Bogat je onaj tko malo treba, ne onaj tko puno ima...
Page 13 of 16
Page 13 of 16 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16
Re: Bogat je onaj tko malo treba, ne onaj tko puno ima...
Epi, samo da provjerim jesi iz Bosne ili moreplovac, koji je vjetar najopasniji za brod?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
RayMabus wrote:epikur37 wrote:RayMabus wrote:epikur37 wrote:Ok ti je brod ali nije za ratovanje, tebe kalašnjikov potapa i ubijadzango wrote:
Ovaj je više reprezentativno diplomatski, hercegbosna planira širiti flotu...u pregovorima smo za jedan ferocementni i jednu Catarsijecu oklopnjaču.
Teško, imam zračne komore i 3 kaljužne pumpe + kasko i članstvo u ememrgensee u roku sat vremena dužni su doći na bilo koju točku na jadranu.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
I za Vebera pitanje..kaja wrote:Epi, samo da provjerim jesi iz Bosne ili moreplovac, koji je vjetar najopasniji za brod?
2015-08-15
kaja wrote:Epi, samo da provjerim jesi iz Bosne ili moreplovac, koji je vjetar najopasniji za brod?
Iz Bosne i moreplovac.
Jugo je gori od bure u glavnom...ovisno je i od pozicije.
2015-08-06
Moj nije bio mornarica već su ih iz Albanije prebacivali na Krf.kaja wrote:Moj je bio , pradjed jel u AU mornarici . Nešto kao bolničar ali na brodu.dzango wrote:Tad i nikada više. I do Francuske ga odvezli.kaja wrote:Zbilja? I moj pradjed.dzango wrote:Bio moj deda. Zato se ja i držim obale.epikur37 wrote:
Srbi i more :)
Sjedi 1.epikur37 wrote:kaja wrote:Epi, samo da provjerim jesi iz Bosne ili moreplovac, koji je vjetar najopasniji za brod?
Iz Bosne i moreplovac.
Jugo je gori od bure u glavnom...ovisno je i od pozicije.
Čekamo drugoga..
2015-08-15
Onaj koji te snažno nanosi na hridikaja wrote:Epi, samo da provjerim jesi iz Bosne ili moreplovac, koji je vjetar najopasniji za brod?
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Recimo na mom vezu nije problem bura a ni jugo toliko koliko pulenat.
2015-08-06
RayMabus wrote:Onaj koji te snažno nanosi na hridikaja wrote:Epi, samo da provjerim jesi iz Bosne ili moreplovac, koji je vjetar najopasniji za brod?
kratko i jasno.
2015-08-06
Ima li taj pulenat neki drugi naziv?epikur37 wrote:Recimo na mom vezu nije problem bura a ni jugo toliko koliko pulenat.
2015-08-15
kaja wrote:Ima li taj pulenat neki drugi naziv?epikur37 wrote:Recimo na mom vezu nije problem bura a ni jugo toliko koliko pulenat.
zapadnjak, kratki su i iznenadni
2015-08-06
Jao, jao, ima dzango pravo. Ni ja s vama ne bi na brod.epikur37 wrote:kaja wrote:Ima li taj pulenat neki drugi naziv?epikur37 wrote:Recimo na mom vezu nije problem bura a ni jugo toliko koliko pulenat.
Dakle, najopasniji vjetar za brod je sjeverni , tramontana , jer valovi idu ljevo, desno, svakako. Ne znas kako udaraju i mogu okrenuti brod.,
2015-08-15
kaja wrote:Jao, jao, ima dzango pravo. Ni ja s vama ne bi na brod.epikur37 wrote:kaja wrote:Ima li taj pulenat neki drugi naziv?epikur37 wrote:Recimo na mom vezu nije problem bura a ni jugo toliko koliko pulenat.
Dakle, najopasniji vjetar za brod je sjeverni , tramontana , jer valovi idu ljevo, desno, svakako. Ne znas kako udaraju i mogu okrenuti brod.,
Lijepo da znate, tebe uhvatila košava vidim ;) :p
2015-08-06
Tramontana je najgora ako si na otvorenom vezu, il te čupa ili nabija na obalu....zavisno kako si privezan
2014-04-11
Neidu svakako nego il čisti sjevera ili sjever istok ili sjever zapad, to su tri vektora koji zajedno guraju objekat ka jugukaja wrote:Jao, jao, ima dzango pravo. Ni ja s vama ne bi na brod.epikur37 wrote:kaja wrote:Ima li taj pulenat neki drugi naziv?epikur37 wrote:Recimo na mom vezu nije problem bura a ni jugo toliko koliko pulenat.
2014-04-11
Dok si god na otvorenom a imaš pogon skužit češ kako triba okrenit brod
Ono gdje se mnogi zajebu ovdje je odu u uvalu pa bace zada sidro i vežu se za kopno i kao to će držat, samo te ovo ginga livo desno i sidro popusti a onda brod ide udarac u obalu
Ono gdje se mnogi zajebu ovdje je odu u uvalu pa bace zada sidro i vežu se za kopno i kao to će držat, samo te ovo ginga livo desno i sidro popusti a onda brod ide udarac u obalu
2014-04-11
Vjerojatno se tako nešto jučer i desilo u Puli pa platmorva zgnjičila brod
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/516732/brod-zgnjecen-u-nezapamcenoj-nesreci-u-uljaniku-u-vlasnistvu-je-brodospasa-splicani-ce-u-pulu-poslati-visemilijunski-odstetni-zahtjev
Oni ga vežu i onda sidro zada, tramontana ginga brod livo desno, sidro olabavi i onda to livo desno sidro dođe ispod objekta i udari bura i ništa to ne drži da se u tom smjeru spiči u obalu
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/516732/brod-zgnjecen-u-nezapamcenoj-nesreci-u-uljaniku-u-vlasnistvu-je-brodospasa-splicani-ce-u-pulu-poslati-visemilijunski-odstetni-zahtjev
Oni ga vežu i onda sidro zada, tramontana ginga brod livo desno, sidro olabavi i onda to livo desno sidro dođe ispod objekta i udari bura i ništa to ne drži da se u tom smjeru spiči u obalu
2014-04-11
Ovako nešto se desilo i u Splitu kad je ona tri broda nasukala bura na Marjan, prvo je tramontana izgingala sidra, brodovi plešu na konopima i bura to počupala i to je to
2014-04-11
kajo na jedrilici je reful najopasniji, nije vjetar već promjena smjera.Kao što veli longi, tramuntana je opasna. u biti svaki vjetar je opasan i ovisi o prostoru gdje puše.
kada vidiš da pada tlak, đada u luku ili valu.
jednom me ulovio jugo između raba i obale, jedva sam pristao, a valovi su bili jebački.
isto tako nas jednom ulovilo jugo kod petrčana pa smo brod ostavili u sabunikama i pehaka do apartmana, a brod je bio poveći.
čim počne derat vjetar crta u valu.
kada vidiš da pada tlak, đada u luku ili valu.
jednom me ulovio jugo između raba i obale, jedva sam pristao, a valovi su bili jebački.
isto tako nas jednom ulovilo jugo kod petrčana pa smo brod ostavili u sabunikama i pehaka do apartmana, a brod je bio poveći.
čim počne derat vjetar crta u valu.
2014-12-30
Page 13 of 16 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16
Similar topics
» Nije bogat onaj tko ima 12 kuća :)
» Za pobjedu nad HDZ-om oporbi treba puno vise od puke kritike HDZ-a
» Svjetska organizacija za emigraciju: treba još puno više emigranata, a Evropa se mora "educirati" da ih prihvati
» Sandra Švaljek: Hrvatska ima malo poreza stoga treba uvesti još par!!!
» Malo slađa,malo Zorka,malo trupci i motorka
» Za pobjedu nad HDZ-om oporbi treba puno vise od puke kritike HDZ-a
» Svjetska organizacija za emigraciju: treba još puno više emigranata, a Evropa se mora "educirati" da ih prihvati
» Sandra Švaljek: Hrvatska ima malo poreza stoga treba uvesti još par!!!
» Malo slađa,malo Zorka,malo trupci i motorka
Page 13 of 16