Danas na Kupresu se skuplja 3000 Ivana
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Danas na Kupresu se skuplja 3000 Ivana
RUŠE GUINESSOV REKORD Na Kupreškom polju danas tri tisuće Ivana
Cilj današnjeg okupljanja srušiti je Guinnesseov rekord na 25. obljetnicu pjesme “Moj Ivane” koju je napisao Kuprešak Frano Aničić, a izveo Marko Perković Thompson.
Udruga Kupreški kosci uz potporu cijele lokalne zajednice danas organizira rekordno okupljanje i druženje Ivana na Kupreškom polju, odnosno, skupiti na jednom mjestu najviše osoba s istim imenom.
Cilj današnjeg okupljanja srušiti je Guinnesseov rekord na 25. obljetnicu pjesme “Moj Ivane” koju je napisao Kuprešak Frano Aničić, a izveo Marko Perković Thompson.
Iako je cilj okušljanja bio skupiti 1000 Ivana, baš kako pjesma i kaže “Vratit će se Ivan s tisuću momak”, u rušenju Guinnessovog rekorda sudjelovat će njih čak tri tisuće.
Na Kupres među Ivane, stiže i jedno omiljeno žensko čeljade HB-a, raditi prilog ovom događaju. Gđica. Ivana Cvjetković. Dakle 3001.
http://poskok.info/wp/ruse-guinessov-rekord-na-kupreskom-polju-danas-tri-tisuce-ivana/
...........................
Fora.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Danas na Kupresu se skuplja 3000 Ivana
Još da se dovate kose pa nješto i pokose.
Dobar marketing, da putujem svratil bih sigurno.
Hvale vrijedan potez.
No osvrnuo bih se i na vrle domoljube,koji umjesto da zimu provode na hrvatskom Kupresu i pomognu hrvatskome čoviku,oni odlaze u Austriju,Italiju,Šviocu,e kako bi komšijama pokazali nekakav klasni status.
ja da imam interes za skijanje i da imam para za to,otišao bih svake zime na Kupres. Ipak sam i ja nekakav patriota,jeli...
No osvrnuo bih se i na vrle domoljube,koji umjesto da zimu provode na hrvatskom Kupresu i pomognu hrvatskome čoviku,oni odlaze u Austriju,Italiju,Šviocu,e kako bi komšijama pokazali nekakav klasni status.
ja da imam interes za skijanje i da imam para za to,otišao bih svake zime na Kupres. Ipak sam i ja nekakav patriota,jeli...
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Da i tebi dam jednoga dečkića.jastreb wrote:Hvale vrijedan potez.
to je već bilo u 6. misec...Regoč wrote:Još da se dovate kose pa nješto i pokose.
Samo Ivani ili ono natjecanje kosacah? Fora bi bila da Ivani krenu kositi. Ne moraju puno ni dugo, barem simbolično.mutava baštarda wrote:to je već bilo u 6. misec...Regoč wrote:Još da se dovate kose pa nješto i pokose.
u kupresu je fešta početkom 6. miseca, košenje trave... lijepa tradicija.
http://kupres-kultura.org/?p=3823
vjerujem da mogu doći kao gosti u publici...jastreb wrote:Mogu li doći i Jovani?
Najbolji kosci su po tradiciji oni iz Mrkonjića (i)li Šipova,a od ovih van Bosne obično pobjeđuju Slovenci,koliko sam ja to nešto pratio.mutava baštarda wrote:http://kupres-kultura.org/?p=3823
Najbolje kose rade se oduvijek u Mrkonjiću. Zovu se varcarke. Nekada su dosezale vrijednost i do 1.000 DM-a,a tajna izrade i kaljenja prenosi se sa oca na sina.
2014-04-22
moji su kosili po dinari, a ja nemam pojma. osim izrade kosa treba imati vještinu i za klepanje(oštrenje, pribor se drži u rogu). gledao sam prije mjesec dana susjeda koji nema trimer, a prijeklom je i on s planine kako to vješto radi. milina gledati...jastreb wrote:Najbolji kosci su po tradiciji oni iz Mrkonjića (i)li Šipova,a od ovih van Bosne obično pobjeđuju Slovenci,koliko sam ja to nešto pratio.mutava baštarda wrote:http://kupres-kultura.org/?p=3823
Najbolje kose rade se oduvijek u Mrkonjiću. Zovu se varcarke. Nekada su dosezale vrijednost i do 1.000 DM-a,a tajna izrade i kaljenja prenosi se sa oca na sina.
babica,klepac,rog,tobolac,kosa,brus...Od svega toga znam samo kositi,a ovo drugo na kosi udešava susjed,Bosanac.mutava baštarda wrote:moji su kosili po dinari, a ja nemam pojma. osim izrade kosa treba imati vještinu i za klepanje(oštrenje, pribor se drži u rogu). gledao sam prije mjesec dana susjeda koji nema trimer, a prijeklom je i on s planine kako to vješto radi. milina gledati...jastreb wrote:Najbolji kosci su po tradiciji oni iz Mrkonjića (i)li Šipova,a od ovih van Bosne obično pobjeđuju Slovenci,koliko sam ja to nešto pratio.mutava baštarda wrote:http://kupres-kultura.org/?p=3823
2014-04-22
Nabavi trimer pa ćeš moći i bez Bosanca.jastreb wrote:babica,klepac,rog,tobolac,kosa,brus...Od svega toga znam samo kositi,a ovo drugo na kosi udešava susjed,Bosanac.mutava baštarda wrote:moji su kosili po dinari, a ja nemam pojma. osim izrade kosa treba imati vještinu i za klepanje(oštrenje, pribor se drži u rogu). gledao sam prije mjesec dana susjeda koji nema trimer, a prijeklom je i on s planine kako to vješto radi. milina gledati...jastreb wrote:Najbolji kosci su po tradiciji oni iz Mrkonjića (i)li Šipova,a od ovih van Bosne obično pobjeđuju Slovenci,koliko sam ja to nešto pratio.mutava baštarda wrote:http://kupres-kultura.org/?p=3823
triba znati i kositi, čini se jednostavno...jastreb wrote:babica,klepac,rog,tobolac,kosa,brus...Od svega toga znam samo kositi,a ovo drugo na kosi udešava susjed,Bosanac.mutava baštarda wrote:moji su kosili po dinari, a ja nemam pojma. osim izrade kosa treba imati vještinu i za klepanje(oštrenje, pribor se drži u rogu). gledao sam prije mjesec dana susjeda koji nema trimer, a prijeklom je i on s planine kako to vješto radi. milina gledati...jastreb wrote:Najbolji kosci su po tradiciji oni iz Mrkonjića (i)li Šipova,a od ovih van Bosne obično pobjeđuju Slovenci,koliko sam ja to nešto pratio.mutava baštarda wrote:http://kupres-kultura.org/?p=3823
Baci bombu, goni bandu .
Sexual Tyrannosaurus- Posts : 808
2017-07-30
pa i jest jednostavnomutava baštarda wrote:triba znati i kositi, čini se jednostavno...jastreb wrote:babica,klepac,rog,tobolac,kosa,brus...Od svega toga znam samo kositi,a ovo drugo na kosi udešava susjed,Bosanac.mutava baštarda wrote:moji su kosili po dinari, a ja nemam pojma. osim izrade kosa treba imati vještinu i za klepanje(oštrenje, pribor se drži u rogu). gledao sam prije mjesec dana susjeda koji nema trimer, a prijeklom je i on s planine kako to vješto radi. milina gledati...jastreb wrote:Najbolji kosci su po tradiciji oni iz Mrkonjića (i)li Šipova,a od ovih van Bosne obično pobjeđuju Slovenci,koliko sam ja to nešto pratio.mutava baštarda wrote:http://kupres-kultura.org/?p=3823
jbte ja sa koscima picio po livadama a nisam imao ni 12 godina,
naucis za 10 minuta ako ti se fino objasni
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Samo danas na Sredozemlju je spašeno 3000 ljudi
» Oj, Kupresu, moj Kupresu, sav u snijegu bijelom...
» Pravi domoljubi skijaju u Kupresu...:)
» Oskrvnut spomenik poginulim vukovarcima na Kupresu
» Najpopularniji penzic danas u Hrvatskoj objasnjava zasto ke danas vitalan i zdrav
» Oj, Kupresu, moj Kupresu, sav u snijegu bijelom...
» Pravi domoljubi skijaju u Kupresu...:)
» Oskrvnut spomenik poginulim vukovarcima na Kupresu
» Najpopularniji penzic danas u Hrvatskoj objasnjava zasto ke danas vitalan i zdrav
Page 1 of 3