ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Denkverbot

Page 18 of 50 Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50  Next

Go down

Denkverbot - Page 18 Empty Re: Denkverbot

Post by aben 22/8/2017, 08:09

i levijatanu i masovnom je srce na mestu, verujen, ali prvi je mutualist a drugi demokrat; drugi želi javni avion koji privatno koristu pojedinci, a prvi se pita ča će kome pojedincu avijon. dakle nemo pomirbe. 
a i tu je jaz u godinami, oni su starci, jo sun cvitić:)

aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 22/8/2017, 08:13

mate wrote:
aben wrote:
mate wrote:
aben wrote:
mate wrote:
Za sve postoji vrijeme i mjesto. Ljudi se prilagođavaju, pa čak i početnoj kavi u stalnom kafiću.
Ubojica razgovora nije žena, već neadekvatna osoba....
ok, al di je seksa, tu vlada nerazgovjetno mumljanje
Ja ne znam kako seks djeluje na tebe, ali smatram da na većinu djeluje poticajno i osvježavajuće :)
ja mislin da se ti još nisi seksala, 
to ti govoriš prema onim ljubićima ke čitoš
Dobro si zaključio. Nisam se seksala, ne u smislu da bih to voljela :)
Ma, muka mi što sam to preporučila. Ali nema veze, lijepa je priča :) Znaš, ona od Slija što je preporučio "Mi" od Zamjatina, je odlična. Mislim da bi ti se svidjela...Zbilja, odlična knjiga.
Inače ljubiće ne volim...
Pa čitamo, to je bitno :)
nis baš razumi ča si rekla, al ako jes unda...si rekla da se seksaš i da to ne voliš?!

o čemu ti, o sjeni vitra? dobra mi je knjižica za sa, z gušton čitun. a za te vanjske prijedloge, ka dojde vrime...

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 22/8/2017, 10:10

aben wrote:i levijatanu i masovnom je srce na mestu, verujen, ali prvi je mutualist a drugi demokrat; drugi želi javni avion koji privatno koristu pojedinci, a prvi se pita ča će kome pojedincu avijon. dakle nemo pomirbe. 
a i tu je jaz u godinami, oni su starci, jo sun cvitić:)
Meni se sviđa ta različitost jer tako najlakše stvaram svoje mišljenje.
Ti cvjetić?!
Prije bih rekla kaktus :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 22/8/2017, 10:13

Jutrom mi bude neugodno otvarati noćne teme :D

A mislila sam da me zezaš za ljubiće zbog knjige. Nisam baš tip od ljubića :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 22/8/2017, 17:05

Zalud je pokojni Marko Veselica, nazvan i hrvatski Mandela* zbog dugogodišnjeg robijanja radi Hrvatske, govorio prije prvih izbora kako ne priznaje AVNOJ.
Jer je prije toga Franjo Tuđman rekao:
"NDH nije bila samo fašistička tvorevina, nego i povijesna težnja hrvatskog naroda za svojom državom." 
Citirao sam po sjećanju, moguće je da su upotrebljene druge riječi, ali to je bio smisao.
I taj smisao smo prepoznali (iako sam bio član Veseličinog HDS i glasao za istu stranku na prvim izborima) i ta rečenica je presudila prve izbore.
Hrvatska je na koncu komunizma bila kudikamo politički nekorektnija nego je danas.
Ako se je NDH mogla rehabilitirati onda se je to moglo izvesti tada, jer uskoro je dotad nepripremljeni Zapad počeo preuzimati kod nas medije, stvarati 'nevladine udruge građana', vršiti pritisak na hrvatske političare koji su već tradicionalno dovoljno plastični da ih se da modelirati, ali i narod nije dovoljno bio spreman i prkosan (kao recimo Srbijanci) trpjeti embargo, bojkot i pritisak sa Zapada.
Franjo Tuđman, dok se ne dobiju neki dokumenti, i dalje je enigma, barem za mene.
I dok je istina da je zapad vršio pritisak na njega da se nikako ne rehabilitira NDH niti da u vlasti budu oni koji su toj rehabilitaciji bliski što je on u nekoliko puta izjavio, pitanje je koliko je on taj evidentni pritisak iskoristio da sebe opravda što je na vlast dovodio samo bivše komuniste koju su mu bili bliski budući je i on bio bivši i to poprilično ekstremni komunist i Jugoslaven. 
Sklon sam povjerovati u ovo drugo, da je on bio kao djevojka koja tobož odbija nasrtaje nekog mladića, ali u sebi kaže - valjda ne će me poslušati i odustati.
Indikacija tog shizofrenog stanja Franje Tuđmana koje se kasnije prenilo u narod je očigledna u tretmanu HOS-a i pozdrava "Za dom spremni".
Franjo Tuđman u najboljem slučaju je kriv što nije kaznio organizatore ubojstva Ante Paradžika, ponovnog utemeljitelja HSP i HOS koji je mučki i izdajnički ubijen.
Dakle, moguće je da Tuđman nije znao da Manolić i njemu slični udbaši na vlasti koje je odabrao i stavio na vlast, planiraju ubojstvo Paradžika i drugih kako bi se obezglavio HSP i HOS.
U tom slučaju ima opet tešku odgovorost i krivicu zašto nije nakon ubojstva organizirao istragu te počinitelje i organizatore doveo pred lice pravde.
Najvjerojatnije je ovo drugo, Tuđman je znao ili čak možda naložio da se likvidira Paradžik.
Da, Tuđmanu su bili potrebni u ratu oni koji su bili za dom spremni i vidjeli su kako su zbivanja 1991. to jest srpska pobuna gotovo istovjetna onoj iz 1941., ali nakon pobjede trebalo ih je odstraniti i iz vojske, policije i političkog života.
Zato je nevoljko Tuđman pristao na legalizaciju HOS kad je izgledalo da će izgubiti rat od JNA i četnika.
Zato je dozvolio da HOS može imati crne uniforme nalik na uniforme legendarne Crne legije iz NDH te da u službenoj oznaci hosovci imaju "za dom spremni" s prvim bijelim poljem u šahovnici (znamo da je 'životinjsko carstvo' na našoj službenoj zastavi opet Tuđmanova ideja kako bi naša zastava manje sličila zastavi NDH).
Nitko zdravog razuma i čistog srca koje prezire laži i licemjerje ne može reći kako taj pozdrav nema veze sa službenim pozdravom HOS iz drugog velerata.
Stoga su ne samo licemjerni oni koji sad traže prekršajne ili krivične kazne za one koji taj pozdrav koriste kad se nisu protiv tog pozdrava borili 90-tih, nego su isto tako licemjerni oni koji taj pozdrav danas koriste ili kojima taj pozdrav ne smeta i koji kažu kako taj pozdrav nema veze sa službenim pozdravom iz NDH ili da HOS 90-tih nema nikakve veze s HOS 40-tih.
Ako je NDH bila zločinačka država, što bi tek trebalo dokazati s njezinim dokumentima odnosno arhivskom građom koja je većim dijelom u Beogradu, da je imala zločinačke zakone (zakon o državljanstvu kojeg sam čitao nije uopće zločinački, a on se najčešće spominje kao dokaz da je NDH bila zločinačka) i uredbe, da nije kažnjavala svoje ratne zločince, onda sam i kao kršćanin i kao Hrvat bez ikakvog ograđivanja spreman u ime domovine da se NDH osudi.
Drugim riječima, zbog pozdrava "za dom spremni" spreman sam osuditi "za dom i poglavnika spremni" (iako taj pozdrav nije sam po sebi zao o čemu niže pišem).
Ako ima dokaza o zločinačkom karakteru NDH, a da nije njezin krimen samo u tome što je bila na strani koja je izgubila drugi velerat.
Istovremeno osuditi Jugoslaviju na isti način zbog evidentnih materijalnih dokaza, zbog silnih kostura u jamama i rudnicima.
I tu imamo dokaze kako su jugoslavenski zakoni bili zločinački jer su njemačku manjinu koja je stoljećima bila u podunavlju stavili izvan zakona i protjerali je iz djedovskih ognjišta bez naknade.
Imamo niz dokaza kako su jugoslavenski sudovi presuđivali nekog na smrt nakon što je isti već bio ubijen.
Zanima ne dal se je u NDH ikad takvo nešto napravilo.
NDH je dozvoljavala da međunarodni Crveni križ redovito posjećuje zatočenike radnog logora Jasenovac, dok to nije nikad dozvoljavala Jugoslavija zato što je za vrijeme Jugoslavije to stvarno bio logor smrti.
I po istom načelu istinoljubivosti ispitati je li treći Reich bio zločinačka država, i istovremeno istražiti nisu li to isto bile i sile pobjednice drugog velerata.
Nije zločin kad država ide u rat, nego kad se u ratu služi s nedopuštenim sredstvima i kad ubija namjerno civile i ratne zarobljenike, što se lako odredi prema ženevskoj konvenciji.
Međutim, niti naivne sobarice ne vjeruju kako se ta istraga može izvršiti, jer primjerice Velika Britanija i dalje ne otvara svoje arhive iz tog razdoblja, kao i druge sile pobjednice.
Zbog toga i postoji metaforički James Bond, likvidirati one koji imaju dokaze o zločinima vlade 'njezinog veličanstva'. 
Grof Nikola Tolstoj (unuk slavnijeg književnika) nije likvidiran u stilu agenta 'ništa ništa sedam' nego je financijski likvidiran kad je istraživao Bleiburg tražeći dokumente o britanskoj izdaji ruskih kozaka koje je vlada 'njezinog veličanstva' predala boljševicima na milost ili nemilost. 
I tako je došao do dokaza i za sudbinu Hrvata (i Srba i Crnogoraca) koji su po istoj operaciji "Keelhaul", kojoj su saveznici najvjerojatnije dali to ime jer podsjeća na mučenje na brodovima kad su mornare konopcima provlačili ispod kobilice (eng. keelhaul), vraćeni jugopartizanima dok su imali status ratnih zarobljenika koji su se dragovoljno predali (što je kršenje ženevske konvencije par excellence).
Ustvari niti ne treba posebno istraživati da li su Velika Britanija i SAD bile zločinačke države, nego istražiti koliko su u tome bile duboko.
Primjerice, u državama bivše Jugoslavije, preciznije na područjima gdje žive Hrvati i Srbi (današnji Bošnjaci su se tada većinom izjašnjavali kao Hrvati) bilo je oko milijun i sto tisuća ubijenih koliko ih nije poginulo na preostalom dijelu Balkana,
Krivnju za to nemaju samo komunisti koji su piromani tog rata, nego prije njih britanski James Bondovi koji su organizirali vojni puč u ožujku 1941. bez kojeg bi drugi velerat zaobišao kraljevinu Jugoslaviju.
Uz vojsku koje je poveo njihov agent general Simović, organizirali su prosvjede u Beogradu uz slogane "bolje rat, nego pakt, bolje grob nego rob".
I bi tako.
Došao je rat u kojima su se više ubijali Hrvati i Srbi nego što su ih ubijali Nijemci ili Talijani.
Ali osim rata i silnih grobova, jama, tenkovskih rovova krcatih ubijenih zarobljenika, rudnika sa zabetoniranim ljudima, sloboda nije došla. 
Preživjeli su postali robovi komunizma, a danas konzumerskog zapada.
A kod nas vlada i nakon oslobodilačkog rata 90-tih pat situacija.
Domoljubi praktično nisu nikad bili na vlasti u RH, vlasti su uspjeli ih razjediniti ili kupiti ih-pacifizirati s nekim materijanim povlasticama (najčešće mirovina), ali i takva vlast u kontinuitetu de facto još od 1945. nema autoriteta i praktične moći posve zabraniti domoljublje.
Zato kod nas vlada pat situacija i nevjerojatna hipokrizija u kojoj oni koji se pozivaju na antifašizam se ustvari pozivaju i žele Jugoslaviju, a oni koji brane 'za dom spremni', ustvari žele da RH bude više hrvatska država poput NDH, samo oportunistički drže kako to ne smiju javno reći.
Tkogod pak kaže kako je protivnik ZDS zato što je to tobož zločinački pozdrav te da voli Hrvatsku i hrvatski narod, taj je lažac.
Ili zbog povjesnog neznanja ili zbog kukavičluka i stockholmskog sindroma da se svidi neprijateljima hrvatstva.
Ako je ZDS zločinački zato što su tako ustaše pozdravljali jedan drugog, onda je zločinački pozdrav "dobar dan" jer je bilo sigurno dobrih dana kad su se takvi ljudi sreli i tako pozdravili jedan drugog.
K tome nema nikakvih povijesnih dokaza koji bi ustaški pokret atribuirao kao zločinački pokret, jer nema u temeljima tog pokreta niti jedne ideje koja je sama po sebi zločinačka.
Ako je zločin koristiti se oružjem u borbi za slobodu svojeg naroda kojem su politički vođe ubijeni u parlamentu, onda je SAD zločinačka država jer su se oružano pobunili protiv tadašnje britanske vlasti koja niti nije ubila nekog njihovog predstavnika u londonskom parlamentu (mislim da je Jefferson to bio). 
Onda je i srpska država takva jer su se pobunili protiv turske vlasti. I tako dalje.
Da bi neki pozdrav bio zločinački onda isti mora intrizično, to jest iznutra, sam po sebi, biti zločinački.
Naprimjer, kad bi se i dokazalo da je A.Pavelić bio zločinac, pozdrav "za dom i poglavnika spremni" ne bi intrizično bio zločinački, jer poglavnik znači netko tko je vladar, a to nije nužno A.Pavelić. Spominjati u pozdravu vladara ne može nikako biti zlo.
Poslije 1945. jugokomunisti su nametnuli pozdrav "za domovinu s Titom naprijed".
Evidentno je taj pozdrav htio zamjeniti pozdrav iz NDH, zato se spominje domovina-dom, ali umjesto poglavnika spominje se Tito koji je osoba, a ne dužnost (osim ako nisu Tita smatrali zamjenom za riječ kralj).
K tome je ta osoba vjerojatno najveći zločinac koji je živio ikad na Balkanu, pa je taj pozdrav uistinu bio zločinački.
Jugokomunisti su nakon izvjesnog vremena shvatili kako je taj pozdrav 'opasno' sličan prethodnom pa su ga skinuli iz uporabe.
To je još jedan dokaz da su jugokomunisti njegovali kult Tita kao polubožanstva, a da to nije bio slučaj u NDH s poglavnikom Pavelićem.
Četnički pozdrav "za kralja i otadžbinu" isto tako ne može nikako biti zločinački, jer ne spominje niti jednog kralja koji je dokazani zločinac, a biti za svojeg kralja i otadžbinu koja je bolji prijevod latinske patria nego naša riječ domovina, ne može biti porokom, nego samo vrlinom.
Štoviše, biti protiv zemlje svojih očeva, djedova, predaka je očigledno izdajstvo ili bolje rečeno veleizdajstvo.
Kakav je pozdrav antifašista "smrt fašizmu, sloboda narodu"?
Nije nikako dobar jer odmah započinje s riječju smrt.
Ustvari ne bismo nikome smjeli želiti smrt, ta Isus nam je zapovijedio da ljubimo naše neprijatelje, to jest da im želimo dobro, da se obrate ako su na putu propasti, nikako da im želimo zlo ili smrt.
Neki antifašisti će na ovaj argument odgovoriti kako oni ne žele smrt fašistima, nego fašizmu.
Povjesne činjenice ih opovrgavaju jer 1945. imali su svoj krvavi pir i na zapadu i na istoku Europe, a svoje pravo lice pokazali su prije toga u španjolskom ratu.
Uzmimo da tih događaja nije bilo, da antifašisti žele samo smrt fašizma, a ne smrt fašistima (a to su svi oni koje antifašisti smatraju svojim neprijateljima, to mogu biti njihovi ideološki protivnici koji nemaju veze s fašističkim pokretima).
Kakav je to pozdrav koji umjesto da afirmira neke vrijednosti započinje s najvećom negacijom svih vrijednosti - sa smrću?
Pa niti Huni niti kanibali se nisu pozdravljali uz riječ smrt.
Apropos nedavnih uhićenja na proslavi Oluje u Kninu i optužnica u Slunju evidentno je kako vladajuće strukture u RH, dakako i EU, su naumile kriminalizirati pozdrav ZDS.
Vjerojatno je to u sklopu šire borbe protiv naroda i nacionalnih pokreta i nacionalnih država kako bi se svijet priveo stanju jedne svjetske megadržave koja na pladnju čeka Antikrista.
Domoljubi u RH i šire u Europi i svijetu moraju biti svjesni ako se zabrani ZDS, da to onda znači da je zabranjen patriotizam, jer ZDS to znači.
Apropos licemjerja, jedini iskreni po ovom pitanju kod nas su oni velikosrbi koji kažu da su protiv pozdrava ZDS zato što ne žele da Hrvatska bude država hrvatskog naroda kao u NDH te da Hrvati ne budu za obranu domovine spremni, i oni Hrvati koji ne žele zabranu ZDS te da se ispita i eventualno rehabilitira NDH.
Ne znam koliko ima onih prvih koji su toliko otvoreni i iskreni jer to znači ipak doć pod udar RH, ali takve treba cijeniti zbog toga što su iskreni neprijatelji. 
Puno gori su oni koji slijede Pupovca i slične, kojima ZDS smeta baš zato što ih asocira na vrijeme kad je postojala hrvatska država u kojoj su imali opciju ili biti joj lojalni, ili biti u otvorenoj pobuni, a nikako kao u RH da budu povlašteni nad hrvatskim narodom s dvostrukim pravom glasa, s kvotama koje im jamče višestruku zastupljenost u vlasti iznad njihovog postotka ukupnog stanovništa i s jedva prikrivenom željom da RH više ne bude neovisna nego uđe u neku uniju sa Srbijom.
Ovih drugih iskrenih hrvatskih domoljuba gotovo da nema u medijima (jedini izuzetak je Ante Prkačin i eventualno Igor Vukić, za druge ne znam).
Oni koji žive u laži lako dobiju za oca onog kojeg je Isus Krist nazvao ocem laži.
Da, RH je u paktu smrti i laži sa zapadom. 
Tom paktu nije samo cilj uništiti domoljublje, nego prvenstveno kršćanstvo i tradiciju.
Kako su kod nas, ali i inače u nacionalnim državama s kršćanskom tradicijom, domoljublje i kršćanstvo povezani, onda se napadom na pozdrav "za dom spremni" ne napada samo NDH, nego doslovno oni koji su bili za dom spremni 90-tih i oni koji to žele i danas biti i koji su ili kršćani ili kršćanstvu bliski.
Vladajući su, da bi se lakše obranili od velikosrpstva, ali i da bi uživali materijalne blagodati, udružili i sadili tikve s vragom zapada.
Moguće je da budu uskoro padale goruće tikve s neba kao u Sodomi.
Pred nama je veliki i posljednji rat u kojem će pobijediti oni koji izgube svoj život radi Pobjednika nad smrću.
Više ne ćemo stavljati 'šahovnicu' na našu uniformu, a krunicu samo kao nenužni dodatak.
Naše oružje će biti duhovno oružje koje opisuje sv.Pavao, a tko ostane u laži i pat situaciji bit će izgubljen odnosno doći će pod vlast Antikrista.
Želim i da hrvatski i srpski domoljubi, kao i domoljubi ostalih naroda, shvate kako je vrijeme da se svrstaju uz Kristov križ prije nego što bude prekasno.
Ne postoje korisne laži radi 'viših' interesa, makar to izgledalo kao interes vlastitog naroda.
Cjelokupna civilizacija sad počiva na laži i sve više se otvoreno pokazuje sotonistička mržnja prema Bogu.
Moramo izaći iz 'mreže' ili ove civilizacije prije nego što nam ona padne na glavu kad se bude rušila po Božjem gnjevu.
Pred godinu dana smo mogli saznati kako je neka sotonistica-umjetnica Marina Abramović vrlo utjecajna u SAD i koju povezuju s mnogim korumpiranim političarima, 'zvijezdama' i pedofilima.
Jučer pročitah kako je druga umjetnica Maja Smrekar ugradila u svoju utrobu životinjske stanice svog 'ljubimca', svog psa.
Prva je Srpkinja, druga je Slovenka, nadam se da se ne će pojaviti još neka veća sotonistica Hrvatica.
Valjda je barem nakon ovog (pročitajte poveznicu) nekima sinulo zašto je Bog zapovijedio - ne daj vračarici da živi.
I ne radi se o zapovijedi da ljudi pravdu uzmu u svoje ruke, nego da naravno društvo mora imati sud koji će prosuditi radi li se stvarno o sotonizmu i vještičarenju i onda po tome donijeti presudu.
Ista stvar je i sa sodomizmom ili s preljubom.
Pod krinkom lažnog milosrđa mi smo s našim neposrednim precima izbacili Boga i sad se više ne smijemo čuditi što sotonizam, makar kao tobožnja umjetnost, pokazuje svoje ružno lice.
A to se sada događa zato što su demoni procijenili kako imaju većinu ljudi pod svojom kontrolom, kako više nema razloga kriti mržnju prema Bogu, dobru i svemu lijepom.
Nema više dakle pat situacije, rat postaje otvoren, krinke padaju.
Posve je jasno ako se suprostavimo sada moćnom zlu koje je bujalo podzemno za vrijeme 'pata' i nebudnosti ili kukavičluka kršćana, da ćemo biti sameljeni i satrveni kao žrtva.
Ali drugog puta nemamo ako želimo imati vječni život u obilju Božjeg blaženstva i ne pasti u vječni grob druge smrti.
Prekjučer je bio blagdan sv.Lovra kojeg su mučili vatrom na gradelama.
Poznato je kako se je mučenik narugao pred smrt svojim mučeteljima da ga okrenu na drugu stranu jer je jedna dobro pečena.
Nije to bila samo poruga, nego i dokaz kako Bog daje milosti mučenicima da izdrže muke koje običnim ljudima izgledaju neizdržive.
Sv.Lovro je trpio velike bolove, ali je sigurno kako je bol sve više nestajala kako se je smrt bližila te ja vjerujem kako je nije više na kraju osjećao, nego je bio u ekstazi sjedinjenje s Bogom za kojeg je tako rado dao svoj život.
Imajmo to na pameti ako se odlučimo svjedočiti za Krista. 
B-)

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 22/8/2017, 20:25

Tebi baš jako nedostaje henok. :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 22/8/2017, 20:44

provi reakcionar, apsolutno nekorektan, u izričaju jasan i baršunast, intelektualno pošten, ne biži od teških zaključaka, i u naznakama- libertarijanac:

http://krugzemaljski.blogspot.hr/2017/08/porezi-i-potresi-bez-krastavaca.html?m=1

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 22/8/2017, 21:14

ZDS :)
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by kic 22/8/2017, 22:11

to me podsjeca na onu raspravu koju smo vodili o iznudi i ucjeni, u stvari se ucjenjuje hrvatski narod s tim pozdravom kako bi se od nj dobilo nesto, ali slobodno je ne pristati na to i zadrzati svoju kicmu recimo, a nek tko god hoce pise da smo na gubitnickoj strani nekog rata od prije 70godina ono - slobodno, bilo je ratova i ratova u zadnjim stoljecima, nekad smo bili pobjednici nekad u gubitnickoj svlacionici, kog boli k vise :)
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 22/8/2017, 22:26

stvarno ne zun koliko je to ucjena a koliko iznuda,
naravski, pa to je valjda skoro svakomu jasno, ali to moru reći ili anonimci, ili oni ki ne pretendiraju biti dio javnoga života.

u meriki moreš imati bilijune, ali neš imati nba franšizu ako rečeš neki njihov ekvivalent za dom spremni

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 22/8/2017, 22:34

nad javnim zivotom ne mozes imati utjecaj kako ce se odigrati sve to, ali mozda je cak i iznuda to sto se radi da Hrvati odustanu od ZDS, ali velim, jos smo slobodni - ne odreci se..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 22/8/2017, 22:53

čuješ, jo ne smin nikomu reći moja politička stajališta i uvjerenja ako želin i dalje imati klijente. ukidanje bolnica još i gore zazvoni u ušima od zds. 
nismo mi došli dovde jer se kritična masa ljudi odbila jasno pobuniti protiv fašizma, nego jer je fašizam zavodljiv i većina se otvoreno stavila na tu stronu. 
biti slobodan reći nišće denkverbotsko bijesnin pasima kolo sebo jo ne smatran viteškin ni herojskin.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 22/8/2017, 23:21

kic wrote:
nad javnim zivotom ne mozes imati utjecaj kako ce se odigrati sve to, ali mozda je cak i iznuda to sto se radi da Hrvati odustanu od ZDS, ali velim, jos smo slobodni - ne odreci se..

Previše priče i nepotrebnih strasti oko ZDS. A riješenje je vrlo jednostavno. Slučaj Vajnai.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 22/8/2017, 23:30

javi se recimo na kolo sriće i reci in faljen isus ili za dom spremni, paš viti koliko je jednostavno.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 22/8/2017, 23:56

aben wrote:javi se recimo na kolo sriće i reci in faljen isus ili za dom spremni, paš viti koliko je jednostavno.

Ovo je samo privremeno stanje i u suštini predstavlja varijaciju na temu ad populum. U verziji poslovne (ne)uspješnosti zbog neprihvaćanja određenih pojava od strane većine u nekoj kulturi odnosno sredini.
No, to zapravo i nije validan racionalni argument koji će išta razumno reći o toj pojavi, a kamoli je valjano ocijeniti.
Za to je ipak neophodan jedan razuman demokratski diskurs uz uvažavanje prava na iznošenje vlastitog mišljenja ili imamo neku vrstu segregacije ako ne i diktature u mekom ili nešto tvrđem obliku, sasvim svejedno.
A segregacija i diktatura ipak nisu dugoročno održive jer neko društvo doslovce izjedaju iznutra. Barem je takav slučaj u zapadnoj kulturi, druga je priča kada su tradicionalne azijske despocije u pitanju.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 23/8/2017, 00:12

privremeno?
i, koliko vrimena misliš da će trajati?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 23/8/2017, 00:15

aben wrote:privremeno?
i, koliko vrimena misliš da će trajati?

Ovisi od kulture do kulture. No, definitivno je riječ o privremenim stanjima koja doduše mogu i poprilično dugo potrajati.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 23/8/2017, 00:28

meni moj životni vijek ni privremeno, nego trajno stanje. a stanje u kojen se u mirnodobskon razdoblju ne more reći zds traje od prije mog rodjenja, i vrlo je izgledno da će se održati i radikalizirati uz pomoć demokratske diktature i još dugo nakon mojega dugog životnog vijeka. 

ali, ono ča je posebno zanimljivo je ono zbog čega to traje;
pravo na  iznošenje mišljenja jednostavno nije vridnost za koju većina ljudi imo razumjevanja. recimo, na ovon forumu samo ja mislin da je to pravo apsolutno. svi ostali će lako nojti razlog za suspenziju, ne samo lako, nego i dragovoljno.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 23/8/2017, 08:50

i onda mate tašta..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 23/8/2017, 10:06

kic wrote:
i onda mate tašta..
Navikli smo da ljudi govore i misle, svašta :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 23/8/2017, 10:11

neki to još nazivaju slobodom?!?! :D
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10