Što je "fer" cijena?
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Što je "fer" cijena?
Triny wrote:I agresivni ste...ljetos me napali...osjećala sam se k'o u Hitchockovom filmu...Kavran wrote:Triny wrote:Kad drugo ne znate.Kavran wrote:Triny wrote:
Odvratno se glasaju gavrani.
znam ..... paramo uši. tako i treba.
ma nemoj. pa nisam glupi golub ... 'bote ....
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
Mda...tako bi i Facebook mogao optužiti za monopol ...i sve one koji prvi izađu na tržište sa nekim proizvodom/uslugom...jasambrend wrote:Triny wrote:Može im biti dok ima kupaca usluga.jasambrend wrote:Triny wrote:jasambrend wrote:Ne, fer cijena je ona koja se postiže kartelizacijom ili monopolom...
Tako da nekakva „fer“ cijena ne postoji, postoji samo cijena koju se s obzirom na konkurenciju, ciljanje potrošače, sirovine i troškove poslovanja može odrediti. Ako cijena bude preniska, restoran će propasti, a radnici i vlasnik ostati bez posla jer se ne mogu podmiriti svi troškovi poslovanja. Ako cijena bude previsoka, onda će se dogoditi manjak potražnje, tj. biti će premala popunjenost restorana i opet će propasti. Tako da jedina „fer“ cijena može biti ona koja će omogućiti restoranu da nastavi poslovati i isplaćuje plaće te vraća dugove, a po mogućnosti i širi poslovanje.
A što ćemo s dugogodišnjom fer cijenom telekomunikacijskih usluga...minimalna usluga za maksimalni profit uz besplatno.korištenje infrastrukture koju izgradise porezni obveznici, pače i naplaćivanje korištenja iste krajnjim potrošačima, tobož u svrhu održavanja mreže, a mogli su za te novce dovesti opticke kabele i do Palagruze, a ne samo onih par km oko većih gradova?
I ako nema tržišne utakmice, monopol majka kapitalizma...docim tržišna utakmica već vuče na socijalizam...:)
Trinity-
2014-04-17
I to onako podlo s leđa...pokvarene ptičurine...Kavran wrote:Triny wrote:I agresivni ste...ljetos me napali...osjećala sam se k'o u Hitchockovom filmu...Kavran wrote:Triny wrote:Kad drugo ne znate.Kavran wrote:
znam ..... paramo uši. tako i treba.
Trinity-
2014-04-17
Kakva su ovo filozofiranja?
Svaka roba/usluga nađe kupca i to je jedino točno...
Svaka roba/usluga nađe kupca i to je jedino točno...
haloTriny wrote:Šta su to normalne okolnosti?Leviathan2 wrote:svaka cijena je fer osim one koju koriste odredjeni trgovci ili pruzatelji usluga koji u nedostatku odredjenog proizvoda na trzistu uvecavaju cijenu po nekoliko puta s ciljem da zarade daleko vise nego sto bi u normalnim okolnostima zaradili, cijena ipak treba biti da omoguci pruzatelju usluge dobru zaradu a da ne oguli kupcu usluge kozu sa ledja
znaci kad izbacis faktor pohlepe iz formiranja cijena dobijes fer cijenu
Pohlepa...pa ne moraš kupiti proizvod/uslugu...nitko te ne sili...
pohlepa
zasto ti nije jasna ta rjec?
evo na primjer, nestane brasna, ne da ga nema nego su ga neki spekulanti pokupovali, i oderu cjenu recimo 30 kuna po kili
jel to nije jebena pohlepa, pa cak i jebeni kriminal
normalne okolnosti su kad je vise vrsta istog proizvoda prisutni na trzistu a cijene ne variraju previse, tek nekih par postotaka, ovisno ko se zeli rjesit robe prije
vama je to normalno a meni nije,
problem je ljudi sto ste jebeno oguglali i jedini cilj u zivotu vam je novac, obicno vecina vas na kraju zivota shvati da i drugi ljudi imaju pravo da zive a da im netko ne dere kozu sa ledja jer eto nisu bas sposobni za biti nesto vece
jebena pohlepa i jebeni isprani mozgovi
fejsbuk nema monopolTriny wrote:Mda...tako bi i Facebook mogao optužiti za monopol ...i sve one koji prvi izađu na tržište sa nekim proizvodom/uslugom...jasambrend wrote:Triny wrote:Može im biti dok ima kupaca usluga.jasambrend wrote:Triny wrote:
Tako da nekakva „fer“ cijena ne postoji, postoji samo cijena koju se s obzirom na konkurenciju, ciljanje potrošače, sirovine i troškove poslovanja može odrediti. Ako cijena bude preniska, restoran će propasti, a radnici i vlasnik ostati bez posla jer se ne mogu podmiriti svi troškovi poslovanja. Ako cijena bude previsoka, onda će se dogoditi manjak potražnje, tj. biti će premala popunjenost restorana i opet će propasti. Tako da jedina „fer“ cijena može biti ona koja će omogućiti restoranu da nastavi poslovati i isplaćuje plaće te vraća dugove, a po mogućnosti i širi poslovanje.
A što ćemo s dugogodišnjom fer cijenom telekomunikacijskih usluga...minimalna usluga za maksimalni profit uz besplatno.korištenje infrastrukture koju izgradise porezni obveznici, pače i naplaćivanje korištenja iste krajnjim potrošačima, tobož u svrhu održavanja mreže, a mogli su za te novce dovesti opticke kabele i do Palagruze, a ne samo onih par km oko većih gradova?
I ako nema tržišne utakmice, monopol majka kapitalizma...docim tržišna utakmica već vuče na socijalizam...:)
nema ni guglo
svi imaju konkurenciju
ako im neide spustit ce cijene do njihove isplativosti
da nemaju konkurencije sad bi placala svoj profil na fejsbuku a guglanje da ne pricam
zas imate jebeni obicaj izvrtat razgovore bezveznarijama
jebi ga, a što'š .... volimo se vranama zaletiti straga.
ča je život vengo fantazija.
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
Leviathan2 wrote:to nije gavran nego vrana
Crnih vrana inače baš i nema u našem podneblju. To su zapravo većinom gačci. Sive vrane su već druga priča.
Guest- Guest
fer cijena bi bila kada bi vuk bio sit i ovce na broju
.... i šta sad vrane imaju s tim
.... i šta sad vrane imaju s tim
orion- Posts : 2287
2017-06-06
Ti sad ideš u krajnost tim brašnom.Leviathan2 wrote:haloTriny wrote:Šta su to normalne okolnosti?Leviathan2 wrote:svaka cijena je fer osim one koju koriste odredjeni trgovci ili pruzatelji usluga koji u nedostatku odredjenog proizvoda na trzistu uvecavaju cijenu po nekoliko puta s ciljem da zarade daleko vise nego sto bi u normalnim okolnostima zaradili, cijena ipak treba biti da omoguci pruzatelju usluge dobru zaradu a da ne oguli kupcu usluge kozu sa ledja
pohlepa
evo na primjer, nestane brasna, ne da ga nema nego su ga neki spekulanti pokupovali, i oderu cjenu recimo 30 kuna po kili
normalne okolnosti su kad je vise vrsta istog proizvoda prisutni na trzistu a cijene ne variraju previse, tek nekih par postotaka, ovisno ko se zeli rjesit robe prije
problem je ljudi sto ste jebeno oguglali i jedini cilj u zivotu vam je novac, obicno vecina vas na kraju zivota shvati da i drugi ljudi imaju pravo da zive a da im netko ne dere kozu sa ledja jer eto nisu bas sposobni za biti nesto vece
Stvarno ne znam zašto ne bi stavio najveću cijenu koju možeš dobiti.
Trinity-
2014-04-17
fer cijena?? ona za koju niti ne pitas koliko kosta,nego-moram to imati,i to odmah iskesiras..i vrlo si zadovoljan time..
dosad jos nisam naletio na nesto,za cim sam kasnije zalio novac..
Guest- Guest
Pa nema kao što ni telekomunikacijske tvrtke nemaju jer ih ima više.Leviathan2 wrote:fejsbuk nema monopolTriny wrote:Mda...tako bi i Facebook mogao optužiti za monopol ...i sve one koji prvi izađu na tržište sa nekim proizvodom/uslugom...jasambrend wrote:Triny wrote:Može im biti dok ima kupaca usluga.jasambrend wrote:
nema ni guglo
svi imaju konkurenciju
ako im neide spustit ce cijene do njihove isplativosti
da nemaju konkurencije sad bi placala svoj profil na fejsbuku a guglanje da ne pricam
zas imate jebeni obicaj izvrtat razgovore bezveznarijama
Trinity-
2014-04-17
ma kukao si nešto o autima...pismejker wrote:fer cijena?? ona za koju niti ne pitas koliko kosta,nego-moram to imati,i to odmah iskesiras..i vrlo si zadovoljan time..
Trinity-
2014-04-17
tocno...kukam u vezi novih auta,dakle pnih napola plastika,a uzimju duplo vise ,nego,hamo reci prije 30 godina,kad je auto full bio od solidnog celika..cak i moja vremesna bembura iz 2008. je najvecim dijelom metalna,a branici i spojleri nisu se toliko rasirili kao kod danasnjih modela...Triny wrote:ma kukao si nešto o autima...pismejker wrote:fer cijena?? ona za koju niti ne pitas koliko kosta,nego-moram to imati,i to odmah iskesiras..i vrlo si zadovoljan time..
Guest- Guest
špekulanti su daleko nojkorisniji i daleko nojsotoniziraniji dobročinitelji ikad.Leviathan2 wrote:haloTriny wrote:Šta su to normalne okolnosti?Leviathan2 wrote:svaka cijena je fer osim one koju koriste odredjeni trgovci ili pruzatelji usluga koji u nedostatku odredjenog proizvoda na trzistu uvecavaju cijenu po nekoliko puta s ciljem da zarade daleko vise nego sto bi u normalnim okolnostima zaradili, cijena ipak treba biti da omoguci pruzatelju usluge dobru zaradu a da ne oguli kupcu usluge kozu sa ledja
pohlepa
korist koju čovjećanstvo imo od njih prelazi korist koju ima od kisika.
Kill the speculators! is a cry made during every famine that has ever existed. Uttered by demagogues, who think that the speculator causes death through starvation by raising food prices, this cry is fervently supported by the masses of economic illiterates. This kind of thinking, or rather nonthinking, has allowed dictators to impose even the death penalty for traders in food who charge high prices during famines. And without the feeblest of protests from those usually concerned with civil rights and liberties.
defending the undefendeble, str 165
https://mises.org/system/tdf/Defending%20the%20Undefendable_2.pdf?file=1&type=document
2014-04-16
jasambrend wrote:Triny, vidim da nitko ne jebe te kapitalističke teme, je'l smijem trolati barem dok ne naiđe Yoda?
:D baš me nasmija
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Danas ja idem. kad ono. Šta sad, mislim? Ovako, il onako? Trajalo je to neko vrijeme,a onda se nastavilo unedogled.
crvenkasti-
2014-04-17
pa pricali smo o fer i nefer, :DTriny wrote:Ti sad ideš u krajnost tim brašnom.Leviathan2 wrote:haloTriny wrote:Šta su to normalne okolnosti?Leviathan2 wrote:svaka cijena je fer osim one koju koriste odredjeni trgovci ili pruzatelji usluga koji u nedostatku odredjenog proizvoda na trzistu uvecavaju cijenu po nekoliko puta s ciljem da zarade daleko vise nego sto bi u normalnim okolnostima zaradili, cijena ipak treba biti da omoguci pruzatelju usluge dobru zaradu a da ne oguli kupcu usluge kozu sa ledja
pohlepa
Stvarno ne znam zašto ne bi stavio najveću cijenu koju možeš dobiti.
ako izbacis faktor pohlepe onda dobis fer cjenu
ma ok je ako neko spekulira s cjenama, al ako netko stvori situaciju da moze spekulirat, kao venezuela u zadnje vrijeme,aben wrote:špekulanti su daleko nojkorisniji i daleko nojsotoniziraniji dobročinitelji ikad.Leviathan2 wrote:haloTriny wrote:Šta su to normalne okolnosti?Leviathan2 wrote:svaka cijena je fer osim one koju koriste odredjeni trgovci ili pruzatelji usluga koji u nedostatku odredjenog proizvoda na trzistu uvecavaju cijenu po nekoliko puta s ciljem da zarade daleko vise nego sto bi u normalnim okolnostima zaradili, cijena ipak treba biti da omoguci pruzatelju usluge dobru zaradu a da ne oguli kupcu usluge kozu sa ledja
pohlepa
korist koju čovjećanstvo imo od njih prelazi korist koju ima od kisika.
Kill the speculators! is a cry made during every famine that has ever existed. Uttered by demagogues, who think that the speculator causes death through starvation by raising food prices, this cry is fervently supported by the masses of economic illiterates. This kind of thinking, or rather nonthinking, has allowed dictators to impose even the death penalty for traders in food who charge high prices during famines. And without the feeblest of protests from those usually concerned with civil rights and liberties.
defending the undefendeble, str 165
https://mises.org/system/tdf/Defending%20the%20Undefendable_2.pdf?file=1&type=document
jednostavno pred zid,
venezuela - tu se referiram na umjetne nestasice brasna u politicke svrhe a i enormne zarade
» Jako su ljubazne. A tek cijena...
» Cijena dizela drastično raste
» Makarska, od 01. lipnja cijena parkinga 20 kn/sat...
» EU dogovorila ograničavanje cijena plina
» Jako su ljubazne. A tek cijena...
» Cijena dizela drastično raste
» Makarska, od 01. lipnja cijena parkinga 20 kn/sat...
» EU dogovorila ograničavanje cijena plina
Page 2 of 3