Razvoj bi uništio političke elite
Page 4 of 6
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Razvoj bi uništio političke elite
Može se to i tako gledati. Al bojim se da bi lošije prošao kad bih ceste gradio sam, plaćao usluge lijećenja, policije,vatrogasaca itd. iz svog džepa.Leviathan2 wrote:eo vam djelic teksta o tomu kak zavrsava porezna lova
Primjer načina na koji se novac kroz porez (čitaj: krađu) otima ljudima zapravo je U VLAS JEDNAK ovakvoj situaciji:
Netko vam pokuca na vrata, a kada ste ih otvorili začuo se glasan KLIK te ste se zagledali u tamni otvor cijevi revolvera, pritom napunivši gaće od straha. Naoružani razbojnik vam je promuklim glasom rekao:
“Daj vamo 200 kuna ili ću te ucmekati!”
Bili ste izvan sebe od sreće nakon što je razbojnik strpao pare u džep koje ste na svu sreću imali kod sebe, okrenuo se i otišao ne ucmekavši vas. Nazvali ste policiju i prijavili razbojništvo, i taman nakon što ste promijenili gaće i hlače, netko vam zakuca na vrata. Misleći kako je riječ o policiji koja na mjesto zločina stiže u rekordnom roku od 38 minuta, naivno otvarate vrata – i ugledate razbojnika koji vas je netom prije opelješio za 200 kuna.
Ovaj puta nije bilo prijetnji niti revolvera niti zahtjeva za vašim novcem. Razbojnik vam je bez riječi dodao vrećicu s nekakvim stvarima, okrenuo se i bez riječi otišao svojim putem.
U vrećici je bio sendvič, kila šećera, kila brašna i poznata ciglica Franck kave. Par sitnica vrijednih 40-tak kuna.
Smatrate li da je razbojnik tim činom prestao biti razbojnik i da je sada sve OK budući vam je vratio nazad nešto od onoga što vam je ukrao?
Siguran sam da ne mislite tako. Pa ukrao vam je novac pod prijetnjom da će vam život ugasiti ako mu ne date to što traži, i to što vam pola sata kasnije dio tog novca vraća kroz sendvič, šećer, brašno i kavu nikako ne može opravdati njegovo razbojništvo!
E sad – zamislite da sedvič simbolizira primjerice – ceste.
Šećer simbolizira na primjer – zdravstvo.
Brašno simbolizira recimo – mirovinsko.
Kava simbolizira… pa, recimo da simbolizira policijske službe.
Dakle – to što paraziti koji tvrde da predstavljaju “državu” vraćaju djelić otetog novca (poreza) kroz monopolizirane usluge niske kvalitete, zatrovane korupcijom i naravno, astronomske cijene – a drugačije te usluge niti mogu biti jer ti paraziti uopće nemaju ekonomski poticaj ponuditi bolju i jeftiniju uslugu od te koju trenutno daju, niti mogu bolje jer bi morali dodati nešto povrh onih 40 kuna koje vam vraćaju, ali neće to uraditi za njihove parazitske potrebe jedva da je dostatno onih 160 kuna koje će zadržati za sebe… morali bi i nešto od tih para također utrošiti u poboljšanje bijednih usluga koje nam svima nasilu nameću – a to sve je naravno – posljedica monopola kojeg su se dočepali i kojeg su spremni braniti do zadnje kaplje vaše krvi…
Znajte da to što dio otetoga naknadno vraćaju ne znači da je njihova otimačina ispravna i moralna, koliko god su vam uspjeli društvenim inženjeringom te gluposti i laži urezati u um.
danni1- Posts : 5159
2014-04-16
Pa jbga, radim u privatnom sektoru kažu da je kapitalističko uređenje...ne vidim da se i moj gazda buni što te pizdarije plača.aben wrote:u tomu i je mudrost socijalistov,danni1 wrote:Vjerojatno. Ovako me nije briga. Porez,prirez,zdravstvo,mirovinsko jednostavno nije moja briga i ne zanima me koliko to košta jer ja to ne plaćam. Zanima me cijena režija, hrane, raznih nepotrebnih pizdarija... to plaćam.aben wrote:eto,danni1 wrote:Ne vidim te šolde zato me nije ni briga. To su šoldi koje uplaćuje gazda, moje je ono što dobijem na ruke odnosno na račun i s time raspolažem. A to nije tako loše i ima stalnu tendenciju porasta.aben wrote:
ali ni meni problijem ča političari imaju kuće, aute i sinekure, meni je samo problijem ča to uzimaju omene.
stav i dont give a fuck je super, ali reci, vidiš li ti šoldi ki uplaćuješ državi?
Uglavnom...boli me kolki je porez,prirez,zdravstveno....to su šoldi koje ja nisam nikad vidio niti bi ih ikad vidioda je nešto po tom pitanju manje ili veće.
nikakova ulica, izbori i slično, dovoljno je samo isplaćivati bruto ploću, i svi ljudi bi momentalno svatili koliko rodu da bi financirali uhljebe.
veruj mi da bi i ti omoh posto nezadovoljan, isto koda na poso greš pješke i nemoš tekuću vodu i kontejneru u kin živiš.
"pusti, ti samo rodi, mi ćemo sve drugo srediti" :)
Ak se ne buni on što da se ja bunim. Očito je dobro njemu, dobro meni...tko je oštećen?
odličan članak ....
Zamislite što bi bilo da se gospodarstvo liberalizira i da u neku tu hipotetsku slavonsku općinu dođe ulagač koji će otvoriti 500 radnih mjesta? Naglo načelnik, koji je mali bog jer doslovno mijenja sudbine ljudi odlučujući o poslovima i egzistenciji, postaje običan javni službenik. Glavni u naselju postaje ovaj što je otvorio 500 radnih mjesta. Taj onda zove načelnika i izdere mu se ako cesta do pogona nije kako treba očišćena od snijega ili nešto treće. Razvoj i radna mjesta čine razne lokalne i druge šefove beznačajnim. Štoviše, onaj načelnikov prijatelj koji je jeftino preuzeo neki pogon ili teren više ne bi mogao držati svoje radnike na minimalcu – jer ovaj što traži 500 radnika bi ih morao privući većim primanjima.
Zamislite što bi bilo da se gospodarstvo liberalizira i da u neku tu hipotetsku slavonsku općinu dođe ulagač koji će otvoriti 500 radnih mjesta? Naglo načelnik, koji je mali bog jer doslovno mijenja sudbine ljudi odlučujući o poslovima i egzistenciji, postaje običan javni službenik. Glavni u naselju postaje ovaj što je otvorio 500 radnih mjesta. Taj onda zove načelnika i izdere mu se ako cesta do pogona nije kako treba očišćena od snijega ili nešto treće. Razvoj i radna mjesta čine razne lokalne i druge šefove beznačajnim. Štoviše, onaj načelnikov prijatelj koji je jeftino preuzeo neki pogon ili teren više ne bi mogao držati svoje radnike na minimalcu – jer ovaj što traži 500 radnika bi ih morao privući većim primanjima.
orion- Posts : 2287
2017-06-06
Zamisli...načelnik ga pošalje u pizu materinu , nek si sam očisti cestu. I što sad?orion wrote:odličan članak ....
danni1 wrote:Zamisli...načelnik ga pošalje u pizu materinu , nek si sam očisti cestu. I što sad?
Poslodavac preseli firmu negdje drugdje a 500 stanovnika općine koji su izgubili posao spale načelnika uhljeba na lomači.
catabbath-
2015-08-22
danni1 wrote:Zamisli...načelnik ga pošalje u pizu materinu , nek si sam očisti cestu. I što sad?orion wrote:odličan članak ....
dobro je ako ga pošalje u pi_em ... ak mu na slijedećoj sjednici gradskog vijeća izglasa dodatak na spomeničku rentu, samodoprinos za turističku zajedicu i prirez sa 7 na 17%..... to bi bio posao...
2017-06-06
mislis :Ddanni1 wrote:Može se to i tako gledati. Al bojim se da bi lošije prošao kad bih ceste gradio sam, plaćao usluge lijećenja, policije,vatrogasaca itd. iz svog džepa.Leviathan2 wrote:eo vam djelic teksta o tomu kak zavrsava porezna lova
Primjer načina na koji se novac kroz porez (čitaj: krađu) otima ljudima zapravo je U VLAS JEDNAK ovakvoj situaciji:
Netko vam pokuca na vrata, a kada ste ih otvorili začuo se glasan KLIK te ste se zagledali u tamni otvor cijevi revolvera, pritom napunivši gaće od straha. Naoružani razbojnik vam je promuklim glasom rekao:
Bili ste izvan sebe od sreće nakon što je razbojnik strpao pare u džep koje ste na svu sreću imali kod sebe, okrenuo se i otišao ne ucmekavši vas. Nazvali ste policiju i prijavili razbojništvo, i taman nakon što ste promijenili gaće i hlače, netko vam zakuca na vrata. Misleći kako je riječ o policiji koja na mjesto zločina stiže u rekordnom roku od 38 minuta, naivno otvarate vrata – i ugledate razbojnika koji vas je netom prije opelješio za 200 kuna.
Ovaj puta nije bilo prijetnji niti revolvera niti zahtjeva za vašim novcem. Razbojnik vam je bez riječi dodao vrećicu s nekakvim stvarima, okrenuo se i bez riječi otišao svojim putem.
U vrećici je bio sendvič, kila šećera, kila brašna i poznata ciglica Franck kave. Par sitnica vrijednih 40-tak kuna.
Smatrate li da je razbojnik tim činom prestao biti razbojnik i da je sada sve OK budući vam je vratio nazad nešto od onoga što vam je ukrao?
Siguran sam da ne mislite tako. Pa ukrao vam je novac pod prijetnjom da će vam život ugasiti ako mu ne date to što traži, i to što vam pola sata kasnije dio tog novca vraća kroz sendvič, šećer, brašno i kavu nikako ne može opravdati njegovo razbojništvo!
Dakle – to što paraziti koji tvrde da predstavljaju “državu” vraćaju djelić otetog novca (poreza) kroz monopolizirane usluge niske kvalitete, zatrovane korupcijom i naravno, astronomske cijene – a drugačije te usluge niti mogu biti jer ti paraziti uopće nemaju ekonomski poticaj ponuditi bolju i jeftiniju uslugu od te koju trenutno daju, niti mogu bolje jer bi morali dodati nešto povrh onih 40 kuna koje vam vraćaju, ali neće to uraditi za njihove parazitske potrebe jedva da je dostatno onih 160 kuna koje će zadržati za sebe… morali bi i nešto od tih para također utrošiti u poboljšanje bijednih usluga koje nam svima nasilu nameću – a to sve je naravno – posljedica monopola kojeg su se dočepali i kojeg su spremni braniti do zadnje kaplje vaše krvi…
Znajte da to što dio otetoga naknadno vraćaju ne znači da je njihova otimačina ispravna i moralna, koliko god su vam uspjeli društvenim inženjeringom te gluposti i laži urezati u um.
nekad su se ceste gradile iz samodoprinosa, moze se isto hrpa toga,
sve ovisi kako si ubjedjen
ja sam doveo 94 godine tipa iz austrije u jednu zagorsku opcinu, bila jedna firmica propala, zatvorena, tip opcinatorima ponudio otkup firme ili da je unajmi i odmah zaposljava 100 ljudi a uducih6 mjeseci daljnjih 200, garantira placu u ono doba 1000dm, trazili su mu 4 miliona za firmu s tim da je moze dobiti za 2 ako da pola miliona na crnjak, tip ih sterao u 3 picke materine, nasli smo firmu u szombatelju u madjarskoj, dobio firmu za 1 dm u boljem stanju nego ova u zagorju, sad ima oko 400 zaposlenih, ima cak i ljudi iz hrvatske koje sam mu dovukaocatabbath wrote:danni1 wrote:Zamisli...načelnik ga pošalje u pizu materinu , nek si sam očisti cestu. I što sad?
Poslodavac preseli firmu negdje drugdje a 500 stanovnika općine koji su izgubili posao spale načelnika uhljeba na lomači.
Točno, poslodavac preseli i ovaj ostaje mali bog. Stanovnici nepoduzimaju ništa jer će dobiti po pičoki od policije i sve ostaje po starom.catabbath wrote:danni1 wrote:Zamisli...načelnik ga pošalje u pizu materinu , nek si sam očisti cestu. I što sad?
Lokalni šerif je bio, je i ostat će mali bog. i u većim " demokracijama " i kapitalizmu poslodavci podmazuju lokalne šerife ne obratno.
Lokalni šerif može samo prosperirati nikako nazadovati napretkom.
A misliš da su lokalni šerifi nešto time izgubili ili su i dalje ostali šerifi?Leviathan2 wrote:ja sam doveo 94 godine tipa iz austrije u jednu zagorsku opcinu, bila jedna firmica propala, zatvorena, tip opcinatorima ponudio otkup firme ili da je unajmi i odmah zaposljava 100 ljudi a uducih6 mjeseci daljnjih 200, garantira placu u ono doba 1000dm, trazili su mu 4 miliona za firmu s tim da je moze dobiti za 2 ako da pola miliona na crnjak, tip ih sterao u 3 picke materine, nasli smo firmu u szombatelju u madjarskoj, dobio firmu za 1 dm u boljem stanju nego ova u zagorju, sad ima oko 400 zaposlenih, ima cak i ljudi iz hrvatske koje sam mu dovukaocatabbath wrote:danni1 wrote:Zamisli...načelnik ga pošalje u pizu materinu , nek si sam očisti cestu. I što sad?
catabbath wrote:danni1 wrote:Zamisli...načelnik ga pošalje u pizu materinu , nek si sam očisti cestu. I što sad?
nema straha od lokalaca - on je njihov - a plus toga riješiše se dotepenca koji otvorijo pišljivih petstotinjak radnih mjesta pa si misli da je boga za bradu uvatijo.....
Last edited by orion on 8/10/2017, 21:42; edited 1 time in total
2017-06-06
Možeš tii porez nazvat samodoprinos, ništa promjena naziva ne mijenja u biti. Bit je da nekome moraš plaćat za usluge.Leviathan2 wrote:mislis :Ddanni1 wrote:Može se to i tako gledati. Al bojim se da bi lošije prošao kad bih ceste gradio sam, plaćao usluge lijećenja, policije,vatrogasaca itd. iz svog džepa.Leviathan2 wrote:eo vam djelic teksta o tomu kak zavrsava porezna lova
nekad su se ceste gradile iz samodoprinosa, moze se isto hrpa toga,
sve ovisi kako si ubjedjen
danni1 wrote:Stanovnici nepoduzimaju ništa jer će dobiti po pičoki od policije i sve ostaje po starom.
Mislimš da kad bi 500 obitelji izgubilo prihode zbog načelnika uhljeba da nebi krenuo linč? Makar neka sačekuša u mraku?
Pa normalno. Taman će se dat zajebavat od nekog investitora.orion wrote:danni1 wrote:Zamisli...načelnik ga pošalje u pizu materinu , nek si sam očisti cestu. I što sad?orion wrote:odličan članak ....
dobro je ako ga pošalje u pi_em ... ak mu na slijedećoj sjednici gradskog vijeća izglasa dodatak na spomeničku rentu, samodoprinos za turističku zajedicu i prirez sa 7 na 17%..... to bi bio posao...
Ne bi. Ako i bi misliš da nemaju drugog šerifa u rezervi. Neš ti problema.catabbath wrote:danni1 wrote:Stanovnici nepoduzimaju ništa jer će dobiti po pičoki od policije i sve ostaje po starom.
Mislimš da kad bi 500 obitelji izgubilo prihode zbog načelnika uhljeba da nebi krenuo linč? Makar neka sačekuša u mraku?
nekuži čardak to.catabbath wrote:danni1 wrote:Zamisli...načelnik ga pošalje u pizu materinu , nek si sam očisti cestu. I što sad?
ono rumunjska nam se sprda sa nama. uskoro će nas rumunju zvati cigani. a već nas slovaci i poljaci tako zovu. domoljubi od hrvatske napravili čardak a od hrvata cigane
Guest- Guest
danni1 wrote:Ne bi. Ako i bi misliš da nemaju drugog šerifa u rezervi. Neš ti problema.
Ja mislim jedino ako imaju plan B da nebi. Ali ako nemaju, očajni čovik koji nema šta izgubiti je zajeban. Normalno, ne pričamo npr. o nekoj ličkoj vukojebini di žive 3 seljaka koji se ionako nebi mogli zaposliti nigdje.
Pinochet wrote:ono rumunjska nam se sprda sa nama. uskoro će nas rumunju zvati cigani. a već nas slovaci i poljaci tako zovu. domoljubi od hrvatske napravili čardak a od hrvata cigane
Pa Rumunjska je već nekoliko koplja ispred čardaka po standardnu. Za sada je RH najveća rupa u EU zajedno sa Bugarskom ali ne sumnjam da će uskoro preteći Bugarsku
Last edited by catabbath on 8/10/2017, 21:52; edited 1 time in total (Reason for editing : 123)
catabbath-
2015-08-22
čardak kuži al ga boli kurac za to.Pinochet wrote:nekuži čardak to.catabbath wrote:danni1 wrote:Zamisli...načelnik ga pošalje u pizu materinu , nek si sam očisti cestu. I što sad?
ono rumunjska nam se sprda sa nama. uskoro će nas rumunju zvati cigani. a već nas slovaci i poljaci tako zovu. domoljubi od hrvatske napravili čardak a od hrvata cigane
Netko mora biti i zadnji, važno je da nam je dobro.catabbath wrote:Pinochet wrote:ono rumunjska nam se sprda sa nama. uskoro će nas rumunju zvati cigani. a već nas slovaci i poljaci tako zovu. domoljubi od hrvatske napravili čardak a od hrvata cigane
Pa Rumunjska je već nekoliko koplja ispred čardaka po standardnu. Za sada je RH najveća rupa u EU zajedno sa Bugarskom ali ne sumnjam da će uskoro preteći Bugarsku
sastavi listu od 5 najbogatijih država i jbga netko mora bit 5. ne mogu svi bit 1. I što sad, kaj bi onaj 5. trebal popizdit i dizat dramu oko toga?
frankly,danni1 wrote:Pa jbga, radim u privatnom sektoru kažu da je kapitalističko uređenje...ne vidim da se i moj gazda buni što te pizdarije plača.aben wrote:u tomu i je mudrost socijalistov,danni1 wrote:Vjerojatno. Ovako me nije briga. Porez,prirez,zdravstvo,mirovinsko jednostavno nije moja briga i ne zanima me koliko to košta jer ja to ne plaćam. Zanima me cijena režija, hrane, raznih nepotrebnih pizdarija... to plaćam.aben wrote:eto,danni1 wrote:
Ne vidim te šolde zato me nije ni briga. To su šoldi koje uplaćuje gazda, moje je ono što dobijem na ruke odnosno na račun i s time raspolažem. A to nije tako loše i ima stalnu tendenciju porasta.
Uglavnom...boli me kolki je porez,prirez,zdravstveno....to su šoldi koje ja nisam nikad vidio niti bi ih ikad vidioda je nešto po tom pitanju manje ili veće.
nikakova ulica, izbori i slično, dovoljno je samo isplaćivati bruto ploću, i svi ljudi bi momentalno svatili koliko rodu da bi financirali uhljebe.
veruj mi da bi i ti omoh posto nezadovoljan, isto koda na poso greš pješke i nemoš tekuću vodu i kontejneru u kin živiš.
"pusti, ti samo rodi, mi ćemo sve drugo srediti" :)
Ak se ne buni on što da se ja bunim. Očito je dobro njemu, dobro meni...tko je oštećen?
niko tebi ne more nametnuti osjećaj da si žrtva, ljudi imaju svakakove damage control skripte koje in se vrtu u glovi. stvori su onakove kakove jesu, i bit će onakove kakove budu, taman i porez dosego 90 posto. to je istina.
jo ipak na stvori gljedun drukčije. ne volin ka me neko krade, a pogotovo ka me krade i govori mi da mi pomože. draže bi mi bilo ploćati reket mafiji nego državi, iskrenije je.
2014-04-16
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Trump uništio elite
» razvoj situacije most-sdp
» Vijeće za pijetet, mir i razvoj
» Nema se para za istraživanje i razvoj
» Sve za nasu sigurnost (i usputni razvoj poduzetnistva)
» razvoj situacije most-sdp
» Vijeće za pijetet, mir i razvoj
» Nema se para za istraživanje i razvoj
» Sve za nasu sigurnost (i usputni razvoj poduzetnistva)
Page 4 of 6