Bozic
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Bozic
danas sam napravila gingerbread kolačiće i medenjake.. imam još puno toga planiranog... sutra bi na redu trebale biti nonice...
Guest- Guest
Noor wrote:ništa bez slikametilda wrote:nonice i čokoladni raspucanci
joj, nisam baš oduševljena kako su mi ispali, a nemam ni lijepu tacnu za serviranje...
napunim plastične posude, odnesem u podrum i djeca idu po njih kad im se jede....
danas sam napravila kifliće u čokoladnim čizmicama, u nedjelju još orahnjaču i gotova sam s kolačima...
Guest- Guest
Mogla bi ovaj Božić napravit svoju prvu makovnjaču i orahnjaču. Ne znam zašto to uvijek preskačem...
medication- Posts : 5689
2014-04-14
Eno se peku taman...
Usput napravila i limun raspuklice, odlične su. Sad mi se više sviđaju nego čokoladne, al ja i inače obožavam kolače s limunom...
Usput napravila i limun raspuklice, odlične su. Sad mi se više sviđaju nego čokoladne, al ja i inače obožavam kolače s limunom...
2014-04-14
meni nije uspjela glazura.. umjesto bjeljanjka sam stavila vodu i razlijevala mi se...
Guest- Guest
Sve ti super izgleda!
Meni super ispale makovnjača i orahnjača, baš sam zadovoljna...
2014-04-14
medication wrote:Sve ti super izgleda!
Hvala
napraviti uspješnu orahnjaču i makovnjaču i to prvi put znači da si prava kuharica..
Guest- Guest
Mislim da samo treba ne štedit na nadjevu i ubost pravi recept, jer ih ima dosta po kojima odmah kužiš da neće najbolje ispast.
Ja sam našla jedan dobar, stavit ću ga kad ga nađem.
Sad idem njoke pravit, držite mi fige, ovo mi je isto prvi put...
2014-04-14
medication wrote:Mislim da samo treba ne štedit na nadjevu i ubost pravi recept, jer ih ima dosta po kojima odmah kužiš da neće najbolje ispast.
ni ja ne štedim na nadjevu, potrošim pola kg oraha.. ispadnu mi 4 štange..
nadam se da su ti njoke ispale dobro.. tu treba paziti na omjer krumpira i brašna...
Guest- Guest
Jesu ovo gore nekakvi medenjaci? Lijepo izgleda...
Ja izgubim volju za ukrašavanjem nakon drugog, a nemam ni smisla, pa sam ostala na divljenju tuđim ukrašenim kolačima...
Njoki ispali divni i pahuljasti...
Očito sam uzela prave krumpire. Čistila sam ih i mijesila još vrele, kratko i nastojala da bude što manje brašna. Valjda je u tome caka...
Nisam s njima prešla preko ribeža, ni vilice, bilo mi je to previše za prvi put, al su ispale preukusne.
Ja izgubim volju za ukrašavanjem nakon drugog, a nemam ni smisla, pa sam ostala na divljenju tuđim ukrašenim kolačima...
Njoki ispali divni i pahuljasti...
Očito sam uzela prave krumpire. Čistila sam ih i mijesila još vrele, kratko i nastojala da bude što manje brašna. Valjda je u tome caka...
Nisam s njima prešla preko ribeža, ni vilice, bilo mi je to previše za prvi put, al su ispale preukusne.
2014-04-14
super! čestitam, to su zbilja izazovni kulinarski poduhvati...
ja nikad ne prelazim s njokima preko ribeža. to mi je gnjavaža a i ionako su izvrsne.. usput ispržim od istog tijesta kiflice i napravim knedle s višnjama...
ja nikad ne prelazim s njokima preko ribeža. to mi je gnjavaža a i ionako su izvrsne.. usput ispržim od istog tijesta kiflice i napravim knedle s višnjama...
Guest- Guest
misliš ova na medenjacima?metilda wrote:meni nije uspjela glazura.. umjesto bjeljanjka sam stavila vodu i razlijevala mi se...
ja je radim od šećera u prahu i limunovog soka
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Možeš li mi pliz napisati točan omjer u kojem staviš limunov sok i šećer?
Ja sam truba za ukrašavanje.
2014-04-14
nemam točan omjer, nego na oko...znači, ocijedi jedan limun i dodaj postepeno šećer u prahu, žličicu po žličicu, miješaj i kad vidiš da je konzistencija takva nije tekuća, nego žitka...probaj 'pisati' po nečemu (tanjuru, npr)...ako ti se ipak razlijeva nekontrolirano, dodaj mrvicu šećera, pa probaj opet..i takomedication wrote:Možeš li mi pliz napisati točan omjer u kojem staviš limunov sok i šećer?
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Page 3 of 4