Zadar potop
Page 1 of 20
Page 1 of 20 • 1, 2, 3 ... 10 ... 20
Potopilo Zadar
http://www.index.hr/vijesti/clanak/pogledajte-snimke-iz-zadra-grad-je-doslovno-pod-vodom-potopljene-su-ulice-bolnica-shopping-centar/993656.aspx
slike skoro iste kao sa Floride.. totalna katastrofa..
zanima me par pitanja
1)kako to Ameri par tjedana znaju šta će ih lupiti, točno kolika će biti razina vode u ccentimetar, a Čardak nemože doslovno znati hoće li sutra biti sunce ili će potopiti cijeli grad?
2)kako to da Zadar jedan od najbogatijih gradova RH, tako jebeno pliva? mislim ako građani RH plaćaju među najveće poreze na svijetu, zašto grad nemože izdržati jednu ljetnu kišu?
zanima me par pitanja
1)kako to Ameri par tjedana znaju šta će ih lupiti, točno kolika će biti razina vode u ccentimetar, a Čardak nemože doslovno znati hoće li sutra biti sunce ili će potopiti cijeli grad?
2)kako to da Zadar jedan od najbogatijih gradova RH, tako jebeno pliva? mislim ako građani RH plaćaju među najveće poreze na svijetu, zašto grad nemože izdržati jednu ljetnu kišu?
Guest- Guest
Re: Zadar potop
Pinochet wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/pogledajte-snimke-iz-zadra-grad-je-doslovno-pod-vodom-potopljene-su-ulice-bolnica-shopping-centar/993656.aspx
zanima me par pitanja
1. i to prije 2 dana potopilo Istru i opet nikakav alarm poseban..
2. zadar uvijek pliva, jedan dan pada, gotovo e..
Ovako svaki put, čim je jača kiša.
Sustav odvodnje je rađen s premalim kapacitetima.
Grad je kao povukao sredstva od EU za dovršiti kompletnu odvodnju i kanalizacioju.
Zvao sam pročelnika veli za 2 godine će bit al da budeš siguran računaj 3-4.
Kažem ja njemu neka bude 5 pa da pazarimo.
Kaže može :D
Grad je kao povukao sredstva od EU za dovršiti kompletnu odvodnju i kanalizacioju.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
I kod mene potop slikao i poslat ću sliku u 24 sata
Plaćam vodovod kanalizaciju čistoću a padne malo kiše ulica pol metra vode nemožeš proći a kao nedavno šahtu napravili
I još bi da im plaćam i porez na nekretnine
Plaćam vodovod kanalizaciju čistoću a padne malo kiše ulica pol metra vode nemožeš proći a kao nedavno šahtu napravili
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
dok ti pretplaćeni čardak uhljebi mrdnu kurcem, svaka jača kiša će napraviti milijunsku štetu..epikur37 wrote:Ovako svaki put, čim je jača kiša.
di su dobra stara vremena kada bi se za ovake stvari streljalo par ljudi, a onda ti probaj i drugi put zajebat
Guest- Guest
Bitno da će trepavičasta masna i plenki hitno doletiti
o trošku proračuna samo kako bi se naslikavali za vijesti
Nisam ni iša raditi danas
o trošku proračuna samo kako bi se naslikavali za vijesti
Nisam ni iša raditi danas
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Opet iznenađena predsjednica i premijer, koji su pohitali u ZD svjedočit interesantnoj i atraktivnoj poplavi.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
RayMabus wrote:I kod mene potop slikao i poslat ću sliku u 24 sata
svake godine ti iz vodovoda/čistiće/komunalnog dižu cijene usluga..
padne 2 dana kiše , poplavi se cili grad i nema se pitke vode.. glavno da se trpaju uhljebi po kancelarijama
Guest- Guest
Prije par god su obnovili Relju, fondovima EU ( kao i fasade u tome vartu )
vidio sam odvodne cijevi promjera 1.5m ali uzaludu kad je sva ostala
odvodnja ostala zaštopana. Netko je tu uzeo dobru lovu ( Keljmeti ? )
vidio sam odvodne cijevi promjera 1.5m ali uzaludu kad je sva ostala
odvodnja ostala zaštopana. Netko je tu uzeo dobru lovu ( Keljmeti ? )
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Kažu da ni u ZG ni bolje. Svaka jača kiša i nit jedan pothodnik ni u voznom stanju.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
Ljudi rade pogrešno. Svi misle da je dovoljno prokopati jarak, unutra ubaciti cijev i sve to zabetonirat.
Ima tu posla ohoho.
Treba postaviti drenažne cijevi,pokriti ih pijeskom,pa geo-folijom i onda šljunkom,pa zemljom.
Na svakih nekoliko metara poželjno je postaviti šahtu.
Da ne spominjemo upojne bunare,koje je vrlo jednostavno napraviti. Iskopaš rpu i dobro je napuniš kamenom i u nju usmjeriš cijev.
Dok kod mene toga nije bilo i tu su ljudima kiše pravile probleme.
I drugo,svio su navikli na poplave u područjima rijeka,a na moru je malo tko to predvidio.
Ima tu posla ohoho.
Treba postaviti drenažne cijevi,pokriti ih pijeskom,pa geo-folijom i onda šljunkom,pa zemljom.
Na svakih nekoliko metara poželjno je postaviti šahtu.
Da ne spominjemo upojne bunare,koje je vrlo jednostavno napraviti. Iskopaš rpu i dobro je napuniš kamenom i u nju usmjeriš cijev.
Dok kod mene toga nije bilo i tu su ljudima kiše pravile probleme.
I drugo,svio su navikli na poplave u područjima rijeka,a na moru je malo tko to predvidio.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
najveći problem je što su mreže stare i danas premalog kapaciteta za sve potrošače koji su priključeni. kanali se ispune vodom do tjemena cijevi, na cestovnim slivnicima često voda probija van, sve je više asfaltnih i betonskih površina s kojih je kišu potrebno sakupiti i odvesti i zato dolazi do ovakvih problema.
Guest- Guest
a sad su dobra stara vremena a, nemoj da te marcelo cuje :D il jos gore metilda :DPinochet wrote:dok ti pretplaćeni čardak uhljebi mrdnu kurcem, svaka jača kiša će napraviti milijunsku štetu..epikur37 wrote:Ovako svaki put, čim je jača kiša.
di su dobra stara vremena kada bi se za ovake stvari streljalo par ljudi, a onda ti probaj i drugi put zajebat
Palo je preko 400 litara kiše po metru kvadratnom...ne postoji odvod na svijetu koji to može riješiti... količina kiše za šest mjeseci je pala u nekoliko sati... uglavnom, do posla udaljenog 10 km putovao sam 5 sati...ono u životu nitko od vas, siguran sam, nije doživio...da se ta količina izlila kiše u kratkom vremenu igdje u kontinentalnoj Hrvatskoj, siguran sam da bi mrtve brojali u stotinama, bez pretjerivanja...
darth_vader-
2014-04-17
bravoNoor wrote:najveći problem je što su mreže stare i danas premalog kapaciteta za sve potrošače koji su priključeni. kanali se ispune vodom do tjemena cijevi, na cestovnim slivnicima često voda probija van, sve je više asfaltnih i betonskih površina s kojih je kišu potrebno sakupiti i odvesti i zato dolazi do ovakvih problema.
malo ko od ovih takozvanih strucnjaka po uredima to kuzi
U par sati je pala četvrtina godišnje kolićine oborina, plus orkansko jugo.koje je podiglo razinu mora i dobijemo poplavu, stanje elementarne nepogode, prirodne katastrofe, dakle viša sila, kakve cijevi, kakvi bakrači...jasambrend wrote:Palo je preko 400 litara kiše po metru kvadratnom...ne postoji odvod na svijetu koji to može riješiti... količina kiše za šest mjeseci je pala u nekoliko sati... uglavnom, do posla udaljenog 10 km putovao sam 5 sati...ono u životu nitko od vas, siguran sam, nije doživio...da se ta količina izlila kiše u kratkom vremenu igdje u kontinentalnoj Hrvatskoj, siguran sam da bi mrtve brojali u stotinama, bez pretjerivanja...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
kisa ko kisa, ja sam dozivio nekoliko doslovnih potopa, stanes s autom negdje sa strane i odrijemas pola sata sat dok to izljevanje ne stane,jasambrend wrote:Palo je preko 400 litara kiše po metru kvadratnom...ne postoji odvod na svijetu koji to može riješiti... količina kiše za šest mjeseci je pala u nekoliko sati... uglavnom, do posla udaljenog 10 km putovao sam 5 sati...ono u životu nitko od vas, siguran sam, nije doživio...da se ta količina izlila kiše u kratkom vremenu igdje u kontinentalnoj Hrvatskoj, siguran sam da bi mrtve brojali u stotinama, bez pretjerivanja...
jedared mi se dogodilo da mi je auto doslovno plivao na cesti, das gas a kotaci se okrecu u prazno
2015-08-06
Page 1 of 20 • 1, 2, 3 ... 10 ... 20
Similar topics
» Potop u ZG
» Potop i na Kvarneru
» Potop populističke desnice u Češkoj
» MOST je dozivio potop na izborima u Metkovicu od HDZ-a
» Potop dionice Kraša na Zagrebačkoj burzi
» Potop i na Kvarneru
» Potop populističke desnice u Češkoj
» MOST je dozivio potop na izborima u Metkovicu od HDZ-a
» Potop dionice Kraša na Zagrebačkoj burzi