Zapaljene hrvatske zastave u srednjoj Bosni
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Zapaljene hrvatske zastave u srednjoj Bosni
Cijeli dan čitam istu pričuslidingdoorsoperator wrote:pismejker wrote:
nemoj biti previse siguran..pogotovo kad su u pitanju cisti Kozojebi..
I ISIS je bio okruzen sa svih strana u sustini,pa je 6 godina yebo mater svima na tom podrucju...tako da,opreza malo ne skodi..
To je puno veći prostor koji se ne može u potpunosti kontrolirati i puno veća blizina saveznika uz puno veću podršku lokalnog arapskog stanovništva nego je to uopće moguće u BiH koja je prožeta teško prohodnim terenom.
I da, siguran sam koliko je to uopće razumno. Makar od viška opreza glava ne boli, ako se oprez ne pretvori u pretjerano oklijevanje pa i kukavičluk.
Prvo i osnovno njima netrebaju stotine tisuća tih nego manji broj a to je lako dovest i stacionirati u bih
Trebaju im zbog dva razloga
Da mogu klati kršćane i plašiti ih a onda će Bošnje reč da nisu baš oni nego eto ti Arapi, Afganistanci ili šta ti ga ja znam
Drugo Da ih mogu slati u napade jer su to vjerski fanatici te da tako same Bošnje imaju manje žrtava a mi više u borbi
O tim stvarima san već priča i fino rekao šta mi tamo moramo imati u rovovima
Zove se mini gantling 6000 metaka u minuti
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Minigun
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Nikad nije ni išlo...ko ga jebe, navikli smo.pismejker wrote:Ne ide na dobro..
samo primjer,,,700 Mudžahedina je tijekom rata zadavalo glavobolje i srpskoj i hrvatskoj strani na podrucju cijele Bosnije..i to su imali minimalnu logistiku...poderali su i srbe i Hrvate,na koje su naisli,vise vodeci gerilskom taktikom,nego direktnim konfliktima,a Bosnija im je bas ono po mjeri..u pustinji se znaju sakriti,u sumama bosnije ih neces naci..slidingdoorsoperator wrote:pismejker wrote:
I ISIS je bio okruzen sa svih strana u sustini,pa je 6 godina yebo mater svima na tom podrucju...tako da,opreza malo ne skodi..
To je puno veći prostor koji se ne može u potpunosti kontrolirati i puno veća blizina saveznika uz puno veću podršku lokalnog arapskog stanovništva nego je to uopće moguće u BiH koja je prožeta teško prohodnim terenom.
I da, siguran sam koliko je to uopće razumno. Makar od viška opreza glava ne boli, ako se oprez ne pretvori u pretjerano oklijevanje pa i kukavičluk.
Kukavicluk..pa vec je izdefinitran,kako je danas netko mudro rekao..tarapana se po srbima koji nemaju zaledjinu i radi kojih nitko nece vratiti samar,no ne vidim da se ide na i kritikovanje Mošnjaka,koji su za 10 godina protjerali oko 500 000 Hrvata..Nitko im ne smije niti pisnuti..
Koli je nes bila kreknula,ali se krek,vrlo brzo utisao..i opet tisina...a Muje rade kako njima pase..
Guest- Guest
Razmišljao sam o tome, ali ne znam ima li veze s njima. Ja sam zapravo pogriješio, jer nije Kotromanović već Kotromanić, često me ponese pa Kotromaniće nazivam Kotromanovićima. No na forumu Herceg Bosne sam vidio jednu temu o Kotromanovićima.mutava baštarda wrote:znaš li da je bivši ministar obrane iz te loze?Fénix wrote:Hrvati su bespotrebno odbacili grb Kotromanovića, a to je velika greška jer u tom slučaju dolazi do situacije gdje dva suprotna svijeta svojataju isto, a povijest je jasna čije je to zapravo. Niti su se ostale hrvatske regije odrekle svojih grbova koje danas stoje na zastavi i grbu HR, a ovi nekako jesu.
- Spoiler:
- U Potravlju kod Sinja(vidi http://g.co/maps/d7f5j) postoji rod koji se preziva Kotromanović. Ante Kotromanović, koji je bio general HV-a, zastupnik u Saboru RH, kao i vojvoda Sinjske alke, je iz tog sela.
Naravno, ovo prezime upada u oči sličnošću s prezimenom Kotromanić. To je pogotovu zanimljivo kad se uzme da je stanovništvo tog kraja doselilo iz današnje Bosne i Hercegovine krajem XVII i početkom XVIII stoljeća. Još je zanimljivije da u jednom od brojeva Glasnika Zemaljskog muzeja u Sarajevu od prije stotinjak godina onako usputno se spominje da neki Jozo Kotromanović iz Potravlja ima kovčeg pun srednjovjekovnih povelja.
Intrigantno, zar ne? Sve dok ne pogledamo izvore. U mletačkim zemljišnicima nakon oslobođenja Sinjske krajine od Turaka nema Kotromanovića. 1697. godine, harambaša Prološčić dovodi sa sobom ljude koji su izbjegli iz Hercegovine, većinom iz Brotnja i Mostarskog Blata. U njegovoj banderiji nema Kotromanovića, ali ima zato Petkovića. U maticama krštenih, u drugoj polovici XVIII stoljeća, prezime Petković iz nekog razloga postaje Kotromanović.
Guest- Guest
dis nasao 700 ebate, pa na kraju rata ih je bilo ostalo u bosni vise od 20 000pismejker wrote:samo primjer,,,700 Mudžahedina je tijekom rata zadavalo glavobolje i srpskoj i hrvatskoj strani na podrucju cijele Bosnije..i to su imali minimalnu logistiku...poderali su i srbe i Hrvate,na koje su naisli,vise vodeci gerilskom taktikom,nego direktnim konfliktima,a Bosnija im je bas ono po mjeri..u pustinji se znaju sakriti,u sumama bosnije ih neces naci..slidingdoorsoperator wrote:pismejker wrote:
Kukavicluk..pa vec je izdefinitran,kako je danas netko mudro rekao..tarapana se po srbima koji nemaju zaledjinu i radi kojih nitko nece vratiti samar,no ne vidim da se ide na i kritikovanje Mošnjaka,koji su za 10 godina protjerali oko 500 000 Hrvata..Nitko im ne smije niti pisnuti..
Koli je nes bila kreknula,ali se krek,vrlo brzo utisao..i opet tisina...a Muje rade kako njima pase..
uglavnom gubici su im bili nesrazmjerni osvojenom
uglavnom su isli na onu taktiku kao i sada u siriji, arlaukanje i njih hrpa u napad pa ko stigne do protivnika stigne
uglavnom gubici su im bili nesrazmjerni osvojenom
» RATNI ZLOČIN U SREDNJOJ BOSNI Tužiteljstvo BiH preuzelo istragu o ubijenim Hrvatima iz Bugojna
» Kolaps zdravstvenog sustava u Srednjoj Bosni: Samo jedan internist nije zaražen u Hrvatskoj bolnici „Dr. fra Mato Nikolić“
» Privedena trojica zbog paljenja hrvatske zastave u Srbiji
» Zapaljene kuće Hrvata u Vitezu
» RATNI ZLOČIN U SREDNJOJ BOSNI Tužiteljstvo BiH preuzelo istragu o ubijenim Hrvatima iz Bugojna
» Kolaps zdravstvenog sustava u Srednjoj Bosni: Samo jedan internist nije zaražen u Hrvatskoj bolnici „Dr. fra Mato Nikolić“
» Privedena trojica zbog paljenja hrvatske zastave u Srbiji
» Zapaljene kuće Hrvata u Vitezu
Page 3 of 3