Evropsko prvenstvo u košarci '17
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 2 of 14
Page 2 of 14 • 1, 2, 3 ... 8 ... 14
Re: Evropsko prvenstvo u košarci '17
Nisam optimist. Netko je napisao ''ne uzima se medalja sa dva igraca''. Nema se tu sta za nadodati.
Od ostalih Spanjolci, Slovenci, Francuzi, Srbi, Grci, Turci su domacini zavrsnice i momentalno najjaca liga nakon NBA, Latvija, mozda i Litva.
Cini mi se da ce prvenstvo biti nesto slabije nego nekoliko zadnjih, bilo je barem 10-12 kandidata za medalje. Malo reprezentacija ima skok, protok lopte, sut, kontru...dosta je zemalja palo (Litva, Rusija, Spanjolska, Italija vec kuburi godinama, Nijemaca nema bez Dirka).
Od ostalih Spanjolci, Slovenci, Francuzi, Srbi, Grci, Turci su domacini zavrsnice i momentalno najjaca liga nakon NBA, Latvija, mozda i Litva.
Cini mi se da ce prvenstvo biti nesto slabije nego nekoliko zadnjih, bilo je barem 10-12 kandidata za medalje. Malo reprezentacija ima skok, protok lopte, sut, kontru...dosta je zemalja palo (Litva, Rusija, Spanjolska, Italija vec kuburi godinama, Nijemaca nema bez Dirka).
Guest- Guest
Kolerik sutra dodji u vojarnu
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
FRANK- Posts : 19994
2015-09-13
Antetokoumpo otkazao grcima. Mogu bradati pederi sada samo turistički na prvenstvo...
Guest- Guest
Braća wrote:Antetokoumpo otkazao grcima. Mogu bradati pederi sada samo turistički na prvenstvo...
To im uzima mozda zlatnu medalju - kad bi se uklopio. Ali kostur ekipe ostaje, i dalje su opasni.
Guest- Guest
kolerik wrote:Braća wrote:Antetokoumpo otkazao grcima. Mogu bradati pederi sada samo turistički na prvenstvo...
To im uzima mozda zlatnu medalju - kad bi se uklopio. Ali kostur ekipe ostaje, i dalje su opasni.
Ma ninsa njim ne bi bili favoriti za zlato. Drugačije je sa skupljenom evropskom odbranom, gde ne bi mogao da se zaleće na koš kao u NBA, a nije konzistentan i ovalitetan šuter da može da širi igru.
Favoriti za zlato su španci-sa braćon gasol mislim da su neodbranjivi u reketu. Spolja subdosta šuppji, obzirom da im je lull otpao, a on je ubedljivo najkvalitetniji njihov igrač spolja.
Drugi krig favorita su srbija, litva i francuska. Srbija je ekipno mnogo dobra, ali 2 igrača fale koja bi gurnula srbiju ispred španije-beli i jokić. Takodje, ne igraju raduljica, simonović, a verovatno i nedović što čini da srbiji fali skoro cela petorka. Sa druge strane, dobili smo lučića koji je i kod dude bio igrač koji igra na potpuno drugom nivou kada dodje u reprezentaciju, a ove godine je hvala bogu zalečio sve povrede koje su ga odvajale svakog leta od dresa reprezentacije.
Dark horse su mi letonci, grci i hrvati-vidim da porzingis divlja na pripremama i da svi redom padaju protiv njih. Tu su i braća bertans....
Sve u svemu, zanimljivo prvenstvo nas očekuje...
Guest- Guest
Atetokumpo kad god je igrao za grcku nije bas da se isticao, trice iovako nemoze pogodit ni na igrici, a to sto bracala kaze nece mu se tu nitko izmicat jer ce zavrsit u bolnici
nowitzki-
2014-04-27
ne budi kao engleziBraća wrote:Kako igra srbija, bože dragi. Rapsodija od košarke...
Za razliku od engleza-mi smo barem igrali finale na 2 zadnja takmičenja...
Guest- Guest
Po meni Spanjolska nije nikakav favorit, ekipa stari, braca Gasol takodjer (ocekujem vise od Marca ovaj puta).
Nece se igrati na 10-15 sekundi napade kao u NBA ni na prolaze u rupama u reketima koje ozbiljnije ekipe nemaju. Lakse je uigrati obranu nego protok lopte u napadu, to se radi u klubovima + Europljani to ionako ne rade.
Srbi, Francuzi, Litavci, Letonci (iskustvo bi moglo biti problem, ali igrace oni imaju), Turci i Grci, te ce ekipe figurirati iz prvog startnog reda za medalje.
Zapravo, ako itko jos osvoji medalju osim ovih, bio bih iznenadjen.
Hrvatsku necu komentirati, samo cu reci da nemamo playa, a vratila su se neka imena od kojih sam se srdacno oprostio :( (Popovic, Tomas, Ukic...)
Nece se igrati na 10-15 sekundi napade kao u NBA ni na prolaze u rupama u reketima koje ozbiljnije ekipe nemaju. Lakse je uigrati obranu nego protok lopte u napadu, to se radi u klubovima + Europljani to ionako ne rade.
Srbi, Francuzi, Litavci, Letonci (iskustvo bi moglo biti problem, ali igrace oni imaju), Turci i Grci, te ce ekipe figurirati iz prvog startnog reda za medalje.
Zapravo, ako itko jos osvoji medalju osim ovih, bio bih iznenadjen.
Hrvatsku necu komentirati, samo cu reci da nemamo playa, a vratila su se neka imena od kojih sam se srdacno oprostio :( (Popovic, Tomas, Ukic...)
Guest- Guest
Srbi istu turistički idu-teo otkazao.
Jbt, jokić-beli-teo-simonović-radulja. Cela petorka otkazala
Guest- Guest
Braća wrote:Srbi istu turistički idu-teo otkazao.
Ejebiga. To je bilo garantirano zlato. Cuo sam da je ozlijedjen, ali da ce igrati. Izgleda da i on sa svojih 27 godina sad hoce da ide u NBA, pa se priprema.
Dobro, nista, jos ste u igri, imate igrace, sustav, naviku.
Zaboravio sam Slovence, braca Dragic i obrana, zajebana ekipa.
Guest- Guest
30 godina-mislim da je stvarno povredjen, jer se uvek do sada odazivao, nijednu reprezentativnu akciji nije propustio.
Guest- Guest
da no opet loženje na pripremne mi je općenito bezvezeBraća wrote:Za razliku od engleza-mi smo barem igrali finale na 2 zadnja takmičenja...
Braća wrote:30 godina-mislim da je stvarno povredjen, jer se uvek do sada odazivao, nijednu reprezentativnu akciji nije propustio.
Gledao sam intervju sa njim pred godinu dana, rekao je za NBA nesto kao ''volio bih, nikad ne reci nikad''. U Europi je on bog, u NBA ce startati od nule na mjestu gdje su mu i protivnici i suigraci suludo brzi. I inace je igra brza, nece biti vremena za ona njegova proigravanja koja cijepaju obranu. Ne znam sto da kazem, sve najbolje majstore, ali nece ti biti lako.
Ako ide u NBA, onda mora proci pripreme, raditi citavo ljeto, ima citav niz detalja koji se rade u kampu, posebno u obrani. Ljetna liga i zavrsni kamp su samo provjera. Nema onda zbilja vremena i za EP.
Ako je bas ozlijedjen i nije NBA, onda steta, iako se prvenstvo otvorilo.
Guest- Guest
Braća wrote:Za razliku od engleza-mi smo barem igrali finale na 2 zadnja takmičenja...
Prvo finale solidno, drugo bas i ne bi spominjao. Bruka za cijelu europsku skolu kosarke, kao da su pijani izasli na teren, a ne u olimpijsko finale. I jos su rekli da je Durant umoran, da ce dozirati, narocito sut...KD podivljao, zatrpao kos.
Jaki jeste ali niste dominantni kao sto su bili donedavno Spanjolci. Ili vi pred nekih 15-20 godina. Ili svi mi skupa pred 25-30 godina.
Guest- Guest
Page 2 of 14 • 1, 2, 3 ... 8 ... 14
Similar topics
» Evropsko prvenstvo u sexu
» Evropsko prvenstvo u rukometu
» Karačić odveo BiH na povijesno evropsko prvenstvo u rukometu
» Svjetsko u Košarci
» Cg se plasirala na SP u košarci a Hrvatska ispala
» Evropsko prvenstvo u rukometu
» Karačić odveo BiH na povijesno evropsko prvenstvo u rukometu
» Svjetsko u Košarci
» Cg se plasirala na SP u košarci a Hrvatska ispala