''IZGLASANA UREDBA NAŠE EUROPARLAMENTARKE: Hrvati će konačno plaćati jeftiniju prekograničnu dostavu!''
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: ''IZGLASANA UREDBA NAŠE EUROPARLAMENTARKE: Hrvati će konačno plaćati jeftiniju prekograničnu dostavu!''
Pa može.Brain32 wrote:Ima razlike, ne može do Slovenije biti 20€ do Cipra i Farskih otoka 10€ ali zato do Hrvatske 40€ a imao sam takve slučajeve. Mislim ok, ja sam odustao od kupnje ali ne vidim logiku u takvom načinu poslovanja. Kojom to logikom može cijena dostave iz Europe biti 4 (slovima: četiri) puta jeftinija za Farske otoke nego za Hrvatsku a putuje iz skladišta u Njemačkoj?
Bilo je slučajeva i da cijena dostave iznosi preko pola pa čak i više nego sam predmet a dostava iz UK.
Također kada se bira skladiše dostave zna biti ista cijena iz Hong Konga i UK, kojom jebenom logikom?
Dostavna služba, tj. firma ima skladište, vozni park i ljude u HR i plaća doprinose za to u HR koji su kakvi u odnosu na druge zemlje EU?
Cijena dostave najčešće ne ovisi o cijeni proizvoda.
I najčešće se cijena dostave smanjuje s količinom poslanih artikala.
Trinity- Posts : 12923
2014-04-17
Re: ''IZGLASANA UREDBA NAŠE EUROPARLAMENTARKE: Hrvati će konačno plaćati jeftiniju prekograničnu dostavu!''
Naravno da ne bi. Cijene formira tržište a ne nekakva uredba.Brain32 wrote:OK možda ne bi. Zašto mi ne smijemo u sezoni naplaćivati veće cijene svega strancima?Triny wrote:
Sad bi se valjda trebalo petljati u njihove cjenike?
Ne znam da li se smije, ali znam da se strancima naplaćuju veće cijene i to zato što su stranci, a ne zato što kuharu treba više vremena da skuha špagete njima nego domaćima.
Trinity-
2014-04-17
Ne, ne može!Triny wrote:Pa može.Brain32 wrote:Ima razlike, ne može do Slovenije biti 20€ do Cipra i Farskih otoka 10€ ali zato do Hrvatske 40€ a imao sam takve slučajeve. Mislim ok, ja sam odustao od kupnje ali ne vidim logiku u takvom načinu poslovanja. Kojom to logikom može cijena dostave iz Europe biti 4 (slovima: četiri) puta jeftinija za Farske otoke nego za Hrvatsku a putuje iz skladišta u Njemačkoj?
Bilo je slučajeva i da cijena dostave iznosi preko pola pa čak i više nego sam predmet a dostava iz UK.
Također kada se bira skladiše dostave zna biti ista cijena iz Hong Konga i UK, kojom jebenom logikom?
Dostavna služba, tj. firma ima skladište, vozni park i ljude u HR i plaća doprinose za to u HR koji su kakvi u odnosu na druge zemlje EU?
U apsolutnom iznosu - mali. Zaboravljaš da smo dio Saveza Socijalističkih Republika EU, postotak vani je manji ali je apsolutni iznos daleko veći.
Najčešće ovisi, nije isto da li uzimaš elektronički senzor 2x4cm ili klavir i ne može biti isto.
Da najčešće osim kada ide za RH.
Brain32-
2014-04-15
Svako takvo naplaćivanje je protuzakonito i podložno kaznama. Ove nije briga, javno je objavljeno na stranicama online dućana. Kod nas ako se to radi, radi se na crno direktnom prodajom. Nađi mi oglas primjerice za iznajmljivanje apartmana gdje cijena ovisi o zemlji porijekla iznajmljivaća....Triny wrote:Naravno da ne bi. Cijene formira tržište a ne nekakva uredba.Brain32 wrote:OK možda ne bi. Zašto mi ne smijemo u sezoni naplaćivati veće cijene svega strancima?Triny wrote:
Ne znam da li se smije, ali znam da se strancima naplaćuju veće cijene i to zato što su stranci, a ne zato što kuharu treba više vremena da skuha špagete njima nego domaćima.
Brain32-
2014-04-15
Pa ovako, imam webshop i radim s jednom dostavnom službom . (Cijene dostave su slične kod svih dostavnih službi.)Brain32 wrote:Ne, ne može!Triny wrote:Pa može.Brain32 wrote:Ima razlike, ne može do Slovenije biti 20€ do Cipra i Farskih otoka 10€ ali zato do Hrvatske 40€ a imao sam takve slučajeve. Mislim ok, ja sam odustao od kupnje ali ne vidim logiku u takvom načinu poslovanja. Kojom to logikom može cijena dostave iz Europe biti 4 (slovima: četiri) puta jeftinija za Farske otoke nego za Hrvatsku a putuje iz skladišta u Njemačkoj?
U apsolutnom iznosu - mali. Zaboravljaš da smo dio Saveza Socijalističkih Republika EU, postotak vani je manji ali je apsolutni iznos daleko veći.
Najčešće ovisi, nije isto da li uzimaš elektronički senzor 2x4cm ili klavir i ne može biti isto.
Da najčešće osim kada ide za RH.
Cijena dostave se formira na temelju broja poslanih pošiljki, težine i volumena pošiljke i postoji dodatak na gorivo.
Ako se radi o osjetljivoj pošiljci, cijena je drugačija jer zahtijeva drugačiji tretman.
Naravno, ovisi i o državi u koju se šalje.
Šta misliš da dostavnu službu košta isto dostava unutar Zagreba ili Zagreb-Dubrovnik npr?
Trinity-
2014-04-17
Kruške i jabuke.Brain32 wrote:Svako takvo naplaćivanje je protuzakonito i podložno kaznama. Ove nije briga, javno je objavljeno na stranicama online dućana. Kod nas ako se to radi, radi se na crno direktnom prodajom. Nađi mi oglas primjerice za iznajmljivanje apartmana gdje cijena ovisi o zemlji porijekla iznajmljivaća....Triny wrote:Naravno da ne bi. Cijene formira tržište a ne nekakva uredba.Brain32 wrote:OK možda ne bi. Zašto mi ne smijemo u sezoni naplaćivati veće cijene svega strancima?Triny wrote:
Ne potroši se više na održavanje apartmana ako je u njemu domaći ili strani turist.
Ali više košta put od Zagreba do Dubrovnika, nego od Zagreba do Karlovca.
Tako se isto može svim prevoznicima uredbom odrediti da imaju istu cijenu karata za putnike.
Trinity-
2014-04-17
jebga treba hranit čardaklijePinochet wrote:nije mi jasno.. ja naručin neki kurac sa ebaya iz kine, obiđe cijeli svijet besplatno, a onda dođe u Čardak i pošta mi jedan put naplaćuje dostavu, drugi put ne itd..
naručim nešto sa amazona, piše besplatno za EU, a ono opet izaberen državu čardak, svaki kurac 15€ dostave
ja sam naručio mob iz kine, razlika u cijeni 300€
i, carinu mi ne mogu naplatiti jer imaju skladište u nizozemskoj i belgiji pa se roba tretira kao ocarinjena.
no čardaklije mi naplatili:
-poziv carinarnici
-otvaranje paketa
-zatvaranje paketa
-carinski pregled
-neki kurac, kojeg se ne sjećam
-slanje primatelju
-trošak ležarine
-PDV
na kraju razlika je 250€
2014-12-30
jebote svi bi nešto besplatno. od čega će ti ljudi koji rade dostavu živjeti ako rade besplatno?
ča je život vengo fantazija.
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
Definitivno ne bismo smjeli placati vecu dostavu od drugih drzava EU.
2014-04-12
Joj megi, pa na koju foru?maggie13 wrote:Definitivno ne bismo smjeli placati vecu dostavu od drugih drzava EU.
Trinity-
2014-04-17
Nije fora, matematika.Triny wrote:Joj megi, pa na koju foru?maggie13 wrote:Definitivno ne bismo smjeli placati vecu dostavu od drugih drzava EU.
Ako jednako placaju Spanjolska i/li UK, zasto bismo mi vise placali.
Ili uopce.
Ako pise da je besplatna dostava za zemlje EU.
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
joj megi, pa živimo u čardakistanu.
zašto bi platio carinu na robu iz eu koja je već ocarinjena?
zašto bi platio carinu na robu iz eu koja je već ocarinjena?
2014-12-30
Zali se. Nema druge.
2014-04-12
ma hoću ih jebat.
sada svu skuplju robu šaljem na minhensku adresu, kum ju podigne i dofura mi u zegej. i ne mogu mi nikaj
sada svu skuplju robu šaljem na minhensku adresu, kum ju podigne i dofura mi u zegej. i ne mogu mi nikaj
2014-12-30
??
Last edited by abraham on 14/10/2017, 19:00; edited 1 time in total
abraham-
2014-04-14
Sve stranice i Web shop ima listu kostanja dostave u odredjene zemlje. U mnoge zemlje ili cak otoke unutar npr UK nitko ni ne salje.
2014-04-14
Ne znam o čemu ova Borozanka priča. godišnje do 20000 kuna robe naručim online, jer sam posta prefin za šetat po dućanima...ove godine sam dvaput naručivao iz Mađarske, dvaput iz UK, jednom iz Njemačke, nisam platio ni lipe van onoga koliko proizvod vrijedi, ali to je sve išlo preko DPD-a, pa ne znam jel to igra ulogu.Pinochet wrote:nije mi jasno.. ja naručin neki kurac sa ebaya iz kine, obiđe cijeli svijet besplatno, a onda dođe u Čardak i pošta mi jedan put naplaćuje dostavu, drugi put ne itd..
naručim nešto sa amazona, piše besplatno za EU, a ono opet izaberen državu čardak, svaki kurac 15€ dostave
Gost- Guest
jebote...ja mislio ono necemo uvoziti srot od robe a ono radi se o narudzbi pizze iz italije...svasta..i to pobjeda kako zoveovaj idiot od kvazi vuka ali crvenog
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
ja naručujem iz kine, direktno. kćeri sam uzeo laptop za 400€, lenovo. platio 100€ pdv i opet prošao jeftinije za 500€. i dobila je punjač za mob od 5Ahkserks_ wrote:Ne znam o čemu ova Borozanka priča. godišnje do 20000 kuna robe naručim online, jer sam posta prefin za šetat po dućanima...ove godine sam dvaput naručivao iz Mađarske, dvaput iz UK, jednom iz Njemačke, nisam platio ni lipe van onoga koliko proizvod vrijedi, ali to je sve išlo preko DPD-a, pa ne znam jel to igra ulogu.Pinochet wrote:nije mi jasno.. ja naručin neki kurac sa ebaya iz kine, obiđe cijeli svijet besplatno, a onda dođe u Čardak i pošta mi jedan put naplaćuje dostavu, drugi put ne itd..
2014-12-30
veber wrote:ja naručujem iz kine, direktno. kćeri sam uzeo laptop za 400€, lenovo. platio 100€ pdv i opet prošao jeftinije za 500€. i dobila je punjač za mob od 5Ahkserks_ wrote:Ne znam o čemu ova Borozanka priča. godišnje do 20000 kuna robe naručim online, jer sam posta prefin za šetat po dućanima...ove godine sam dvaput naručivao iz Mađarske, dvaput iz UK, jednom iz Njemačke, nisam platio ni lipe van onoga koliko proizvod vrijedi, ali to je sve išlo preko DPD-a, pa ne znam jel to igra ulogu.Pinochet wrote:nije mi jasno.. ja naručin neki kurac sa ebaya iz kine, obiđe cijeli svijet besplatno, a onda dođe u Čardak i pošta mi jedan put naplaćuje dostavu, drugi put ne itd..
i da zaboravio sam , ti proizvodi koje naručin, isti model(marka) kod nas su 10-30% skuplji.hahaha
Gost- Guest
Trini cijene dostave na mnogim online dućanima NISU usklađene sa udaljenošću.Triny wrote:
Ali više košta put od Zagreba do Dubrovnika, nego od Zagreba do Karlovca.
Tako se isto može svim prevoznicima uredbom odrediti da imaju istu cijenu karata za putnike.
Primjerice ako roba ide iz Njemačke, jasno je da će destinacija u Njemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj biti jeftinija nego za destinaciju u Hrvatskoj ali to nije tako. Problem je što je cijena ista sve do Hrvatske gdje raste za 100-200% i onda opet čudesno pada za Grčku, Cipar, Maltu i sl. Dogodilo mi se to kada sam tražio jedan dio za auto, na kraju naravno odustao ne zbog love nego zbog bijesa, ako sam ja za njih trećerazredno smeće onda i moja lova smrdi...
Brain32-
2014-04-15
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Srbi, Hrvati i Albanci osmislili aplikaciju za dostavu narkotika?
» Kad Srbin komanduje, Hrvati konačno igraju sjajnu košarku
» Naše komšije Srbi i Hrvati jedva čekaju bilo kakav povod da udare na nas Bošnjake
» Kad ćevapi progovore gluposti, svi popadaju od smijeha :D
» Izglasana nagodba za Agrokor
» Kad Srbin komanduje, Hrvati konačno igraju sjajnu košarku
» Naše komšije Srbi i Hrvati jedva čekaju bilo kakav povod da udare na nas Bošnjake
» Kad ćevapi progovore gluposti, svi popadaju od smijeha :D
» Izglasana nagodba za Agrokor
Page 2 of 3