Povratak Jugoslavena u pozorište
Page 1 of 1
Povratak Jugoslavena u pozorište
Hit komedija “Sjajni momci”, koju izvodi trojac iz “Lud, zbunjen, normalan”, stiže u Gospić!
Nakon rasprodanih dvorana u Osijeku, Zadru, Dubrovniku te u Zagrebu dva dana Dvorane Lisinski, “Sjajni momci” dolaze u Gospić, 13. listopada i to u u Športsku dvoranu.
Predstava “Sjajni momci”, je komedija koja se bavi pomirenjem i ponovnim ujedinjenjem nekadašnjeg slavnog glumačkog dua, Harija (Nadarević) i Alija (Bašić), koji nakon decenijske svađe i glumačke pauze trebaju igrati svoj slavni skeč “Kod doktora” za potrebe televizijskog projekta o povijesti komedije. Cjelokupan posao nagovaranja i posredovanja između dvojice ćudljivih staraca obavlja Harijev nećak Zlatan (Kusumović), inače zamjenik režisera televizijske kuće, kojem je zapravo u najvećem interesu da se skeč uspije realizirati, budući da mu o tome ovisi posao i karijera.
Senad Bašić istaknuo je kako je nakon televizijskoga angažmana iscrpljen te željan kazališta. “Iscrpljeni smo i umorni od televizijske mašinerije koja melje glumce kao mašina za faširanje glumaca. Nakon desetogodišnjega televizijskog projekta vraćamo se teatru, vraćamo se daskama koje život znače, jer ništa ne može zamijeniti teatar”, kazao je Bašić. Po njegovim riječima, nakon dugogodišnjega zajedničkoga rada njih trojica pretvorili su se u mali glumački ansambl te su odlučili nastaviti suradnju.
http://likaclub.eu/hit-komedija-sjajni-momci-stize-gospic/
Trenutačno najveći regionalni scenski spektakl, predstava “SJAJNI MOMCI” u izvedbi vodećeg trojca iz hit serije “Lud, zbunjen, normalan” – Mustafe Nadarevića, Senada Bašića i Moamera Kasumovića
Nakon rasprodanih dvorana u Osijeku, Zadru, Dubrovniku te u Zagrebu dva dana Dvorane Lisinski, “Sjajni momci” dolaze u Gospić, 13. listopada i to u u Športsku dvoranu.
Predstava “Sjajni momci”, je komedija koja se bavi pomirenjem i ponovnim ujedinjenjem nekadašnjeg slavnog glumačkog dua, Harija (Nadarević) i Alija (Bašić), koji nakon decenijske svađe i glumačke pauze trebaju igrati svoj slavni skeč “Kod doktora” za potrebe televizijskog projekta o povijesti komedije. Cjelokupan posao nagovaranja i posredovanja između dvojice ćudljivih staraca obavlja Harijev nećak Zlatan (Kusumović), inače zamjenik režisera televizijske kuće, kojem je zapravo u najvećem interesu da se skeč uspije realizirati, budući da mu o tome ovisi posao i karijera.
Senad Bašić istaknuo je kako je nakon televizijskoga angažmana iscrpljen te željan kazališta. “Iscrpljeni smo i umorni od televizijske mašinerije koja melje glumce kao mašina za faširanje glumaca. Nakon desetogodišnjega televizijskog projekta vraćamo se teatru, vraćamo se daskama koje život znače, jer ništa ne može zamijeniti teatar”, kazao je Bašić. Po njegovim riječima, nakon dugogodišnjega zajedničkoga rada njih trojica pretvorili su se u mali glumački ansambl te su odlučili nastaviti suradnju.
http://likaclub.eu/hit-komedija-sjajni-momci-stize-gospic/
bora-corba- Posts : 501
2015-08-20
Re: Povratak Jugoslavena u pozorište
Ajd saće valjda i branitelji u kazaliste
Red je da se pogleda sto narod voli
U prve redove satirase i one iz
Splita kpji su bili zabranili nastup pjevaču iz
Bosne
Red je da se pogleda sto narod voli
U prve redove satirase i one iz
Splita kpji su bili zabranili nastup pjevaču iz
Bosne
Ja kad vidim ove bosance (generalno, muzicare, glumce...), dobijem transfer blama... Prosto mi dodje nesto tuzno...
To je banalni "humor" za budale. Indeksovo pozorište, Pervan, Mićko Ljubičić, Lane Gutović...to su pravi i sadržajni humoristi. Gutović je bio 8 puta u Hr i svaki puta pun pogodak. No to je preteško za socrealističku gangliju poput Sore.
Guest- Guest
Stanojko wrote:Ja kad vidim ove bosance (generalno, muzicare, glumce...), dobijem transfer blama... Prosto mi dodje nesto tuzno...
Rasprodani u Zagrebu dva dana za redom. Biće para i poreza, biće sad para i za operu.
bora-corba- Posts : 501
2015-08-20
Moji su gledali Branka Đurića i Đurologiju i dopalo im se.Stanojko wrote:Ja kad vidim ove bosance (generalno, muzicare, glumce...), dobijem transfer blama... Prosto mi dodje nesto tuzno...
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
sve je ovo goli kurac...nakon 'audicije'..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
imamo pozorište svako malo na teveu u državnoj režiji, kad nema dovoljno akcije kod uhićenja onda vičemo zaš nema akcijskih kamera na šljemovima, helekoptera, gusjenica..
we want to be entertained..
Eskapizamkic wrote:
imamo pozorište svako malo na teveu u državnoj režiji, kad nema dovoljno akcije kod uhićenja onda vičemo zaš nema akcijskih kamera na šljemovima, helekoptera, gusjenica..
we want to be entertained..
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
Bas to... "banalno" je pravi izraz...kofein wrote:To je banalni "humor" za budale. Indeksovo pozorište, Pervan, Mićko Ljubičić, Lane Gutović...to su pravi i sadržajni humoristi. Gutović je bio 8 puta u Hr i svaki puta pun pogodak. No to je preteško za socrealističku gangliju poput Sore.
Stanojko wrote:Ja kad vidim ove bosance (generalno, muzicare, glumce...), dobijem transfer blama... Prosto mi dodje nesto tuzno...
Mustafa Nadarević nije bosanac, on je naš Hrvat.
crvenkasti-
2014-04-17
Predugo je s bosancima... Steta za coveka...crvenkasti wrote:Stanojko wrote:Ja kad vidim ove bosance (generalno, muzicare, glumce...), dobijem transfer blama... Prosto mi dodje nesto tuzno...
Ni serija nije ni za kurac. Mogu tek da zamislim pozorišnu predstavu rađenu po seriji.
Stanojko- Posts : 8340
2014-05-05
mogao si stavit iza nas jos jedan zarez pa bi posebno istaknuo da je Hrvat.crvenkasti wrote:Stanojko wrote:Ja kad vidim ove bosance (generalno, muzicare, glumce...), dobijem transfer blama... Prosto mi dodje nesto tuzno...
2014-04-12
kako se zove ona srpska večernja škola gdje prepričavaju viceve isto? e tu tek treba imati IQ 20 za probaviti..
Isti nivo...kic wrote:
kako se zove ona srpska večernja škola gdje prepričavaju viceve isto? e tu tek treba imati IQ 20 za probaviti..
To je mislim Pink. Zabava za Vučićevo glasačko telo. Ja srećom nemam Pink.kic wrote:
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Similar topics
» Ako smatraju da pricanje o Domovinskom ratu povratak u proslost a onda je prica o Bitci na Sutjesci 'povratak u buducnost'
» Povratak LSD-a
» Povratak u stvarnost
» Povratak supertopova
» POVRATAK tominja
» Povratak LSD-a
» Povratak u stvarnost
» Povratak supertopova
» POVRATAK tominja
Page 1 of 1