Konačni obračun sa Srbima iz Hrvatske
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Konačni obračun sa Srbima iz Hrvatske
bit će referendum hrvatima je pun kurac političke trgovine manjinacaEroo wrote:Ako u Ustavu (ili ustavnom zakonu) piše da imaju 8 predstavnika to se ne može više promijeniti.RayMabus wrote:Ide referendum i onda ako nemaš 14 tisuća glasova nema mandata
Prava manjina ostaju samo nema više daš s dvjesto glasova ući u sabor
Za ustavni zakon trebaš 2/3 glasova, s time da ne smije smanjiti dostignuta prava bilo koje manjine.
Dva miljona građana će potpisati ovo
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Tomu se kaže "pozitivna diskriminacija".RayMabus wrote:bit će referendum hrvatima je pun kurac političke trgovine manjinacaEroo wrote:Ako u Ustavu (ili ustavnom zakonu) piše da imaju 8 predstavnika to se ne može više promijeniti.RayMabus wrote:Ide referendum i onda ako nemaš 14 tisuća glasova nema mandata
Za ustavni zakon trebaš 2/3 glasova, s time da ne smije smanjiti dostignuta prava bilo koje manjine.
Pupovac bi morao sačekati (stalno ovo naglašavam) da se formira većina u Saboru,
pa tek onda se priključi vladajućoj većini.
To bi bio red, a ovako ispada da ucjenjuje,kad mu to ide u prilog.
Naveo sam kako bih ja to riješio bez ikakvih referenduma.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Eroo wrote:Misliš proučio?RayMabus wrote:Ero jest ti poručio temu
Ustavni sud odobrava ili ne odobrava referendum. Ako pitanje zadire u dostignuta ljudska prava,
onda ga neće uopće dozvoliti raspisati. Kužiš, demokaracija je i to.
mislim da ovo ne zadire u prava u tom smislu , obicno zakonsko pitanje
vlada moze naci drugi model participacije manjina u saboru i svesti ovaj ref. kao i onaj o braku
meni ovdje problem gubitka vremena i rasipanje energije na srbe koji su realno danas nebitan faktor kupljen s 20-30m kn
dakle za sitan iznos dobivas uhodan mir ali ne , glupost desnicara je neunistiva
tenzije pripreme tko je kome rekao moze-nemoze...ode godina pa pa a afrikaneri salju satelite u svemir
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
odkud "srbi" u Hrvatskoj?pa picka mu materina,jeli itko delal u tom posranom jasenovcu....:(
max123- Posts : 2853
2015-10-28
Pupovac ima legitimitet dobio je više od 14 tisuća glasovaEroo wrote:Tomu se kaže "pozitivna diskriminacija".RayMabus wrote:bit će referendum hrvatima je pun kurac političke trgovine manjinacaEroo wrote:Ako u Ustavu (ili ustavnom zakonu) piše da imaju 8 predstavnika to se ne može više promijeniti.RayMabus wrote:Ide referendum i onda ako nemaš 14 tisuća glasova nema mandata
Pupovac bi morao sačekati (stalno ovo naglašavam) da se formira većina u Saboru,
pa tek onda se priključi vladajućoj većini.
To bi bio red, a ovako ispada da ucjenjuje,kad mu to ide u prilog.
Naveo sam kako bih ja to riješio bez ikakvih referenduma.
2014-04-11
Dodatak manjinskih zastupnika saborskoj većini je izlaz...valjda to nije problem urediti?debotoijusto wrote:Eroo wrote:Misliš proučio?RayMabus wrote:Ero jest ti poručio temu
Ustavni sud odobrava ili ne odobrava referendum. Ako pitanje zadire u dostignuta ljudska prava,
vlada moze naci drugi model participacije manjina u saboru i svesti ovaj ref. kao i onaj o braku
meni ovdje problem gubitka vremena i rasipanje energije na srbe koji su realno danas nebitan faktor kupljen s 20-30m kn
dakle za sitan iznos dobivas uhodan mir ali ne , glupost desnicara je neunistiva
tenzije pripreme tko je kome rekao moze-nemoze...ode godina pa pa a afrikaneri salju satelite u svemir
Manjine uvijek moraju biti u vlasti, inače kako drugačije podijeliti vlast (tajnici, pomoćnici tajnika, dopresjednici itd) ?
2016-07-22
I po EU zakonima ovaj naš izborni sistem je ilegalan
2014-04-11
Eroo wrote:Dodatak manjinskih zastupnika saborskoj većini je izlaz...valjda to nije problem urediti?debotoijusto wrote:Eroo wrote:Misliš proučio?RayMabus wrote:Ero jest ti poručio temu
Manjine uvijek moraju biti u vlasti, inače kako drugačije podijeliti vlast (tajnici, pomoćnici tajnika, dopresjednici itd) ?
mislis da oni budu fikus do sastavljanja vlade a zatim se priklone izabranoj ?
ima tu vise problema , zakonski svaki glas onda nema istu tezinu
realno u danasnjem odnosu snaga tko bi ikada sastavio vladu bez njih
2014-04-12
pa cijela EU nema ovih koliko miEroo wrote:aj dobro, neka bude tako...
Iznimno povijesne okolnosti počasni mandat ali ne utječe na kreiranje politike
2014-04-11
RayMabus wrote:pa cijela EU nema ovih koliko miEroo wrote:aj dobro, neka bude tako...
Iznimno povijesne okolnosti počasni mandat ali ne utječe na kreiranje politike
kako mislis ne utjece ?
upravo obrnuto i to pozitivno inace bi imali vec glad i sankcije
2014-04-12
Svaki glas treba imati istu težinu inače je to diskriminacija mene
HOĆEMO REFERENDUM
HOĆEMO REFERENDUM
2014-04-11
Tako je govorio i Milošević onomad...Danas Bakir Izetbegović, također. Ah-ja...RayMabus wrote:Svaki glas treba imati istu težinu inače je to diskriminacija mene
HOĆEMO REFERENDUM
2016-07-22
IEroo wrote:Tako je govorio i Milošević onomad...Danas Bakir Izetbegović, također. Ah-ja...RayMabus wrote:Svaki glas treba imati istu težinu inače je to diskriminacija mene
HOĆEMO REFERENDUM
2014-04-11
Hoću referendum
Dosta mi je diskriminacije mene
Šta je previše previše je
Dosta mi je diskriminacije mene
Šta je previše previše je
2014-04-11
Podržavam. Dat ću potpis za organiziranje referenduma. Samo da to ne propadne kao plan o referendumu o ćirilici.
Antijunak- Posts : 997
2015-09-26
Jedinstven je slučaj na ovoj planeti, da država manjini koja je digla oružanu pobunu protiv nje, garantira broj predstavnika u parlamentu, daje dvostruko pravo glasa...
Baš ovo je protuustavno i Us bi sam trebao takav zakon staviti van snage jer narušava ustavno načelo jednakosti...
Inače smatram, da u mnogim državama tzv. zapadne demokracije, pobunjenici ne bi imali nikakvo pravo glasa...
Baš ovo je protuustavno i Us bi sam trebao takav zakon staviti van snage jer narušava ustavno načelo jednakosti...
Inače smatram, da u mnogim državama tzv. zapadne demokracije, pobunjenici ne bi imali nikakvo pravo glasa...
Mislim da ova Markićka vodi jedino obračun sa Hrvatima iz Hrvatske. Srećom pa njezuinu opskurnu sektu Opus Dei,ni ovi iz SC-a ne shvaćaju ozbiljno.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Totenkopf wrote:Jedinstven je slučaj na ovoj planeti, da država manjini koja je digla oružanu pobunu protiv nje, garantira broj predstavnika u parlamentu, daje dvostruko pravo glasa...
gdi je greska Toten?
Guest- Guest
Krajina vas čeka .
Rayfaguse pliz nauči korustiti hyperlink ..ovo kopi pejstanje članaka je užasno nepregledno.
Rayfaguse pliz nauči korustiti hyperlink ..ovo kopi pejstanje članaka je užasno nepregledno.
Sexual Tyrannosaurus- Posts : 808
2017-07-30
Srbi trebaju imati prava, ali glupo mi je da manjine odlučuju o većini.
Također problem je što broj Srba po popisu pučanstva iz 2011. napumpan za jedno 50 000 tisuća.
Danas u Hrvatskoj nema ni 100 000 tisuća Srba, a Pupovac se ponaša kao da ih ima milijun.
Izborni zakon će se morati mijenjati, jer ne može manjina ucjenjivati većinu, u svakom slučaju morat će se mijenjati nakon novog popisa pučanstva za kojeg se nadam da će realno prikazati strukturu stanovništva u RH.
Ukratko svi zastupnici u Saboru bi se trebali birati pod istim uvjetima, i ne može neki zastupnik sa 1-2 tisuće glasova imati jednak položaj kao netko je izabran sa recimo 20-25 tisuća glasova.
Također problem je što broj Srba po popisu pučanstva iz 2011. napumpan za jedno 50 000 tisuća.
Danas u Hrvatskoj nema ni 100 000 tisuća Srba, a Pupovac se ponaša kao da ih ima milijun.
Izborni zakon će se morati mijenjati, jer ne može manjina ucjenjivati većinu, u svakom slučaju morat će se mijenjati nakon novog popisa pučanstva za kojeg se nadam da će realno prikazati strukturu stanovništva u RH.
Ukratko svi zastupnici u Saboru bi se trebali birati pod istim uvjetima, i ne može neki zastupnik sa 1-2 tisuće glasova imati jednak položaj kao netko je izabran sa recimo 20-25 tisuća glasova.
Antijunak- Posts : 997
2015-09-26
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Anglo-cionisti kreču u konačni obračun s Iranom
» Bajrović: Dodik, Srbija, Hrvatska, Čović i Rusija su u niskom startu za konačni obračun sa srcolikom zemljom
» Srbima nikad pravo ako je nešto iz Hrvatske ispred njih
» DO KAD GAŽENJE HRVATA, HRVATSKE BOLI PRED SRBIMA KOJI SU SVE ZAKUHALI
» Prokleta Hrvatska!Srbima pomogli Hrvati da se izvuku iz Kabula:'Momcima iz Hrvatske zahvalan sam do kraja zivota'
» Bajrović: Dodik, Srbija, Hrvatska, Čović i Rusija su u niskom startu za konačni obračun sa srcolikom zemljom
» Srbima nikad pravo ako je nešto iz Hrvatske ispred njih
» DO KAD GAŽENJE HRVATA, HRVATSKE BOLI PRED SRBIMA KOJI SU SVE ZAKUHALI
» Prokleta Hrvatska!Srbima pomogli Hrvati da se izvuku iz Kabula:'Momcima iz Hrvatske zahvalan sam do kraja zivota'
Page 2 of 2