ŠEF GENERALSKOG ZBORA: MOJA ISTINA O DOGAĐANJIMA 1993. GODINE 'Armija BiH se htjela probiti do mora, smudžahedini su vršili ritualna ubijanja...'
Page 1 of 1
ŠEF GENERALSKOG ZBORA: MOJA ISTINA O DOGAĐANJIMA 1993. GODINE 'Armija BiH se htjela probiti do mora, smudžahedini su vršili ritualna ubijanja...'
PAVAO MILJAVAC
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA
Bivši ministar obrane i predsjednik Generalskog zbora Pavao Miljavac kaže da nije previše iznenađen današnjim presudama. Međutim, duboko su ga potresla događanja sa Slobodanom Praljkom. S novinarima je razgovarao prije vijesti da je Praljak umro, ali i tada je djelovao potreseno.
- Nismo baš bili previše iznenađeni da su presude potvrđene. Ali nas ne iznenadila kvalifikacija. Ne postoji gora kvalifikacija - udruženi zločinački poduhvat, okupacija, čak i veze s Hrvatskom. To su teške kvalifikacije koje će definitivno, voljeli mi ili ne, imati posljedice i za Hrvatsku, ali isto tako i na muslimansko hrvatske odnose u BiH - rekao je Miljavac i dodao:
- General Praljak, kojeg osobno znam, je jedan karaktera čovjek koji očito ima određene principe i on je procijenio da će to biti neka poruka koja će sigurno potresti i haški sud, ali i okarakterizirati ga. Sud je zahvatio razdoblje udruženog zločinačkog poduhvata u nekih četiri pet mjeseci kada je Armija BiH svim silama pokušala izbiti na Neretvu i probiti se do mora. I naravno da je reagirao i HVO, i čini se da smo i mi reagirali, da do toga ne dođe. U tom je trenutku srednja Bosna bila praktički očišćena, mudžahedini su vršili ritualna ubijanja. Ali to se zaboravlja i sve se stavlja na teret HVO-a. Ova presuda sigurno neće doprinijeti pomirenju na ovim prostorima. Hrvatska je politika podcijenila ovu situaciju. Trebala se puno više angažirati, naročito preko onih koji su nam se ipak pokazali kao prijatelji.
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA
Pavao Miljavac
Bivši ministar obrane i predsjednik Generalskog zbora Pavao Miljavac kaže da nije previše iznenađen današnjim presudama. Međutim, duboko su ga potresla događanja sa Slobodanom Praljkom. S novinarima je razgovarao prije vijesti da je Praljak umro, ali i tada je djelovao potreseno.
- Nismo baš bili previše iznenađeni da su presude potvrđene. Ali nas ne iznenadila kvalifikacija. Ne postoji gora kvalifikacija - udruženi zločinački poduhvat, okupacija, čak i veze s Hrvatskom. To su teške kvalifikacije koje će definitivno, voljeli mi ili ne, imati posljedice i za Hrvatsku, ali isto tako i na muslimansko hrvatske odnose u BiH - rekao je Miljavac i dodao:
- General Praljak, kojeg osobno znam, je jedan karaktera čovjek koji očito ima određene principe i on je procijenio da će to biti neka poruka koja će sigurno potresti i haški sud, ali i okarakterizirati ga. Sud je zahvatio razdoblje udruženog zločinačkog poduhvata u nekih četiri pet mjeseci kada je Armija BiH svim silama pokušala izbiti na Neretvu i probiti se do mora. I naravno da je reagirao i HVO, i čini se da smo i mi reagirali, da do toga ne dođe. U tom je trenutku srednja Bosna bila praktički očišćena, mudžahedini su vršili ritualna ubijanja. Ali to se zaboravlja i sve se stavlja na teret HVO-a. Ova presuda sigurno neće doprinijeti pomirenju na ovim prostorima. Hrvatska je politika podcijenila ovu situaciju. Trebala se puno više angažirati, naročito preko onih koji su nam se ipak pokazali kao prijatelji.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Re: ŠEF GENERALSKOG ZBORA: MOJA ISTINA O DOGAĐANJIMA 1993. GODINE 'Armija BiH se htjela probiti do mora, smudžahedini su vršili ritualna ubijanja...'
Pa to smo svi znali cijelo vrijeme.
Re: ŠEF GENERALSKOG ZBORA: MOJA ISTINA O DOGAĐANJIMA 1993. GODINE 'Armija BiH se htjela probiti do mora, smudžahedini su vršili ritualna ubijanja...'
Pa idanas im je to jedini cilj: Izbiti u Neum, po svaku cijenu.
Nisu u luku Neum tek tako dolazili turski vojni brodovi, koje su prkirali
tik do plaže...usred turističke sezone.
No, Bogu hvala, sad je i tome došao kraj.
Hrvatska je politika podcijenila ovu situaciju
Da je samo ovu situaciju. Hrvatima moš prodat sve, pa i to da je Hase, poturčeni Srbin pravi Hrvat.
Da je samo ovu situaciju. Hrvatima moš prodat sve, pa i to da je Hase, poturčeni Srbin pravi Hrvat.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
A koji klinac su se ćilimi nosili u HNK. Meni je to neprobavljivo i danas. Ona blamaža sa sultanom u organizaciji plavuše i tutleka, to je bil vrhunac servilnosti i kiča.Eroo wrote:Pa idanas im je to jedini cilj: Izbiti u Neum, po svaku cijenu.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
Nemaju što više tražit ni u Zagrebu, ni u Neumu...Imaju Tursku i Miljacku.
bojim se da ce sad bakir odlucivat koliko visok most za peljesac mora bit
btw cim je eu odobrila lovu za most znala se presuda
2014-04-19
Vi iz hercegovne ste vlasi iz RumunijeEroo wrote:Nemaju što više tražit ni u Zagrebu, ni u Neumu...Imaju Tursku i Miljacku.
Potpuno neslavensko zivalj po svemu
Pa sto ne odete u pradomovinu?
Muslimani su domicilni
Jesi ti svaki dan tako pametan ili ti doslo ?prckov wrote:bojim se da ce sad bakir odlucivat koliko visok most za peljesac mora bit
Prcko se boji
Ha ha
Ha ha
Mi iz Hercegovine smo vam jebali majku.Sora wrote:Vi iz hercegovne ste vlasi iz RumunijeEroo wrote:Nemaju što više tražit ni u Zagrebu, ni u Neumu...Imaju Tursku i Miljacku.
Potpuno neslavensko zivalj po svemu
Pa sto ne odete u pradomovinu?
Muslimani su domicilni
2016-07-22
ISTINA !!Eroo wrote:Nemaju što više tražit ni u Zagrebu, ni u Neumu...Imaju Tursku i Miljacku.
immortal-
2014-04-16
Armija BIH JE IMALA CILJ SE PROBITI DO MORA
E covjece koja masta
Svemirska
Ni harry Potter ne bo to smislio
I on je zreliji od ovih generalcina
E covjece koja masta
Svemirska
Ni harry Potter ne bo to smislio
I on je zreliji od ovih generalcina
Jestmortal-joint wrote:ISTINA !!Eroo wrote:Nemaju što više tražit ni u Zagrebu, ni u Neumu...Imaju Tursku i Miljacku.
Samo ercegovci imaju sto traziti
Pa nek uniste do kraj sto su poceli
Svima su do sada vidili pete. Ništa niste naučili iz povjesti.Sora wrote:Jestmortal-joint wrote:ISTINA !!Eroo wrote:Nemaju što više tražit ni u Zagrebu, ni u Neumu...Imaju Tursku i Miljacku.
Samo ercegovci imaju sto traziti
Pa nek uniste do kraj sto su poceli
Usput, kako je vrime u Irskoj?
2016-07-22
Samo prodaj pricu kako su ustase najveca hrvatska povijesna pojava, kako su muslimani hrvatsko cvijece i malo im evociraj pateticne drkotine o ustaskom bratstvu muslimana i Hrvata 1941 godine i cijela je Hrvatska u transu, mislim onaj proustaski dio Hrvatske a to je negdje tri cetvrtine..Eva_ wrote:Hrvatska je politika podcijenila ovu situaciju
Ja sam godinama pisao po forumima da nam je to naslijedje kamencina oko vrata i da nam je image katastrofa jer nas smatraju fasistima i ustasama i da je sve ovo sto se dogadja velikim dijelom posljedica toga. U to sam se osobno uvjerio i tijekom rata i odmah nakon njega u kontaktima sa strancima ukljucujuci i likove iz USA veleposlanstva. I vjecno sam upozoravao da nam nas povijesni revizionizam i proustaska patetika uz istovremeno pljuvanje i bljuvanje po onima koji su se protiv nacizma borili, stvara jos gore probleme i9 DA CEMO U KONACNICI PLATITI VRLO GADNU CIJENU. Svijetom vladaju anglosaksonske sile i zidovski lobiji koji nas ne vole ni najmanje.
Ja sam odavno uvidio da u zapadnim medijima ne mozes naci ni jedan tekst ili prilog o Hrvatskoj i Hrvatima pozitivno intoniran osim turistickih reklama. I da nam ustasovanje po Thompsonovim koncertima i urlanje 50 000 gledalaca ZDS na krcatim stadionima ni najmanje ne pomaze.
Ali i dalje neki sviraju u iste diple i kurca ne kontaju.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Tekst kojem se nema sta dodati ni oduzeti
https://www.logicno.com/politika/medunarodni-kazneni-sud-za-bivsu-jugoslaviju-misija-izvrsena.html
https://www.logicno.com/politika/medunarodni-kazneni-sud-za-bivsu-jugoslaviju-misija-izvrsena.html
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Similar topics
» KRVAVI SIJEČANJ 1993. Dusina – Masakr kojim je Armija BiH započela rat protiv Hrvata
» osuđen na tri godine zatvora vratit lovu ne mora
» "Mama, ja sam stradao 1993. godine u požaru"
» KONTROVERZNO: Ovako je hrvatski teritorij izgledao 1993 godine
» Lider TBF-a zbog pjesme "Moja mater te traži" mora na sud
» osuđen na tri godine zatvora vratit lovu ne mora
» "Mama, ja sam stradao 1993. godine u požaru"
» KONTROVERZNO: Ovako je hrvatski teritorij izgledao 1993 godine
» Lider TBF-a zbog pjesme "Moja mater te traži" mora na sud
Page 1 of 1