Sirija
Page 42 of 50
Page 42 of 50 • 1 ... 22 ... 41, 42, 43 ... 46 ... 50
Re: Sirija
https://pbs.twimg.com/media/DUy-i8bU8AIdWgl.jpg:large
D A M E D - Rusi opet uništili zadnju bolnicu u Saraqebu
D A M E D - Rusi opet uništili zadnju bolnicu u Saraqebu
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Sad je sasvim lako prognozirati. Situacija se razvija linearno, previse je jednostavno vidjeti u kojem pravcu ce ici. A da stvari budu jednostavnije prije 2.5 god. rusi su javno rekli svoje planove.
Mene iznenadi slijepilo pojedinih forumasa. Prvo su imali slijepilo kod primirja. Svako rusko primirje proglasavali su za izdaju. Tvrdili su da ce islamisti iskoristiti primirje za predah, naoruzanje i pripremu nove ofanzive. Nisu bili u stanju da vide da je sirijcima nuzan bio predah i da su nakon svake pauze izlazili jaci i da su bolje koristili pauze od islamista. Autobusenje su proglasili idajom i tvdili da ce Idlib ojacatati, ne primjecujuci da su oslobodjene enklave bez troskova u ljudstvu, tehnici i municiji. Zatim su zone deeskalacije proglasili izdajom, a nisu vidjeli da Asad kuburi sa brojem vojnika i da se ne moze boriti na vise frontova. Rusi stalno izdaju Siriju, a sirijska vojska sve jaca i sve vise teritorije oslobodjeno.
Znam da ce i oko ovih pregovora o ustavnim promjenama biti vike o izdaji. Rusi su svjesni da asadova porodica i sitska manjina ne moze drzati apsolutnu vlast kao nekad u drzavi gdje je tolika vjerska, nacionalna i plemenska mjesavina. Morace se naci kompromis koji ce odgovarati svima, a to ce neki docekati na noz i pisati o ruskoj izdaji (ko zna kojoj po redu).
Mene iznenadi slijepilo pojedinih forumasa. Prvo su imali slijepilo kod primirja. Svako rusko primirje proglasavali su za izdaju. Tvrdili su da ce islamisti iskoristiti primirje za predah, naoruzanje i pripremu nove ofanzive. Nisu bili u stanju da vide da je sirijcima nuzan bio predah i da su nakon svake pauze izlazili jaci i da su bolje koristili pauze od islamista. Autobusenje su proglasili idajom i tvdili da ce Idlib ojacatati, ne primjecujuci da su oslobodjene enklave bez troskova u ljudstvu, tehnici i municiji. Zatim su zone deeskalacije proglasili izdajom, a nisu vidjeli da Asad kuburi sa brojem vojnika i da se ne moze boriti na vise frontova. Rusi stalno izdaju Siriju, a sirijska vojska sve jaca i sve vise teritorije oslobodjeno.
Znam da ce i oko ovih pregovora o ustavnim promjenama biti vike o izdaji. Rusi su svjesni da asadova porodica i sitska manjina ne moze drzati apsolutnu vlast kao nekad u drzavi gdje je tolika vjerska, nacionalna i plemenska mjesavina. Morace se naci kompromis koji ce odgovarati svima, a to ce neki docekati na noz i pisati o ruskoj izdaji (ko zna kojoj po redu).
2014-04-20
širi se pičvajz ... a? tamo ne može biti dosadno ikomu da ga jebeš.
ča je život vengo fantazija.
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
Turkey’s incursion into southern Aleppo is short-lived
as troops return to border
By
Leith Aboufadel
30/01/2018
BEIRUT, LEBANON (9:45 P.M.) – The Turkish incursion into the southern countryside of Aleppo was short-lived, today, as their forces quickly returned to the Bab Al-Hawa Crossing after the powerful explosion that targeted their convoy.
According to a Syrian military report, the Turkish convoy never made it to the town of Tal Al-‘Eis in southern Aleppo, despite prior claims by both pro-government and pro-opposition media.The Turkish convoy was quickly turned around after three soldiers were killed by the powerful explosion that hit the Atareb countryside.
There has been no word on whether or not the Turkish forces will make another attempt to travel to Tal Al-‘Eis in the coming days.
Leith Aboufadel
30/01/2018
BEIRUT, LEBANON (9:45 P.M.) – The Turkish incursion into the southern countryside of Aleppo was short-lived, today, as their forces quickly returned to the Bab Al-Hawa Crossing after the powerful explosion that targeted their convoy.
According to a Syrian military report, the Turkish convoy never made it to the town of Tal Al-‘Eis in southern Aleppo, despite prior claims by both pro-government and pro-opposition media.The Turkish convoy was quickly turned around after three soldiers were killed by the powerful explosion that hit the Atareb countryside.
There has been no word on whether or not the Turkish forces will make another attempt to travel to Tal Al-‘Eis in the coming days.
Đoda, kak napreduje turska ofanziva na Aleppo i Damask? El su pale prve četvrti? Koliko još do assadove palate?
Kavran wrote:širi se pičvajz ... a?
Bliži se Erdoganov kraj, polako ali sigurno. A sa njegovim krajem na kvasinu odlaze i njegovi štićenici, muslimani BiH.
Guest- Guest
http://syria.liveuamap.com/en/2018/31-january-syrian-army-continue-to-advance-and-capture-masadah
Kak sad ovo? Pa zar nisu turci tribali ovo čuvati?
Kak sad ovo? Pa zar nisu turci tribali ovo čuvati?
dobre vijest, gle nemoj se nervirati, ja navijam za assad i iran i rusiju(ali ne u ukraini samo u sirji) ali nesviđa mi se ponašanje erdogana.. lijepo je što su naši osvojili novo selo, ali treba sa kanibalima što prije izaći na kraj, jer ako rak ne odstraniš do kraja, mene je strah da se ovaj neće mestatazirati opet..
Guest- Guest
Ni jednom kanibalu se ne sviđa. Uđe serdo u Idlib, đoda sav srećan otvori temu kak uskoro hapsi Assada, već sutra dan serdo podvi rep pred Irancima i Hezbollahom koji od jutros nezaustavljivo jurišaju prima tom istom Idlibu.Pinochet wrote:nesviđa mi se ponašanje erdogana..
A rezultat svega je da đodu zajebajemo na forumu zbog fijaska.
Ja, vidiš, navijan za Erdogana. Za sada radi pravi posao...neću ti reć zašto tako mislim.Pinochet wrote:dobre vijest, gle nemoj se nervirati, ja navijam za assad i iran i rusiju(ali ne u ukraini samo u sirji) ali nesviđa mi se ponašanje erdogana.. lijepo je što su naši osvojili novo selo, ali treba sa kanibalima što prije izaći na kraj, jer ako rak ne odstraniš do kraja, mene je strah da se ovaj neće mestatazirati opet..
Eroo- Posts : 78968
2016-07-22
odlično. ja sam rekao iz sprda, ipak nije normalno, da on tako ulazi.. vjerojatno je vidio da kreće ofenziva protiv Al QUaide, pa ga hvata panika, želi je spriječiti, pa je išao testirati dokle smije ić.. itd. samo naprijed, porazimo Al Quaidu, treba sada još jače udriti da se Erdogan nebi osilioAlfaOmega wrote:Ni jednom kanibalu se ne sviđa. Uđe serdo u Idlib, đoda sav srećan otvori temu kak uskoro hapsi Assada, već sutra dan serdo podvi rep pred Irancima i Hezbollahom koji od jutros nezaustavljivo jurišaju prima tom istom Idlibu.Pinochet wrote:nesviđa mi se ponašanje erdogana..
A rezultat svega je da đodu zajebajemo na forumu zbog fijaska.
Guest- Guest
Erdoganu je ostalo još samo da se šamara sa američkim kujama. Dakle, svi neprijatelji se međusobno tamane, a Assad na miru radi po svom. Odlično su to Putin i Iran izveli. Za diplomatske udžbenike.
A ti malo manje prati ovo, više guzi.
Erdogan se šamara isključivo s muslimanima, koliko ja vidim.AlfaOmega wrote:Erdoganu je ostalo još samo da se šamara sa američkim kujama. Dakle, svi neprijatelji se međusobno tamane, a Assad na miru radi po svom. Odlično su to Putin i Iran izveli. Za diplomatske udžbenike.
Eroo- Posts : 78968
2016-07-22
I serdo i kurdi vole ćifute i amere. Serdo šalje ćifutske inačice američkih tenkova na kurde koji se kite ćifutskim zastavama i američkim puškama. I đoda voli takve musliće. Tak da nek se fakin fakaju.
A ovi moji nek mirno grade poligone za proizvodnju raketa bliže Golanu i libanonskoj granici, kak bi dotur istih moga biti što brži i efikasniji. Projekat - šiitski polumisec je uspija, a za sve mimo toga me stvarno boli kurac.
A ovi moji nek mirno grade poligone za proizvodnju raketa bliže Golanu i libanonskoj granici, kak bi dotur istih moga biti što brži i efikasniji. Projekat - šiitski polumisec je uspija, a za sve mimo toga me stvarno boli kurac.
Turci rade sami svoje tenkove Altaj a koriste ( sastavljaju, po licenci Abramse i F 16 )
Nikakve veze nemaju sa Izraelskim oklopom.
Naprotiv koriste Leopard 2 A4 ( oko 800 su kupili jop osamdesetih )
Nikakve veze nemaju sa Izraelskim oklopom.
Naprotiv koriste Leopard 2 A4 ( oko 800 su kupili jop osamdesetih )
2014-04-20
6 hours ago
Comments
Macron warns Turkey against 'invasion' of Syria
---------------------------------------------------------------
„U redovima Kurda dalje sazrijeva saznanje da su ih velike sile ostavile na cjedilu", piše Spiegel Online: „Oni su podnijeli
najveće žrtve u borbi protiv terorističkog IS-a i na svojim područjima uspostavili koliko-toliko demokratske strukture. Ali, ratne
dividende kojima su se nadali su – izostale. Vlada SAD-a je najavila formiranje pograničnih snaga u Sjevernoj Siriji, snaga čiju
bi kičmu trebao predstavljati YPG. Time je Erdoganu dala povod za intervenciju – i poslije toga ostala samo pri riječima
opomene upućenima u pravcu Ankare.
„U redovima Kurda dalje sazrijeva saznanje da su ih velike sile ostavile na cjedilu", piše Spiegel Online: „Oni su podnijeli
najveće žrtve u borbi protiv terorističkog IS-a i na svojim područjima uspostavili koliko-toliko demokratske strukture. Ali, ratne
dividende kojima su se nadali su – izostale. Vlada SAD-a je najavila formiranje pograničnih snaga u Sjevernoj Siriji, snaga čiju
bi kičmu trebao predstavljati YPG. Time je Erdoganu dala povod za intervenciju – i poslije toga ostala samo pri riječima
Comments
2014-04-20
6 hours ago
Comments
#OliveBranch operation limits will be shortened on Afrin area, Turkey's govt. spokesman
Comments
#OliveBranch operation limits will be shortened on Afrin area, Turkey's govt. spokesman
2014-04-20
Zujikaku,pa ti se gore vlazis od onih srednjeskolskih cura koje jedva cekaju da im se kita zabije u guzicu..ili sto vec..AlfaOmega wrote:I serdo i kurdi vole ćifute i amere. Serdo šalje ćifutske inačice američkih tenkova na kurde koji se kite ćifutskim zastavama i američkim puškama. I đoda voli takve musliće. Tak da nek se fakin fakaju.
Pokusaj realno i objektivno zakljucivati,a ne samo Iran ovo Iran ono,Hesbolah ovo hesbolah ono..
Realno jest da su dosad gnojili samo Kozojebi,na bilo kojoj strani,pa je i tvojih hezbolahovaca prilicno pognojilo u siriji..nebitno..
Ono sto je bitno,je cinjenica da ti lajuckas,kao pravi mali Kozojeb,ali originlno,kako je "vasa" drzava ili neka postrojba ovo napravila,ono napravila,i malo prevuceno isto,kroz futur..
daj se resetiraj. malo..budi realan,a ne kao ovlazena tinedjdzerka koja prposno i uzbudjeno ceka krc..dobro,ona ce svoje dobiti,ti ono o cemu mastas,nećes..vrtis se ko kukavno peso oko izlizane tave i pokusavas nes olizati..nema..prazno...
Poligoni ne proizvode,poligoni dobivaju po pitjki..tvornice proizvode..i opet...blizu rakete moraju biti..takvih ima jako puno,pa opet ništa...
džaj prestani trolati i navijati,i pokazi da znas koristiti mozag koji ti je Bog dao,a ti nisi jos niti celofan skinuo s njega..
Glup si i ne znas nista jasno argumentirati nego sam zestoko trolas i navijas,a dokaz za sve ti se temelji na osobnim izrazima za neke stvari koje ocito ne mozes podnijeti...
Rusija jest spasila Siriju..ostali su obavljali drifterski posao,i sad moraju to sto su odriftali da sacuvaju da se ISIS ne povrati...
Kakav qrc Iran..ovlazio si se na Putinovo tapsanje po ramenu Teheranu?'Pa yebote,to rade svi veliki igraci ,malim i neuticajnim bedacima,da se osjete vaznima,a zauzvrat,moraju da driftaju kao mali žuti..
daj se sredi Zujikaku,nemas pojma..Glasno i zadnji post ne znaci da si nuzno u pravu...i da...
Kad ce Israel u more...?
Guest- Guest
Kurdi..jedino u muslimanskom svijetu ,sto se moze nazvati normalnim i ljudskim...Suni i Shitti sve je to za njukanje...ne znas kojui su ludji..Yehudi wrote:6 hours ago
Comments
Guest- Guest
točno to :D ovdje ovaj trola o uništavanju Izraela, čak i i slavio savez "rusije, erdogana, irana, hezbollaha, i al quaide zajedno protvi izraela" a sve što se događa jest da muslimani se međusobno ubijaju do besvjesti, a niti jedan židov nije poginuo :D
Guest- Guest
5 hours ago - 36°35′N 36°40′E
http://syria.liveuamap.com/en/2018/31-january-according-to-ypg-media-centre-in-kevire-ker-village
Video u linku
Visual confirmation: the YPG in Afrin uses the Russian-made Konkurs ATGM vs. OliveBranch troops
http://syria.liveuamap.com/en/2018/31-january-according-to-ypg-media-centre-in-kevire-ker-village
Video u linku
2014-04-20
Page 42 of 50 • 1 ... 22 ... 41, 42, 43 ... 46 ... 50
Page 42 of 50