POGREB ĆE BITI SKROMAN
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
POGREB ĆE BITI SKROMAN
Komemoracija za preminuloga generala Slobodana Praljka bit će organizirana u ponedjeljak od 12 sati u dvorani Lisinski u Zagrebu.
Himnu slobodi recitirat će glumac Dragan Despot, očekuje se dolazak 40-ak generala, bit će izložena samo jedna ruža, a o Praljku će govoriti njegovi prijatelji Miroslav Tuđman i Stanko Sopta.
Jedna mostarska klapa izvest će pjesmu 'To je zemlja dide mog', hrvatsku himnu će pjevati klapa Hrvatske ratne mornarice, a recitirat će se i Shakespeare, piše Jutarnji.
- Pozivam sve pripadnike HV-a i HVO-a, sve razvojačene i djelatne hrvatske branitelje, pripadnike hrvatskih snaga da pokažemo koliko smo jedinstveni u miru. Neka nas par tisuća bude i vani ako ne možemo svi stati u dvoranu Lisinski, kazao je za RTL umirovljeni general Ljubo Česić Rojs.
Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, koje organizira komemoraciju, umirovljeni general Pavao Miljavac nam je rekao da na taj događaj nikoga neće pozivati. “Mi ćemo dati javnu obavijest, pa neka dođe tko želi”.
Miljavac kaže da su u kontaktu s obitelji Praljak i dogovor je da to ne bude nikakav pompozni događaj s velikim govorima.
“Mi se dostojanstveno želimo oprostiti od generala Praljka kao kolege.”
Himnu slobodi recitirat će glumac Dragan Despot, očekuje se dolazak 40-ak generala, bit će izložena samo jedna ruža, a o Praljku će govoriti njegovi prijatelji Miroslav Tuđman i Stanko Sopta.
Jedna mostarska klapa izvest će pjesmu 'To je zemlja dide mog', hrvatsku himnu će pjevati klapa Hrvatske ratne mornarice, a recitirat će se i Shakespeare, piše Jutarnji.
- Pozivam sve pripadnike HV-a i HVO-a, sve razvojačene i djelatne hrvatske branitelje, pripadnike hrvatskih snaga da pokažemo koliko smo jedinstveni u miru. Neka nas par tisuća bude i vani ako ne možemo svi stati u dvoranu Lisinski, kazao je za RTL umirovljeni general Ljubo Česić Rojs.
Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, koje organizira komemoraciju, umirovljeni general Pavao Miljavac nam je rekao da na taj događaj nikoga neće pozivati. “Mi ćemo dati javnu obavijest, pa neka dođe tko želi”.
Miljavac kaže da su u kontaktu s obitelji Praljak i dogovor je da to ne bude nikakav pompozni događaj s velikim govorima.
“Mi se dostojanstveno želimo oprostiti od generala Praljka kao kolege.”
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: POGREB ĆE BITI SKROMAN
Na pitanje kako odgovara na moguće prigovore da organiziraju komemoraciju za osobu koja je osuđena za ratne zločine, Miljavac odgovora protupitanjem:
“Zar svaka osoba bez razlike nema pravo na dostojan oproštaj? General Praljak ima na to pravo”.
Prema njegovim riječima, Praljak nije optužen pa ni osuđen da je osobno počinio ijedan zločin.
“Tijekom suđenja nije prezentirana niti jedna njegova zapovijed ili neki drugi dokument na kojem piše ‘zarobi, tuci, ubij’. On je osuđen po zapovjednoj odgovornosti, a na taj način je mogao biti osuđen bilo tko tko se u to vrijeme našao na tom prostoru”, poručuje Miljavac.
Što se tiče pogreba, Miljavac kaže da poštuju posljednju volju generala Praljka o skromnom pogrebu na kojem će biti samo obitelj.
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/520437/komemoracija-za-praljka-u-lisinskom-ocekuje-se-dolazak-40-ak-generala-despot-ce-recitirati-himnu-slobodi-bit-ce-izlozena-samo-jedna-ruza
“Zar svaka osoba bez razlike nema pravo na dostojan oproštaj? General Praljak ima na to pravo”.
Prema njegovim riječima, Praljak nije optužen pa ni osuđen da je osobno počinio ijedan zločin.
“Tijekom suđenja nije prezentirana niti jedna njegova zapovijed ili neki drugi dokument na kojem piše ‘zarobi, tuci, ubij’. On je osuđen po zapovjednoj odgovornosti, a na taj način je mogao biti osuđen bilo tko tko se u to vrijeme našao na tom prostoru”, poručuje Miljavac.
Što se tiče pogreba, Miljavac kaže da poštuju posljednju volju generala Praljka o skromnom pogrebu na kojem će biti samo obitelj.
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/520437/komemoracija-za-praljka-u-lisinskom-ocekuje-se-dolazak-40-ak-generala-despot-ce-recitirati-himnu-slobodi-bit-ce-izlozena-samo-jedna-ruza
2014-04-12
očekuje se dolazak 40-ak generala
ima li USA toliko generala ?
2014-04-12
Pozivam sve pripadnike HV-a i HVO-a, sve razvojačene i djelatne hrvatske branitelje, pripadnike hrvatskih snaga da pokažemo koliko smo jedinstveni u miru. Neka nas par tisuća bude i vani ako ne možemo svi stati u dvoranu Lisinski, kazao je za RTL umirovljeni general Ljubo Česić Rojs.
spontano okupljanje , autobusi polaze u ...
2014-04-12
pusti debo to, to su muške teme, ajmo mi igrat lastikdebotoijusto wrote:[size=40]očekuje se dolazak 40-ak generala[/size]
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Noor wrote:pusti debo to, to su muške teme, ajmo mi igrat lastikdebotoijusto wrote:[size=40]očekuje se dolazak 40-ak generala[/size]
vise volim na tate i mame , bolje me ide
2014-04-12
epikur37 wrote:debo ideš li
idem radit , reda mora biti
2014-04-12
debotoijusto wrote:epikur37 wrote:debo ideš li
šta si ti pandur
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
epikur37 wrote:debotoijusto wrote:epikur37 wrote:debo ideš li
šta si ti pandur
amo razlaz
2014-04-12
pa kako, ne možemo bit 2 mame.debotoijusto wrote:Noor wrote:pusti debo to, to su muške teme, ajmo mi igrat lastikdebotoijusto wrote:[size=40]očekuje se dolazak 40-ak generala[/size]
vise volim na tate i mame , bolje me ide
to moš samo s kakvim muškićem igrat
Cimerica opet dovela djevojku, pa Debo i mačor nisu mogli spavati
Guest- Guest
to..ili ponestalo tamponakofein wrote:Cimerica opet dovela djevojku, pa Debo i mačor nisu mogli spavati
2017-10-06
ne mere on vise skakat, moro bi dobro stisnut da se ne usereNoor wrote:pusti debo to, to su muške teme, ajmo mi igrat lastikdebotoijusto wrote:[size=40]očekuje se dolazak 40-ak generala[/size]
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Noor wrote:pusti debo to, to su muške teme, ajmo mi igrat lastikdebotoijusto wrote:[size=40]očekuje se dolazak 40-ak generala[/size]
darth_vader-
2014-04-17
Sudac nije stigao pročitati do kraja. Ubio se prije izrečene presude.
Znači, nije ratni zločinac.
Znači, nije ratni zločinac.
crvenkasti-
2014-04-17
Ne bi ni ja mogao.kofein wrote:Cimerica opet dovela djevojku, pa Debo i mačor nisu mogli spavati
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
zna ga noorka usicatjasambrend wrote:Noor wrote:pusti debo to, to su muške teme, ajmo mi igrat lastikdebotoijusto wrote:[size=40]očekuje se dolazak 40-ak generala[/size]
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
:)prckov wrote:zna ga noorka usicatjasambrend wrote:Noor wrote:pusti debo to, to su muške teme, ajmo mi igrat lastikdebotoijusto wrote:[size=40]očekuje se dolazak 40-ak generala[/size]
2017-10-06
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Pogreb sjatoga Prigožina: OPSADNO STANJE U SANKT PETERBURGU
» Pogreb iranskog predsjednika Rafsandžanija pretvorio se u prosvjed uz parolu: "Smrt Rusiji!"
» Milanović otkrio kakva će biti inauguracija, neće biti skoro nitko
» Projekcije za idućih 50 godina : Europljana će biti sve manje , 30% će biti starci
» Slobin mali: Biti dobar Hrvat znači biti što više protiv Srbije
» Pogreb iranskog predsjednika Rafsandžanija pretvorio se u prosvjed uz parolu: "Smrt Rusiji!"
» Milanović otkrio kakva će biti inauguracija, neće biti skoro nitko
» Projekcije za idućih 50 godina : Europljana će biti sve manje , 30% će biti starci
» Slobin mali: Biti dobar Hrvat znači biti što više protiv Srbije
Page 1 of 2