Sirija
Page 9 of 50
Page 9 of 50 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 29 ... 50
Re: Sirija
Opet nista...Nesto suvislije?
Znas da su dva ubacena agenta iranske obavjestajne zavrsila u gumenoj "sobi"?
bude im jako udobo..
Znas da su dva ubacena agenta iranske obavjestajne zavrsila u gumenoj "sobi"?
bude im jako udobo..
Guest- Guest
Trpi, trpi... :PP
AlfaOmega- Posts : 10386
2015-09-11
uffff stvarno si motiviran. .ne rece nis za Bemburu ili Mercedes..usput,jedan Prebjeg(ne jedini iz Irana) protivnik rezima,je dao listu bas interesantnih imena,odusevljeno,a posto je dobio 2sobni stan osiguran posel,pride cura koliko mu dusa iste,lik je stvarno dao vrlo interesantne stvari..
Guest- Guest
Vladine snage u Siriji potiskuju pobunjenike, Izrael zabrinut
Snage sirijskog režima su osvojile nove teritorije južno od Damaska blizu Golanske visoravni koju je okupirao Izrael, vršeći dodatni pritisak na pobunjenike, javlja AP.
Provladini mediji su objavili da su snage Bashara Al Assada osvojile tri područja koja su bila pod kontrolom Komiteta za oslobođenje Levanta, organizacije koja se povezuje sa Al Kaidom.
Navedeno je da su sirijske snage samo 500 metara od hrama u kojem je sahranjen Sheikh Abdullah, svetac sekte Druza.
Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Londonu ističe da su pobunjenici sada opkoljeni u mjestu Beit Jin nakon desetodnevne ofanzive. Oni ističu da su u toku pregovori o evakuaciji pobunjenika u područje Idbliba.
Američka agencija AP navodi da je Izrael zabrinut napredovanjem sirijskih snaga i njihovih proiranskih saveznika prema njihovoj granici.
_____________________________________________________________________________________________
Mamlaz, de objasni ovima svojima ono kaj sam ti znaš i niko više, a to je da Iran želi kroz Assada da ostvari dobar odnos sa ćifutima, a ne da ih uništi.
Snage sirijskog režima su osvojile nove teritorije južno od Damaska blizu Golanske visoravni koju je okupirao Izrael, vršeći dodatni pritisak na pobunjenike, javlja AP.
Provladini mediji su objavili da su snage Bashara Al Assada osvojile tri područja koja su bila pod kontrolom Komiteta za oslobođenje Levanta, organizacije koja se povezuje sa Al Kaidom.
Navedeno je da su sirijske snage samo 500 metara od hrama u kojem je sahranjen Sheikh Abdullah, svetac sekte Druza.
Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Londonu ističe da su pobunjenici sada opkoljeni u mjestu Beit Jin nakon desetodnevne ofanzive. Oni ističu da su u toku pregovori o evakuaciji pobunjenika u područje Idbliba.
Američka agencija AP navodi da je Izrael zabrinut napredovanjem sirijskih snaga i njihovih proiranskih saveznika prema njihovoj granici.
_____________________________________________________________________________________________
Mamlaz, de objasni ovima svojima ono kaj sam ti znaš i niko više, a to je da Iran želi kroz Assada da ostvari dobar odnos sa ćifutima, a ne da ih uništi.
Koliko su svi ujedinjeni protiv ćifutistana, govori i činjenica da je na ovaj članak sa kliksa (gdi dominitraju bošnjaci muslimani, jel) najviše lajkova dobija srbin vlado sa svojim komentarom:
"
vlado110prije 1 sat, 30 min
velike čestitke sirijskoj vojsci, a posebno hezbolahu. samo naprijed do potpunog oslobođenja sada sirije, a u bliskoj budućnosti i palestine."
"
vlado110prije 1 sat, 30 min
+110
velike čestitke sirijskoj vojsci, a posebno hezbolahu. samo naprijed do potpunog oslobođenja sada sirije, a u bliskoj budućnosti i palestine."
zašto bi Hezbollah oslobađao Palestince, kada su ovi Suniti? koliko ja vidim, dolje na bliskom istoku je vjerski rat, između sunita i šita
Guest- Guest
Ona Nusra enklava kod Golana je kapitulirala odnosno oslobodjena. Zivjeli!
https://www.almasdarnews.com/article/last-jihadist-pocket-west-damascus-capitulates-militants-surrender-syrian-army/
https://www.almasdarnews.com/article/last-jihadist-pocket-west-damascus-capitulates-militants-surrender-syrian-army/
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Pa tako jest...Ono,palestinci su samo maska za prikrivanje stvarnih interesa i motiva...ovako djeluju humano..hoce da "oslobode" palestince..Pinochet wrote:zašto bi Hezbollah oslobađao Palestince, kada su ovi Suniti? koliko ja vidim, dolje na bliskom istoku je vjerski rat, između sunita i šita
Guest- Guest
jel to nije trebalo biti sad,kad je sirija oslobodjena?tako si bar tvrdio da se nastavlja u jednom dahu...AlfaOmega wrote:Koliko su svi ujedinjeni protiv ćifutistana, govori i činjenica da je na ovaj članak sa kliksa (gdi dominitraju bošnjaci muslimani, jel) najviše lajkova dobija srbin vlado sa svojim komentarom:
"
vlado110prije 1 sat, 30 min+110
Majko Bozja,vlazis se gore nego neka nepojebana kamila..
Guest- Guest
To je copy paste komentara sa najviše lajkova, ne moj. Kak đoda odmah skuži, a ti ni posli toliko sati nisi? (shy) :P
Kak rujka? Jel još kriza?
Ti nemas neki smisleni komentar,samo navijanje,a LAJKANJE je ono..preozbiljna stvar...AlfaOmega wrote:To je copy paste komentara sa najviše lajkova, ne moj. Kak đoda odmah skuži, a ti ni posli toliko sati nisi? (shy) :P
ostalo je izlisno komentirati..samo nemotjno navijanje..
Guest- Guest
Pa smislene komentare dajem kad je neko smislen, pametan i zna materiju.
Ti niti si smislen, niti pametan, niti znaš materiju.
Pjeniš tu ka mala čivava, a ja fin kakav jesam, moram ti baciti kost.
Ti niti si smislen, niti pametan, niti znaš materiju.
Pjeniš tu ka mala čivava, a ja fin kakav jesam, moram ti baciti kost.
jbt Hezbollah i Iranci će satrati Izrael.
dok Rusi nisu nisu došli u Siriju, i Hezbollah i Iran su gubili rat protiv šake kozojeba, doslovno, Iran me čak malo razočarao, doslovno su ih kozojebi gazili na terenu, dok Ruska tehnologija nije došla.
Tek se tu vidi na kojoj razini svjetske moći je sa jedne strane Amerika, Rusija i Izrael, to su Tier1 zemlje po vojnoj snazi, Iran je nekoliko razina ispod svake od ovih. barem za sada, vidit ćemo šta će biti u budućnosti
dok Rusi nisu nisu došli u Siriju, i Hezbollah i Iran su gubili rat protiv šake kozojeba, doslovno, Iran me čak malo razočarao, doslovno su ih kozojebi gazili na terenu, dok Ruska tehnologija nije došla.
Tek se tu vidi na kojoj razini svjetske moći je sa jedne strane Amerika, Rusija i Izrael, to su Tier1 zemlje po vojnoj snazi, Iran je nekoliko razina ispod svake od ovih. barem za sada, vidit ćemo šta će biti u budućnosti
Guest- Guest
Izgubili Homs, aka centar revolucije, izgubili Qusair, dopustili da SAA probije obruč oko Aleppa, imali u šaci Damask, pa i to prokockali, očišćeno zagorije uz libanonsku granicu, itd, itd... nezz o kakvim gubicima pri Rusa govoriš? Idlib? Et, jedino to. A i to zahvaljujući pomoći Francuske, SAD-a, Izraela, Saudije, Turske, koji su slali masan keš i vršili uvježbavanja kanibala godinama...
Tvojom logikom, i ja bih moga reći kak to da je šaka opločena uspila nalupati moćnu ukrajinsku vojsku?
Tvojom logikom, i ja bih moga reći kak to da je šaka opločena uspila nalupati moćnu ukrajinsku vojsku?
Ako si se obratio meni ;D , govorim da je Rusija spasila Siriju i Iransku vojsku i Hezbollah koji su dok nisu došlo Rusi gubili rat dolje.
Da Iran/Hezbollah/Sirijska vojska, BEZ RUSKE pomoći je gubila rat(od par desetaka tisuća kozojeba koji su em razjedninjeni em se međusobno ratovali, em slabije naoružani bili), dok nisu Rusi došli, i sukladno zbrajanju 2+2 , takva ekipa nemože ugroziti Izrael niti u najluđim snovima
Da Iran/Hezbollah/Sirijska vojska, BEZ RUSKE pomoći je gubila rat(od par desetaka tisuća kozojeba koji su em razjedninjeni em se međusobno ratovali, em slabije naoružani bili), dok nisu Rusi došli, i sukladno zbrajanju 2+2 , takva ekipa nemože ugroziti Izrael niti u najluđim snovima
Guest- Guest
Page 9 of 50 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 29 ... 50
Page 9 of 50