Privatni mirovinski fondovi samo na Ledu izgubili 200 milijuna kuna
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Privatni mirovinski fondovi samo na Ledu izgubili 200 milijuna kuna
Mirovinci na dionicama Leda izgubili 200 milijuna kuna, građani u strahu
http://www.index.hr/vijesti/clanak/mirovinci-na-dionicama-leda-izgubili-200-milijuna-kuna-gradjani-u-strahu-ministar-smiruje-situaciju/1005555.aspx
MINISTAR rada i mirovinskog sustava Marko Pavić izjavio je kako zbog gubitka mirovinskih fondova na Burzi nisu ugrožene mirovine
Podsjetimo, nakon što je objavljena informacija da su Mirovinski fondovi u jednom danu na dionicama Agrokora izgubili 200 milijuna kuna, zavladao je strah među građanima.
"Javno izražavamo zabrinutost za sudbinu mirovinskih fondova i uloženih sredstava u Agrokorove kompanije. Naime svjedoci smo medijskih informacija kako je prvog dana trgovanja dionicama Leda gubitak mirovinskih fondova 200 milijuna kuna. Pitanje je gdje će biti kraj ulagačkih gubitaka i jesu li naše mirovine dugoročno u opasnosti te smijemo li to javno pitati i upozoriti na realnu opasnost koja nam prijeti.
"Ono što bih svakako želio reći našim umirovljenicima i starijim sugrađanima je da mirovine nisu ugrožene, održivost i stabilnost mirovinskog sustava je neupitna, i prvog i drugog mirovinskog stupa, i svatko tko tvrdi drugačije ponaša se vrlo neodgovorno prema hrvatskim građanima", istaknuo je Pavić.
Naveo je kako drugi mirovinski stup ima vrijednost od ukupno 88 milijardi kuna, a gubitak koji se dogodio je u puno manjoj vrijednosti od njihovog godišnjeg doprinosa koji iznosi između 4 i 5 milijardi kuna.
"Nema razloga za paniku"
"Tri četvrtine te vrijednosti su u državnim obveznicama, ostatak je u različitim dionicama, vrlo konzervativno ulagan i njihov godišnji doprinos je između 4 do 5 milijardi kuna i još doprinos je 3-5 posto", rekao je Pavić te dodao da je Vlada u stalnom kontaktu s mirovinskim fondovima.
Guest- Guest
Re: Privatni mirovinski fondovi samo na Ledu izgubili 200 milijuna kuna
ali je zaradio ramo i njegovi jarani lešinari
usput ministar laže kao pas
dobro da je privatizirano, pa da privatni investitori mogu imati sigurne prinose na konzervativnim ulaganjima u državne obveznice, a dio izvući ulaganjem u otkup dionica na burzi od "poznanika"
treba i zdravstvo privatizirati
treba i zdravstvo privatizirati
Guest- Guest
Neka. Kad se ionako nitko ne buni što im se uzima dio plaće i drugi upravljaju njihovim novcem.
Trinity-
2014-04-17
kakva glupost. Privatni mirovinski fondovi, ulagaju u državne obveznice :D čega se neće ovi sjetiti. mogla je odmah država dovesti zakon, gdje ti uzima par % od plaće i investira u državne obveznice, bez ovih firmi..
eh, netreba zaboraviti, kako je naš vrli ministar Marić lažirao(ili se pravi glup) bilancu Agrokora, pa fondovi i investitori investiraju na račun te bilance, mislili da je Agrokor dobra firma a ono šipak (za takve stvari u americi se ide nekoliko desetaka godina u zatvor)
Inače Nenad Bakić je prije godinu dana postavio odlično pitanje.
ZAŠTO SE NITKO OD INVESTICIJSKIH FODNOVA NIJE SJETIO INVESTIRATI U TURISTIČKE FRIME NA JADRANU? čija je vrijednost udvostručena u zadnjih nekoliko godina, a time bi vrijednost vaših penzija bila udvostručnea(dok dođete do mirovine, ako turizam nastavi rasti možda bi da se investiralo iz tih fondova u turizam, možda bi primali samo na račun toga 2000-3000kn penzije)
A ovako ćete dobit kurac u usta :D
ukratko, "privatni" fondovi nisu investirali u profitabilne turističke firme, ili izvozne industrije, nego su investirali u državne obveznice (što je mogla i sama država radit bez da im plaća desetke milijuna kuna menađerskih provizija) ili u todorićeve firme.
Što ovo znači - ili su menađeri totalno glupi i debilni(bili vi vaše pare uložili u RH državu ili Todorića)
ili su menađeri iz "privatnih fondova" u dogovoru sa čardakom iz HDZa i SDPa i opet vas guze i pljačkaju vaše pare :D
je imat će te penzije :) :)
eh, netreba zaboraviti, kako je naš vrli ministar Marić lažirao(ili se pravi glup) bilancu Agrokora, pa fondovi i investitori investiraju na račun te bilance, mislili da je Agrokor dobra firma a ono šipak (za takve stvari u americi se ide nekoliko desetaka godina u zatvor)
Inače Nenad Bakić je prije godinu dana postavio odlično pitanje.
ZAŠTO SE NITKO OD INVESTICIJSKIH FODNOVA NIJE SJETIO INVESTIRATI U TURISTIČKE FRIME NA JADRANU? čija je vrijednost udvostručena u zadnjih nekoliko godina, a time bi vrijednost vaših penzija bila udvostručnea(dok dođete do mirovine, ako turizam nastavi rasti možda bi da se investiralo iz tih fondova u turizam, možda bi primali samo na račun toga 2000-3000kn penzije)
A ovako ćete dobit kurac u usta :D
ukratko, "privatni" fondovi nisu investirali u profitabilne turističke firme, ili izvozne industrije, nego su investirali u državne obveznice (što je mogla i sama država radit bez da im plaća desetke milijuna kuna menađerskih provizija) ili u todorićeve firme.
Što ovo znači - ili su menađeri totalno glupi i debilni(bili vi vaše pare uložili u RH državu ili Todorića)
ili su menađeri iz "privatnih fondova" u dogovoru sa čardakom iz HDZa i SDPa i opet vas guze i pljačkaju vaše pare :D
je imat će te penzije :) :)
Guest- Guest
Hoće, hoće, naivni romantičari...
Trinity-
2014-04-17
... moja pemzija sve neizvjesnija.
orion- Posts : 2287
2017-06-06
:Dorion wrote: ... moja pemzija sve neizvjesnija.
prebaci se na plemenski nacin poslovanja, ni zrno zita okup,, drzavi,:D
stavi nesto u duplju za stare dane, ulozi u zlato dio a dio u neki poslic gdje ces moci malo muljati, il puno :D
stavi nesto u duplju za stare dane, ulozi u zlato dio a dio u neki poslic gdje ces moci malo muljati, il puno :D
... kad ne volim muljati i petljati , to me opterećuje i zamara
OK sastrane ....al svejedno je jaaako dobro kad kuljike tuljike kapne svaki mjesec
orion- Posts : 2287
2017-06-06
ma ne mislim nekog zajebat, nego ono, ispod radara i toorion wrote:Leviathan2 wrote::Dorion wrote: ... moja pemzija sve neizvjesnija.
prebaci se na plemenski nacin poslovanja, ni zrno zita okup,, drzavi,:D
... kad ne volim muljati i petljati , to me opterećuje i zamara
OK sastrane ....al svejedno je jaaako dobro kad kuljike tuljike kapne svaki mjesec
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
joj shuti i ti, imam osjecaj da si i ti privatnik i ziher trazis nacin da ocistis nest love da ti cardak ne otme :DNoor wrote:evo, ti se buniš...što si postigla?Triny wrote:Neka. Kad se ionako nitko ne buni što im se uzima dio plaće i drugi upravljaju njihovim novcem.
možda tebi više ne uzimaju dio plaće
Leviathan2 wrote:joj shuti i ti, imam osjecaj da si i ti privatnik i ziher trazis nacin da ocistis nest love da ti cardak ne otme :DNoor wrote:evo, ti se buniš...što si postigla?Triny wrote:Neka. Kad se ionako nitko ne buni što im se uzima dio plaće i drugi upravljaju njihovim novcem.
hehe, vara te osjećaj
2017-10-06
nooorkaaa,Noor wrote:Leviathan2 wrote:joj shuti i ti, imam osjecaj da si i ti privatnik i ziher trazis nacin da ocistis nest love da ti cardak ne otme :DNoor wrote:evo, ti se buniš...što si postigla?Triny wrote:Neka. Kad se ionako nitko ne buni što im se uzima dio plaće i drugi upravljaju njihovim novcem.
hehe, vara te osjećaj
ne muljat mene tico
stara mjesalica brzo zmjesa i donese uglavnom ispravne zakljucke :D
ima ti neke zagorskeg, ak nemre nikak drugac, onda bumo posteno :D a?
Leviathan2 wrote:nooorkaaa,Noor wrote:Leviathan2 wrote:joj shuti i ti, imam osjecaj da si i ti privatnik i ziher trazis nacin da ocistis nest love da ti cardak ne otme :DNoor wrote:evo, ti se buniš...što si postigla?Triny wrote:Neka. Kad se ionako nitko ne buni što im se uzima dio plaće i drugi upravljaju njihovim novcem.
hehe, vara te osjećaj
ne muljat mene tico
ahaha, je...se razme
al neš ni ti mene farbal zo tum mešalicum
2017-10-06
kaj si bedasta, mesalica je za mort mesati ne za farbati, moja Bara farba s penzljinem :DNoor wrote:Leviathan2 wrote:nooorkaaa,Noor wrote:Leviathan2 wrote:joj shuti i ti, imam osjecaj da si i ti privatnik i ziher trazis nacin da ocistis nest love da ti cardak ne otme :DNoor wrote:
evo, ti se buniš...što si postigla?
hehe, vara te osjećaj
ne muljat mene tico
ahaha, je...se razme
naj se nori delati, si ti mene čistam fajn razmel :DLeviathan2 wrote:kaj si bedasta, mesalica je za mort mesati ne za farbati, moja Bara farba s penzljinem :DNoor wrote:Leviathan2 wrote:nooorkaaa,Noor wrote:Leviathan2 wrote:
joj shuti i ti, imam osjecaj da si i ti privatnik i ziher trazis nacin da ocistis nest love da ti cardak ne otme :D
hehe, vara te osjećaj
ne muljat mene tico
ahaha, je...se razme
2017-10-06
morti bi razmel da sam si spil gemista, ovak sam zejen kak kaca i sam na gemista mislim :PNoor wrote:naj se nori delati, si ti mene čistam fajn razmel :DLeviathan2 wrote:kaj si bedasta, mesalica je za mort mesati ne za farbati, moja Bara farba s penzljinem :DNoor wrote:Leviathan2 wrote:nooorkaaa,Noor wrote:
hehe, vara te osjećaj
ne muljat mene tico
ahaha, je...se razme
catabbath-
2015-08-22
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Mirovinci na dionicama Leda izgubili 200 milijuna kuna, građani u strahu, ministar smiruje situaciju
» Kolinda sprdi 40 milijuna kuna a Pahor samo 17
» Država daje 17,5 milijuna kuna za kupnju nekretnine, a zaradit će 95 milijuna na porezima
» U zadnja 3 mjeseca na imigrante potrošeno 120 milijuna kuna, svaki dan oko 1-2 milijuna
» Kristovi lešinari:Tajni fondovi, stotine milijuna u nekretninama...
» Kolinda sprdi 40 milijuna kuna a Pahor samo 17
» Država daje 17,5 milijuna kuna za kupnju nekretnine, a zaradit će 95 milijuna na porezima
» U zadnja 3 mjeseca na imigrante potrošeno 120 milijuna kuna, svaki dan oko 1-2 milijuna
» Kristovi lešinari:Tajni fondovi, stotine milijuna u nekretninama...
Page 1 of 3