Tužan život Srba u Hrvatskoj
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Tužan život Srba u Hrvatskoj
A da ti ja osobno plesku odvalim iako sam lovaš nego ovako čisto reda radi jer si OBIČNO GOVNO
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
debil o cemu ti pricas..vi slepovali?..pa tko bi od koga bjezao da mu je dobro sa njim...Serbinho-3 wrote:red wolf wrote:Vas Srbe nitko nije tjerao iz Hrvatske...Mislim na one rođene u Hrvatskoj...Zašto se okrenuli leđa vlastitoj zemlji, ja na to nemam odgovora...
Zato sto su 1990 dosli neke, koji su velicali neke iz 1941 a znamo sta se tamo desavalo...
Hrvatska je dozivela svoj vrhunac tokom komunizma i nakon istog joj sledi meteorski pad kao i ostalima, jer se uglavnom slepalo preko Juge, gde su Srbi bili motor a Srbi opet preko Iraka, Libije, Kuvajta, Grupe 77, gradjevinske kompanije i slicno, slepovali ostale.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
"Srbi bili motor Juge" :D Evo o kojem kompleksu njihovom ja pričam već 15 g. A led te jebo krvavi :D
Guest- Guest
znas kako se kaze mo's imat i ratobornog susjeda ali ako za susjeda imas debila tu pomoci nema...kofein wrote:"Srbi bili motor Juge" :D Evo o kojem kompleksu njihovom ja pričam već 15 g. A led te jebo krvavi :D
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
hehehe,čardak efendija wrote:imam jared wolf wrote:Vas Srbe nitko nije tjerao iz Hrvatske...Mislim na one rođene u Hrvatskoj...Zašto se okrenuli leđa vlastitoj zemlji, ja na to nemam odgovora...
glupi smo ko kurac i pustili
smo da nas bitange iz srbije
preveslaju
pa, to su vasi rezirali
vi ste izabrali takve da vas zastupaju
vi ste kreatori nase politike, vi ste
nametnuli stil i sve ostalo.
lepo sam ja napisao, neko da ne vodi
srbiju kome baba i deda nisu rodjeni u srbiji
kadijevic, seselj, sloba, i masa u vrhu vlasti
sve su to srbi koji su snazno povezani sa
rodnim krajem, ili su dosli u srbiju da se afirmisu
Guest- Guest
kako god da to gledašpizzon wrote:hehehe,čardak efendija wrote:imam jared wolf wrote:Vas Srbe nitko nije tjerao iz Hrvatske...Mislim na one rođene u Hrvatskoj...Zašto se okrenuli leđa vlastitoj zemlji, ja na to nemam odgovora...
glupi smo ko kurac i pustili
smo da nas bitange iz srbije
preveslaju
pa, to su vasi rezirali
vi ste izabrali takve da vas zastupaju
vi ste kreatori nase politike, vi ste
nametnuli stil i sve ostalo.
lepo sam ja napisao, neko da ne vodi
srbiju kome baba i deda nisu rodjeni u srbiji
kadijevic, seselj, sloba, i masa u vrhu vlasti
sve su to srbi koji su snazno povezani sa
rodnim krajem, ili su dosli u srbiju da se afirmisu
iz srbije je došla ideja o velikoj srbiji
došli su emisari i vojska podelila
oružje, iz srbije smo finansirani
sva logistika je došla iz srbije
naš greh je šta smo to sve prigrlili
i za to smo debelo platili
sa 12 spali smo na 3-4 % uglavnom
starčadi osim u istočnoj slavoniji
tu ideju osmisli su oni koji nisu zeleli nesto drugo osim
onoga sto je donela titova revolucija, tekovine noba
beograd je pun srba i c.goraca koji su nakon rata
dosli, zauzeli dizgine i realizovali svoje ideje.
mi, smo budale, mi ne znamo sta je za srbiju ok.
do su srbi iz srbije vodili politiku, srbija je napredovala,
stvorena je i yugoslavija, a srbi koji su dosli sa titom
sa 6.lickom i svi kasniji, preuzeli vlast oni su se pokazali.
trebalo je samo malo pragmaticnosti da se izbegne rat
i krvavi raspad zemlje, samo malo, da se obesmisli tudjmanov
naum i hr. extremista.
ne treba, da analizairamo mnogo detaljno:
gde putin prpirema docek kolindi , a gde prima nase !
nasa ideja je oduvek bila zajednica naroda, bila i ostala.
da smo hteli tu veliku srbiju mi bismo je realizovali 15.te
i totalno je netacno da smo yugu dozivljavali kao prosirenu
srbiju. mozda, su srbi van srbije glumili nesto sto nije bio nas cilj.
ali, strah i nezadovoljstvo je bilo iopravdano nakon ndh.
medjutim, svet se menja.
onoga sto je donela titova revolucija, tekovine noba
beograd je pun srba i c.goraca koji su nakon rata
dosli, zauzeli dizgine i realizovali svoje ideje.
mi, smo budale, mi ne znamo sta je za srbiju ok.
do su srbi iz srbije vodili politiku, srbija je napredovala,
stvorena je i yugoslavija, a srbi koji su dosli sa titom
sa 6.lickom i svi kasniji, preuzeli vlast oni su se pokazali.
trebalo je samo malo pragmaticnosti da se izbegne rat
i krvavi raspad zemlje, samo malo, da se obesmisli tudjmanov
naum i hr. extremista.
ne treba, da analizairamo mnogo detaljno:
gde putin prpirema docek kolindi , a gde prima nase !
nasa ideja je oduvek bila zajednica naroda, bila i ostala.
da smo hteli tu veliku srbiju mi bismo je realizovali 15.te
i totalno je netacno da smo yugu dozivljavali kao prosirenu
srbiju. mozda, su srbi van srbije glumili nesto sto nije bio nas cilj.
ali, strah i nezadovoljstvo je bilo iopravdano nakon ndh.
medjutim, svet se menja.
Guest- Guest
Serbinho-3 wrote:red wolf wrote:Vas Srbe nitko nije tjerao iz Hrvatske...Mislim na one rođene u Hrvatskoj...Zašto se okrenuli leđa vlastitoj zemlji, ja na to nemam odgovora...
Zato sto su 1990 dosli neke, koji su velicali neke iz 1941 a znamo sta se tamo desavalo...
Hrvatska je dozivela svoj vrhunac tokom komunizma i nakon istog joj sledi meteorski pad kao i ostalima, jer se uglavnom slepalo preko Juge, gde su Srbi bili motor a Srbi opet preko Iraka, Libije, Kuvajta, Grupe 77, gradjevinske kompanije i slicno, slepovali ostale.
serbinjo, drž se ti cipela...
Kakve sve gluposti čovjek neće pročitati, vidjeti i čuti...
Guest- Guest
Serbinho-3 wrote:Tužan život Srba u Hrvatskoj: Mladi menjaju veru da bi dobili posao, živi se u siromaštvu, sela su razrušena, a kuće napuštene
tko im jebe mater. neka krepaju ili nek odsele u majčicu srbiju.
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
vuksadinare wrote:debil o cemu ti pricas..vi slepovali?..pa tko bi od koga bjezao da mu je dobro sa njim...Serbinho-3 wrote:red wolf wrote:Vas Srbe nitko nije tjerao iz Hrvatske...Mislim na one rođene u Hrvatskoj...Zašto se okrenuli leđa vlastitoj zemlji, ja na to nemam odgovora...
virus debilizma ih je zahvatio do jaja. jedu govna da to nije normalno.
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
Serbinho-3 wrote:Tužan život Srba u Hrvatskoj: Mladi menjaju veru da bi dobili posao, živi se u siromaštvu, sela su razrušena, a kuće napušteneLepo je nadati se, ali nas ovde više nema. Mladost otišla, stari umiru i to je danas sudbina Srba u Hrvatskoj - setno govori osamdesetogodišnja baka Milica
Foto-montaža: Roberta F., Public domain, PixabayO nesrećnoj sudbini Srba u Hrvatskoj, proteranom narodu, razrušenim selima, napuštenim kućama i pokojem povratniku u mestima bez struje i vode mnogo je priča ispričano. Uz mnogo razgovora o politici i nadi "da će sutra biti bolje", baka Milica Dakić (80), iz zaseoka kraj Gline, kaže da su kroz njeno selo u prošlosti protutnjale mnoge vojske, pišu Novosti.Hrvatska ne zaslužuje da bude članica Evropske unije: Linta o veličanju ustaštva i nepoštovanju prava SrbaDobri rezultati za Srbe posle lokalnih izbora u Hrvatskoj- Lepo je nadati se, ali nas ovde više nema. Mladost otišla, stari umiru i to je danas sudbina Srba u Hrvatskoj - setno govori osamdesetogodišnja baka Milica.Statistika pokazuje da je danas Srba u Hrvatskoj manje od 180.000, dok ih je pre devedesetih bilo 581.000.Danas su srpska sela pusta. Oni koji su ostali ili se vratili žive teško.Foto: Eparhija-dalmatinska- Krivo, naopako, preidealizovano, jednostrano i crno-belo pristupanje onom što se dogodilo devedesetih mnogo nas opterećuje još i danas - kaže istoričar Tvrtko Jakovina.S' druge strane, sve glasniji hrvatski desničari glorifikuju zločinačku NDH kojima su za sve krivi Srbi.U mestima u kojima ima Srba, ljudi se sećaju srećne mladosti, punih sela i razgovora o precima, običajima...- Eto, ovde u Riđane danas retko ko svrati, a moji su preci u ovom selu 600 godina. Vodenica je u selu i okolini bilo 500, posla preko glave, a danas niko da dođe i melje žito, iako bi mi trebalo dva sata da staru vodenicu stavim u pogon. Sada živim uz mizernu penziju od 120 evra i nemam kome ni da se žalim. Ali nisam se pokajao što sam se vratio, jer tu su moji koreni, tu su moji grobovi - priča Stevan Jablan koji je godinama radio kao električar na železnici.Foto-ilustracija: pixabay.comU Riđanima na dvadesetak kilometara od Knina ima vode i plodne zemlje, ali ljudi nema, škola je zatvorena....U srpskim selima kraj Karlovca nema posla, kuće su trošne, a tamošnji narod izbegava političke teme...- Od toga nema ništa, političari obećaju, ali se ništa ne događa. Jedino može da se preživi ako mladi odu i pomognu starcima koji ostanu. Pa gde ću ovako star... a deca, menjaju i veru da ovde dobiju posao. Došlo je i do toga - kaže sedamdesetogodišnji Dragan Rajović za kojeg je pečalba ipak nemoguća misija.Nekima najteže pada samoća.- Ne pada mi teško ni siromaštvo, ni život sa 100 evra mesečno jer zaradim nešto sa strane. Najteže mi je zbog samoće nakon što su mi braća otišla po svetu. Usamljen sam i živim u mislima kako je nekada bilo - setno govori Dušan Vučković iz Trnovca.http://www.telegraf.rs/vesti/jugosfera/2903974-tuzan-zivot-srba-u-hrvatskoj-mladi-menjaju-veru-da-bi-dobili-posao-zivi-se-u-siromastvu-sela-su-razrusena-a-kuce-napusten
Ahhh SRBINJO - podvaljuješ PATETIKU - ovakvu priču će ti iSPRIČATI i mnoge HRVATSKE obitelji koje
su stradale pod srbočetničkom KAMOM 91 u HRVATSKOJ ne na TERITORIOJU SRBIJE u kojima su s srpske strane ZATRLI mnoga hrvatska sela i naselja --- NE U SRBIJI -- nego u HRVATSKOJ - JEBEM VAM MAMU MAMINU - ŠTO ti tu pokušavaša predstaviti kao ISTINU _ JEBEM TI MAMU ČETNIČKU :!!
EVO - NAJSVEŽIJI primjer mene samoga koji sam ROĐEN U VUKOVARU - tamo odrastao ( zanimljivo ; iako sam od malih nogu išao na VJERONAUK u katoličku crkvu NIKAD nisam bio odgajan da MRZIM DRUGE koji nisu na našim smjernicama - tako su nas učili naši KATOLIČKI PATERI ( očevi ) - ( kada dan danas sebe idem preispitati ni u jednom segmentu moga razmišljanja ne nalazim srdžbu , nesnošljivost, osvetu itd . - sve skupa na kraju TEŽIM samo k PRAVDI i da pravda mora biti zadovoljrna )jesu vas SRBE učili tako vaši crkveni velikodostojvenici -- U PANJEVIMA kod GIGE - NABJIEM VAS u vaše VJERUČENJE --- prisilno kao Hrvat morao sam učiti ĆIRILICU u bivšoj SRBOSLAVIJI - _ da SKRATIM KOJI KURAC VI TURSKI JANJIČARI UOPĆE TRAŽITE IKAKVA NEKA PRAVA NA TERITORIJU HRVATSKE : GONI SE U TRI KURCA _ JESI RAZUMIO ILI TI TREBAM PREVESTI NA TURSKI -- SMRADE !! MI HRVATI SMO stradali od VAS SRBOČETNIKA _ TURSKIH JANJIČARA od VAS SRBOČETNIKA - I ti se tu još USUĐUJEŠ JAVNO LAMENTIRATI ???? _ __
HALO -- SMRADE ; IMAŠ LI TI UOPĆE MAKAR IMALO SVOJE JA ??? od vas tobožnjih " nenaoružanih " i
--- NEMOĆNIH I NENAORUŽANIH SRBČIĆA _ NABIJEM VAS za VJEKE VJEKOVA " PROKLETI BILI - I neka PLATITE CIJENU za sve ono što ste napravili do sada prema svim ostalim narodima u bivšoj PLJYGI --- JADO JADOVNA - srami se svoga ČETNIČKOG GENETIČKOG KODA ( hahaha - ako si to uopće u stanju shvatiti - možda se čak i ponosiš,time )- ne znam koliko ti je to razumljivo - to ti je kao da netko seljaku koji je čitav život obrađivao zemlju PLUGOM država oduzela PLUG i rekla " SNAĐI SE DRUŽE " - IDIOTE i na kraju ga zbogg dobrog VLADANJA -- odnosno - DUPEUVLAČENJA svi PRIHVATE kao značajni POLITIČKI FAKTOR -- HEHEHE - koliko će to trajati ???
Guest- Guest
Ajde komunjaro, ne lupetaj
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
U Hrvatskoj je tužan život većini ljudi,a ne samo Srbima.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
meni nije tužan život
nije bogat ko ima mnogo
nego onaj kome ne treba puno
nije bogat ko ima mnogo
nego onaj kome ne treba puno
da mislim tužan život ..... fucking svakodnevna borba za opstanak za sve koji su u realnom sektoru - bilo da su poslodavci, bilo da su šljakeri.
Ostatak parazitira ....
Ostatak parazitira ....
orion- Posts : 2287
2017-06-06
ja nisam tuzan, nisam srbin, nisam hrvat i mene ova tema ne zanima :D
orion- Posts : 2287
2017-06-06
a daj, pa zapomažu i domaći, viš koliko ih samo na forumu ima, kako neće i srbi...pa i truli panj bi prokmečao nad asilinim žalopojkamaorion wrote:Leviathan2 wrote:ja nisam tuzan, nisam srbin, nisam hrvat i mene ova tema ne zanima :D
zapravo je potrošeno i dosadno ..... kaj koji klinac samo zapamažu.....
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
neam pojma, samo kuknjava, ebateorion wrote:Leviathan2 wrote:ja nisam tuzan, nisam srbin, nisam hrvat i mene ova tema ne zanima :D
zapravo je potrošeno i dosadno ..... kaj koji klinac samo zapamažu.....
kak se ne znaju veselit izlsaku sunca na primjer
mislim, halo
toliko zanimljivih stvari a oni traze guzvu
il eto, ne mogu kupit bjeli kruh nego jedu crni, pa kruh je kruh, ebate, ja 10 godina jeo samo kukuruzni
i dan danas ga volim, a zgance ajme, najesti se graha, ajme, svi bi neke oblizeke, da ne rade da voze mercedesa i da mogu visit po birtijama
ma neznaju sto zele,
tako da ovo je blesava tema, boli me klinac ako si netko nezna naci veselje kraj puta, budale nijesu vrijedne paznje
Pitam hoce li se vratiti nazad u HR, negde oko Splita ili Krajina.
Gde da se vrati, kaze nema tamo nista.
Pitam jel bezbednost u pitanju.
Ma kakva bezbednost, nema tamo nista sta da se radi, sve mrtvo.
Broji ona pare, kupili po barem 5 stanova sa tog buvljaka.
Ne znam da li sam uzeo nesto od nje i vidim po govoru da je izbeglaja neka.
Pitam hoce li se vratiti nazad u HR, negde oko Splita ili Krajina.
Gde da se vrati, kaze nema tamo nista.
Pitam jel bezbednost u pitanju.
Ma kakva bezbednost, nema tamo nista sta da se radi, sve mrtvo.
Broji ona pare, kupili po barem 5 stanova sa tog buvljaka.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Zivot za Srbiju bi dalo 46 odsto Srba
» Amer: Svakodnevni život u Hrvatskoj je kvalitetniji nego u Americi
» Komunisti u BiH pozvali na konstutivnost Srba i Bošnjaka u Hrvatskoj
» Nacionalno vijeće Srba u Hrvatskoj dolazi u Jasenovac
» U ponoć stupaju rigorozne mjere koje će promijeniti život u Hrvatskoj sljedećih 30 dana
» Amer: Svakodnevni život u Hrvatskoj je kvalitetniji nego u Americi
» Komunisti u BiH pozvali na konstutivnost Srba i Bošnjaka u Hrvatskoj
» Nacionalno vijeće Srba u Hrvatskoj dolazi u Jasenovac
» U ponoć stupaju rigorozne mjere koje će promijeniti život u Hrvatskoj sljedećih 30 dana
Page 2 of 4