Sirija
Page 18 of 50
Page 18 of 50 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50
Re: Sirija
gledah davno neki dokumentarac bas u vezi sauda,9-11,terorista itd,neki novinar intervjuise tipa iz cia i pita ga u vezi americke zavisnosti o stranoj citaj saudijskoj nafti i misli li da je to problem? ovaj mu odgovara da je i da ovi itekako uticu na njihovu politiku i sad postavlja s epitanje kako to promjeniti i tip odgovara da imaju dve opcije ili poceti koristiti naftu na domacem terenu ...sto je neprhvatljivo jer je skuplje,treba dublje busiti a druga opcija je presaltati se sa nafte na druge vrste energije.Leviathan2 wrote:ma da ih ameri i englezi ne drze na povrsini, pojeli bi ih susjedi a ion sami medjusobno, toga su oni svjesni pa kupuju politicare i to ne nekom sicom nego milijunima i milijardamaMy Brother Billo wrote:jebiga imaju naftu i lovu i hrpu terorista i "saveznika" iz interesa,definitivno je Iran pozitivna sila u cijeloj prici
My Brother Billo- Posts : 2237
2017-04-17
Rečeno je bilo "Ne prelazite na desnu obalu Efrata" i sad se događa ono šta se ne bi smjelo događati.My Brother Billo wrote:nestalo crne boje na mapi pa se preslo za zelenu a jebiga tanka je bila linija izmedju isis-a i ovih "umjerenih" u najnovijem napadu na deir zor i ovi umjesto da su ostali pasivni,pokusali pomoci i udarili na SAA,sad placaju ceh za to
Ne mogu biti u istom zračnom prostou avioni od tri-četiri vojske, kao ni dvije vojske svaka sa svojim zapovjdanjem.
To je jasno svakom tko se iole razumije u vojnu logiku.
Pomoć Kurda je već izlazak na desnu obalu Eufrata i protjerivanje ISIL-ovaca, šta ne?
Ovdje izgleda Hezbolah i Iran zapovjedaju, a ne Asad i Rusi. Pogledaj snimke dolaska i ulaska u Deur ez'Zor
i vidjet ćeš zapovjednika koji je vodio oslobađanje...Nema veze sa Sirijom, ali ima sa Iranom.
Eroo- Posts : 78957
2016-07-22
Leviathan2 wrote:
pakiji su ja mislim ipak vise u dilu sa saudima, navodno je bilo rjeci o prodaji pakistnskih njukova saudima al se zadnjih par godina nis ne prica
a kim ima dosta njukova, sto mu je prodat dva tri, po nekim procjenama korejci imaju nekih 20tak njukova vece razorne moci i isto toliko taktickih, nije nesto al moze napravit jebene stete, ako ima 30, tri proda jos uvijek mu 27 ostaje a dobije nafte za 10 godina
Kažem, Kim je jednostavno privukao previše pažnje na sebe i koliko god da ih ima, nema ih dovoljno.
Za moguće sporazume između Pakistana i SA ne znam, to je vjerojatno teška diskrecija, ali znam da su Pakistan i Iran u tradicionalno dobrim odnosima ima tome već jako dugo vremena.
Također ne vjerujem da bi Ameri pozitivno dočekali saudijsko naoružavanje nuklearkama, jer se njihov odnos svodi na to da će Ameri zaštiti SA ako dođe do stani pani situacije u njihovim odnosima sa Iranom. Inače bi mogla doći u pitanje prodaja američkog oružja SA, a riječ je o enormnom profitu i jako dobrom oružju čije posjedovanje od SA doduše ima ponajprije propagandni efekt.
S druge strane Pakistan je izložen posljednjih godina sve većim kritikama iz SAD-a, ne samo zbog podrške talibanima u Afganistanu nego i zbog poboljšanja odnosa između SAD-a i Indije, a to je postalo posebno izraženo dolaskom Trumpa tako da mi se čini realnijim da bi Pakistanci pokušali smanjiti pritisak na sebe prodajom nuklearnih bojevih glava Iranu.
Guest- Guest
neda mi se sad traziti mapu ali nije ni bitno,ma isti kurac al kaida ili isis,samo eto pametno su ovi odigrali sto su privremeno smirili taj front da mi mogli eliminisati isis pa onda dovrsiti posao,na kraju se svi ziviti u sekularnoj siriji, a ovi drugi neka odjebu i turci i izrael,nema demokratskije zemlje od sirije,u njoj je bozic i uskrs drzavni praznik isto kao i muslimanski prazniciLeviathan2 wrote:nije bilo uopce linije, isti su samo ovi zeleni imaju malo jace sponzore, saude turke i katar dok je isis isao na to da bude neovisan i to ih je izvelo na vjetrometinu i za odstrel, ne slusaju al jos uvijek suradjuju sa izraelom i saudimaMy Brother Billo wrote:nestalo crne boje na mapi pa se preslo za zelenu a jebiga tanka je bila linija izmedju isis-a i ovih "umjerenih" u najnovijem napadu na deir zor i ovi umjesto da su ostali pasivni,pokusali pomoci i udarili na SAA,sad placaju ceh za to
2017-04-17
Mogu ih vratiti u kameno doba...ili učiniti nešto slično kao onomad SRJ. Ako su pametni neće izazivati vraga.slidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:
smanji malo, niti je iran toliko jak niti je izrael toliko slab, kvaka je da su na izraelskoj strani i saudi i ameri i lako otpocnu napad na iran s one strane
Neće biti kopnene invazije na Iran. Nitko nije lud da to uopće i pokuša. Posebno ne Ameri, ali bome vojno potpuno nekompetentna SA još i manje.
2016-07-22
Eroo wrote:Mogu ih vratiti u kameno doba...ili učiniti nešto slično kao onomad SRJ. Ako su pametni neće izazivati vraga.slidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:
smanji malo, niti je iran toliko jak niti je izrael toliko slab, kvaka je da su na izraelskoj strani i saudi i ameri i lako otpocnu napad na iran s one strane
Neće biti kopnene invazije na Iran. Nitko nije lud da to uopće i pokuša. Posebno ne Ameri, ali bome vojno potpuno nekompetentna SA još i manje.
mogli bi da ali problem je sto anglosaksonci dosad bar nisu bili spremni na velike gubitke,mozda 3% e sad u anglosaksoniji je stanje kao u jugi 89 pred rat,ako pratis vidis da je to raspad sistema,rijesenje bi moglo biti neki malo veci rat da se situacija kod kuce demontira,nadam se da grijesim
2017-04-17
Samo jedno usputno pitanje, koje mi se nameće ovih dana i nemam pravog odgovora.
S kojim i čijim novcem će se izgraditi porušeno u Siriji i Iraku?
zapovjednik koji je oslobadjao deir zour je suhail a prvi borci koji su dosli u direkt kontakt s braniteljima su bili njegova shahen grupa i par hezbolah boracaEroo wrote:Rečeno je bilo "Ne prelazite na desnu obalu Efrata" i sad se događa ono šta se ne bi smjelo događati.My Brother Billo wrote:nestalo crne boje na mapi pa se preslo za zelenu a jebiga tanka je bila linija izmedju isis-a i ovih "umjerenih" u najnovijem napadu na deir zor i ovi umjesto da su ostali pasivni,pokusali pomoci i udarili na SAA,sad placaju ceh za to
Ne mogu biti u istom zračnom prostou avioni od tri-četiri vojske, kao ni dvije vojske svaka sa svojim zapovjdanjem.
To je jasno svakom tko se iole razumije u vojnu logiku.
Pomoć Kurda je već izlazak na desnu obalu Eufrata i protjerivanje ISIL-ovaca, šta ne?
Ovdje izgleda Hezbolah i Iran zapovjedaju, a ne Asad i Rusi. Pogledaj snimke dolaska i ulaska u Deur ez'Zor
i vidjet ćeš zapovjednika koji je vodio oslobađanje...Nema veze sa Sirijom, ali ima sa Iranom.
nema blage s irancima
sto se tice amera, do sad su fino chucali gore na planinama i zauzimali raku, kod rake ih nitko nije ometao, onda su se sjetili da bi mogli ici na deir zour koji su pustali da isis masakrira a bilo im je dosta blizu,
nemaju sdf sto radit u deir zour pokrajini, tamo i nema kurda,
a shaitat pleme ce ih poklat kako god bilo, ko ne pozna shaitat pleme taj je budala
na kraju krajeva, deir zour je na obe strane eufrata, ko se mjesao amerima oko raqe, nitko,
imaju rusi pravo, nek im sprase par salvi s uraganima
na kraju krajeva ovi su samo napravili klin prema deir zouru i to u roku nekoliko dana, cisto da pomognu isilu
gledah davno neki dokumentarac bas u vezi sauda,9-11,terorista itd,neki novinar intervjuise tipa iz cia i pita ga u vezi americke zavisnosti o stranoj citaj saudijskoj nafti i misli li da je to problem? ovaj mu odgovara da je i da ovi itekako uticu na njihovu politiku i sad postavlja s epitanje kako to promjeniti i tip odgovara da imaju dve opcije ili poceti koristiti naftu na domacem terenu ...sto je neprhvatljivo jer je skuplje,treba dublje busiti a druga opcija je presaltati se sa nafte na druge vrste energije.
To je očito bio jako stari dokumentarac, jer su se u međuvremenu aktivirali izvori iz naftnih škriljevaca u SAD-u, a država je napravila velike zalihe (poput Margaret Thatcher u onoj krizi sa štrajkom rudara. Prve godine je morala popustiti, ali je za slijedeću zimu nagomilala zalihe i tako uništila sindikate jer više nisu mogli ucjenjivati državu) i povremeno ih prodaje kako bi držala cijene nafte na za njih prihvatljivoj razini i spriječila ucjene od strane Opec-a.
Nafta iz škriljevaca je doduše sad preskupa, ali će se eksploatacija aktivirati kada cijena dođe do nekih 70-80 USD po barelu što je donja granica profitabilnosti takve nafte i tako će se spriječiti divljanje cijena iz Opec-a i posebno arapskih izvora.
Što se tiče drugih oblika energije, komercijalna vruća fuzija je jedino realno i dovoljno obilato i tehnički izvedivo riješenje, to je sad potpuno jasno.
No, sa njime otpada briga za energetsku budućnost svijeta.
Guest- Guest
sirija, kinezi su vec najavili ulaganja za 100 milijardi u izgradnju infrastruktureEroo wrote:Samo jedno usputno pitanje, koje mi se nameće ovih dana i nemam pravog odgovora.
ko ce izgradit kurdsko podrucje, jer ameri se bas ne trgaju oko tih stvari, njih kurdi zanimaju cisto kao faktor za kreiranje nestabilnosti u tom podrucju,
a nece ni izrael, turci jos manje, a koliko vidim erdogan ceka ko napeta puska da se ameri maknu da ide satrat kurde u siriji , po iraku vec bombardira
Može se probuditi onaj stari imperijalni instikt, koji je trenutno u Europi i Ameriki prikriven, a zapravo nikad nije ni prestao postojati.My Brother Billo wrote:Eroo wrote:Mogu ih vratiti u kameno doba...ili učiniti nešto slično kao onomad SRJ. Ako su pametni neće izazivati vraga.slidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:
mogli bi da ali problem je sto anglosaksonci dosad bar nisu bili spremni na velike gubitke,mozda 3% e sad u anglosaksoniji je stanje kao u jugi 89 pred rat,ako pratis vidis da je to raspad sistema,rijesenje bi moglo biti neki malo veci rat da se situacija kod kuce demontira,nadam se da grijesim
Neki dan sam odgledao snimljenu sjednicu "Doma lordova" na temu BiH...Snimak pušten u javnost ito baš sad.
2016-07-22
engleze treba potopit, doslovno, nema vece gadarije na planeti od njihEroo wrote:Može se probuditi onaj stari imperijalni instikt, koji je trenutno u Europi i Ameriki prikriven, a zapravo nikad nije ni prestao postojati.My Brother Billo wrote:Eroo wrote:Mogu ih vratiti u kameno doba...ili učiniti nešto slično kao onomad SRJ. Ako su pametni neće izazivati vraga.slidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:
Neki dan sam odgledao snimljenu sjednicu "Doma lordova" na temu BiH...Snimak pušten u javnost ito baš sad.
Kinezi? Moguće, ali važit će ona "Tko prvi djevojci, njegova djevojka". Je li ti se to čini realnim? Meni ne.Leviathan2 wrote:sirija, kinezi su vec najavili ulaganja za 100 milijardi u izgradnju infrastruktureEroo wrote:Samo jedno usputno pitanje, koje mi se nameće ovih dana i nemam pravog odgovora.
ko ce izgradit kurdsko podrucje, jer ameri se bas ne trgaju oko tih stvari, njih kurdi zanimaju cisto kao faktor za kreiranje nestabilnosti u tom podrucju,
a nece ni izrael, turci jos manje, a koliko vidim erdogan ceka ko napeta puska da se ameri maknu da ide satrat kurde u siriji , po iraku vec bombardira
Opet ti navalio Kurdi pa Kurdi...U čemu vidiš problem? A to da će Kurdi tražit autonomiju i tome slično?
Zaštoti ti je to problematično? ILi Asadu?
Drugo, ja bih rekao da su Rusi u Siriji samo zbog toga da Amerima kvare račune, kao i na Balkanu, uostalom.
Turci? Turci su k. na biciklu...Turska se fašizira i to vide svi osim slijepaca i zadrtih islamista.
2016-07-22
Breaking: ISIS agrees to surrender all its territory in rural Hama to the Syrian Army
vid picke, predali se za prolaz :D
gdje je ono radije umrijet nego predat
vid picke, predali se za prolaz :D
gdje je ono radije umrijet nego predat
kinezi su to uredili vec dugo vremena prije, rusi su potpisali za naftu a kinezi za infrastrukturu i otvaranje proizvodnih pogona po siriji,Eroo wrote:Kinezi? Moguće, ali važit će ona "Tko prvi djevojci, njegova djevojka". Je li ti se to čini realnim? Meni ne.Leviathan2 wrote:sirija, kinezi su vec najavili ulaganja za 100 milijardi u izgradnju infrastruktureEroo wrote:Samo jedno usputno pitanje, koje mi se nameće ovih dana i nemam pravog odgovora.
Opet ti navalio Kurdi pa Kurdi...U čemu vidiš problem? A to da će Kurdi tražit autonomiju i tome slično?
Zaštoti ti je to problematično? ILi Asadu?
Drugo, ja bih rekao da su Rusi u Siriji samo zbog toga da Amerima kvare račune, kao i na Balkanu, uostalom.
Turci? Turci su k. na biciklu...Turska se fašizira i to vide svi osim slijepaca i zadrtih islamista.
naime kinezi sufinanciraju rusku intervenciju, njihova je da kinezi nece ratovat van kine, al nigdje nema da nece financirat
inace su u dilu i italijani sa ulaganjima
nije problem u kurdima, meni su kurdi ok narod, problem je u amerima koji su u siriji, zas moraju ti govnari biti svagdje gdje su sranja i radit ista ili dolijevat benzin
inace rusi su oduvjek u siriji, ne zaboravi da je jedina baza koju rusi imaju izvan rusije u tartarusu
a turci, pa bas i nisu toliki kurac na biciklu, naime usvajaju tehnologije, imaju jaku vojsku i islamisticki fasizam
Lako reć, teže učinit. Koliko je meni poznato huškali su i...aj, to ću preskočit ...dozvolilo se onom Pepelldolnjaku (znaš na kohga mislim)da BiH dovede u stanje iz kojega se više ne može izvući bez rata. Nikad nisu bili u EU s obje noge...tek toliko da upoznaju sistem i lakše pronađu način kako ga urušiti, ako je ikako moguće. Spriječili su Njemce da preuzmu svoju ulogu i sa svojim kapitalom podignu balkansko gospodrastvo barem do nivoa koji bi im omogućio kakavo takvo udruživanje s EU. Zato danas imamo Balkan u rasulu...Leviathan2 wrote:engleze treba potopit, doslovno, nema vece gadarije na planeti od njihEroo wrote:Može se probuditi onaj stari imperijalni instikt, koji je trenutno u Europi i Ameriki prikriven, a zapravo nikad nije ni prestao postojati.My Brother Billo wrote:Eroo wrote:Mogu ih vratiti u kameno doba...ili učiniti nešto slično kao onomad SRJ. Ako su pametni neće izazivati vraga.slidingdoorsoperator wrote:
2016-07-22
znam sve,Eroo wrote:Lako reć, teže učinit. Koliko je meni poznato huškali su i...aj, to ću preskočit ...dozvolilo se onom Pepelldolnjaku (znaš na kohga mislim)da BiH dovede u stanje iz kojega se više ne može izvući bez rata. Nikad nisu bili u EU s obje noge...tek toliko da upoznaju sistem i lakše pronađu način kako ga urušiti, ako je ikako moguće. Spriječili su Njemce da preuzmu svoju ulogu i sa svojim kapitalom podignu balkansko gospodrastvo barem do nivoa koji bi im omogućio kakavo takvo udruživanje s EU. Zato danas imamo Balkan u rasulu...Leviathan2 wrote:engleze treba potopit, doslovno, nema vece gadarije na planeti od njihEroo wrote:Može se probuditi onaj stari imperijalni instikt, koji je trenutno u Europi i Ameriki prikriven, a zapravo nikad nije ni prestao postojati.My Brother Billo wrote:Eroo wrote:
Mogu ih vratiti u kameno doba...ili učiniti nešto slično kao onomad SRJ. Ako su pametni neće izazivati vraga.
zato velim da ih treba potopiti, kompletno
nema vece kuge od njih
Predpostavljam u Idlibu? Sve ovisi kako će se riješit Idlib. Pa i "problem" s Kurdima.Leviathan2 wrote:a kru te jebo, veli damir da rusi deru po al nusri sa 40 aviona i non stop, samo mjenjaju pilote i tankaju dok tovare bombe, 24 x24, poceli su veli gadno sa kazetarama derat
2016-07-22
aha, danas im neku tvornicu eksploziva digli u zrak, veli ko njuk , dim se vidio sa vise od 50 kmEroo wrote:Predpostavljam u Idlibu? Sve ovisi kako će se riješit Idlib. Pa i "problem" s Kurdima.Leviathan2 wrote:a kru te jebo, veli damir da rusi deru po al nusri sa 40 aviona i non stop, samo mjenjaju pilote i tankaju dok tovare bombe, 24 x24, poceli su veli gadno sa kazetarama derat
idlib ide isto, turci rjesavaju i peru ruke od sviju osim turkmena koji se lagano izvlace u neke frakcije, nesto turkemna je jos sa nusrom, al to ce se tretirat kao otpad,
dobar dio tih frakcija bi sutra digao ruke al se boje nusre i zinkija, uglavnom ide se cistit isil do kraja a onda idlib i hamu pod izgovorom da se cisti nusra,
zato rusi sad pregovaraju i obecavaju neprogone, uglavnom zinki i nusra ce biti na nisanu i jos jedna frakcija koja je na li la, vecina ovih sitnih frakcija je vec postigla dil sa rusima al dok se ne rjesi nusra nis od dila
inace problem s kurdima u afrinu je rjesen, afrin ce dobit autonomiju i kurdski jezik, moci ce imat i svoju policiju u kojoj ce biti zastupljeni i ostali sa tog podrucjaEroo wrote:Predpostavljam u Idlibu? Sve ovisi kako će se riješit Idlib. Pa i "problem" s Kurdima.Leviathan2 wrote:a kru te jebo, veli damir da rusi deru po al nusri sa 40 aviona i non stop, samo mjenjaju pilote i tankaju dok tovare bombe, 24 x24, poceli su veli gadno sa kazetarama derat