koloko jadan moras biti da odes radit u slovacku ?
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: koloko jadan moras biti da odes radit u slovacku ?
piva pol litre je oko 8 kuna, nedjeljom skoro svaki drugi restoran nudi obiteljske menije 50% jeftinije od cjena u uredovne dane tako da su im restorani nedjeljom popunjeni do zadnjeg mjesta... i tako nije baš da iz našeg kuta slovačka neka tamo bzvz država... bila je 1989 kad sam ja bio tamo i u još nekoliko gradova po slovačkoj i češkoj, da ne govorim o poljskoj, ali to je prošlo svršeno vrijeme danas su to države koje se ne mogu gledati kroz ondašnju prizmu...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Slovakia
cijene u slovačkoj
One-way Ticket (Local Transport) 0.70 € - karta 5kn
Price per Square Meter to Buy Apartment in City Centre 1,799.48 € 1,100.00-2,800.00
Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre 1,336.81 € 900.00-2,000.0
cijena kvadrata dosta jeftinija nego kod nas..
uglavnom, jeftiniji su od nas nekih 10-20% u svemu, plaće veće 10-20%.. zaposlenost puna(uvoze radnu snagu)
cijene u slovačkoj
One-way Ticket (Local Transport) 0.70 € - karta 5kn
Price per Square Meter to Buy Apartment in City Centre 1,799.48 € 1,100.00-2,800.00
Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre 1,336.81 € 900.00-2,000.0
cijena kvadrata dosta jeftinija nego kod nas..
uglavnom, jeftiniji su od nas nekih 10-20% u svemu, plaće veće 10-20%.. zaposlenost puna(uvoze radnu snagu)
Guest- Guest
Dobro idu na količinu..kod nas je turizam izobličila cijene u restoranima...kad mi kruh i pomfri naplate vise me ne vide, a vrhunac bezobrazluka je naplata tavajola i mance za konobara odma na računu.michaellcmacha wrote:piva pol litre je oko 8 kuna, nedjeljom skoro svaki drugi restoran nudi obiteljske menije 50% jeftinije od cjena u uredovne dane tako da su im restorani nedjeljom popunjeni do zadnjeg mjesta... i tako nije baš da iz našeg kuta slovačka neka tamo bzvz država... bila je 1989 kad sam ja bio tamo i u još nekoliko gradova po slovačkoj i češkoj, da ne govorim o poljskoj, ali to je prošlo svršeno vrijeme danas su to države koje se ne mogu gledati kroz ondašnju prizmu...
Guest- Guest
Ručak u saborskoj kantini.Kserks_ wrote:ajde malo uključite logiku sa mozes dobiti za 15 kn, a da ne jedeš subvencioniranu hranu u javnoj kuzini?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
nema se šta posebno uključivati... spomenuh harmoniziranu konjunkturnu projekciju... za njih je bilo predviđano da će do 2025 dostići broj stanovnika od 5 i pol milijuna sada su na 5 i 300 tisuća znači tu su odradili zadatak, predviđeno im je da podignu gospodarsku aktivnost u realnom sektoru za 30% i to su već ostvarili i idu dalje do kad nije bitno ali idu dalje... u skladu s tim imaju malo i drugačije logike i promišljanja i djelovanja a samim tim i zaključivanja... hrana im je malo slatkasta, ali itekako kvalitetna i kako rekoh jeftinija nego kod nas, javni prijevoz im je također jeftiniji a podjednako kvalitetan, uvjeti stanovanja su sasvim solidni jer su jako puno uložili u adaptaciju i nadogradnju stambenih zdanja iz vremena socijalizma pa kad se zbroji kod njih je čist ok... i oni su dosta kulturni, nisu skloni divljanju ko mi i ne kurče se kak je njihovo sve najbolje i najkvalitetnije...Kserks_ wrote:ajde malo uključite logiku sa mozes dobiti za 15 kn, a da ne jedeš subvencioniranu hranu u javnoj kuzini?
Jeli itk od vas ikad kupovao namirnice za doma?
2015-08-08
I to je subvencionirano.nije tržišna cijena.kaja wrote:Ručak u saborskoj kantini.Kserks_ wrote:ajde malo uključite logiku sa mozes dobiti za 15 kn, a da ne jedeš subvencioniranu hranu u javnoj kuzini?
Guest- Guest
I to je subvencionirano.nije tržišna cijena.kaja wrote:Ručak u saborskoj kantini.Kserks_ wrote:ajde malo uključite logiku sa mozes dobiti za 15 kn, a da ne jedeš subvencioniranu hranu u javnoj kuzini?
Meni je smisao vidit kad neki misle da je prosječna neto plaća koju vidi DZS jedini izvor prihoda naših ljudi.
Guest- Guest
Lola iznajmi prizemlje kuće lokalnom trgovačkom lancu najam 27000 kn na mjesec, lik radi za neku sicu 3-4 k kuna..da Slovaci.
Guest- Guest
tko misli da je to jedini izvor prihoda... u hrvatskoj imaš oko 10 000 restorana koji imaju svakodnevnu ili povremenu dostavu hrane i najmanje 15 000 dostavljača od kojih je svaki četvrti prijavljen... ;).... eto ti jednog od dodatnih prihoda.... :)) ili recimo probaj samo zamisliti koliko ima debilbiodebilosto likova koji ostvaruju dodatne prihode kao radnici u kulturi dok u isto vrijeme u fušu odrađuju poslove po "poštama"... ;)Kserks_ wrote:I to je subvencionirano.nije tržišna cijena.kaja wrote:Ručak u saborskoj kantini.Kserks_ wrote:ajde malo uključite logiku sa mozes dobiti za 15 kn, a da ne jedeš subvencioniranu hranu u javnoj kuzini?
Meni je smisao vidit kad neki misle da je prosječna neto plaća koju vidi DZS jedini izvor prihoda naših ljudi.
Last edited by michaellcmacha on 15/11/2017, 19:17; edited 1 time in total
2015-08-08
e jebiga sad moj kvart ima 8 000 stanovnika i ima 12 trgovina i pekara tipa lonia mip i gavranović, ne računam velike trgovačke centre koji su u kom. zoni... znači njih 12 ubire neku lovu od najma, a ti sad njihov resto utopi u prosjek... na onih 8 000Kserks_ wrote:Lola iznajmi prizemlje kuće lokalnom trgovačkom lancu najam 27000 kn na mjesec, lik radi za neku sicu 3-4 k kuna..da Slovaci.
2015-08-08
A di su prihodi od najma stanova, koji su u pravilu na crno, pa najam poslovnih prostora, na prihodi od turizma, pa minimalac razlika na ruke, pa raznorazna davanja koja se ne računaju u neto placu, tipa trošak prijevoza 2000 kn, a on živi kilometar od posla, pa cjelokupne zanatlije su u ilegali, cijelokupna poljopriveda je u ilegali Itd..a di su prihodi od kapitala,pa raznorazni socijalni primitci, pa se plaće pomoraca uopće ne kontaju,a meni pola šire familije pomorci, malo tko ispod 20000 kn...ima toga masu...Pa mance u uslužnim djelatnostima...michaellcmacha wrote:e jebiga sad moj kvart ima 8 000 stanovnika i ima 12 trgovina i pekara tipa lonia mip i gavranović, ne računam velike trgovačke centre koji su u kom. zoni... znači njih 12 ubire neku lovu od najma, a ti sad njihov resto utopi u prosjek... na onih 8 000Kserks_ wrote:Lola iznajmi prizemlje kuće lokalnom trgovačkom lancu najam 27000 kn na mjesec, lik radi za neku sicu 3-4 k kuna..da Slovaci.
Guest- Guest
pa to sve imaš i u slovačkoj, možda u malo manjoj mjeri jer su normalniji narod od nas ali ipak je to i kod njih društveno ekonomka stvarnost pa su opet u prednosti...
2015-08-08
sa slavonsko-ukrajinske perspektive jesu.michaellcmacha wrote:pa to sve imaš i u slovačkoj, možda u malo manjoj mjeri jer su normalniji narod od nas ali ipak je to i kod njih društveno ekonomka stvarnost pa su opet u prednosti...
Sa dalmatinske perspektive kada uzmeš u obzir, turizam, pomorce i penzije iz emigracije, nisu.
Guest- Guest
Kserks_ wrote:Sa gledišta Ukrajine nista...marcellus wrote:šta fali slovačkoj...
Bratislavi ni sa gledišta hamburga ako mene pitaš ne fali ništa, osim viška kozojeba...
a gle percepcija je dosta zajebana... na pagu, viru, rabu u sabunikama, privlaci, pirovac, makarska, umag, rovinj i tako bih mogao nabrajati do sutra ujutro ali doslovno imaš sisačke, osiječke,brodske varaždinske i ine druge ulice i odvojke koji su isključivo imenovani po onima koji su gradili vikendice u navedenim naseljima tak da nisu dalmatinci pretežni vlasnici apartmana i općenito turističke ponude... kod mene bar 15 ugostiteja imaju kompletnu i to i više nego solidnu ponudu u nekim obalnim destinacijama od rovinja do konavala... i početkom sezone lokali u sisku im ili miruju ili rade tek toliko da rade a sve raspoloživo ode na obalu...Kserks_ wrote:sa slavonsko-ukrajinske perspektive jesu.michaellcmacha wrote:pa to sve imaš i u slovačkoj, možda u malo manjoj mjeri jer su normalniji narod od nas ali ipak je to i kod njih društveno ekonomka stvarnost pa su opet u prednosti...
Sa dalmatinske perspektive kada uzmeš u obzir, turizam, pomorce i penzije iz emigracije, nisu.
2015-08-08
Nije turizam samo iznajmljivanje soba...ima tu sigurno 10 milijardi kuna građevinskih radova godišnje, koje generira turizam, a izvode domaći majstori, uglavnom na crno.
Guest- Guest
pa sve to stoji ali kako rekoh nije ni sve bajno i krasno na obali a nije ni sve crno u unutrašnjosti evo likovi koji su iz firme spegra inženjering su na hrani tu u jednom restoranu u sisku a rade trenutno na popravcima na Mostu Gromova i plaće su im od 7000 do 13 000 kuna u operativi jbg a poslovođe imaju petardu više i tako ima svih i svakakvih kombinacija... jbg ima građevinskih firmi gdje je plaća oko minimalca....
2015-08-08
eto ti, to je splitska firma a u njoj mahom rade slavonci, ima i mojih siščana i tako od svakud i sve su to terenci skoro cijeli život...
2015-08-08
sve poc van radit i slat pare vamo
to posteno i primjereno za sukrivce hrvatske agonije odumiranja
to posteno i primjereno za sukrivce hrvatske agonije odumiranja
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Lol koje predrasude prema Slovačkoj. Nemojmo zaboraviti da prema naj novijim podacima RH je najveća vukojebina u EU po standardu, djelimo zadnje misto sa Bugarima.
Cek kad se krene prema Rumunjskoj.catabbath wrote:Lol koje predrasude prema Slovačkoj. Nemojmo zaboraviti da prema naj novijim podacima RH je najveća vukojebina u EU po standardu, djelimo zadnje misto sa Bugarima.
Trinity-
2014-04-17
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Ako si Beograđanin, onda moraš da navijaš za Zvezdu! (VIDEO)
» Ako želiš biti buntovnik danas, moraš biti na desnici
» Top lista ulizica: Hvalit će te usta moja dok ne odeš s vlasti
» Milanović otkrio kakva će biti inauguracija, neće biti skoro nitko
» Ako si domoljub - ne moraš vratiti kredit
» Ako želiš biti buntovnik danas, moraš biti na desnici
» Top lista ulizica: Hvalit će te usta moja dok ne odeš s vlasti
» Milanović otkrio kakva će biti inauguracija, neće biti skoro nitko
» Ako si domoljub - ne moraš vratiti kredit
Page 2 of 3