koloko jadan moras biti da odes radit u slovacku ?
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
koloko jadan moras biti da odes radit u slovacku ?
ISELJAVANJE mladih ljudi, uz Hrvatsku, sve više pogađa i Bosnu i Hercegovinu. Ljudi odlaze u potrazi za boljim životom.
Osim Njemačke i Austrije, Banjalučanima je privlačna postala i Slovačka. Kako piše jedan od korisnika Facebooka, dvjestotinjak ljudi čeka na autobusnom kolodvoru prijevoz za Slovačku. Nitko ne pita za uvjete, svi bježe od neimaštine i života u kojem ne vide napredak.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/tuzne-slike-s-banjaluckog-kolodvora-suze-i-oprostaji-200-ljudi-koji-odlaze-u-slovacku/1007738.aspx
Osim Njemačke i Austrije, Banjalučanima je privlačna postala i Slovačka. Kako piše jedan od korisnika Facebooka, dvjestotinjak ljudi čeka na autobusnom kolodvoru prijevoz za Slovačku. Nitko ne pita za uvjete, svi bježe od neimaštine i života u kojem ne vide napredak.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/tuzne-slike-s-banjaluckog-kolodvora-suze-i-oprostaji-200-ljudi-koji-odlaze-u-slovacku/1007738.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: koloko jadan moras biti da odes radit u slovacku ?
A šta će
Nemaju šta jist
Nemaju šta jist
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
pa i mi bi iseljavali u slovačku da kojim slučajem nismo EU(najbolja stvar što se desila, iako sam tada glasovao protiv, jest ulazak u EU.. hrvati ne moraju ovdje stati i robovati za čardak, imamo cijelu EU).. nesretni srbi i bosanci , ograničen im je odlazak na zapad, pa eto moraju za slovačku.
jebote da nismo ušli u EU, ovdje bi se ljudi tukli za 3000kn, sićam se prije 4-5godina , ma sve do zadnje 2godine, morao si se laktariti za posao od 3000kn, a sa druge strane loklani bosanac HDZovac sebi isplaćuje milijunske bonuse koje otima tim ljudima od plaće od 3000kn.. izbio bi vjerojatno građanski rat
jebote da nismo ušli u EU, ovdje bi se ljudi tukli za 3000kn, sićam se prije 4-5godina , ma sve do zadnje 2godine, morao si se laktariti za posao od 3000kn, a sa druge strane loklani bosanac HDZovac sebi isplaćuje milijunske bonuse koje otima tim ljudima od plaće od 3000kn.. izbio bi vjerojatno građanski rat
Guest- Guest
Pinochet wrote:pa i mi bi iseljavali u slovačku da kojim slučajem nismo EU(najbolja stvar što se desila, iako sam tada glasovao protiv, jest ulazak u EU.. hrvati ne moraju ovdje stati i robovati za čardak, imamo cijelu EU).. nesretni srbi i bosanci , ograničen im je odlazak na zapad, pa eto moraju za slovačku.
spominjem se , sra si po meni kad sam to zborio
2014-04-12
697 eura u prosjeku je otprilike oko 1400 bh KM odnosno oko 5 500 kuna... bh prosjek je oko 800 KM tak da za plaću od 1400 KM ne idu oni koji su zaposleni u bih u javnim i državnim ustanovama i službama jer su njihove plaće za BiH prilike sasvim solidne...kao i kod nas van idu oni koji su u zadanim internim okvirima bez perspektive... znači ne ljudi poput tebe tebi je ovdje perspektiva i više nego solidna... ;)
2015-08-08
debotoijusto wrote:Pinochet wrote:pa i mi bi iseljavali u slovačku da kojim slučajem nismo EU(najbolja stvar što se desila, iako sam tada glasovao protiv, jest ulazak u EU.. hrvati ne moraju ovdje stati i robovati za čardak, imamo cijelu EU).. nesretni srbi i bosanci , ograničen im je odlazak na zapad, pa eto moraju za slovačku.
spominjem se , sra si po meni kad sam to zborio
što se mene tiče.. i najbolji griješe..
što se tebe tiče ... ćorava kokoš ubode zrno :D
Guest- Guest
A baš je čudno što bježe iz Bosne.
Što ti u Bosni imaš vidjeti?
Uglavnom kioske sklepane od dasaka u kojima prodaju CD-ove,vulkanizerske radnje, trgovine autodijelova, jagnjetinu na ražnju i sveopću apatiju.
Čak ni raspjevana Ćopićeva Bosna nije više ona stara,kao da se i u nju uselio neki drugi mračni duh,pa će to za nekoliko godina biti,ne Ćopićeva,već Kočićeva Bosna. Bože sačuvaj!!!
Što ti u Bosni imaš vidjeti?
Uglavnom kioske sklepane od dasaka u kojima prodaju CD-ove,vulkanizerske radnje, trgovine autodijelova, jagnjetinu na ražnju i sveopću apatiju.
Čak ni raspjevana Ćopićeva Bosna nije više ona stara,kao da se i u nju uselio neki drugi mračni duh,pa će to za nekoliko godina biti,ne Ćopićeva,već Kočićeva Bosna. Bože sačuvaj!!!
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ide se di je bolje i kud se moze.
Pa nase firme otvaraju urede u Rumunjskoj.
Trinity-
2014-04-17
šteta je jedino što je harmonizirana konjunkturna projekcija za hrvatsku predviđala razvoj gospodarski i natalitetni kao i što je bilo predviđeno za slovačku... jbg oni su planirano i sproveli u djelo a mi kiksali skroz na skroz
2015-08-08
sve firme iz svih zemalja otvaraju urede svugdje po svijetu gdje imaju interes za otvaranjem istih... to uopće nije bit a još manje poanta ovog na što debilbiodebilosto cilja...Triny wrote:Ide se di je bolje i kud se moze.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
michaellcmacha wrote:697 eura u prosjeku je otprilike oko 1400 bh KM odnosno oko 5 500 kuna... bh prosjek je oko 800 KM tak da za plaću od 1400 KM ne idu oni koji su zaposleni u bih u javnim i državnim ustanovama i službama jer su njihove plaće za BiH prilike sasvim solidne...kao i kod nas van idu oni koji su u zadanim internim okvirima bez perspektive... znači ne ljudi poput tebe tebi je ovdje perspektiva i više nego solidna... ;)
hasan je malo zaljuljao brod no vraca se lagano u normalu s druge strane ima posla na tkz. realnom trzistu i nedostaje udarnika
istina cijene su pale no zato izmislimo dodatne troskove koje jednostavno moras imati da bi proizvod bio konkurentan , lijepa rijec zlatna vrata otvara
2014-04-12
Najmanje prosječne plaće imaju radnici u pomoćnim zanimanjima (-42%), te radnici u tekstilnoj i kožnoj industriji (-43%). eto takvi i u nas i u njih uz nezaposlene, traže izlaz u odlasku van pa kud god... što je i razumljivo jer se u nas radi o cca 2700 kuna, a kod njih o 300-350 KM, a s tim se ni kod njih ni kod nas ne mre živjeti, eventualno životariti...debotoijusto wrote:michaellcmacha wrote:697 eura u prosjeku je otprilike oko 1400 bh KM odnosno oko 5 500 kuna... bh prosjek je oko 800 KM tak da za plaću od 1400 KM ne idu oni koji su zaposleni u bih u javnim i državnim ustanovama i službama jer su njihove plaće za BiH prilike sasvim solidne...kao i kod nas van idu oni koji su u zadanim internim okvirima bez perspektive... znači ne ljudi poput tebe tebi je ovdje perspektiva i više nego solidna... ;)
hasan je malo zaljuljao brod no vraca se lagano u normalu s druge strane ima posla na tkz. realnom trzistu i nedostaje udarnika
istina cijene su pale no zato izmislimo dodatne troskove koje jednostavno moras imati da bi proizvod bio konkurentan , lijepa rijec zlatna vrata otvara
2015-08-08
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
Sa gledišta Ukrajine nista...marcellus wrote:šta fali slovačkoj...
Guest- Guest
Sa gledišta Ukrajine nista...marcellus wrote:šta fali slovačkoj...
Guest- Guest
pa i sa našeg gledišta je ok... cijena tramvajske karte u bratislavi je za studente manje od 3 kune za ostale oko 6 kuna, pristojan objed u restoranu je oko 15 kuna ili u menzi oko 8 kuna što je otprilike čak i nešto jeftinije nego u nas... a prosječna plaća im je nekih 20tak eura veća nego u nas... i kod njih ima puno više zaposlenih u realnom sektoru sa trendom daljne potrebe za zapošljavanjem...Kserks_ wrote:Sa gledišta Ukrajine nista...marcellus wrote:šta fali slovačkoj...
2015-08-08
niži porezi su cijelo objašnjenje za ovo. .michaellcmacha wrote:pa i sa našeg gledišta je ok... cijena tramvajske karte u bratislavi je za studente manje od 3 kune za ostale oko 6 kuna, pristojan objed u restoranu je oko 15 kuna ili u menzi oko 8 kuna što je otprilike čak i nešto jeftinije nego u nas... a prosječna plaća im je nekih 20tak eura veća nego u nas... i kod njih ima puno više zaposlenih u realnom sektoru sa trendom daljne potrebe za zapošljavanjem...Kserks_ wrote:Sa gledišta Ukrajine nista...marcellus wrote:šta fali slovačkoj...
privukli investicije niskom cijenom rada, zanimljivo plaće su im kao i kod nas (netto) ali brutto plaće(što uključuje porezna davanja) su dosta niža nego kod nas. zbog toga veliki investitori šibaju kod njih.
niži porezi usput čine i život jeftiniji.. 15kn ručak? to izgleda jebački. .. kod nas na par mjesta u svakom gradu se može pronaći neke solidne "marende" za 30-35kn, ..
Guest- Guest
Ne žive svi u Bratislavi, niti žive svi u ZG-u
Guest- Guest
ajde malo uključite logiku sa mozes dobiti za 15 kn, a da ne jedeš subvencioniranu hranu u javnoj kuzini?
Jeli itk od vas ikad kupovao namirnice za doma?
Jeli itk od vas ikad kupovao namirnice za doma?
Guest- Guest
piva pol litre je oko 8 kuna, nedjeljom skoro svaki drugi restoran nudi obiteljske menije 50% jeftinije od cjena u uredovne dane tako da su im restorani nedjeljom popunjeni do zadnjeg mjesta... i tako nije baš da iz našeg kuta slovačka neka tamo bzvz država... bila je 1989 kad sam ja bio tamo i u još nekoliko gradova po slovačkoj i češkoj, da ne govorim o poljskoj, ali to je prošlo svršeno vrijeme danas su to države koje se ne mogu gledati kroz ondašnju prizmu...
2015-08-08
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Ako si Beograđanin, onda moraš da navijaš za Zvezdu! (VIDEO)
» Ako želiš biti buntovnik danas, moraš biti na desnici
» Top lista ulizica: Hvalit će te usta moja dok ne odeš s vlasti
» Milanović otkrio kakva će biti inauguracija, neće biti skoro nitko
» Ako si domoljub - ne moraš vratiti kredit
» Ako želiš biti buntovnik danas, moraš biti na desnici
» Top lista ulizica: Hvalit će te usta moja dok ne odeš s vlasti
» Milanović otkrio kakva će biti inauguracija, neće biti skoro nitko
» Ako si domoljub - ne moraš vratiti kredit
Page 1 of 3