Nobelova nagrada za fiziku ide otkrivačima gravitacijskih valova
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Nobelova nagrada za fiziku ide otkrivačima gravitacijskih valova
dooobro..cestitam,no i nadalje mi nije jasno,mozda tko zna..valne znaci? Particle-wave ili radiation-wave?
Guest- Guest
ma ja nemam s cim dokazati a niti se mogu takmicit sa priznatim naucnicima, coek sa mjesalice da udara teorije, nema sanse :Dslidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:;Pslidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:Kasne za mnom bar 15 godina, ja sam znao da dolazi val 2016 i jos jedan veci i jaci dolazi 2018 ;D
Robert Hook, jes' to ti?
al znao sam, pazi , i 2018, puni jaci od ovog koji je dosao, eto, to je unaprijed,
ne mogu ti reci tocan datum al negdje krajem 10 pocetokom 11 mjeseca, ono, 2 tjedna ne igra ulogu, gore dole
Živi bili pa vidjeli.
Ali pazi, znanstvena zajednica ti neće priznati ovo predviđanje ako ga ne obrazložiš na znanstveno relavantan način.
Tako je Hook tvrdio kako je do nekih Newtonovih otkrića došao prije i da ga je Newton zapravo pokrao, ali kada je to trebalo dokazati, ostao je bez teksta.
alkak velis, zivi bili pa vidjeli, inace val koji su oni izmjeili tj uspjeli detektirati je nizeg inteziteta, u biti gravitacijski valovi su cjelo vrijeme prisutni samo su dosta niskog inteziteta i ne utjecu na gravitacione postavke naseg solarnog sustava
sledece godine stize jebacki val i bit ce zaniljivo sto kazu ,
E e..Danny,pa oni moraju sto bizarnije price prodavati neukom pucanstvu,naime trebaju svoje enormne platje opravdati...ZNANOST JE U NAJBOLJEM SLUCAJU NAGADJANJE..osim onih najociglednijih stvari..
Guest- Guest
gravitacija je spcifikum, za sadpismejker wrote:dooobro..cestitam,no i nadalje mi nije jasno,mozda tko zna..valne znaci? Particle-wave ili radiation-wave?
naime nema egzaktnih instrumenata koji ga mogu detektirat osim radiozracenja koja idu s tim valom, u biti jedna vrst magnetskog polja za koju nemamo instrumente
jer kad se rjesi priroda gravitacije to znaci i da se mogu napravit uredjaji koji ce moci tu gravitaciju i replicirat a isto tako ce biti moguce njeno koristenje
pa uglavnom seru, teorija i znanje o gravitaciji ce se mjenjat s novim saznanjima isto kao i teorije,pismejker wrote:danni1 wrote:Meni to sumnjivo. ja mislim da seru. ne o gravitacijskim valovima nego.. kako znaju da su se sudarile dvije crne rupe toliko i toliko teške pri baš toj brzini prije 1 300 000 000 god.
Sviraju kurcu.
E e..Danny,pa oni moraju sto bizarnije price prodavati neukom pucanstvu,naime trebaju svoje enormne platje opravdati...ZNANOST JE U NAJBOLJEM SLUCAJU NAGADJANJE..osim onih najociglednijih stvari..
bitna stvar je da se radi na tomu, rjesenje ce se ipak uspjet naci uz trud
jer kad se rjesi priroda gravitacije to znaci i da se mogu napravit uredjaji koji ce moci tu gravitaciju i replicirat a isto tako ce biti moguce njeno koristenje
E..ma krivi su dobili Nobelovu nagradu..Levi nas dvojica to rjesimo,i te "znanstvenike" temeljito ponizimo.-.i nadalje nisu nis konkretno otkrili,rekli,napravili... :cleanteeth:ovo ostalo stoji naravno..
Guest- Guest
Leviathan2 wrote:pa uglavnom seru, teorija i znanje o gravitaciji ce se mjenjat s novim saznanjima isto kao i teorije,pismejker wrote:danni1 wrote:Meni to sumnjivo. ja mislim da seru. ne o gravitacijskim valovima nego.. kako znaju da su se sudarile dvije crne rupe toliko i toliko teške pri baš toj brzini prije 1 300 000 000 god.
Sviraju kurcu.
kad mi pronadju ekonomicni nacin da ...ajmo srati malo...da mi moja auto moze lebdjeti i letiti,koristeci antigravitacijsku platformu,uz potrosnju energije sukladno ucinkovitosti od bar 90%,e tek onda mogu nes pricati...
Guest- Guest
ma napravili su dosta, bilo kakav pomak je pomak, kak kinezi kazu, i udarac nogom u guzicu je korak naprijed, naci ce oni nacinapismejker wrote:Leviathan2 wrote:gravitacija je spcifikum, za sadpismejker wrote:dooobro..cestitam,no i nadalje mi nije jasno,mozda tko zna..valne znaci? Particle-wave ili radiation-wave?
naime nema egzaktnih instrumenata koji ga mogu detektirat osim radiozracenja koja idu s tim valom, u biti jedna vrst magnetskog polja za koju nemamo instrumente
E..ma krivi su dobili Nobelovu nagradu..Levi nas dvojica to rjesimo,i te "znanstvenike" temeljito ponizimo.-.i nadalje nisu nis konkretno otkrili,rekli,napravili... :cleanteeth:ovo ostalo stoji naravno..
za rad na gravitaciji trebaju godine i hrpa para, ja se nebih upustao u to, mjesalica je ipak manji umni napor, :D
gledaj, na gravitaciji se klize, to je u biti privlacna sila koju mozes iskoristi jeino na nacin da napravis istu takvu sa drugim predznakom, nemos je rabit kao pogon, pogon mora bit nes drugopismejker wrote:Leviathan2 wrote:pa uglavnom seru, teorija i znanje o gravitaciji ce se mjenjat s novim saznanjima isto kao i teorije,pismejker wrote:danni1 wrote:Meni to sumnjivo. ja mislim da seru. ne o gravitacijskim valovima nego.. kako znaju da su se sudarile dvije crne rupe toliko i toliko teške pri baš toj brzini prije 1 300 000 000 god.
Sviraju kurcu.
kad mi pronadju ekonomicni nacin da ...ajmo srati malo...da mi moja auto moze lebdjeti i letiti,koristeci antigravitacijsku platformu,uz potrosnju energije sukladno ucinkovitosti od bar 90%,e tek onda mogu nes pricati...
uvjek se sjetim onih cuda u onom filmu Ridickove kronike,gdje ona civilizacija laganini ljuljuska se na anti-g brodovima velicina gradova,a isto tako idu u hipersvemir brzinom koja spaja krajeve galaksija...
uvjek se sjetim onih cuda u onom filmu Ridickove kronike,gdje ona civilizacija laganini ljuljuska se na anti-g brodovima velicina gradova,a isto tako idu u hipersvemir brzinom koja spaja krajeve galaksija...
Guest- Guest
Ne postoji Nobelova nagrada za ekonomiju.Postoji nesta sta dodjeljuje Nacionalna banka Svedska po uzoru na Nobelovu nagradu. Ne postoji stoga sta ekonomija nije znanost.
Znam da nema veze s temom, ali za svaki slucaj,da preduhitrim.
Sta se tice gravitacijski valova, pratio sam i i cito sporadicno. Zanimljiva tema ali moje znanje na spomenutom polju je limitirano.
Sta se tice gravitacijski valova, pratio sam i i cito sporadicno. Zanimljiva tema ali moje znanje na spomenutom polju je limitirano.
tako je to sm i rekao..anti-g platforma mora biti iste prirode kao i g-platforma..Leviathan2 wrote:gledaj, na gravitaciji se klize, to je u biti privlacna sila koju mozes iskoristi jeino na nacin da napravis istu takvu sa drugim predznakom, nemos je rabit kao pogon, pogon mora bit nes drugopismejker wrote:Leviathan2 wrote:pa uglavnom seru, teorija i znanje o gravitaciji ce se mjenjat s novim saznanjima isto kao i teorije,pismejker wrote:danni1 wrote:Meni to sumnjivo. ja mislim da seru. ne o gravitacijskim valovima nego.. kako znaju da su se sudarile dvije crne rupe toliko i toliko teške pri baš toj brzini prije 1 300 000 000 god.
Sviraju kurcu.
Guest- Guest
ma sf je uvijek daleko ispred, u biti hipersvemirske brzine ne mogu postojat al kad ljudi mognu percepirat i koristit 5 dimenzija onda ce moci i putovat svemirom kak spada, za sad je to jos uvijek svedeno na guranje, tj potisakpismejker wrote:yahh,yah...proci ce jos stotine godina dok to n realiziraju..danasnja tehnologija,samo za dokazivanje gravitacije jee na nivou kromanjonca,sto govorio vrlo suptilnom problemu koji se mora rjesavati..
uvredices dedu, kak ekonomija nije znanost :Djokerman wrote:Ne postoji Nobelova nagrada za ekonomiju.Postoji nesta sta dodjeljuje Nacionalna banka Svedska po uzoru na Nobelovu nagradu. Ne postoji stoga sta ekonomija nije znanost.
Einsteinova Opća teorija relativnosti je svakako ovim otkrićem dodatno potvrđena kao ispravna. U skladu sa mojim predviđanjima od prije nekoliko godina na starom forumu, ako se sjećaš tih rasprava. :)
u biti je ovo bio zadnji detalj te teorije koji još nije bio eksperimentalno dokazan
da,no dobro,to sam onako kolokvijalno rekao..otvaranje vurmhola ce isto zahtijevati jebenu tehnolosku i umnu razinu..i opet,izvor pocetne energije za tak onesto...primjenjenu gravitaciju,vjerovatno..Leviathan2 wrote:ma sf je uvijek daleko ispred, u biti hipersvemirske brzine ne mogu postojat al kad ljudi mognu percepirat i koristit 5 dimenzija onda ce moci i putovat svemirom kak spada, za sad je to jos uvijek svedeno na guranje, tj potisakpismejker wrote:yahh,yah...proci ce jos stotine godina dok to n realiziraju..danasnja tehnologija,samo za dokazivanje gravitacije jee na nivou kromanjonca,sto govorio vrlo suptilnom problemu koji se mora rjesavati..
Guest- Guest
dijagram wrote:di je deda, nek se on malo ,...raspistolji
tema po njegovom gustu
ulupali su desetke milijardi dolara u taj eskperiment
ne mogu sad reći da nisu ništa otkrili
slično kao ovi u CERNu, potrošili su toliko milijardi državnog novca da jednostavno moraju imati rezultate, kakve god
da je gravitacija val onda bi djelovala i odbojno, a ne samo privlačno, mogao bi imati interferenciju, superpoziciju, poništavanje - antigravitaciju, to je samo jedna temeljna sitnica, no kod ovako velikih stvari osnove se ne trebaju gledati
bitno da je i naš čovjek dobio medalju, lentu, orden... i mi smo dio uspjeha, to je bitno
pesimiste ne treba slušat
Guest- Guest
Rusi su nekad pametno radili..otvorili su znanstveni institut negdje u Sibiru,natrpali znanstvenike,dali im sto trebaju za raditi i natrpali hrane i vode za godinu dana..
rekli su znanstvenicima da ce nakon tih godinu dana sacekati jos 3 mjeseca,prije nego li dodju,ako ne bude rezultata...place su naravno sjedale na racune obitelji
rekli su znanstvenicima da ce nakon tih godinu dana sacekati jos 3 mjeseca,prije nego li dodju,ako ne bude rezultata...place su naravno sjedale na racune obitelji
Guest- Guest
marcellus wrote:slidingdoorsoperator wrote:marcellus wrote:i šta sad jel zemlja ravna ploča ili okrugla?
Einsteinova Opća teorija relativnosti je svakako ovim otkrićem dodatno potvrđena kao ispravna. U skladu sa mojim predviđanjima od prije nekoliko godina na starom forumu, ako se sjećaš tih rasprava. :)
u biti je ovo bio zadnji detalj te teorije koji još nije bio eksperimentalno dokazan
u Einsteinovoj teoriji gravitacija nije val
valove imaš u kvantnoj
kod Einsteina je gravitacija zakrivljenost prostorno-vremenske ravnine
no ajd, ko da je to bitno
glavno da su dokazani einstenovi valovi
Guest- Guest
zakrivljenost prostorno-vremenske komponente jest rezultat gravitacije..
Guest- Guest
croatia yes wrote:marcellus wrote:slidingdoorsoperator wrote:marcellus wrote:i šta sad jel zemlja ravna ploča ili okrugla?
u Einsteinovoj teoriji gravitacija nije val
valove imaš u kvantnoj
kod Einsteina je gravitacija zakrivljenost prostorno-vremenske ravnine
no ajd, ko da je to bitno
glavno da su dokazani einstenovi valovi
lupetaš as usual
Similar topics
» Nobelova nagrada za nauku
» Nobelova nagrada za mir "arapskom proljeću"
» Nobelova nagrada za cjepivo koje ne šljaka
» Handkeu uručena Nobelova nagrada za književnost: Hrvatska, Turska, Kosovo, Albanija i Sjeverna Makedonija bojktotirali
» Dani velikih valova: Europska čestitka za Trumpa
» Nobelova nagrada za mir "arapskom proljeću"
» Nobelova nagrada za cjepivo koje ne šljaka
» Handkeu uručena Nobelova nagrada za književnost: Hrvatska, Turska, Kosovo, Albanija i Sjeverna Makedonija bojktotirali
» Dani velikih valova: Europska čestitka za Trumpa
Page 2 of 4