Informatika napokon postaje obavezni predmet, najveći gubitnik trebao bi biti vjeronauk
Page 9 of 14
Page 9 of 14 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14
Re: Informatika napokon postaje obavezni predmet, najveći gubitnik trebao bi biti vjeronauk
jok..ceka me jos jedna godina šulea..ne mos se tek tako probiti pored ovih svabije..prejebeni su igraci..Stanojko wrote:Os da radis kod mene u sales-u... Trazimo coveka... ;)pismejker wrote:excel ti treba osobno u vlastitim projektima..bankarski software je u biti ekspertni sustav,povezan sa bazama podata,u zadnje vrijeme samonadogradjujuci,koji obuhvaca kompletne aktivnosti jedne banke prema klijentima,drugim bankama,blablablsa....Stanojko wrote:Tacno, njima ne treba bankarski softver...excel - majka...Eva_ wrote:Kaj god mi zatreba:) To je za financijaše sveta knjiga
enivej THX..
Guest- Guest
Re: Informatika napokon postaje obavezni predmet, najveći gubitnik trebao bi biti vjeronauk
kic wrote:der flow wrote:veber wrote:ja se spajam preko servera i stalno je drugačije mjesto spajanjader flow wrote:netko od forumaša je na "Internet Exploreru"
google nas sve vidi
@kic, briši forum
strasljivce..
ubijate svoje proroke kao u biblijska vremena, ne slušate upozorenja
Guest- Guest
u svakom proroku se krije malo zlo koje uglavnom preraste njegovu zloću i izlije se u svijet..
nemoj se molim te sad prodavati kao da upozoravaš nekog, jer kao prvo baš ti koristiš google maksimalno i to protiv ljudi s kojima se godinama družiš, a drugo, kad sam ja govorio protiv tehnologije onda si ti rekao da se od toga čovjek ne može braniti i da je takva borba uzaludna, dakle šta?
Kaže Korado da su informatika i upravljanje financijama glavna znanja budućnosti...
klerko- Posts : 2144
2014-10-23
Bez brige, svaka sila za vremena pa tako i to lažno božanstvo informatičko. Uskoro će se djecu u školama napokon učiti istini.aben wrote:napokon obavezno?
slaviti nasilje je neshvatljivo, osin ako nisi prof informatike
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
inače, informatika, kao ni domaćinstvo, učenje poljoprivrede, eletrotehnike, ili stolarije ne spada u obrazovni sustav jer su to vokacijska znanja
što će reći da će sva znanja koja će djeca dobiti o informatici u školi biti zastarjela, nepotrebna ili irelevantna za pet do deset godina, a možda i u startu
a usto, nerijetko klinci imaju više praktičnih znanja o primjeni računala nego ono koji to predaju - danas klnici s tri godine uredno browsaju po jubitu i sajtovima s igricama (imam takvu doma) ili si skidaju igrice na mobitel
ako ih već žele pripremiti za informatičku budućnost, neka jednostavno uvedu nastavu algoritama u sklopu matematike jer algoritmi se ne mijenjaju
no kako obrazovanje više zapravo ne postoji, i kako su današnje "obrazovne institucije" zapravo sve prije nego to, postale su mjesta pripreme za budući posao i zarađivanje novca, pa to i ne čudi
što će reći da će sva znanja koja će djeca dobiti o informatici u školi biti zastarjela, nepotrebna ili irelevantna za pet do deset godina, a možda i u startu
a usto, nerijetko klinci imaju više praktičnih znanja o primjeni računala nego ono koji to predaju - danas klnici s tri godine uredno browsaju po jubitu i sajtovima s igricama (imam takvu doma) ili si skidaju igrice na mobitel
ako ih već žele pripremiti za informatičku budućnost, neka jednostavno uvedu nastavu algoritama u sklopu matematike jer algoritmi se ne mijenjaju
no kako obrazovanje više zapravo ne postoji, i kako su današnje "obrazovne institucije" zapravo sve prije nego to, postale su mjesta pripreme za budući posao i zarađivanje novca, pa to i ne čudi
Treba djwcu udavit s informatikom... Da im se zgadi brovsanje po jubitou....
klerko- Posts : 2144
2014-10-23
Fakat, mislim ono, kaj će nam te budalaštine? Samo još dodaj likovni i glazbeni odgoj, to su također, pleonazma li mu i tautologije, zvanjska (vokacijska) zvanja. Ono što nama treba u školi su vjeronauk, katehizam, bogoslovlje te uvod u samobičevanje i auto-flagelaciju, ako već ne i kandžijanje po vlastitim leđima. Amen!marcellus wrote:inače, informatika, kao ni domaćinstvo, učenje poljoprivrede, eletrotehnike, ili stolarije ne spada u obrazovni sustav jer su to vokacijska znanja
2016-11-08
Oh_Femder wrote:Fakat, mislim ono, kaj će nam te budalaštine? Samo još dodaj likovni i glazbeni odgoj, to su također, pleonazma li mu i tautologije, zvanjska (vokacijska) zvanja. Ono što nama treba u školi su vjeronauk, katehizam, bogoslovlje te uvod u samobičevanje i auto-flagelaciju, ako već ne i kandžijanje po vlastitim leđima. Amen!marcellus wrote:inače, informatika, kao ni domaćinstvo, učenje poljoprivrede, eletrotehnike, ili stolarije ne spada u obrazovni sustav jer su to vokacijska znanja
https://en.wikipedia.org/wiki/Humboldtian_model_of_higher_education
http://www2.ibw.uni-heidelberg.de/~aeschule/HumboldtTB.pdf
tu su ti odgovori na sva pitanja koja te zanimaju o tome zašto informatika ne spada u škole
kad je ovaj genijalni čovjek postavio svoju teoriju obrazovanja, koja je postala temeljem obrazovanih sustava, nije ni sanjao da će doći vrijeme kad će ljudi koji sebe smatraju obrazovanima postavljati tako glupa pitanja kao ti.
glazbeni i likovni odgoj su kako im i ime kaže odgoj, ne obrazovanje i ne spadaju u priču o vokacijskom ovom ili onom već se radi o kultirivanju učenika, danas zanemareno pa imamo "obrazovane" idiote poput ovih s indexa koji nisu u stanju prepoznat rimsky korsakova (koji usput ne samo da nije bio katoliban nego nije bio ni pravoslavac, bio je ateist)
https://www.index.hr/vijesti/clanak/na-konvenciji-hrvatskih-izvoznika-pjevali-ocenas/2004738.aspx
ps. možda sam trebao napisat "opće obrazovni sustav" da bude jasnije o čem se radi
marcellus wrote:Oh_Femder wrote:Fakat, mislim ono, kaj će nam te budalaštine? Samo još dodaj likovni i glazbeni odgoj, to su također, pleonazma li mu i tautologije, zvanjska (vokacijska) zvanja. Ono što nama treba u školi su vjeronauk, katehizam, bogoslovlje te uvod u samobičevanje i auto-flagelaciju, ako već ne i kandžijanje po vlastitim leđima. Amen!marcellus wrote:inače, informatika, kao ni domaćinstvo, učenje poljoprivrede, eletrotehnike, ili stolarije ne spada u obrazovni sustav jer su to vokacijska znanja
https://en.wikipedia.org/wiki/Humboldtian_model_of_higher_education
http://www2.ibw.uni-heidelberg.de/~aeschule/HumboldtTB.pdf
tu su ti odgovori na sva pitanja koja te zanimaju o tome zašto informatika ne spada u škole
Gdje je odgovor zašto vjeronauk, za razliku od informatike, spada u škole?
marcellus wrote:kad je ovaj genijalni čovjek postavio svoju teoriju obrazovanja, koja je postala temeljem obrazovanih sustava, nije ni sanjao da će doći vrijeme kad će ljudi koji sebe smatraju obrazovanima postavljati tako glupa pitanja kao ti.
Kad je ovaj genijalni čovjek umirao 1835-e, na samrtnoj postelji je ostavio budućim generacijama u amanet da nikako ne uvode informatiku u osnovne škole ;P Nego, daj ti to, sinko, svojim riječima ispričaj i argumentiraj, da vidimo da si shvatio gradivo, jer tako kao ti, nakeljit link s Wikipedije, to može svaka šuša.
2016-11-08
vjeronauk je out informatika mainstream a zurenje u sunce futur drugi
tako stvari stoje u drustvu 21st , tko to ne vidi bude imao problema u zajednici
tako stvari stoje u drustvu 21st , tko to ne vidi bude imao problema u zajednici
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
ta djeca znaju informatiku na osnovnoj razini već u vrtićkoj ili osnovnoškolskoj dobi, ne treba nikakva posebna edukacija..osima ako se netko neće bavit it-om--
osobno, ne bih ni vjeronauk, ni informatiku, držala kao obavezne predmete..
sve što znam o informatici, a znam solidno za amatersko bavljenje, naučila sam samouko.
tek neke škole prošla radi formalne potpore, a nisam ništa novog naučila.
programiranje me ne zanima.
sve što znam o informatici, a znam solidno za amatersko bavljenje, naučila sam samouko.
2014-04-12
Nice wrote:ta djeca znaju informatiku na osnovnoj razini već u vrtićkoj ili osnovnoškolskoj dobi, ne treba nikakva posebna edukacija..osima ako se netko neće bavit it-om--
amen
uostalom ja sam 22 godine proveo kao informatičar, imam oracleove certifikate i ta sranja, baze podataka...
u vrijeme kad sam išao u školu "kompjuter" je postojao samo u star treku i možda u cii i nasi (a i taj je bio gluplji od apple dvojke koja se kasnije pojavila...)
današnja računala, internet, sve je to svjetlosnim godinama daleko
a udžebnik za informatiku na ekonomiji božemoj takav diletantizam je to bio i toliko trivijalnih, nebitnih i posve pogrešnih podataka...
ukratko onaj tko je učio o informatici prije 20 godina nešto u školi to može komotno bacit u kantu za smeće, internet je bio u povojima onda...
i to je osnovni razlog zašto takve stvari ne spadaju u opće obrazovni sustav.
a da ne govorim da se nekad isto u školama učilo programirat u basicu...
korisno koliko i znanje topljenja željeza iz kamenja koje nađeš u planini u uradi sam visokoj peći od zemlje kakve su radili prije 5.000 godina
korisno koliko i znanje topljenja željeza iz kamenja koje nađeš u planini u uradi sam visokoj peći od zemlje kakve su radili prije 5.000 godina
neka konačno prestanu zatupljivat djecu, priznaju da nemaju pojma i iskopiraju obrazovni sustav onih koji znaju...Finske, ili sl.marcellus wrote:Nice wrote:ta djeca znaju informatiku na osnovnoj razini već u vrtićkoj ili osnovnoškolskoj dobi, ne treba nikakva posebna edukacija..osima ako se netko neće bavit it-om--
amen
uostalom ja sam 22 godine proveo kao informatičar, imam oracleove certifikate i ta sranja, baze podataka...
u vrijeme kad sam išao u školu "kompjuter" je postojao samo u star treku i možda u cii i nasi (a i taj je bio gluplji od apple dvojke koja se kasnije pojavila...)
današnja računala, internet, sve je to svjetlosnim godinama daleko
a udžebnik za informatiku na ekonomiji božemoj takav diletantizam je to bio i toliko trivijalnih, nebitnih i posve pogrešnih podataka...
a, to u svezi Ekonomskog fakulteta..pa uništili su ga..
2014-04-12
Znaju se i graničara igrati. Kaj će im tjelesni odgoj?Nice wrote:ta djeca znaju informatiku na osnovnoj razini već u vrtićkoj ili osnovnoškolskoj dobi, ne treba nikakva posebna edukacija..osima ako se netko neće bavit it-om--
2016-11-08
Interesantno , jel netko vidio tre a?čardak efendija wrote:a bome i gramatikecatabbath wrote:Noor wrote:uvrštene osnove programiranja. čemu to?
Totalna glupost po meni. Programiranje nije za svakoga i nema smisla u osnovnoj školi time opterećivati djecu koja realno muku muće i s osnovama matematike.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
svi su guzati, dobro im dođe.Oh_Femder wrote:Znaju se i graničara igrati. Kaj će im tjelesni odgoj?Nice wrote:ta djeca znaju informatiku na osnovnoj razini već u vrtićkoj ili osnovnoškolskoj dobi, ne treba nikakva posebna edukacija..osima ako se netko neće bavit it-om--
tako su i postali pretili sjedenjem za kompom.
sad će se počet rugat jedan drugome ako ne znaju programirat i nemaju najskuplji mob ili komp, a ne jer su izobličeni od debljine i sjedenja.
ah, da, već jesu.
pretvorit informatiku u vjeronauk 21.stoljeća nema smisla.
2014-04-12
Page 9 of 14 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14
Similar topics
» Previše se ističu informatika i tehnologije, a vjeronauk i povijest su iznimno važni
» Zlatko Dizdarević: EU je najveći gubitnik Brexita
» Bez obzira ko pobijedi u ukrajinskom ratu, SAD je najveći gubitnik
» Je li vrijeme da si Crkva prizna: Vjeronauk u školama postaje ono što je nekada bio Marksizam
» Musk ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveći gubitnik u povijesti
» Zlatko Dizdarević: EU je najveći gubitnik Brexita
» Bez obzira ko pobijedi u ukrajinskom ratu, SAD je najveći gubitnik
» Je li vrijeme da si Crkva prizna: Vjeronauk u školama postaje ono što je nekada bio Marksizam
» Musk ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveći gubitnik u povijesti
Page 9 of 14