Na Facebooku se vodi rat između hrvatske ljevice i desnice
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Na Facebooku se vodi rat između hrvatske ljevice i desnice
Možda ste primijetili, a možda vam je promaklo, ali na hrvatskom Facebook nebu se vodi pravi hibridni rat između ekstremnih ljevičara i desničara.
Sve je počelo vijestima o presudi hercegovačkoj šestorici u Haagu i samoubojstvu osuđenika Slobodana Praljka. To je mnoge Hrvate bacilo u komu i jednostavno su svoje nezadovoljstvo morali podijeliti na fejsu. Slike generala Praljka, poruke žalosti i slične stvari ubrzo su uklonjene. Facebook je uklonio i neke poznatije stranice, npr. stranicu portala Narod.hr (koja je već bila pod udarom prijava i blokada), popularnog desničarskog TV voditelja Velimira Bujanca te mnogi drugi privatni profili zaradili su privremeni block.
Zasad još nijedna organizacija nije preuzela odgovornost za masovno prijavljivanje desničarskih profila, a moguće je i da je Facebook samoinicijativno blokirao takav sadržaj jer već je slično radio u Turskoj i Mianmaru. Mnogim Hrvatima je nerazumljivo da je osuđeni ratni zločinac u očima svijeta samo osuđeni ratni zločinac, a ne svetac i dobrotvor. Facebook je platforma u privatnom vlasništvu i ima pravo blokirati sadržaj koji želi, iz bilo kojeg razloga, a promocija ili veličanje ratnih zločinaca može biti sasvim dobar razlog za cenzuru. No, to je samo jedna od mogućnosti. Druga je mogućnost da je masa ljudi organizirano, u velikom broju, pratila stranice i profile te automatski prijavljivala navedeni sadržaj kao govor mržnje ili širenje fašizma. U tom slučaju Facebook reagira poluautomatski, odnosno nakon određenog broja prijava privremeno ukloni i blokira stranicu pa onda provjerava razloge tek ako se vlasnik požali posebnim upitom.
Bilo kako bilo, pojedinci su odlučili da se osvete Facebooku. Tako desničarski portal Priznajem.hr objavljuje poruku anonimne korisnice Facebooka koja piše kako je ovo "progon, ugrožavanje prava na izražavanje vjerskih uvjerenja i teško kršenje slobode govora” te najavljuje svojevrsnu “akciju” kojom bi se ovaj progon zaustavio.
Shvatili su ubrzo kako Facebooku ne mogu ništa, ali su se sjetili kome mogu odgovoriti.
Organizirani u zatvorenim grupama, dogovorili su se za masovno prijavljivanje ljevičarskih stranica pa su sinoć pale stranice Antifašističkog vjesnika, Antifa Šibenik i Antifa Zagreb, a najavljeni su i napadi na stranicu Radničke fronte koja je trenutno u fazi povlačenja (sami su privremeno povukli svoju stranicu, piše Lupiga).
Međutim, ovaj "hibridni rat" još nije gotov jer Antifašistički vjesnik poziva svoje fanove na protuakciju. Za početak samo objašnjavaju kako im možete pomoći vratiti njihovu stranicu na Facebook, ali to je tek početak. Bit će zanimljivo kad se pregrupiraju. Nije valjda da je naša ljevica ostala bez ljudstva?
Ovakvi sukobi između hrvatske ljevice i desnice po društvenim mrežama čak i mogu biti zanimljivi, ali nije baš cool kad se poziva na "rušenje" uživo.
http://liberal.hr/clanak.php?id=1379
Sve je počelo vijestima o presudi hercegovačkoj šestorici u Haagu i samoubojstvu osuđenika Slobodana Praljka. To je mnoge Hrvate bacilo u komu i jednostavno su svoje nezadovoljstvo morali podijeliti na fejsu. Slike generala Praljka, poruke žalosti i slične stvari ubrzo su uklonjene. Facebook je uklonio i neke poznatije stranice, npr. stranicu portala Narod.hr (koja je već bila pod udarom prijava i blokada), popularnog desničarskog TV voditelja Velimira Bujanca te mnogi drugi privatni profili zaradili su privremeni block.
Zasad još nijedna organizacija nije preuzela odgovornost za masovno prijavljivanje desničarskih profila, a moguće je i da je Facebook samoinicijativno blokirao takav sadržaj jer već je slično radio u Turskoj i Mianmaru. Mnogim Hrvatima je nerazumljivo da je osuđeni ratni zločinac u očima svijeta samo osuđeni ratni zločinac, a ne svetac i dobrotvor. Facebook je platforma u privatnom vlasništvu i ima pravo blokirati sadržaj koji želi, iz bilo kojeg razloga, a promocija ili veličanje ratnih zločinaca može biti sasvim dobar razlog za cenzuru. No, to je samo jedna od mogućnosti. Druga je mogućnost da je masa ljudi organizirano, u velikom broju, pratila stranice i profile te automatski prijavljivala navedeni sadržaj kao govor mržnje ili širenje fašizma. U tom slučaju Facebook reagira poluautomatski, odnosno nakon određenog broja prijava privremeno ukloni i blokira stranicu pa onda provjerava razloge tek ako se vlasnik požali posebnim upitom.
Bilo kako bilo, pojedinci su odlučili da se osvete Facebooku. Tako desničarski portal Priznajem.hr objavljuje poruku anonimne korisnice Facebooka koja piše kako je ovo "progon, ugrožavanje prava na izražavanje vjerskih uvjerenja i teško kršenje slobode govora” te najavljuje svojevrsnu “akciju” kojom bi se ovaj progon zaustavio.
Shvatili su ubrzo kako Facebooku ne mogu ništa, ali su se sjetili kome mogu odgovoriti.
Organizirani u zatvorenim grupama, dogovorili su se za masovno prijavljivanje ljevičarskih stranica pa su sinoć pale stranice Antifašističkog vjesnika, Antifa Šibenik i Antifa Zagreb, a najavljeni su i napadi na stranicu Radničke fronte koja je trenutno u fazi povlačenja (sami su privremeno povukli svoju stranicu, piše Lupiga).
Međutim, ovaj "hibridni rat" još nije gotov jer Antifašistički vjesnik poziva svoje fanove na protuakciju. Za početak samo objašnjavaju kako im možete pomoći vratiti njihovu stranicu na Facebook, ali to je tek početak. Bit će zanimljivo kad se pregrupiraju. Nije valjda da je naša ljevica ostala bez ljudstva?
Ovakvi sukobi između hrvatske ljevice i desnice po društvenim mrežama čak i mogu biti zanimljivi, ali nije baš cool kad se poziva na "rušenje" uživo.
http://liberal.hr/clanak.php?id=1379
Trinity-
2014-04-17
Re: Na Facebooku se vodi rat između hrvatske ljevice i desnice
Fejzbuk wars
2014-04-15
samo da luđaci ne skinu stickypond krajinu
2014-04-15
Očito nemaju pametnijeg posla.pismejker wrote:boodale zaratovale..
Trinity-
2014-04-17
ne koristim fejs, a i ne zanimaju me kreteni bilo koje boje.
2014-12-30
jbte, fejsbuk ratnici, u picku materinu
fejsbuk ljevicari i fejsbuk desnicari
pa ljudi nemojte me jebat, stvarno ima mentalno oboljelih enormno puno :D
A neki su i jako ljuti i uvrijeđeni.
Trinity-
2014-04-17
pa kad citam komentare ispod kojekakvih novinarskih clanak onda vidim koliko ima mentalno oboljelih,Triny wrote:Vidiš da oni to jako ozbiljno shvaćaju.Leviathan2 wrote:jbte, fejsbuk ratnici, u picku materinu
mi se zajebavamo al to jest ozbiljan problem
i sto je najgore to se sve vise produbljuje poput kancera
AfD
veber-
2014-12-30
ma jebo takvu organizacijuveber wrote:da se preko interneta svakaj organizirat.
uvijek sam tvrdio i tvrdit cu, ljudi su ukalupljeni
eo recimo idemo protestirat i murija ti odredjuje u koliko sati smijes protestirat, kud smijes protestirat i do kad smijes protestirat
i idijoti to prihvacaju kao protest
vis kako grci lijepo naprave darmar , nema cekanja na dozvole
Leviathan2 wrote:pa kad citam komentare ispod kojekakvih novinarskih clanak onda vidim koliko ima mentalno oboljelih,Triny wrote:Vidiš da oni to jako ozbiljno shvaćaju.Leviathan2 wrote:jbte, fejsbuk ratnici, u picku materinu
Facebook ili forum .....................isti vrag tamo i namo
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
ma na ovom forumu je mila majka, ovdje se okupljaju light budale :DYehudi wrote:Leviathan2 wrote:pa kad citam komentare ispod kojekakvih novinarskih clanak onda vidim koliko ima mentalno oboljelih,Triny wrote:Vidiš da oni to jako ozbiljno shvaćaju.Leviathan2 wrote:jbte, fejsbuk ratnici, u picku materinu
Facebook ili forum .....................isti vrag tamo i namo
eo recimo idemo protestirat i murija ti odredjuje u koliko sati smijes protestirat, kud smijes protestirat i do kad smijes protestirat
jebe mi se za prosvjede.
2014-12-30
aj dobro veberu, ti imas druge prioritete na internetu, barenje, razmjena domacih uradaka i sl,veber wrote:m ja sam mislio na nekaj drugo.Leviathan2 wrote:ma jebo takvu organizacijuveber wrote:da se preko interneta svakaj organizirat.
jebe mi se za prosvjede.
sve 5, na kraju krajeva mislim da nisi ni lud da bi isao prosvjedovat il nes takvo :P
jebe mi se za prosvjede.
Trinity-
2014-04-17
uz smokva.comTriny wrote:Facebook je super platforma za jebačinu.veber wrote:m ja sam mislio na nekaj drugo.Leviathan2 wrote:ma jebo takvu organizacijuveber wrote:da se preko interneta svakaj organizirat.
jebe mi se za prosvjede.
2014-12-30
veberu, ne prepravljaj mi postove.veber wrote:uz smokva.comTriny wrote:Facebook je super platforma za trgovinu.veber wrote:m ja sam mislio na nekaj drugo.Leviathan2 wrote:ma jebo takvu organizacijuveber wrote:da se preko interneta svakaj organizirat.
jebe mi se za prosvjede.
Trinity-
2014-04-17
veber-
2014-12-30
svatko ima svoje preferencije
2014-12-30
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Kuda vodi konflikt između Rusije i Bjelorusije?
» Tuga i jad hrvatske desnice - Hasanbegović napokon otvorio karte
» Potpisana suradnja između Hrvatske i Italije
» Katarina Peović dobila podršku slovenske Ljevice i potpredsjednika Europske ljevice P. Ferrera
» Vučic: ‘Nema razlike između Republike Hrvatske i NDH‘
» Tuga i jad hrvatske desnice - Hasanbegović napokon otvorio karte
» Potpisana suradnja između Hrvatske i Italije
» Katarina Peović dobila podršku slovenske Ljevice i potpredsjednika Europske ljevice P. Ferrera
» Vučic: ‘Nema razlike između Republike Hrvatske i NDH‘
Page 1 of 3