Denkverbot
Page 27 of 50
Page 27 of 50 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50
Re: Denkverbot
https://www.logicno.com/politika/edward-lucas-rusija-neposteno-posjeduje-prirodne-resurse.html
" />
2014-04-16
ča to znoči?
2014-04-16
nišće te ne razumin, ko da si pi vode sa mativkinoga zdenca
2014-04-16
resursi su random razbacani po svijetu, ali ni to ne garantira uspjeh kao sto vidimo..
naravski,
čaviše, moreš i bez resursov, ka hong kong, recimo.
čaviše, moreš i bez resursov, ka hong kong, recimo.
2014-04-16
http://hoopster.hr/ima-li-mjesta-odanosti-u-nba-ligi/
Pitao sam se često kako se neki igrač osjeća kada ga premjeste iz npr. Los Angelesa u Minneapolis. Pada li mu to teško, što mu kažu obitelj i prijatelji, mora li seliti djecu u drugi grad i drugu školu? Onda sam shvatio da su Amerikanci odgojeni u potpuno drugom duhu u odnosu na nas. Njima je normalno napustiti rodno mjesto čim krenu na koledž, zauvijek se odvojiti od obitelji, potom se zaposliti na potpuno drugoj lokaciji te tijekom radnog vijeka promijeniti opet mjesto stanovanja, da bi u mirovini otišli uživati na neku novu destinaciju.
pa to je biznis kurbo bože. ko profesori kad minjaju sveučilišta, potpuno isto. navijačka tuga je pregolema
2014-04-16
Pa kak se u Dalmaciji kaže za komnatu?aben wrote:nemun, nemo se nunde ča za ukrastiEva_ wrote:Nemaš kamere?aben wrote:niko ne šumprešivo, ni to kažin
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
kamara:)
2014-04-16
Ne znam kako su tebe odgajali, ali na jednoj sam temi spomenula kako je to u Slavoniji, bar koliko primjećujem u mom selu.kic wrote:
http://hoopster.hr/ima-li-mjesta-odanosti-u-nba-ligi/
Pitao sam se često kako se neki igrač osjeća kada ga premjeste iz npr. Los Angelesa u Minneapolis. Pada li mu to teško, što mu kažu obitelj i prijatelji, mora li seliti djecu u drugi grad i drugu školu? Onda sam shvatio da su Amerikanci odgojeni u potpuno drugom duhu u odnosu na nas. Njima je normalno napustiti rodno mjesto čim krenu na koledž, zauvijek se odvojiti od obitelji, potom se zaposliti na potpuno drugoj lokaciji te tijekom radnog vijeka promijeniti opet mjesto stanovanja, da bi u mirovini otišli uživati na neku novu destinaciju.
Dok je bila četverogodišnja osnovna škola, (doba mojih roditelja), nakon četvrtog razreda išlo se od kuće, najčešće u Zagreb. Naravno, onaj tko je mogao.
Tko nije, taj je bar želio. Sad se odlazi nakon osmog razreda, neki se zadržavaju ipak doma jer postoji bliže srednja. Na faks se ide najviše u Osijek, pa Zagreb, Vinkovce, Slavonski Brod...
I to je skroz normalno, s tim se raste. Nema patetike, cendranja za zemljom, friškim zrakom, lijepim pogledom.
Trinity-
2014-04-17
Triny, tvoje selo neko bogato bilo :)
Od mojih teta, ujaka, jedino mama završila srednju, ostali niti razred osnovne. Ali oni su bili doseljenici.
Dok s tatine strane (starosjedioci), su završili ili osnovne il srednje. Ali su se kupili u Njemačku.
Zanimljivo, ovi koji su doselili su i ostajali, a starosjedioci su išli van.
Od mojih teta, ujaka, jedino mama završila srednju, ostali niti razred osnovne. Ali oni su bili doseljenici.
Dok s tatine strane (starosjedioci), su završili ili osnovne il srednje. Ali su se kupili u Njemačku.
Guest- Guest
Štajaznam...mate wrote:Triny, tvoje selo neko bogato bilo :)
Djed i baka su imali desetero djece, osnovnu su završile samo dvije tete koje su se udale u selo, petero ih završilo fakultete, ostali troje srednju.
A oni radili samo zemlju, bez plaće i socijalnog :) I mirovine naravno.
Stan u Zagrebu se plaćao hranom, torbe i torbe su se slale u Zagreb. :)
I nitko od njih nije završio u Njemačkoj.
U selu su svi starosjedioci, nema doseljenika, ni dandanas. Osim doktora, Sirijca. :)
Trinity-
2014-04-17
ne znam koliko to ima veze i s odgojem, da su bolje prilike kpd nas i placa normalna 1k eura recimo, mislim da bi puno manje ljudi selilo van unatoc svo ostaloj presiji drzavnog aparata..
Mislim da ima veze i s jednim i s drugim, oni koji imaju mogućnosti djecu školuju vani i vjerojatno računaju s tim da će tamo i ostati.kic wrote:
ne znam koliko to ima veze i s odgojem, da su bolje prilike kpd nas i placa normalna 1k eura recimo, mislim da bi puno manje ljudi selilo van unatoc svo ostaloj presiji drzavnog aparata..
Trinity-
2014-04-17
ma oke, ali isusena ponuda poslova je natjerala hrvate van, mate se opire primjerice.. mentalitet nam je evo tu..
Jel on u selo doselio nakon 95?Triny wrote:
U selu su svi starosjedioci, nema doseljenika, ni dandanas. Osim doktora, Sirijca. :)
Guest- Guest
Page 27 of 50 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50
Page 27 of 50