Domaći majstori otišli na Zapad, a sad nam nema tko raditi: traži se 12 tisuća stranih radnika!
Page 1 of 5
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Domaći majstori otišli na Zapad, a sad nam nema tko raditi: traži se 12 tisuća stranih radnika!
Hrvatska jest u specifičnoj prednosti jer ima "domaće" radnike u BiH, ali i taj se rezervoar radne snage prazni. Postavlja se sve više i pitanje jesmo li i kome atraktivni. Ako od preko 600.000 ljudi koji su bježeći od rata i neimaštine protutnjali kroz Hrvatsku tek njih 200(!) zatraži azil - to nešto govori.
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/biznis/clanak/id/450494/domaci-majstori-otisli-na-zapad-a-sad-nam-nema-tko-raditi-trazi-se-12-tisuca-stranih-radnika
Što se traži za 2017.godinu
4833 radnika traže brodogradilišta (1100 zavarivača, 972 brodolimara, 820 brodocjevara, 766 brusača)
4560 radnika traži građevinski sektor (1460 zidara i 1451 tesar, potom fasaderi i keramičari...)
574 radnika potrebna u turizmu (262 kuhara, 188 konobara...)
260 vozača traže poslodavci (vozači autobusa i kamiona)
170 radnika potrebno u poljoprivredi i šumarstvu
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/biznis/clanak/id/450494/domaci-majstori-otisli-na-zapad-a-sad-nam-nema-tko-raditi-trazi-se-12-tisuca-stranih-radnika
Što se traži za 2017.godinu
4833 radnika traže brodogradilišta (1100 zavarivača, 972 brodolimara, 820 brodocjevara, 766 brusača)
4560 radnika traži građevinski sektor (1460 zidara i 1451 tesar, potom fasaderi i keramičari...)
574 radnika potrebna u turizmu (262 kuhara, 188 konobara...)
260 vozača traže poslodavci (vozači autobusa i kamiona)
170 radnika potrebno u poljoprivredi i šumarstvu
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Domaći majstori otišli na Zapad, a sad nam nema tko raditi: traži se 12 tisuća stranih radnika!
Stanje na burzi?
Plus procjene 'sive' statistike.
2014-04-12
Re: Domaći majstori otišli na Zapad, a sad nam nema tko raditi: traži se 12 tisuća stranih radnika!
Treba zatvorit ova brodogradilšta ....Bog te hebo imaš brodogradnju i onda zapošljavaš tuđe državljane tu.
Ma ajd zatvaraj to , koji ce nam kuraz , samo šteta od toga.
Ma ajd zatvaraj to , koji ce nam kuraz , samo šteta od toga.
2014-04-11
stanje na burzi ti je da ih ima ko paradajza ljeti.maggie13 wrote:Stanje na burzi?
ali neće raditi jer imaju neke povlastice na burzi. a i rade za kurac. traže posao mole boga da ga ne nađu.
prema tome samo naprijed s radnim dozvolama. zaposliti strance.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
pa što ne bi zapošljavali strane radnike?RayMabus wrote:Treba zatvorit ova brodogradilšta ....Bog te hebo imaš brodogradnju i onda zapošljavaš tuđe državljane tu.
2015-08-15
Pa zašto bi ? Nisam debil.kaja wrote:pa što ne bi zapošljavali strane radnike?RayMabus wrote:Treba zatvorit ova brodogradilšta ....Bog te hebo imaš brodogradnju i onda zapošljavaš tuđe državljane tu.
2014-04-11
pa zašto bi ti bio debil?RayMabus wrote:Pa zašto bi ? Nisam debil.kaja wrote:pa što ne bi zapošljavali strane radnike?RayMabus wrote:Treba zatvorit ova brodogradilšta ....Bog te hebo imaš brodogradnju i onda zapošljavaš tuđe državljane tu.
2015-08-15
Snizit ce cijenu rada i getoizirat se.
2014-04-12
Ja sam nacional socijalistički orijentiran .....bolje zapalit šumu nego da se štakori u njoj legu.
Brodogradnju u Hr treba uništit da nam ovi nedolaze .....jbte pola radnih dozvola samo za škverove ....goni to u pizdu malterinu .....uništit brodogradnju šta prije to bolje.
Brodogradnju u Hr treba uništit da nam ovi nedolaze .....jbte pola radnih dozvola samo za škverove ....goni to u pizdu malterinu .....uništit brodogradnju šta prije to bolje.
2014-04-11
ne treba sniziti cijenu rada, pa nisu stranci bedasti. cijena neka ostane ista a definitivno im treba dati prednost nad ovima s burze.maggie13 wrote:Snizit ce cijenu rada i getoizirat se.
2015-08-15
cijena rada ce pasti.kaja wrote:ne treba sniziti cijenu rada, pa nisu stranci bedasti. cijena neka ostane ista a definitivno im treba dati prednost nad ovima s burze.maggie13 wrote:Snizit ce cijenu rada i getoizirat se.
2014-04-12
ne razmišljaš dobro. zatvoriti brodogradnju jer su hrvati neradnici i razmišljaju kako prodati teren od dida i đabalebariti do kraj života.RayMabus wrote:Ja sam nacional socijalistički orijentiran .....bolje zapalit šumu nego da se štakori u njoj legu.
ma tjeraj ih u pizdu materinu, treba zaposliti sve druge
2015-08-15
a dobro, ovisi gdje. gdje će pasti, u kojem sektoru?maggie13 wrote:cijena rada ce pasti.kaja wrote:ne treba sniziti cijenu rada, pa nisu stranci bedasti. cijena neka ostane ista a definitivno im treba dati prednost nad ovima s burze.maggie13 wrote:Snizit ce cijenu rada i getoizirat se.
2015-08-15
Ja super razmišljam ....ne želim da oko mene žive neki pitaj Boga koji ..ukidaj ta prokleta brodogradilišta.kaja wrote:ne razmišljaš dobro. zatvoriti brodogradnju jer su hrvati neradnici i razmišljaju kako prodati teren od dida i đabalebariti do kraj života.RayMabus wrote:Ja sam nacional socijalistički orijentiran .....bolje zapalit šumu nego da se štakori u njoj legu.
2014-04-11
u ovim spomenutima sigurno.kaja wrote:a dobro, ovisi gdje. gdje će pasti, u kojem sektoru?maggie13 wrote:cijena rada ce pasti.kaja wrote:ne treba sniziti cijenu rada, pa nisu stranci bedasti. cijena neka ostane ista a definitivno im treba dati prednost nad ovima s burze.maggie13 wrote:Snizit ce cijenu rada i getoizirat se.
2014-04-12
meni je rođaka i dio njegove ekipe protjeralo iz jednog malog domaćeg brodogradilišta, i dovelo ilegalne bosance, koje su natrpali da žive i spavaju u nekim drvenim barakama i na crno naravno. .. najgore od svega, bosanci veze nemaju sa poslom, ali ovi kaže nema veze naučit će ih.. problem je platiti domaćeg radnika 4500kn +prijava, pa onda radije ove plaćaju 3500 kn -bez prijave na crno ..
i onda ovi iz te firme , prijavili (tajno) inspekciji, dolazi inspekcija, naravno - odmah do direktora-nisu ništa išli provjeravati, izlaze, rukuju se, ljube, smješkaju(plava kuverta), sve po zakonu i legalno.
i onda ovi iz te firme , prijavili (tajno) inspekciji, dolazi inspekcija, naravno - odmah do direktora-nisu ništa išli provjeravati, izlaze, rukuju se, ljube, smješkaju(plava kuverta), sve po zakonu i legalno.
Guest- Guest
neka žive.RayMabus wrote:Ja super razmišljam ....ne želim da oko mene žive neki pitaj Boga koji ..ukidaj ta prokleta brodogradilišta.kaja wrote:ne razmišljaš dobro. zatvoriti brodogradnju jer su hrvati neradnici i razmišljaju kako prodati teren od dida i đabalebariti do kraj života.RayMabus wrote:Ja sam nacional socijalistički orijentiran .....bolje zapalit šumu nego da se štakori u njoj legu.
prijateljica mi traži keramičara 10 dana a i oni koji dođu hoće joj naplatiti 10 pločica kao suho zlato ili ne dođu uopće.
prema tome neka dođu ljudi raditi od kuda god..
2015-08-15
Borodgradnju treba ukinit ....barem u Dalmaciji a oni tamo oko Rijeke i to boli me kuraz za njih ....goni to ča odavde ...ukidaj brodgradilišta i tamo lijepo hotele i kockarnice ....zahebi it ovakvu industriju di nezapošljavaš domače..Milo Yiannopoulos wrote:meni je rođaka i dio njegove ekipe protjeralo iz jednog malog domaćeg brodogradilišta, i dovelo ilegalne bosance, koje su natrpali da žive i spavaju u nekim drvenim barakama i na crno naravno. .. najgore od svega, bosanci veze nemaju sa poslom, ali ovi kaže nema veze naučit će ih.. problem je platiti domaćeg radnika 4500kn +prijava, pa onda radije ove plaćaju 3500 kn -bez prijave na crno ..
2014-04-11
to ce postat normalno i u drugim granama.Milo Yiannopoulos wrote:meni je rođaka i dio njegove ekipe protjeralo iz jednog malog domaćeg brodogradilišta, i dovelo ilegalne bosance, koje su natrpali da žive i spavaju u nekim drvenim barakama i na crno naravno. .. najgore od svega, bosanci veze nemaju sa poslom, ali ovi kaže nema veze naučit će ih.. problem je platiti domaćeg radnika 4500kn +prijava, pa onda radije ove plaćaju 3500 kn -bez prijave na crno ..
2014-04-12
BMK za tvog kemičara ....građevinci šetaju od bauštele do bauštele ....nomadi su ....ovi iz brodogradnje nisu jer je brodogradilište statično ...dovede li i ove promjenit če mi demografsku strukturu Dalmacije a domačima dat otkaz jer ovi rade za kikiriki .....ukidaj to Bog te hebo.kaja wrote:neka žive.RayMabus wrote:Ja super razmišljam ....ne želim da oko mene žive neki pitaj Boga koji ..ukidaj ta prokleta brodogradilišta.kaja wrote:ne razmišljaš dobro. zatvoriti brodogradnju jer su hrvati neradnici i razmišljaju kako prodati teren od dida i đabalebariti do kraj života.RayMabus wrote:Ja sam nacional socijalistički orijentiran .....bolje zapalit šumu nego da se štakori u njoj legu.
prijateljica mi traži keramičara 10 dana a i oni koji dođu hoće joj naplatiti 10 pločica kao suho zlato ili ne dođu uopće.
prema tome neka dođu ljudi raditi od kuda god..
2014-04-11
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Guverner HNB-a: Morat ćemo raditi duže i uvesti veliki broj stranih radnika
» Hrvatska prelazi na slovenski model: Nema više ograničenja na uvoz stranih radnika
» Njemačka traži rekordnih milijun i stotinu tisuća radnika
» imovinski pokret u epizodi stitimo domaceg radnika prestankom uvoza stranih radnika
» Dok na Jadranu nedostaje deseci tisuća radnika.. u industriji počinje faliti radnika.. Čardak iz HDZa trpa 3000novih uhljeba
» Hrvatska prelazi na slovenski model: Nema više ograničenja na uvoz stranih radnika
» Njemačka traži rekordnih milijun i stotinu tisuća radnika
» imovinski pokret u epizodi stitimo domaceg radnika prestankom uvoza stranih radnika
» Dok na Jadranu nedostaje deseci tisuća radnika.. u industriji počinje faliti radnika.. Čardak iz HDZa trpa 3000novih uhljeba
Page 1 of 5