Austrija traži trideset tisuća sezonaca
Page 1 of 1
Austrija traži trideset tisuća sezonaca
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/svijet/clanak/id/509743/krece-nova-seoba-s-jadrana-austrija-trazi-30-tisuca-sezonaca-uz-osiguranu-hranu-i-smjestaj-nude-i-place-o-kojima-se-u-hrvatskoj-moze-samo-sanjati
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Austrija traži trideset tisuća sezonaca
Good by Kroejša ha ha ha
2014-04-11
ides?RayMabus wrote:Good by Kroejša ha ha ha
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Nisam turistička branšavuksadinare wrote:ides?RayMabus wrote:Good by Kroejša ha ha ha
2014-04-11
onda ne pisi goodby...zaradit ce preko zime nesto love i onda od proljeca do jeseni opet ovdje...RayMabus wrote:Nisam turistička branšavuksadinare wrote:ides?RayMabus wrote:Good by Kroejša ha ha ha
2015-09-08
Čisto sumnjam, znam po prijatelju kuhar eno ga već dvije godine vani
2014-04-11
....tu su kuhari isto dobro placeni...a nista im ni gore nije manje naporan posao...a tko kaze da ce primat samo hrvate...jebote doci ce izcijele europe,azije...RayMabus wrote:Čisto sumnjam, znam po prijatelju kuhar eno ga već dvije godine vani
2015-09-08
Kuhari konobari to ako su profići njih hrvatska više ne zanima
2014-04-11
OK ali ovdje je samo ljeti a tamo cijelu godinu, to se dođe odmarati ovdje da opet krene nazad, ne rade u hrvatskojvuksadinare wrote:....tu su kuhari isto dobro placeni...a nista im ni gore nije manje naporan posao...a tko kaze da ce primat samo hrvate...jebote doci ce izcijele europe,azije...RayMabus wrote:Čisto sumnjam, znam po prijatelju kuhar eno ga već dvije godine vani
2014-04-11
evo sve s etrgaju da samo hrvate zaposle..nema dobrih kuhara konobara nigdje drugdje...azijat im dođe jeftinije a nije los..kao ni srbin,bosanac...u austriji je malo drugaciji sustav dobijanja radnih dozvola nego u njemackoj i malo slozeniji
2015-09-08
od kolegice mali nije dobio dozvolu u austriji a kuhar je...no kako kaze..javili se azijati...bugari,bosanci..jeftiniji ispali austrijancima..a njemu se nije dalo raditi za 1200 eura...koje moze i tu zaraditi a doma je..
2015-09-08
Živi s roditeljima nema svoju obitelj boli ga kurazvuksadinare wrote:od kolegice mali nije dobio dozvolu u austriji a kuhar je...no kako kaze..javili se azijati...bugari,bosanci..jeftiniji ispali austrijancima..a njemu se nije dalo raditi za 1200 eura...koje moze i tu zaraditi a doma je..
2014-04-11
svejedno iamo obitelj ili nemao kuharima sa do 1 600 ili 1700 eura se en isplati ici vani..skoro slicnu lovu ovdje zarade mislim bas na kuhare...a opet nisu ni osterihi bas glupi..dopđu mu azijat,bugarin,bosanac ili hravt iz hrvatske koji ako nije an sto muka nece prista radit za manje od 1500 eura...bez obzira sto je austrijanac ponudio takvi i takvu placu on je moze i spustiti znajuci da ovi prvi ce pristat i na manju cijenu rada s obzirom kakve su place u njihovim domajama..RayMabus wrote:Živi s roditeljima nema svoju obitelj boli ga kurazvuksadinare wrote:od kolegice mali nije dobio dozvolu u austriji a kuhar je...no kako kaze..javili se azijati...bugari,bosanci..jeftiniji ispali austrijancima..a njemu se nije dalo raditi za 1200 eura...koje moze i tu zaraditi a doma je..
2015-09-08
Zavisi no ako i ovaj iz Bosne ode opet je to fali sezonaca na Jadranu
2014-04-11
ima mlađarije koaj zavrsava ugostiteljske skole..mogu piliti sezonu,dbije pa salji dalje uzimaj druge no gubi se onda na kvaliteti..RayMabus wrote:Zavisi no ako i ovaj iz Bosne ode opet je to fali sezonaca na Jadranu
2015-09-08
Pa ok samo kratka sezona, ljudi odu vani nauče jezik pa se zaposle negdje gdje se radi cijelu godinuvuksadinare wrote:ima mlađarije koaj zavrsava ugostiteljske skole..mogu piliti sezonu,dbije pa salji dalje uzimaj druge no gubi se onda na kvaliteti..RayMabus wrote:Zavisi no ako i ovaj iz Bosne ode opet je to fali sezonaca na Jadranu
Meni prijatelj vani uopće neradi kao kuhar već posao cijelogodišnji
Više mu se isplati
2014-04-11
Tu ti se u biti dešava ovo
Kuhar sa Balkana nezna beknit njemački, ode tamo jednu sezonu nauči jezik vidi područje upozna ljude stekne poslovne veze
Onda se vrati pa iduće godine opet no ovaj put traži bilo kakvi posao samo da ostane tamo
To ti je slučaj mog prijatelja, kuhar koji je ovdje radio sezonski sad radi u jednoj firmi na zapadu a posao nema veze s turizmom i restoranima ali radi posao od cijele godine puno zaposlenje
Kuhar sa Balkana nezna beknit njemački, ode tamo jednu sezonu nauči jezik vidi područje upozna ljude stekne poslovne veze
Onda se vrati pa iduće godine opet no ovaj put traži bilo kakvi posao samo da ostane tamo
To ti je slučaj mog prijatelja, kuhar koji je ovdje radio sezonski sad radi u jednoj firmi na zapadu a posao nema veze s turizmom i restoranima ali radi posao od cijele godine puno zaposlenje
2014-04-11
I tako ti hrvatska izgubi jednog kuhara pa sutra drugog itd itd ljudi našli puno zaposlenje vanka čak nit u svojoj struci ali cijelogodišnji posao
Ja na birou ovi mi nabraja što se traži
Turizam i građevina
Ja na birou ovi mi nabraja što se traži
Turizam i građevina
2014-04-11
Jbga dosadilo ljudima bit sezonac, neizvjesnost naučili jezik i potražili klasične poslove
2014-04-11
Similar topics
» U Alpama fali trideset tisuća sezonaca
» Njemačka traži rekordnih milijun i stotinu tisuća radnika
» Europska unija od Hrvatske traži da primi 200 tisuća izbjeglica
» Domaći majstori otišli na Zapad, a sad nam nema tko raditi: traži se 12 tisuća stranih radnika!
» MINISTAR HASANBEGOVIĆ ZBOG OVOG TEKSTA TRAŽI OD ANTE TOMIĆA 30 TISUĆA KUNA
» Njemačka traži rekordnih milijun i stotinu tisuća radnika
» Europska unija od Hrvatske traži da primi 200 tisuća izbjeglica
» Domaći majstori otišli na Zapad, a sad nam nema tko raditi: traži se 12 tisuća stranih radnika!
» MINISTAR HASANBEGOVIĆ ZBOG OVOG TEKSTA TRAŽI OD ANTE TOMIĆA 30 TISUĆA KUNA
Page 1 of 1