Srbija uvela rigorozne kontrole za sve proizvode iz Hrvatske
Page 1 of 1
Srbija uvela rigorozne kontrole za sve proizvode iz Hrvatske
SRBIJA je od jučer, pored voća i povrća, rigoroznim kontrolama podvrgla i sve druge proizvode iz Hrvatske, zbog čega ih neće biti na tržištu u narednih 30 dana, koliko traje ta procedura, doznajeBlic.
Drugim riječima, srpska carina dobila je zadatak da uz fitosanitarne i veterinarske provjere radi i laboratorijske analize svih proizvoda, pa je zbog dužine okončanja njihovih provejra, a to je mjesec dana, izvjesno da mnogi proizvodi neće završiti na policama, već na skladištima, pojašnjava Blic.
To je odgovor srpskih vlasti na odluku hrvatskog Ministarstva poljoprivrede, koje je 15. srpnja povećalo uvoznu carinu na voće i povrće koje dolazi iz zemalja koje nisu članice EU. Ovaj scenarij primenjivat će se sve dok se ne oglasi Europska komisija, odnosno ne suspendira hrvatska mjera, koja je, kako tvrde u Srbiji, suprotna Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).
"Treba znati da je Uprava carina dobila nalog prije 10 dana da ovakvim mjerama podvrgne voće i povrće hrvatskog porijekla. To se i radi, ali vlast to nije željela javno objavljivati. Mnogo je hrvatskog voća i povrća propalo jer nije u stanju izdržati dužinu inspekcijske i laboratorijske procedure. Od jučer je nalog da se rigoroznim veterinarskim, fitosanitarnim i laboratorijskim analizama podvrgnu svi hrvatski proizvodi. Riječ je o mesu, mlijeku, sladoledu i drugim namirnicama. Dakle, nema ulaza u Srbiju dok se sve te analize ne obave. One traju 30 dana i toliko neće biti u prometu hrvatske robe. To znači da voće i povrće propada. Što se tiče mesa, mesnih prerađevina, mlijeka, sladoleda, koji su trebali završiti na policama, trgovinski lanci ostaju bez njih", objašnjava sugovornik Blica iz srpske carine.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/odgovor-na-blokadu-srbija-uvela-rigorozne-kontrole-za-sve-proizvode-iz-hrvatske-ovo-ce-boljeti/986875.aspx
Drugim riječima, srpska carina dobila je zadatak da uz fitosanitarne i veterinarske provjere radi i laboratorijske analize svih proizvoda, pa je zbog dužine okončanja njihovih provejra, a to je mjesec dana, izvjesno da mnogi proizvodi neće završiti na policama, već na skladištima, pojašnjava Blic.
To je odgovor srpskih vlasti na odluku hrvatskog Ministarstva poljoprivrede, koje je 15. srpnja povećalo uvoznu carinu na voće i povrće koje dolazi iz zemalja koje nisu članice EU. Ovaj scenarij primenjivat će se sve dok se ne oglasi Europska komisija, odnosno ne suspendira hrvatska mjera, koja je, kako tvrde u Srbiji, suprotna Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).
"Treba znati da je Uprava carina dobila nalog prije 10 dana da ovakvim mjerama podvrgne voće i povrće hrvatskog porijekla. To se i radi, ali vlast to nije željela javno objavljivati. Mnogo je hrvatskog voća i povrća propalo jer nije u stanju izdržati dužinu inspekcijske i laboratorijske procedure. Od jučer je nalog da se rigoroznim veterinarskim, fitosanitarnim i laboratorijskim analizama podvrgnu svi hrvatski proizvodi. Riječ je o mesu, mlijeku, sladoledu i drugim namirnicama. Dakle, nema ulaza u Srbiju dok se sve te analize ne obave. One traju 30 dana i toliko neće biti u prometu hrvatske robe. To znači da voće i povrće propada. Što se tiče mesa, mesnih prerađevina, mlijeka, sladoleda, koji su trebali završiti na policama, trgovinski lanci ostaju bez njih", objašnjava sugovornik Blica iz srpske carine.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/odgovor-na-blokadu-srbija-uvela-rigorozne-kontrole-za-sve-proizvode-iz-hrvatske-ovo-ce-boljeti/986875.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Srbija uvela rigorozne kontrole za sve proizvode iz Hrvatske
debo, jel puko šampanjac, a?
Guest- Guest
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Noor wrote:debo, jel puko šampanjac, a?
proslavim sto ce propasti jedna mjesecna posiljka proizvoda u srbiju propast firme koje ovise o tih mj. dana a ostale nece imati novca za moj proizvod ?
nabavi si klimu i saberi se malo gospo moja
2014-04-12
nemoj zezat, pa nije valjda da ti je žao čardaka?!debotoijusto wrote:Noor wrote:debo, jel puko šampanjac, a?
proslavim sto ce propasti jedna mjesecna posiljka proizvoda u srbiju propast firme koje ovise o tih mj. dana a ostale nece imati novca za moj proizvod ?
Guest- Guest
Smradovi četnički.
Mi smo morali uvesti njima nešto, jer sad je vrijeme proslava godišnjice Oluje itd.
Ali oni nemaju nikakav razlog da zajebavaju nas.
Mi smo morali uvesti njima nešto, jer sad je vrijeme proslava godišnjice Oluje itd.
Ali oni nemaju nikakav razlog da zajebavaju nas.
crvenkasti-
2014-04-17
Srebiju treba kazniti zbog očijakanja s našim američkim neprijateljem Putinom :)
Moramo svi malo podnijeti taj zajednički interes zapada :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Slavimo Oluju, uveli im sankcije.....joj kako smo opasni
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
epikur37 wrote:Srebiju treba kazniti zbog očijakanja s našim američkim neprijateljem Putinom :)
Tako je. Vidi smrada:
Goldkettchen trifft rasierten Oberkörper: Der russische Regierungschef Wladimir Putin nutzt auch den Sommerurlaub, um sich zu inszenieren.
Zlatni lanac, obrijane grudi, raskopčan mider.
Tko ga ne bi mrzio?
crvenkasti-
2014-04-17
gdje je svetozar?
My Brother Billo- Posts : 2237
2017-04-17
Bezveze takse su prevelike aj da su pokupili duplo nego 22 puta
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Noor wrote:nemoj zezat, pa nije valjda da ti je žao čardaka?!debotoijusto wrote:Noor wrote:debo, jel puko šampanjac, a?
mislim na posao a ne cardak pizdarije oni nama prodaju sirovinu/poluproizvod a mi njima gotov proizvod , uglavnom ...isto tako vise ubiremo iz te razmjene
dakle nas potez donio rezultat od 0 bodova i velike stete ako se tvrdoglavost nastavi
2014-04-12
Realno to funkcionise ovako u poslu...
Jedan partner je neozbiljan, sto znaci da se trazi drugi, jer se na ovog ne mozes osloniti.
Svako slavlje Oluje, zavrsi se divljanjem, sto moze da se razume za huligane pijane sa ulice, ali premijer, to je vec neozbiljno i bez izgovora...
Jedan partner je neozbiljan, sto znaci da se trazi drugi, jer se na ovog ne mozes osloniti.
Svako slavlje Oluje, zavrsi se divljanjem, sto moze da se razume za huligane pijane sa ulice, ali premijer, to je vec neozbiljno i bez izgovora...
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
sve je to nebitno, čardak treba razbucati pod svaku cijenu...debotoijusto wrote:Noor wrote:nemoj zezat, pa nije valjda da ti je žao čardaka?!debotoijusto wrote:Noor wrote:debo, jel puko šampanjac, a?
mislim na posao a ne cardak pizdarije oni nama prodaju sirovinu/poluproizvod a mi njima gotov proizvod , uglavnom ...isto tako vise ubiremo iz te razmjene
dakle nas potez donio rezultat od 0 bodova i velike stete ako se tvrdoglavost nastavi
asila i yoda će se složiti, čudi me tvoje iznenadno opiranje...
njah
Guest- Guest
taj debo isto neki naš petokolonaš, lajkam imate vi rvati budala u neverovatnim količinamaNoor wrote:debo, jel puko šampanjac, a?
čardak efendija- Posts : 2106
2017-08-05
čardak efendija wrote:taj debo isto neki naš petokolonaš, lajkam imate vi rvati budala u neverovatnim količinamaNoor wrote:debo, jel puko šampanjac, a?
prvo skini babarin ako hoces stavljati moje ime u svoja pogana usta
2014-04-12
šta ti je to jebote, prevedi na srpski da te razumem!debotoijusto wrote:čardak efendija wrote:taj debo isto neki naš petokolonaš, lajkam imate vi rvati budala u neverovatnim količinamaNoor wrote:debo, jel puko šampanjac, a?
prvo skini babarin ako hoces stavljati moje ime u svoja pogana usta
čardak efendija- Posts : 2106
2017-08-05
Similar topics
» UDARNA VEST:Srbija uvela sankcije Bjelorusiji
» Srbija uvela boračku spomenicu za učesnike ratova devedesetih
» SRBIJA JE BOLJA OD HRVATSKE
» Srbija izgubila od Hrvatske nakon drame
» Srbija će se obratiti EU zbog ponašanja Hrvatske"
» Srbija uvela boračku spomenicu za učesnike ratova devedesetih
» SRBIJA JE BOLJA OD HRVATSKE
» Srbija izgubila od Hrvatske nakon drame