UKAZALI NA POSLJEDICE RASIZMA
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: UKAZALI NA POSLJEDICE RASIZMA
sve je to tema prcko. ko nos poziv da kupujemo hrvacko odašilje gospodarska komora, mafijaška organizacija zadužena za crpljenje života iz biznisa pod prijetnjom zatvora.prckov wrote:to u vezi toga kako se to I ko to u vas tamo finansira nisam upoznat pa necu o tome a I nije tema. Ovaj tekst je o njemackoj prodavnici I trzistu. Ovdje kod mene firme koje su australijske promoviraju svoj product as Australian made. Nista lose u tome a reklame oni I placaju. Kako je to regulirano u HR neznam. U svakom slucaju ono sto je za mene bitno poziv "kupujte domace" je sasvim OK. Zabrana istog je pak problematicna. Ovaj nas biznis bata trtlja na tekst o rasizmu I njegovom navodnom izolacionizmu o bogastvu raznolikosti. Jebe lud zbunjenogaben wrote:ot poziv je nasilje jer je ploćen mojin šoldima. jo ne morin nikako zaustaviti njihove spotove, pa sun kompletno presto kupovati hrvacko. oće li ko za svoje šolde trubiti da kupujemo kinesko, jebe miseprckov wrote:poziv nije zabrana, bazirano je na slobodnoj volji I uostalom nikad nije niti urodio plodom jer narod uglavnom bira ili ono na sto je naviko ili ono jeftinije. Kupujte nase je ideja, zabranom ideje zabranjujes slobodu govora,aben wrote:saša je kapitalist pa mu verujen dok se ne pokože suprotno,
prcko, izolacionizam u smislu zaštite domaće proizvodnje, kvota i carina-sve te mjere uključujući i spot kupujmo hrvacko politike su izolacionizma i štete svima osim čardaku.
ča se tiče rasizma, to je pizdarija, ljevičari pokušavaju koristiti nadmoć tržišta za svoje pizdarije.
Ali nije to ono sto je naglaseno u ovom tekstu, pogledaj samo naziv topika.."ukazali na posljedice rasizma" pa Prva recenica u tekstu opet - "Kako bi ukazao na ozbiljne posljedice rasizma i isključivosti"
ovaj nas I njegov komentar u tom kontekstu vise nije ni bitan
rekoh, ljevičari su, jednačenjem po zvučnosti ( strani proizvodi- strani ljudi) pokušali zajahati nojbolji sustav na svit- kapitalizam- i iskoristiti ga za svoje pizdarije. naravski,
aben- Posts : 35490
2014-04-16
U svakom slucaju ono sto je za mene bitno poziv "kupujte domace" je sasvim OK.
Meni nije. Ako ga šalje neka državna agencija koja se nasilno financira i od onih koji prodaju uvozno, ne može biti ok.
Trinity-
2014-04-17
Ma dnevnoj bazi nastojim što više kupovati hrvatsko ..... detedžente od Saponije, piletinu od Vindije, mliječne proizvode, sireve, ribu, papirnatu konfekciju, slatkiše, voće i povrće - što od kumica, što pod deklaracijom.
To svakako nije rasizam već način razmišljanja u odnosu na ljude koji rade i žive od domaće proizvodnje i standard okusa koji mi odgovara.
To svakako nije rasizam već način razmišljanja u odnosu na ljude koji rade i žive od domaće proizvodnje i standard okusa koji mi odgovara.
orion- Posts : 2287
2017-06-06
znaci,ako vlasti u Svabiji napire Ćamuge i Kozojebe,svabi ce biti u stresu od nestasice...cega?? prazno ce im biti??
dovoljno je svabima jednom godinje na urlaubu u nekoj afrikoji ili Indonezijskoj fukojebini,opijanje,jebavanje sa lokalcima i povratak u staru dobru radnu rutinu..
osi mtoga,ovi u Edeci su malo pretjerali...puno stovise..inace,kao uvijek furaju neki patriotski odnos prema svapskim proizvodima i bas poticu svapsku privredu..
dovoljno je svabima jednom godinje na urlaubu u nekoj afrikoji ili Indonezijskoj fukojebini,opijanje,jebavanje sa lokalcima i povratak u staru dobru radnu rutinu..
osi mtoga,ovi u Edeci su malo pretjerali...puno stovise..inace,kao uvijek furaju neki patriotski odnos prema svapskim proizvodima i bas poticu svapsku privredu..
Guest- Guest
orion wrote:Ma dnevnoj bazi nastojim što više kupovati hrvatsko ..... detedžente od Saponije, piletinu od Vindije, mliječne proizvode, sireve, ribu, papirnatu konfekciju, slatkiše, voće i povrće - što od kumica, što pod deklaracijom.
Likvi je zilion puta bolji od Pura.
Sabina Spielrein- Posts : 1040
2016-02-22
uvijek opeljesim u Lidlu kad sam doli,one police Okusi Zavičaja,ima jako dobrih proizvoda dugogodisnje tradicije..DADO cokolade nazivo istrebljujem..Sabina Spielrein wrote:orion wrote:Ma dnevnoj bazi nastojim što više kupovati hrvatsko ..... detedžente od Saponije, piletinu od Vindije, mliječne proizvode, sireve, ribu, papirnatu konfekciju, slatkiše, voće i povrće - što od kumica, što pod deklaracijom.
Guest- Guest
natiro si me da pročitun članak.prckov wrote:labene, u ovom tekstu niko ne govori o tome. Ja se referiram na ono sto je postavljeno u temi. Koliko vidim niko se ne zali na veliki porez pri uvozu strane robe nego na ideju kupujte nase I na sto bi to licilo pa eto povukli robu iz stranih zemalja. Na stranu sto je grcka (cije je ulje navedeno) u EU pa je vjerijem porez I ta problematika vec rjesena. Cak ni ovaj nas biznis bata se ne zali u vezi poreza niti ga pominje. Naime rijec je o tome da rasizam podstice izolacionizam a to za posljedicu ima ovo sto je nas biznis bata isfrfljo. Tugu cemer jad I mizeriju. Cak se ni najest nemoremo. Nas biznis bata svojim bezveznim frfljanjem je samo opravdo akciju ovih svapskih debila I dao legitimitet citavom tom konceptuaben wrote:da izolirana država ne postoji, ali to i nije on off situacija, nego stupanj. veći stupanj carine, kvote i zaštite domaćeg tržišta je veće zlo
dvi su dimenzije vode bitne;
jedna je socijalistička ideologija a drugo kapitalizam. s tin da se socijalistička ideologija perfidno naslonila na kapitalizam, da bi dokazala svoju poantu. naravski, uzeli su samo dio kapitalizma- globalizam. biznis bata je u pravu sto posto. ali to ne znoči da su oni iz supermarketa u pravu.
oni su zaminili teze: ne drži butiga raznovrsne artikle da bi podržavali raznolikost, nego da bi zadovoljili rozličite ukuse svojih kupaca.
dakle, rasizam apsolutno jest nešto ča bi pojedinca učinilo glodnijim, ali puno gora je državna ksenofobija- kvote, carine i kupovanje domaćeg.
2014-04-16
svabi imaju milijun vrsta jogurata,ali je samo jedan onaj,koji rade staro m recepturom odnosno kulturom bakterija jogurta..pravi jogurt je onako sirast,gore ona vodica.pa smijesas ,i uzivas..
Kurtza,n mogu oni cekati,uvale zelatinu svinjsku u jogurt i to postane onako kremasto,a svabi ludi za tim Kremig sranjem..
doli u Lidlu naganjao jogurt Pilos-ov,u kantici,pise cvrsti jogurt..eeeeee to je ono kao nekada...ima i neka grcka receptura-citaj isto sranje kao i svapsko..
Kurtza,n mogu oni cekati,uvale zelatinu svinjsku u jogurt i to postane onako kremasto,a svabi ludi za tim Kremig sranjem..
doli u Lidlu naganjao jogurt Pilos-ov,u kantici,pise cvrsti jogurt..eeeeee to je ono kao nekada...ima i neka grcka receptura-citaj isto sranje kao i svapsko..
Guest- Guest
pa ja kad sam u hrvatskoj uglavnom kupujem samo hrvatsko, naravno ne u ducanu, kupim janjca za razanj, lova na ruke i uli kad odem do majstora da mi napravi stolariju za kucu, izricito bez racuna i pdv,aben wrote:sve je to tema prcko. ko nos poziv da kupujemo hrvacko odašilje gospodarska komora, mafijaška organizacija zadužena za crpljenje života iz biznisa pod prijetnjom zatvora.prckov wrote:to u vezi toga kako se to I ko to u vas tamo finansira nisam upoznat pa necu o tome a I nije tema. Ovaj tekst je o njemackoj prodavnici I trzistu. Ovdje kod mene firme koje su australijske promoviraju svoj product as Australian made. Nista lose u tome a reklame oni I placaju. Kako je to regulirano u HR neznam. U svakom slucaju ono sto je za mene bitno poziv "kupujte domace" je sasvim OK. Zabrana istog je pak problematicna. Ovaj nas biznis bata trtlja na tekst o rasizmu I njegovom navodnom izolacionizmu o bogastvu raznolikosti. Jebe lud zbunjenogaben wrote:ot poziv je nasilje jer je ploćen mojin šoldima. jo ne morin nikako zaustaviti njihove spotove, pa sun kompletno presto kupovati hrvacko. oće li ko za svoje šolde trubiti da kupujemo kinesko, jebe miseprckov wrote:poziv nije zabrana, bazirano je na slobodnoj volji I uostalom nikad nije niti urodio plodom jer narod uglavnom bira ili ono na sto je naviko ili ono jeftinije. Kupujte nase je ideja, zabranom ideje zabranjujes slobodu govora,aben wrote:saša je kapitalist pa mu verujen dok se ne pokože suprotno,
prcko, izolacionizam u smislu zaštite domaće proizvodnje, kvota i carina-sve te mjere uključujući i spot kupujmo hrvacko politike su izolacionizma i štete svima osim čardaku.
ča se tiče rasizma, to je pizdarija, ljevičari pokušavaju koristiti nadmoć tržišta za svoje pizdarije.
Ali nije to ono sto je naglaseno u ovom tekstu, pogledaj samo naziv topika.."ukazali na posljedice rasizma" pa Prva recenica u tekstu opet - "Kako bi ukazao na ozbiljne posljedice rasizma i isključivosti"
rekoh, ljevičari su, jednačenjem po zvučnosti ( strani proizvodi- strani ljudi) pokušali zajahati nojbolji sustav na svit- kapitalizam- i iskoristiti ga za svoje pizdarije. naravski,
ima toga, narocito sa selakima se da dogovorit,
jebate, kupujem sir recimo od jedne gospoje u susjednom selu, ovo smece po ducanima nebih pojeo ni da mi placaju, sa gospojom sam utvrdio cjenu koja je cak skuplja od ducanskog, al vrijedi brate svake lipe
isto kad sam na bausteli, odem okolo do seljaka i zamolim, ljudi mi za deset eura utrpaju da mozemo trojica jesti tjedan dana
a gospodarska komora jest mafijaska organizacija isto ko i ostale komore,
ko ih jebe, sto se mene tice mogu krepat od gladi
koji kurac si ne radis sam jogurt, jednostavno jepismejker wrote:svabi imaju milijun vrsta jogurata,ali je samo jedan onaj,koji rade staro m recepturom odnosno kulturom bakterija jogurta..pravi jogurt je onako sirast,gore ona vodica.pa smijesas ,i uzivas..
otvoris mlijeko i pustis koji dan da se ukiseli, dodas unutra malo vanilin secera i voca ako zelis i , pustis dva dana da kiselina u jogurtu odradi svoje i da se voce "primi"
potom ocijedis vodu i spremis u frizider, konzumiras kad se malo ohladi
dobro je i mlijeko iz lidla, cim masnije to kremastiji jogurat
kudosLeviathan2 wrote:pa ja kad sam u hrvatskoj uglavnom kupujem samo hrvatsko, naravno ne u ducanu, kupim janjca za razanj, lova na ruke i uli kad odem do majstora da mi napravi stolariju za kucu, izricito bez racuna i pdv,aben wrote:sve je to tema prcko. ko nos poziv da kupujemo hrvacko odašilje gospodarska komora, mafijaška organizacija zadužena za crpljenje života iz biznisa pod prijetnjom zatvora.prckov wrote:to u vezi toga kako se to I ko to u vas tamo finansira nisam upoznat pa necu o tome a I nije tema. Ovaj tekst je o njemackoj prodavnici I trzistu. Ovdje kod mene firme koje su australijske promoviraju svoj product as Australian made. Nista lose u tome a reklame oni I placaju. Kako je to regulirano u HR neznam. U svakom slucaju ono sto je za mene bitno poziv "kupujte domace" je sasvim OK. Zabrana istog je pak problematicna. Ovaj nas biznis bata trtlja na tekst o rasizmu I njegovom navodnom izolacionizmu o bogastvu raznolikosti. Jebe lud zbunjenogaben wrote:ot poziv je nasilje jer je ploćen mojin šoldima. jo ne morin nikako zaustaviti njihove spotove, pa sun kompletno presto kupovati hrvacko. oće li ko za svoje šolde trubiti da kupujemo kinesko, jebe miseprckov wrote:
poziv nije zabrana, bazirano je na slobodnoj volji I uostalom nikad nije niti urodio plodom jer narod uglavnom bira ili ono na sto je naviko ili ono jeftinije. Kupujte nase je ideja, zabranom ideje zabranjujes slobodu govora,
ima toga, narocito sa selakima se da dogovorit,
jebate, kupujem sir recimo od jedne gospoje u susjednom selu, ovo smece po ducanima nebih pojeo ni da mi placaju, sa gospojom sam utvrdio cjenu koja je cak skuplja od ducanskog, al vrijedi brate svake lipe
isto kad sam na bausteli, odem okolo do seljaka i zamolim, ljudi mi za deset eura utrpaju da mozemo trojica jesti tjedan dana
a gospodarska komora jest mafijaska organizacija isto ko i ostale komore,
ko ih jebe, sto se mene tice mogu krepat od gladi
2014-04-16
nije sve to tema, nijemci o rasizmu i iskljucivosti i njegovim eventualnim posljedicama a ovaj nas se nadostiklo sa tiradom o bogastvu raznovrsnosti. Porez na uvoz i mafija iz gospodarske komore HR je vec druga tema. U ovom topiku se jasno pominje rasizam i iskljucivost kao razlozi za eventualno siromastvo izbora robe a ne porezi ili hr komora. Ako se ne bumo drzali teme i olako je sirili vjeruj mi da se moze spojit i sa kvantnom fizikom. Takode i moj osvrt bi bio u skladu sa novom temom. Poruka i smisao ove akcije je jasna - rasizam i njegove posljedice. Poruka je ideoloska i bazira se na ideoloskoj pretpostavci. Ta tvoja komora nije u vezi rasizma ili ideologije nego u vezi uhljeba i trpanja dzepova pa tako ti isti nisu niti su za porez na uvoz ako u tome sutra imaju korist . To je jednostavno tematski neusporedivo i ne pridonosi originalnoj temi nego je bespotrebno razvodnjava. Umjesto na ideologiju koja je stvorila sistem koji ti se ne svida ti se rusis na sporednu grancicu koja je posljedica sistema stvorenog po ovom ideoloskom obrascu. Zmija digla glavu a ti trazis rep.aben wrote:sve je to tema prcko. ko nos poziv da kupujemo hrvacko odašilje gospodarska komora, mafijaška organizacija zadužena za crpljenje života iz biznisa pod prijetnjom zatvora.prckov wrote:to u vezi toga kako se to I ko to u vas tamo finansira nisam upoznat pa necu o tome a I nije tema. Ovaj tekst je o njemackoj prodavnici I trzistu. Ovdje kod mene firme koje su australijske promoviraju svoj product as Australian made. Nista lose u tome a reklame oni I placaju. Kako je to regulirano u HR neznam. U svakom slucaju ono sto je za mene bitno poziv "kupujte domace" je sasvim OK. Zabrana istog je pak problematicna. Ovaj nas biznis bata trtlja na tekst o rasizmu I njegovom navodnom izolacionizmu o bogastvu raznolikosti. Jebe lud zbunjenogaben wrote:ot poziv je nasilje jer je ploćen mojin šoldima. jo ne morin nikako zaustaviti njihove spotove, pa sun kompletno presto kupovati hrvacko. oće li ko za svoje šolde trubiti da kupujemo kinesko, jebe miseprckov wrote:poziv nije zabrana, bazirano je na slobodnoj volji I uostalom nikad nije niti urodio plodom jer narod uglavnom bira ili ono na sto je naviko ili ono jeftinije. Kupujte nase je ideja, zabranom ideje zabranjujes slobodu govora,aben wrote:saša je kapitalist pa mu verujen dok se ne pokože suprotno,
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Triny wrote:U svakom slucaju ono sto je za mene bitno poziv "kupujte domace" je sasvim OK.
Meni nije. Ako ga šalje neka državna agencija koja se nasilno financira i od onih koji prodaju uvozno, ne može biti ok.
jel sad ok
da ponovim poziv kupujte domace je ok, to sto vi stavljate u nekakve kontekste je druga prica.
Ali cak ni u tom slucaju poziv nije kriv niti los nego ti koji ga koriste
2014-04-19
prcko, ti si u stroliji, vami je zmija ljevičarsko ludilo, mi smo u kroaciji, nami je zmija socijalizam.prckov wrote:nije sve to tema, nijemci o rasizmu i iskljucivosti i njegovim eventualnim posljedicama a ovaj nas se nadostiklo sa tiradom o bogastvu raznovrsnosti. Porez na uvoz i mafija iz gospodarske komore HR je vec druga tema. U ovom topiku se jasno pominje rasizam i iskljucivost kao razlozi za eventualno siromastvo izbora robe a ne porezi ili hr komora. Ako se ne bumo drzali teme i olako je sirili vjeruj mi da se moze spojit i sa kvantnom fizikom. Takode i moj osvrt bi bio u skladu sa novom temom. Poruka i smisao ove akcije je jasna - rasizam i njegove posljedice. Poruka je ideoloska i bazira se na ideoloskoj pretpostavci. Ta tvoja komora nije u vezi rasizma ili ideologije nego u vezi uhljeba i trpanja dzepova pa tako ti isti nisu niti su za porez na uvoz ako u tome sutra imaju korist . To je jednostavno tematski neusporedivo i ne pridonosi originalnoj temi nego je bespotrebno razvodnjava. Umjesto na ideologiju koja je stvorila sistem koji ti se ne svida ti se rusis na sporednu grancicu koja je posljedica sistema stvorenog po ovom ideoloskom obrascu. Zmija digla glavu a ti trazis rep.aben wrote:sve je to tema prcko. ko nos poziv da kupujemo hrvacko odašilje gospodarska komora, mafijaška organizacija zadužena za crpljenje života iz biznisa pod prijetnjom zatvora.prckov wrote:to u vezi toga kako se to I ko to u vas tamo finansira nisam upoznat pa necu o tome a I nije tema. Ovaj tekst je o njemackoj prodavnici I trzistu. Ovdje kod mene firme koje su australijske promoviraju svoj product as Australian made. Nista lose u tome a reklame oni I placaju. Kako je to regulirano u HR neznam. U svakom slucaju ono sto je za mene bitno poziv "kupujte domace" je sasvim OK. Zabrana istog je pak problematicna. Ovaj nas biznis bata trtlja na tekst o rasizmu I njegovom navodnom izolacionizmu o bogastvu raznolikosti. Jebe lud zbunjenogaben wrote:ot poziv je nasilje jer je ploćen mojin šoldima. jo ne morin nikako zaustaviti njihove spotove, pa sun kompletno presto kupovati hrvacko. oće li ko za svoje šolde trubiti da kupujemo kinesko, jebe miseprckov wrote:
poziv nije zabrana, bazirano je na slobodnoj volji I uostalom nikad nije niti urodio plodom jer narod uglavnom bira ili ono na sto je naviko ili ono jeftinije. Kupujte nase je ideja, zabranom ideje zabranjujes slobodu govora,
rasizam stvarno osiromašuje, to je fizička stvarnost. ali osiromašuje samo rasiste. dućan koji nema stranu robu će propasti. medjutin, kakove to veze imo s bilokin drugin? nikakove, dok se u priču ne umišo država.
2014-04-16
tema je ideoloska of samog pocetka. Niti je uvoz ikad bio ogranicen rasiszmom niti ce ikad bit, nego novac.aben wrote:natiro si me da pročitun članak.prckov wrote:labene, u ovom tekstu niko ne govori o tome. Ja se referiram na ono sto je postavljeno u temi. Koliko vidim niko se ne zali na veliki porez pri uvozu strane robe nego na ideju kupujte nase I na sto bi to licilo pa eto povukli robu iz stranih zemalja. Na stranu sto je grcka (cije je ulje navedeno) u EU pa je vjerijem porez I ta problematika vec rjesena. Cak ni ovaj nas biznis bata se ne zali u vezi poreza niti ga pominje. Naime rijec je o tome da rasizam podstice izolacionizam a to za posljedicu ima ovo sto je nas biznis bata isfrfljo. Tugu cemer jad I mizeriju. Cak se ni najest nemoremo. Nas biznis bata svojim bezveznim frfljanjem je samo opravdo akciju ovih svapskih debila I dao legitimitet citavom tom konceptuaben wrote:da izolirana država ne postoji, ali to i nije on off situacija, nego stupanj. veći stupanj carine, kvote i zaštite domaćeg tržišta je veće zlo
jedna je socijalistička ideologija a drugo kapitalizam. s tin da se socijalistička ideologija perfidno naslonila na kapitalizam, da bi dokazala svoju poantu. naravski, uzeli su samo dio kapitalizma- globalizam. biznis bata je u pravu sto posto. ali to ne znoči da su oni iz supermarketa u pravu.
oni su zaminili teze: ne drži butiga raznovrsne artikle da bi podržavali raznolikost, nego da bi zadovoljili rozličite ukuse svojih kupaca.
dakle, rasizam apsolutno jest nešto ča bi pojedinca učinilo glodnijim, ali puno gora je državna ksenofobija- kvote, carine i kupovanje domaćeg.
Upecat se na rasizam I to uopce ozbiljno uzet u obzir kao nekakav argument je smijesno osim sto je glupo.
Drugo, mozes bit I rasista I ekonomski suradivat, bar to nije problem. Biznis bata preskoci svu ideolosku matricu clanka I opali o raznovrsnosti a da nije trepno na gluposti koje se podvaljuju. Lupa zmiju po repu ko I ti
2014-04-19
ma ni se niko ulovi na rasizam, bogati. pa omoh sun napiso da se ljevičari naslanjaju na kapitalizam da bi dokazali svoje teze.prckov wrote:tema je ideoloska of samog pocetka. Niti je uvoz ikad bio ogranicen rasiszmom niti ce ikad bit, nego novac.aben wrote:natiro si me da pročitun članak.prckov wrote:labene, u ovom tekstu niko ne govori o tome. Ja se referiram na ono sto je postavljeno u temi. Koliko vidim niko se ne zali na veliki porez pri uvozu strane robe nego na ideju kupujte nase I na sto bi to licilo pa eto povukli robu iz stranih zemalja. Na stranu sto je grcka (cije je ulje navedeno) u EU pa je vjerijem porez I ta problematika vec rjesena. Cak ni ovaj nas biznis bata se ne zali u vezi poreza niti ga pominje. Naime rijec je o tome da rasizam podstice izolacionizam a to za posljedicu ima ovo sto je nas biznis bata isfrfljo. Tugu cemer jad I mizeriju. Cak se ni najest nemoremo. Nas biznis bata svojim bezveznim frfljanjem je samo opravdo akciju ovih svapskih debila I dao legitimitet citavom tom konceptuaben wrote:da izolirana država ne postoji, ali to i nije on off situacija, nego stupanj. veći stupanj carine, kvote i zaštite domaćeg tržišta je veće zlo
Upecat se na rasizam I to uopce ozbiljno uzet u obzir kao nekakav argument je smijesno osim sto je glupo.
Drugo, mozes bit I rasista I ekonomski suradivat, bar to nije problem. Biznis bata preskoci svu ideolosku matricu clanka I opali o raznovrsnosti a da nije trepno na gluposti koje se podvaljuju. Lupa zmiju po repu ko I ti
biznis bata, ono ča je reko, točno je reko. to ča je preskoči pizdarije, pa ča. pogljedoj komentare koje su mu napisali, to je naša stvarnost, prcko.
2014-04-16
hahahahaha..covjek..po ljeti sam znao ostaviti litru mlijeka da se namjerno skiseli..i znas st obude?? Porto jemlijeko nakrkano antibioticima i aditivima,u ekstremnim uvjetima se ono pokvari,ali ti ne mozes to niti osjetiti nosem,smrdi nekako pljesnivo,doduse usiri se,ali bolje nemoj to niti pokusavati pojesti..Leviathan2 wrote:koji kurac si ne radis sam jogurt, jednostavno jepismejker wrote:svabi imaju milijun vrsta jogurata,ali je samo jedan onaj,koji rade staro m recepturom odnosno kulturom bakterija jogurta..pravi jogurt je onako sirast,gore ona vodica.pa smijesas ,i uzivas..
otvoris mlijeko i pustis koji dan da se ukiseli, dodas unutra malo vanilin secera i voca ako zelis i , pustis dva dana da kiselina u jogurtu odradi svoje i da se voce "primi"
potom ocijedis vodu i spremis u frizider, konzumiras kad se malo ohladi
dobro je i mlijeko iz lidla, cim masnije to kremastiji jogurat
jogurt nikad ne moze biti kremastiji od masnoce,jer po prirodi nema toliko masnoce u njemu..mozda si misli okajmak..jogurt je do 3.2% masnoce mlijecne a to nemoze ukremiti,niti treba ukremiti jogurt...sirasto vodenasti je onaj pravi,kako su nekad i pravili,cak i uindustriji.sa tom jogurtovom kulturom se moralo sacekati 1-2 dana,da s usiri,tek onda su poklopac stavljali,a morao si ga pojesti u do 5 dana,sjecam se,jer je kod nas bila jedna mljekara a tamo sam u srednjoj isao na praksu..
Guest- Guest
Nije.Batine nisu dosta, vratit pare.prckov wrote:Triny wrote:U svakom slucaju ono sto je za mene bitno poziv "kupujte domace" je sasvim OK.
jel sad ok
da ponovim poziv kupujte domace je ok, to sto vi stavljate u nekakve kontekste je druga prica.
I uvijek je u nekom kontekstu.
Mislim da je Konzum svoje proizvode reklamirao na neku sličnu foru, sve pet, njihovi novci.
Trinity-
2014-04-17
Sabina Spielrein wrote:orion wrote:Ma dnevnoj bazi nastojim što više kupovati hrvatsko ..... detedžente od Saponije, piletinu od Vindije, mliječne proizvode, sireve, ribu, papirnatu konfekciju, slatkiše, voće i povrće - što od kumica, što pod deklaracijom.
Nema mi sladoleda do Grandissima
orion- Posts : 2287
2017-06-06
u nas u bosni je bio minister finansija I veli vako - nema para a nece ih ni bitTriny wrote:Nije.Batine nisu dosta, vratit pare.prckov wrote:Triny wrote:U svakom slucaju ono sto je za mene bitno poziv "kupujte domace" je sasvim OK.
jel sad ok
Mislim da je Konzum svoje proizvode reklamirao na neku sličnu foru, sve pet, njihovi novci.
I zbriso u tursku
sto se konteksta tice reko sam ti, nemoj da te opet namlatim po guzi
2014-04-19
Najveća mi je fora kad hrvatski nacionalizam promiče Kaufland.Triny wrote:Nije.Batine nisu dosta, vratit pare.prckov wrote:Triny wrote:U svakom slucaju ono sto je za mene bitno poziv "kupujte domace" je sasvim OK.
jel sad ok
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Još malo Trumpovog rasizma
» SOCIJALISTIČKI RASIZAM
» Klecao protiv rasizma, pa ga izvredjali ko kera
» Brazil puca po šavovima zbog rasizma
» Posljedice corone u RH...
» SOCIJALISTIČKI RASIZAM
» Klecao protiv rasizma, pa ga izvredjali ko kera
» Brazil puca po šavovima zbog rasizma
» Posljedice corone u RH...
Page 2 of 3