Dani Oluje,Alke..pridružite mi se gosti dobre volje da proslavimo
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Dani Oluje,Alke..pridružite mi se gosti dobre volje da proslavimo
sve je to lijepo, narodni obicaj, ali nije toliki unikat sve u svemu, a i tko se koti u lozama nemam uopce privlacnost za to..
..a gdje nema takvih po lozoma razlicitih manifestacija..na alci se uvijek takva svita u lozama skupljala..neizbjezno..pa ne trci se alka zbog njih..kic wrote:
sve je to lijepo, narodni obicaj, ali nije toliki unikat sve u svemu, a i tko se koti u lozama nemam uopce privlacnost za to..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
je al su zajasili dobrano sve to.. sve u svemu ne smijes nis ni kritizrat odmah hejter xD
nema to veze sa hejterstvom ja na alku nisam isao zbog onih u loza nego cisto da je gledam i navijam...kic wrote:
je al su zajasili dobrano sve to.. sve u svemu ne smijes nis ni kritizrat odmah hejter xD
2015-09-08
ti si domaci, to je uvik drugo nes za takve ljude..
ja sam kao djecak...(susjed mi ej bio alkar,od tetka brat mi ej bio alkar i od tetkove brace su djeca alkari...od sestricne muz mi ej alkarski momak)...trcao sa drugom djecom iz sela kod susjeda kad bi doveo konja na dan alke doma..da ga se okiti..da vidimo to...ili kad je osvojio alku kao debitant..pa jasili alkarske konje kad bi dosli prateci slavodobitnika kod njega doma...sa konjima nakon alke gdje je bila festa..neopisivo uzbuđenje je bilo kad si zajasio konja od alkara..pa wsmo trcali kao klinci alku svatko ej uzeo ime nekog alkara...ili ujutro rano s edignuti pa na 'grad' tj crkvicu na brdu koje nadvisuje sinj da cujes sat povijesti o alci i obrani sinja...dolazilo puno svijeta,alkari...a zora vidis sinj u izmaglici sinjsko polje,cetinu...kic wrote:
ti si domaci, to je uvik drugo nes za takve ljude..
2015-09-08
et vis, meni prigovaras a 4 put spominjes konje xD
salim se :))
nema slavlja kod mene radno je, mogu na zimu slavit, osim ako nebuden.. vanka :D
Guest- Guest
kad ćemo kao jedna napredna demokratska zemlja moći napokon gledati jednu naprednu i tolerantnu alku. mislim da nismao tome daleko...
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Kajin- Vukovar ... za sve ljude dobre volje
» Kavazović: Srpska zavisi od naše dobre volje
» Vesli Klark: Jedini način da vaša kultura izađe iz 19. veka jeste da nam se pridružite u NATO
» Dosli dani AZ
» Gosti
» Kavazović: Srpska zavisi od naše dobre volje
» Vesli Klark: Jedini način da vaša kultura izađe iz 19. veka jeste da nam se pridružite u NATO
» Dosli dani AZ
» Gosti
Page 3 of 3