote:tre911 wrote:
2015-08-09
pa dobro ovjde sam sebi rušiš tezu o samilosti i krivnji, zapravo o važnosti samog kršćanstva, osim toga Venecija je tu odigrala glavnu uloguostrakon wrote:A tko je srušio Carigrad i otvorio vrata? Tko je slao križare u sveti rat protiv kršćana? Rim otvori vrata Turcima, a onda su Srbi krivi, jer Srbi su takav povijesni faktor. Ajde.tre911 wrote:Jebiga tu su srbi odigrali važnu ulogu 1396 kod nikopolja.ostrakon wrote:da, zato su se tako uspješno branili od Turaka, svih 500 godina, odmah su ih se rješili, nisu čekali da se Otomansko carstvo uruši samo od sebe, nego su se organizirali i obraniliasilovski wrote: jer da je prije 100 godina navalilo ovo čudo pakija potpili bi im brodove a crkva bi amenovala
Kermit-
2014-04-17
I kako su uspjeli onda pokoriti cijeli svijet, pronaći kontinente i naseliti ih, razbucati svakoga ko im je stao na put ako je tako kako ti pišeš?ostrakon wrote:dok su bili rimljani sa njihovom lakonskom kulturom, europljani su osvojili pola svijeta, došlo kršćanstvo i u roku par stoljeća sve se raspadne, jučerašnji robovi ih okovašeostrakon wrote:da, zato su se tako uspješno branili od Turaka, svih 500 godina, odmah su ih se rješili, nisu čekali da se Otomansko carstvo uruši samo od sebe, nego su se organizirali i obraniliasilovski wrote: jer da je prije 100 godina navalilo ovo čudo pakija potpili bi im brodove a crkva bi amenovala
Guest- Guest
Mora da vrh crkve nema veze sa kršćanstvom, umjesto da je problem u samom kršćanstvu. Jedini logičan zaključak. Sve drugo bi bilo opasno pomisliti.melkior wrote:
Da, ali se ujedno pri tome kiti kršćanskim humanizmom, iako s tim nema veze. A službena Crkva, Vatikan gudi u iste gusle.
Guest- Guest
Alo ekipa Ewropa ima niski natalitet ....da sad zabraniš owima dolaze a ne uništiš emanićipaćiju da makneš bijelu kugu za pet godina bi ih sami zwali da wam ima tko radit.
2014-04-11
Page 6 of 11 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11
Similar topics
» Demograf dr. Šterc prelazi iz HDZ-a u Živi zid
» demograf Šterc: 'Nećemo se oporaviti!
» Izbjeglička kriza je planirana!?!
» Izbjeglička kriza je dio programa EU-a
» Demograf Šterc: hrvatska demografska politika je propala, trebat ćemo useljavat stanovništvo
» demograf Šterc: 'Nećemo se oporaviti!
» Izbjeglička kriza je planirana!?!
» Izbjeglička kriza je dio programa EU-a
» Demograf Šterc: hrvatska demografska politika je propala, trebat ćemo useljavat stanovništvo
Page 6 of 11