Svaki peti 12-godišnjak ima mentalni problem
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Svaki peti 12-godišnjak ima mentalni problem
Debile rade od djece. Pička im materina danas djeci samo palčevi funkcioniraju sve drugo ošlo u kurac. Isterat iz kuće i kuću zaključat, do mraka.Noor wrote:ja čak i ne mislim da je to do roditelja. jest, mi smo se kao klinci puno igrali vani, svakakvih igara, od jutra do mraka, vozili biciklima, gradili šatore, igrali nogomet, badminton, skrivača, ledene babe, trule kobile, školice, lastik i još mnogo čega, međutim nismo ni znali ni imali drugi vid zabave, a zabava nam je, kao i svoj djeci, trebala. danas djeca nemaju potrebu izaći van kuće, jer sve što im treba, nalaze u njoj. taj magični kompjuter ili pametni telefon. na njima igraju igre, međusobno se druže, traže, nalaze i koriste raznu literaturu i obavljaju i neke zadatke za školu...uglavno od njih se ne miču. uz njih jedu, piju, spavaju, tove se i atrofiraju, otuđuju se ne samo od vršnjaka, nego i od vlastitih obitelji.orion wrote:Uopće ne razumijem današnje roditelje djece osnovnoškolske dobi- i oni su nedavo bili klinci-jurili za loptom, igrali kojekave igre bez obaveze i nadzora, padali i dizali se, dolazili kući potrganih trenirki i razbijnih koljena, imali ekipu dvorištara ..... ti isti ljudi kao da su doživjeli lobotomiju
ne znam koji je roditelj, u smislu bilo kakvih pozitivnih promjena, u stanju nešto postići, pa da potjera klince van na igranje na zraku, ali i čemu...ionako vani društva, na žalost, ne bi bilo.
danni1- Posts : 5159
2014-04-16
2014-04-16
Regoč wrote:Hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe!red wolf wrote:Problem je nešto drugo, ali neću o tome...
darth_vader-
2014-04-17
ja sa svojom djecom nemam problema. osim kaj mi vele da sam homofob, da nemrem strpit arape i muslimane. ni onog tetkicu iz one neke serije.
inače smo si ok.
inače smo si ok.
2014-12-30
Samo se prilagodjavaju novim uvjetima u okruzenju i reakcijama na tehnicko-tehnoloski napredak, a sve zajedno prate psiho-socijalne promjene.orion wrote:Uopće ne razumijem današnje roditelje djece osnovnoškolske dobi- i oni su nedavo bili klinci-jurili za loptom, igrali kojekave igre bez obaveze i nadzora, padali i dizali se, dolazili kući potrganih trenirki i razbijnih koljena, imali ekipu dvorištara ..... ti isti ljudi kao da su doživjeli lobotomiju
Nema mjesta cudjenju.
2014-04-12
proizvod vremena
i onda se cudite nama u plemenu,
na teritoriju plemena nema mobitela , ima samo jedna fiksna linija s internetom i limitiranom uporabom
ne zato sto smo amishi il neka druga kvalifikacija nego jer to ometa funkcioniranje pojedinaca
djeca kad odju dole dozivljavaju shok, nakon boravka dole je primjecen porast njihove koncentracije i ucenja, kad krenu na obuku za lovce dolazi do totalnog gasenja ovisnosti o mobitelima i internetu, 3 godine bi izljecilo i Gorana Barea :D
nema boljeg od prirode za usaglasenost duha i tijela
i onda se cudite nama u plemenu,
na teritoriju plemena nema mobitela , ima samo jedna fiksna linija s internetom i limitiranom uporabom
ne zato sto smo amishi il neka druga kvalifikacija nego jer to ometa funkcioniranje pojedinaca
djeca kad odju dole dozivljavaju shok, nakon boravka dole je primjecen porast njihove koncentracije i ucenja, kad krenu na obuku za lovce dolazi do totalnog gasenja ovisnosti o mobitelima i internetu, 3 godine bi izljecilo i Gorana Barea :D
nema boljeg od prirode za usaglasenost duha i tijela
catabbath-
2015-08-22
prst pregrizocatabbath wrote:A smijali smo se Amerima da im dicu šopaju tableticama ih dok šrinkova i izmišljaju razne nepostojeće bolesti i poremećaje. Uskoro i u vašem gradu.
netreba nam toga :D
Djeca su lijena. Svako jutro geldam gdje roditelji djecu voze autom u 150 m udaljenu školu. Mi smo kilometrima pješačili i po kiši i po kijametu.
Kad bi se djeca nekad u školi potukla,morali se pred cijelim razredom pružiti ruku jedan drugome,a onda bi postali prijatelji,a danas kad se netko u školi potuče od toga prave slučajeve,vode djecu psihijatrima,uključuju i policiju.
Djecu više ne zanimaju ni kućni ljubimci,ni životinje općenito. Umjesto da se igrajuj sa psima,igraju se play stationima.
I kako nećeš puknut.
Djeca se više ne igraju tradicionalnih dječjih igara poput vojnika,kauboja,Indijanaca,Švaba i partizana,pa čak ni nogomet u Hrvatskoj među djecom više nije kao nekada,a o košarci da ne govorimo.
Djeca su lijena. Svako jutro geldam gdje roditelji djecu voze autom u 150 m udaljenu školu. Mi smo kilometrima pješačili i po kiši i po kijametu.
Kad bi se djeca nekad u školi potukla,morali se pred cijelim razredom pružiti ruku jedan drugome,a onda bi postali prijatelji,a danas kad se netko u školi potuče od toga prave slučajeve,vode djecu psihijatrima,uključuju i policiju.
Djecu više ne zanimaju ni kućni ljubimci,ni životinje općenito. Umjesto da se igrajuj sa psima,igraju se play stationima.
I kako nećeš puknut.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Djeca više ne prave kućice opo drveću,jer bi mogli pasti sa stabla i ozlijediti se.
Jedna komšinica priča mojoj ženi kako njen sin ne želi igrati nogomet,jer ga je lopta pogodila u nos i išla mu je siromahu krv,a jednom je ogrebao koljeno.
Nekada su djeca po cijele dane visila na betonskim igralištima u gradu oko golova i ispod koševa,a danas je sve to zapušteno i devastirano.
U zdravom tijelu zdrav duh,više ne važi.
Premalo se gleda na tjelesni odgoj,a djeca su i sve više pretila.
Jedna komšinica priča mojoj ženi kako njen sin ne želi igrati nogomet,jer ga je lopta pogodila u nos i išla mu je siromahu krv,a jednom je ogrebao koljeno.
Nekada su djeca po cijele dane visila na betonskim igralištima u gradu oko golova i ispod koševa,a danas je sve to zapušteno i devastirano.
U zdravom tijelu zdrav duh,više ne važi.
Premalo se gleda na tjelesni odgoj,a djeca su i sve više pretila.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Točno tako. Pored fizičke aktivnosti klincima fali i malo stege. Nedopustivo je da klinci psuju i vrijeđaju učitelje i da nitko ne može ništa protiv toga. Čak štoviše, roditelji redovito staju na stranu svoje djece kad ih škola pozove radi bilo kakvog problema.jastreb wrote:Djeca su zaokupljena Fejsom,selfijima,videoigricama...
Djeca se više ne igraju tradicionalnih dječjih igara poput vojnika,kauboja,Indijanaca,Švaba i partizana,pa čak ni nogomet u Hrvatskoj među djecom više nije kao nekada,a o košarci da ne govorimo.
I kako nećeš puknut.
čudi me da je deboto otvorio temu a da nije kontra crkve ili hadezeja, zato ću ja ovo povezat.
https://www.livescience.com/52197-religion-mental-health-brain.html
https://www.livescience.com/52197-religion-mental-health-brain.html
Noor wrote:ja čak i ne mislim da je to do roditelja. jest, mi smo se kao klinci puno igrali vani, svakakvih igara, od jutra do mraka, vozili biciklima, gradili šatore, igrali nogomet, badminton, skrivača, ledene babe, trule kobile, školice, lastik i još mnogo čega, međutim nismo ni znali ni imali drugi vid zabave, a zabava nam je, kao i svoj djeci, trebala. danas djeca nemaju potrebu izaći van kuće, jer sve što im treba, nalaze u njoj. taj magični kompjuter ili pametni telefon. na njima igraju igre, međusobno se druže, traže, nalaze i koriste raznu literaturu i obavljaju i neke zadatke za školu...uglavno od njih se ne miču. uz njih jedu, piju, spavaju, tove se i atrofiraju, otuđuju se ne samo od vršnjaka, nego i od vlastitih obitelji.orion wrote:Uopće ne razumijem današnje roditelje djece osnovnoškolske dobi- i oni su nedavo bili klinci-jurili za loptom, igrali kojekave igre bez obaveze i nadzora, padali i dizali se, dolazili kući potrganih trenirki i razbijnih koljena, imali ekipu dvorištara ..... ti isti ljudi kao da su doživjeli lobotomiju
ne znam koji je roditelj, u smislu bilo kakvih pozitivnih promjena, u stanju nešto postići, pa da potjera klince van na igranje na zraku, ali i čemu...ionako vani društva, na žalost, ne bi bilo.
sjeti se sebe i svojih klinaca-išli smo s njima svaki dan u park, na ljuljačke ....nosili kantice, lopatice, bagere, čuda i čudesa ....uvijek sam imala pun ruksak pribora -posebno za kćer, posebno za sina- a radili smo, kuhali, prali spremali, čak mislim daleko više nego današnje generacije roditelja tih dobi..... a na sve to je bio i rat. Tako ti, ja, naši susjedi .... i tako su djeca od prvog dana učena biti u neobaveznom osobnom kontaktu sa drugom djecom.
I onda se moglo djecu zapustiti.... posjesti ih pred TV, filati ih sa video kasetama, moji su bili još mali kad su došli komodorci koje smo instalirali preko TV-a.
Sve u to trošili, ali u drušvu prijatelja koje su stekli u susjedstvu, u parku, u školi .....
Tako da definitivno krivim roditelje, njihovu lijenost i inertnost.
orion- Posts : 2287
2017-06-06
Kako neće imati problema kada čube kod kuće igraju jebene igrice po 10 sati i nemaju prijatelja, a roditelji su im služinčad, eo u Osijeku sva igrališta bilo ljeto zima su prazna, ne idu u prirodu, šumu, rijeku, pa tko ne bi bio depresivan
Kermit-
2014-04-17
točno to.catabbath wrote:A smijali smo se Amerima da im dicu šopaju tableticama ih dok šrinkova i izmišljaju razne nepostojeće bolesti i poremećaje. Uskoro i u vašem gradu.
uvjerit će zdravu dicu koja tu i tamo znaju biti pod stresom radi škole, puberteta i 100drugih stvari, da su "bolesna" a nisu bolesna, neka se dica čeliče, i šopat će ih tabletama
Guest- Guest
Mesija se dugo borio, ali nije izdržao. :(asilovski wrote:Kako neće imati problema kada čube kod kuće igraju jebene igrice po 10 sati i nemaju prijatelja, a roditelji su im služinčad, eo u Osijeku sva igrališta bilo ljeto zima su prazna, ne idu u prirodu, šumu, rijeku, pa tko ne bi bio depresivan
Ali je bija dobar internetlija s kojim se dalo pametno popričati.
Ostavija je rođaka iza sebe koji je dobar za zajebavanje i nikaj više. Ali ajd...
ma svi smo mi pomalo blentavi
2014-04-19
vidim ovdje naklapanja, tipičina što sam i ja slušao dok sam bio klinac.. "ova generacija ništa nevalja, mi smo ovako onako". kurac. valja ova generacija, dapače mlađe genereacije su i bolje nego starije, starija generacija nas je ujebala glasovanjem za HDZ/SDP i sličnim sranjima, a mlađa generacija mora izvlačiti stariju, sa naglaskom da idućoj će biti sve teže i teže.
eh da, manje se igraju igrice, nego u moje vrime, kada je to bilo rijetkost, pa kada bi netko dobio playstation, visio bi doma dok oči ti ne iskape.. danas je to "normalno", ali ono što nije zabranjeno, nije niti napeto. sve je pod kontrolom. dica su zdrava. netrpajte vašu dicu tabletama biti će im još gore. eventualno upišite ih u neki sport i hranite ih sa malo više mesa
eh da, manje se igraju igrice, nego u moje vrime, kada je to bilo rijetkost, pa kada bi netko dobio playstation, visio bi doma dok oči ti ne iskape.. danas je to "normalno", ali ono što nije zabranjeno, nije niti napeto. sve je pod kontrolom. dica su zdrava. netrpajte vašu dicu tabletama biti će im još gore. eventualno upišite ih u neki sport i hranite ih sa malo više mesa
Guest- Guest
dolje cardak
zivjeli uhlj, radnici
zivjeli uhlj, radnici
2014-04-19
mene dodu djeca kao posjetit I svaka sjedne I blene u onaj telefon a ja sjedim a ne znam sto
2014-04-19
Noor wrote:ja čak i ne mislim da je to do roditelja. jest, mi smo se kao klinci puno igrali vani, svakakvih igara, od jutra do mraka, vozili biciklima, gradili šatore, igrali nogomet, badminton, skrivača, ledene babe, trule kobile, školice, lastik i još mnogo čega, međutim nismo ni znali ni imali drugi vid zabave, a zabava nam je, kao i svoj djeci, trebala. danas djeca nemaju potrebu izaći van kuće, jer sve što im treba, nalaze u njoj. taj magični kompjuter ili pametni telefon. na njima igraju igre, međusobno se druže, traže, nalaze i koriste raznu literaturu i obavljaju i neke zadatke za školu...uglavno od njih se ne miču. uz njih jedu, piju, spavaju, tove se i atrofiraju, otuđuju se ne samo od vršnjaka, nego i od vlastitih obitelji.orion wrote:Uopće ne razumijem današnje roditelje djece osnovnoškolske dobi- i oni su nedavo bili klinci-jurili za loptom, igrali kojekave igre bez obaveze i nadzora, padali i dizali se, dolazili kući potrganih trenirki i razbijnih koljena, imali ekipu dvorištara ..... ti isti ljudi kao da su doživjeli lobotomiju
X
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» U Srbiji svaki peti muŠKarac ima mikro penis
» Komšije izbegle bankrot: Svaki treći bez posla, svaki četvrti siromašan
» DSS: Mičite tu ploču iz Jasenovca nije samo problem ZDS problem je i HOS kao ekstremistička organizacija
» U mojoj zemlji postoji problem a taj problem je Židov
» Ljevičarska i neoliberalna istina:'Barišić nije jedini problem ni meta,problem je HDZ na vlasti tj.desničarska struja unutar HDZ-a i njihovi programi
» Komšije izbegle bankrot: Svaki treći bez posla, svaki četvrti siromašan
» DSS: Mičite tu ploču iz Jasenovca nije samo problem ZDS problem je i HOS kao ekstremistička organizacija
» U mojoj zemlji postoji problem a taj problem je Židov
» Ljevičarska i neoliberalna istina:'Barišić nije jedini problem ni meta,problem je HDZ na vlasti tj.desničarska struja unutar HDZ-a i njihovi programi
Page 2 of 4