Posadio cveklu i nasao...
Page 1 of 1
Posadio cveklu i nasao...
http://www.blic.rs/vesti/drustvo/milos-je-obradivao-njivu-kada-je-shvatio-da-nesto-svetli-u-njegovoj-cvekli-zapanjio/0rq17h9
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Re: Posadio cveklu i nasao...
Cudno da ne pretraze oblast, ali to je Balkan, ko ce piti kafu i pusiti...
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Kod nas se desilo da je čovjek sjedeći uz ognjište i tukući po panju koji je gorio vidio da je iz panja nešto ispalo.
Neki novčići. Kasnije se ustanovilo da se radi o metalnom novcu iz doba Mletačke republike.
Nije to ništa čudno.
Neko je zakopao novac,a ubrzo zatim umro ili ubijen. Novac je zahvatilo korijenje,koje je kasnije preraslo u drvo,te je omotalo pare i tako se novac našao omotan drvenim ovojem.
Nakon 300-400 g. čovjek je sjekao drva,bacio ih u ognjište i nakon 3 vijeka novac je ugledao svjetlo dana.
Neki novčići. Kasnije se ustanovilo da se radi o metalnom novcu iz doba Mletačke republike.
Nije to ništa čudno.
Neko je zakopao novac,a ubrzo zatim umro ili ubijen. Novac je zahvatilo korijenje,koje je kasnije preraslo u drvo,te je omotalo pare i tako se novac našao omotan drvenim ovojem.
Nakon 300-400 g. čovjek je sjekao drva,bacio ih u ognjište i nakon 3 vijeka novac je ugledao svjetlo dana.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Moji mama tata su jednom, kad sam bio mali, posadili paradajz iza kuće, ali nije naraslo ništa, čak ni paradajz.
crvenkasti-
2014-04-17
...da...crvenkasti wrote:Što je to 'cvekla'? Paradajz?
2014-04-14
Similar topics
» HDZ nasao krivca
» dosadni ste vise, ja nasao avu
» Longie, nasao sam ti posao!
» Tramp nasao novog saveznika
» 'Ja kao stari izviđač nikad ga sam ne bi našao'
» dosadni ste vise, ja nasao avu
» Longie, nasao sam ti posao!
» Tramp nasao novog saveznika
» 'Ja kao stari izviđač nikad ga sam ne bi našao'
Page 1 of 1