Još jedan mladi Hrvat sreću potražio vani
Page 1 of 1
Još jedan mladi Hrvat sreću potražio vani
Još jedan mladi Hrvat sreću potražio vani: “Nedostaje mi Hrvatska, ali u Puli barem imam posao”
Piše: Marko Kujundžić Oct 24, 2017
“Sunce tuđeg neba neće vam sjati pa se dobro obucite” rekao je naš sugovornik kad smo se dogovarali o sastanku za intervju u jednom Pulskom kafiću.
Bojan je emigrirao još prošle godine, ali se, kaže, nakon inicijalnog kulturnog šoka vrlo brzo prilagodio.
“Ovo je potpuno drugi svijet” priča nam uzbuđeno. “Malo je komplicirano u početku, ali nakon što naučite jezik sva su vam vrata otvorena. Doma sam kao NKV radnik imao velikih problema oko nalaženja posla, ali ovdje sam nakon tjedan dana našao posao u struci.”
Inače, klub u kojem smo se našli je jedno od nekoliko okupljališta sitne, ali žilave hrvatske manjine.
“Nije da mi nije ponekad teško, ali onda se nađemo nas troje ovdje pa pojedemo ćevape i poslušamo malo Cecu da nas sjeti na dom. Ipak, odlučio sam ostati ovdje. Srce je srce, ali želudac je želudac”, zaključuje mladić.
catabbath-
2015-08-22
Re: Još jedan mladi Hrvat sreću potražio vani
Ceca znači...a dom.
Stanojko- Posts : 8340
2014-05-05
Similar topics
» Mladi Hrvat razočaran liberarnim ženama na zapadu
» Ovo su najzgodniji nogometaši Eura! Među njima je i jedan Hrvat...
» Kako je bilo zivjeti u Jugoslaviji i da li je vladalo bratstvo i jedinstvo?Mladi Hrvat je postavio to pitanje i dobio svakakve odgovore
» JOGURT JEDAN SVI ĆE PITI, NITKO HRVAT NEĆE BITI: Ceo internet se SPRDA sa Kolindom posle serije njenih izjava o SFRJ!
» Teraju svog trenera jer Hrvat: ŠIPTAR, HRVAT, BALIJA, NISU MOJA BRATIJA
» Ovo su najzgodniji nogometaši Eura! Među njima je i jedan Hrvat...
» Kako je bilo zivjeti u Jugoslaviji i da li je vladalo bratstvo i jedinstvo?Mladi Hrvat je postavio to pitanje i dobio svakakve odgovore
» JOGURT JEDAN SVI ĆE PITI, NITKO HRVAT NEĆE BITI: Ceo internet se SPRDA sa Kolindom posle serije njenih izjava o SFRJ!
» Teraju svog trenera jer Hrvat: ŠIPTAR, HRVAT, BALIJA, NISU MOJA BRATIJA
Page 1 of 1