ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sabor: Oduzeti činove i odlikovanja Praljku

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Sabor: Oduzeti činove i odlikovanja Praljku Empty Sabor: Oduzeti činove i odlikovanja Praljku

Post by epikur37 12/12/2017, 14:14

Sabor: Oduzeti činove i odlikovanja Praljku 13582
Beus Richembergh: Predsjednica po zakonu mora oduzeti odlikovanja osuđenima u Haagu

Saborski zastupnik GLAS-a Goran Beus Richembergh izjavio je u utorak novinarima u Saboru da je zakonska obaveza predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović da osuđenima u Haagu oduzme činove i odlikovanja
'Na žalost, nitko ne zna što će predsjednica učiniti jer je njeno ponašanje u zadnje vrijeme u tom smislu prilično nepredvidivo. Nadam se da neće proteći puno vremena da se odluči držati zakona jer ovo nije presedan. Ovo su slučajevi slični onima koje smo već imali, postoji i zakonski model, a i princip ponašanja vrhovnog zapovjednika u takvim slučajevima', istaknuo je Beus.

Odredbe Zakon o odlikovanjima koje definiraju oduzimanje odlikovanja
Odredbe Zakon o odlikovanjima koje definiraju oduzimanje odlikovanja

Izvor: Narodne novine / Autor: screenshot/tportal

Ocijenio je kako dva ministra i potpredsjednik Sabora nisu trebali biti na komemoraciji pokojnom generalu Slobodanu Praljku, kojega je Haaški sud pravomoćno osudio za ratni zločin.

"Oni tamo nisu bili privatne osobe, to nije bio zatvoreni skup, niti skup koji se održava vikendom ili u neradno vrijeme. Oni su tamo došli u svojoj punoj funkciji", kazao je Beus Richembergh.

Njihovo je pravo da sudjeluju u tome, ali isto tako javnost ima pravo to osuditi jer to nije prihvatljivo ponašanje, ustvrdio je.

Istaknuo je "častan i hrabar potez obitelji Praljak koja je poštovala njegovu posljednju odluku da sahrana prođe u tišini, daleko od javnosti, ali isto tako da se ne upliću u pokušaje politizacije njegove tragične smrti".

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/beus-richembergh-predsjednica-po-zakonu-mora-oduzeti-odlikovanja-osudenima-u-haagu-foto-20171212
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Sabor: Oduzeti činove i odlikovanja Praljku Empty Re: Sabor: Oduzeti činove i odlikovanja Praljku

Post by darth_vader 12/12/2017, 16:18

I onda se lik čudi kad mu netko pozeli metak medu oci tulave...
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Sabor: Oduzeti činove i odlikovanja Praljku Empty Re: Sabor: Oduzeti činove i odlikovanja Praljku

Post by Noor 12/12/2017, 16:21

ovaj skot smrdljivi ne odustaje...

2017-10-06

Back to top Go down

Post by RayMabus 12/12/2017, 16:23

GLAS je stranka Vesne Pusić tako da... u suštini sasvim očekivana retorika od njih
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 12/12/2017, 16:24

HDZovi nesuđeni koalicijski partneri prskaju po Praljku
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sora 12/12/2017, 16:29

Noor wrote:ovaj skot smrdljivi ne odustaje...
Bome smrdljivi washington post isto 

Jedna od najuglednijih novina na svijetu The Washington Post, pod naslovom ‘Hrvatski nacionalisti odali počast generalu osuđenom za ratne zločine’ (Croat nationalists honor general convicted of war crimes) piše o jučerašnjoj komemoraciji generalu Praljku, s naglaskom i na vladine ministre koji su bili među uzvanicima.

Noorka , jesi ti ikada cula  za whasington ? 
Ili samo za donju pripizdinu ? 

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sora 12/12/2017, 16:32

Pinochet wrote:HDZovi nesuđeni koalicijski partneri prskaju po Praljku
Zbilja? 

Prskaju oni i po NJIZI 
ONOJ KOJA MISLI A NE OSJECA 
ILI OSJECA A NE MISLI
Jbt. 
Sjeti me to na jednu moju direktoricu u skoli kad se pojavio miš u prostoriji ona je SKOČILA NA STOL OD STRAHA 
E TAKO NASA VRLA VRHOVNICA 
OSJECA BOLI POVODOM SUDSKOH OSUDA I SKOČILA BI ALI NE SMIJE :cry

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Noor 12/12/2017, 16:32

Sora wrote:
Noor wrote:ovaj skot smrdljivi ne odustaje...
Bome smrdljivi washington post isto 

Jedna od najuglednijih novina na svijetu The Washington Post, pod naslovom ‘Hrvatski nacionalisti odali počast generalu osuđenom za ratne zločine’ (Croat nationalists honor general convicted of war crimes) piše o jučerašnjoj komemoraciji generalu Praljku, s naglaskom i na vladine ministre koji su bili među uzvanicima.

Noorka , jesi ti ikada cula  za whasington ? 
Ili samo za donju pripizdinu ? 
sora, za donju pripizdinu ne da sam čula, nego je i gledam u punoj raskoši, istog trenutka čim dođeš na forum

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Sora 12/12/2017, 16:33

Noorka 
A tko sramoti hrvatsku ha 

Ti i takvi budalaši iz pripzdine

2014-04-29

Back to top Go down

Post by RayMabus 12/12/2017, 16:36

Nevezano uz Praljka ali ja odavno imam pik na Vesnu Pusić tako da bi i ovaj bio streljan po kratkom postupku

U biti mi je drago šta su je izbacili iz HNS i ima svoju stranku

To je lista za odstrel
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sora 12/12/2017, 16:37

ZAGREB, Croatia — Hundreds of people, including two government ministers, attended a commemoration ceremony Monday to honor a Croatian general who died after apparently taking poison at a United Nations tribunal that confirmed his war crimes conviction.
Bused in from other Croatian towns and from Bosnia, admirers of Slobodan Praljak filled the main concert hall in Zagreb, the capital. The gathering, organized by a Croatian generals' association, displayed the resurging nationalism in the European Union's newest member state.
Miroslav Tudjman, the son of Croatia's late president Franjo Tudjman, denounced the tribunal in The Hague, Netherlands. Tudjman described Praljak as a "big man no one can match."
"Slobodan Praljak wouldn't live as a war criminal for a minute because he wasn't one," Tudjman told a clapping crowd. "His conviction is an insult for justice."

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Noor 12/12/2017, 16:38

Sora wrote:Noorka 

ja i takvi budalaši iz pripzdine
da
Noor
Noor

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Sora 12/12/2017, 16:40

Ono. 
Naoada Miroslav pravdu u Haagu 
A sta sad ne veli da mi je caca trazio međunarodno sudište 
Misleći samo na Srbe kao optuženike 
E fakat imamo politicare l NISU NI ZA KRUMPR GULIT 
A NOORKA ..zeno, opeti oci i uha

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Noor 12/12/2017, 16:42

Sora wrote:Ono. 
je....opeti, opeti
Noor
Noor

2017-10-06

Back to top Go down

Post by RayMabus 12/12/2017, 16:43

HNS je sad stranka LGBT plus liberali

Izbačeni su petokolonaši

Sad Vesnica ima svoju stranku a tehnički to je lista za odstrel
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sora 12/12/2017, 16:43

Noor wrote:

da
I sta je tebi Zagreb pripzidina ? 
Nisi normalna .. 
odjebi od mene, ne vrijedi trositi na tebe ni sekundu vremena Lažljivica, prevarantica, drka ovim nacionalistima  muda koda ces nesto dobiti s tim
Nist 
Sve je to jalovo zrno 
Jalovo i blesavo 
Dio one populacije zbog kpje smo po gluposti na vrhu

2014-04-29

Back to top Go down

Post by marcellus 12/12/2017, 16:44

lik koji je u sabor ušao s jednim glasom, vlastitim... i to kao pripadnik njemačke manjine iako mu je stari turčin...

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sora 12/12/2017, 16:44

Noor wrote:
Sora wrote:Ono. 
je....opeti, opeti
Operi uha, oci i ruke na kraju 
Hmm 
Necu reci zasto 
Ali ono..pilatovski si tip 
Izdajice i podmuklice

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Noor 12/12/2017, 16:47

Sora wrote:
Noor wrote:

da
I sta je tebi Zagreb pripzidina ? 
Nisi normalna .. 
odjebi od mene, ne vrijedi trositi na tebe ni sekundu vremena Lažljivica, prevarantica, drka ovim nacionalistima  muda koda ces nesto dobiti s tim
Nist 
Sve je to jalovo zrno 
Jalovo i blesavo 
Dio one populacije zbog kpje smo po gluposti na vrhu
baba, pa ti si se zakeljila za mene, kaj si dementna?
daj se opusti, ide Božić....
aha, ti to ne slaviš..da
Noor
Noor

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Sora 12/12/2017, 16:47

marcellus wrote:lik koji je u sabor ušao s jednim glasom, vlastitim... i to kao pripadnik njemačke manjine iako mu je stari turčin...
 Da pa ? 
Ti imas prezime komunističkog čelnika pa nikome nista 
Noti je vazno sto je njemac ili Turčin ili cigan 
GORAN JE PNO STO TI NIKADA NECES BITI 
VELIKI COVJEK 
A TI SI GMIZAVAC I SOLETKAROS KPJEG SU STO PUTA UVATILI U LAGANJU 
NEODGOJRN I NRMORALAN DO SRŽI 
MOGAO BI GORANU POLJUBITI NOGE

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Back to top

- Similar topics