Informatika napokon postaje obavezni predmet, najveći gubitnik trebao bi biti vjeronauk
Page 7 of 14
Page 7 of 14 • 1 ... 6, 7, 8 ... 10 ... 14
Re: Informatika napokon postaje obavezni predmet, najveći gubitnik trebao bi biti vjeronauk
Tj. ja tipkam u ozbiljnom, Crveni tipka u nekakvo Basic-u a Veber onako od oka valjda nešto crta na plotteru ili reže na CNCu, nisam siguran
catabbath- Posts : 12437
2015-08-22
Re: Informatika napokon postaje obavezni predmet, najveći gubitnik trebao bi biti vjeronauk
ja tipkam prstima, jel se to broji
20 PROCINIT
30 A%=R12345678
40 CALL SWAP,A%
50 PRINT A%
60 END
70 DEF PROCINIT
80 DIM Q% 100
90 FOR C=0 TO 2 STEP 2
100 PAR=&600: REM Parameter block
110 ZP=&80: REM Usable zero page
120 P%=Q%
130 [OPT C
140 .SWAP LDA PAR
150 CMP#1:BEQ OK
160 .ERRO BRK
161 ]
162 ?P%=45
163 $(P%+1)="Swap Parameters"
164 P%=P%+16
170 [OPT C:BRK
180 .OK LDA PAR+3:CMP #4:BNE ERRO
190 LDA PAR+1:STA ZP
200 LDA PAR+2:STA ZP+1
210 LDY#3:LDX#0
220 LDA(ZP,X):PHA:LDA(ZP), Y:STA(ZP,X):PLA:STA(ZP),V
230 RTS
240 ] NEXT
250 ENDPROC
Moj je veći.
hahahahahaha..rekoh ja davno,Crvenkasti je mozag Foruma...i negdje diskretno lezi na troduplo vecoj sumi love od sporednog Juzera...
bitno da si ti shvatio sve što je napisao
Guest- Guest
štihača u RB je ponosorion wrote:ako se Pis mora crveniti zbog mješalice, kuku lele meni jadnoj kojoj je sredstvo za rad štihača ...
mješalica je u odnosu na štihaču na makro razini prosto proširena tenologija
Guest- Guest
catabbath wrote:Tj. ja tipkam u ozbiljnom, Crveni tipka u nekakvo Basic-u a Veber onako od oka valjda nešto crta na plotteru ili reže na CNCu, nisam siguran
Zar baš nitko tu ne zna što je mikroprogramiranje?
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:Zar baš nitko tu ne zna što je mikroprogramiranje?
Neznam zašto si zapeo u tom assembleru, to je bilo u điru prije 30 godina, neznam tko to još koristi (osim ekipe koja probija zaštite na igricama i sl.)
Last edited by catabbath on 28/8/2017, 19:54; edited 1 time in total (Reason for editing : 123)
catabbath-
2015-08-22
catabbath wrote:crvenkasti wrote:Zar baš nitko tu ne zna što je mikroprogramiranje?
Neznam zašto si zapeo u tom assembleru, to je bilo u điru prije 30 godina, neznam tko to još koristi.
Pa svaki kompjuter ima u epromu mikroprogram, neznalico. I to nije asembler, nego mikroasembler. To su ti instrukcije kojima se izravno upravlja procesorom, memorijskim adresama, prekidima itd.
crvenkasti-
2014-04-17
Mi smo u srednjoj ucili Basic i Fotran IV, kasnije PL1...nicega se vise ne sjecam...:)catabbath wrote:crvenkasti wrote:Zar baš nitko tu ne zna što je mikroprogramiranje?
Neznam zašto si zapeo u tom assembleru, to je bilo u điru prije 30 godina, neznam tko to još koristi (osim ekipe koja probija zaštite na igricama i sl.)im
Trinity-
2014-04-17
nesto maleno, jel takocrvenkasti wrote:catabbath wrote:Tj. ja tipkam u ozbiljnom, Crveni tipka u nekakvo Basic-u a Veber onako od oka valjda nešto crta na plotteru ili reže na CNCu, nisam siguran
i ziher nema veze s mjesalicom
dalje ne trebam znati
crvenkasti wrote:Pa svaki kompjuter ima u epromu mikroprogram, neznalico. I to nije asembler, nego mikroasembler. To su ti instrukcije kojima se izravno upravlja procesorom, memorijskim adresama, prekidima itd.
Blago tebi. Ti se fino igraj s registrima a za mene će to odraditi compiler.
catabbath-
2015-08-22
Leviathan2 wrote:nesto maleno, jel takocrvenkasti wrote:catabbath wrote:Tj. ja tipkam u ozbiljnom, Crveni tipka u nekakvo Basic-u a Veber onako od oka valjda nešto crta na plotteru ili reže na CNCu, nisam siguran
dalje ne trebam znati
Dok ti tu pišeš, mikroprogram se jadan muči i sve što ti izblebećeš prevodi i šalje u procesor.
Tebe boli kurac za to, jel da??
Zato nam i je ovako što nitko ništa ne zna i sve ih boli kurac!!
crvenkasti-
2014-04-17
catabbath wrote:crvenkasti wrote:Zar baš nitko tu ne zna što je mikroprogramiranje?
Neznam zašto si zapeo u tom assembleru, to je bilo u điru prije 30 godina, neznam tko to još koristi (osim ekipe koja probija zaštite na igricama i sl.)
ruski hakeri koji su postavili trumpa na vlast i hakirali mašine za glasanje preko interneta (iako iste nisu spojene na internet niti imaju mrežnu karticu)
catabbath wrote:crvenkasti wrote:Pa svaki kompjuter ima u epromu mikroprogram, neznalico. I to nije asembler, nego mikroasembler. To su ti instrukcije kojima se izravno upravlja procesorom, memorijskim adresama, prekidima itd.
Blago tebi. Ti se fino igraj s registrima a za mene će to odraditi compiler.
zadnji put sam takav kod vidio početkom osamdesetih
"računari" su izlazili a mislim da je "Bug" došao kasnije
boli me kurac za mikroprogram,crvenkasti wrote:Leviathan2 wrote:nesto maleno, jel takocrvenkasti wrote:catabbath wrote:Tj. ja tipkam u ozbiljnom, Crveni tipka u nekakvo Basic-u a Veber onako od oka valjda nešto crta na plotteru ili reže na CNCu, nisam siguran
dalje ne trebam znati
Dok ti tu pišeš, mikroprogram se jadan muči i sve što ti izblebećeš prevodi i šalje u procesor.
Tebe boli kurac za to, jel da??
Zato nam i je ovako što nitko ništa ne zna i sve ih boli kurac!!
to se ti brini, ja imam mjesalicu a ne neke tamo1001011 shifre
jebo to
Otprilike. Računari, Moj Mikro i sl. Danas ti se to koristi uglavnom kod porbijanja zaštita na softwareu ili kad hoćeš "ukrasti" program s nekog microcontrolera.
catabbath wrote:marcellus wrote:
zadnji put sam takav kod vidio početkom osamdesetih
Otprilike. Računari, Moj Mikro i sl. Danas ti se to koristi uglavnom kod porbijanja zaštita na softwareu ili kad hoćeš "ukrasti" program s nekog microcontrolera.
A tko piše mikroprograme za sve novije i savršenije procesore, što misliš?
Misliš da se pišu u ce šarpu?
crvenkasti-
2014-04-17
Crveni dominise :D
2014-04-12
je, tu je glavni, cek da tema bude mjesalica lopata i tacke, da ga vidimo onda,nerd jedanmaggie13 wrote:Crveni dominise :D
2014-04-17
tu ces ti bit glavni ;PLeviathan2 wrote:je, tu je glavni, cek da tema bude mjesalica lopata i tacke, da ga vidimo onda,nerd jedanmaggie13 wrote:Crveni dominise :D
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
nije to nista , @marc ima toliko velik da bi sve dao da je manjicrvenkasti wrote:Imam i najveći pimpek!
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Page 7 of 14 • 1 ... 6, 7, 8 ... 10 ... 14
Similar topics
» Previše se ističu informatika i tehnologije, a vjeronauk i povijest su iznimno važni
» Zlatko Dizdarević: EU je najveći gubitnik Brexita
» Bez obzira ko pobijedi u ukrajinskom ratu, SAD je najveći gubitnik
» Je li vrijeme da si Crkva prizna: Vjeronauk u školama postaje ono što je nekada bio Marksizam
» Musk ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveći gubitnik u povijesti
» Zlatko Dizdarević: EU je najveći gubitnik Brexita
» Bez obzira ko pobijedi u ukrajinskom ratu, SAD je najveći gubitnik
» Je li vrijeme da si Crkva prizna: Vjeronauk u školama postaje ono što je nekada bio Marksizam
» Musk ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveći gubitnik u povijesti
Page 7 of 14