Do kada će se u Srbu slaviti genocid nad Hrvatima?
Page 1 of 13
Page 1 of 13 • 1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Do kada će se u Srbu slaviti genocid nad Hrvatima?
U Srbu se opet slavi dan (27.7.1941.) kada je započeo genocid i etničko čišćenje Hrvata u Pounju. Slavi se ubijanja 37 Hrvata obitelji Ivezić koje su četnici ubili u Brotnju i bacili u jame. Najmlađi (Jakov) je imao manje od 3 godine, a najstariji (Luka) 82 godine. Imena žrtava objavljena su u knjizi Josipa Pavičića „Dossier Boričevac“ (»Naklada Pavičić«, Zagreb, 2012., str. 346.-348.).: 37 žrtava „prve puške“ 27. 7. 1941. godine jesu:
Ekshumacija 19 žrtava iz jame na Dabinu vrhu. Vjerojatno su ostaci ostalih nestalih osoba na nekoj drugoj lokaciji koja još nije istražena. Ekshumacija posmrtnih ostataka hrvatske obitelji Ivezić nedaleko od Srba postavlja pitanje o moralu onih koji slave zločine „prve puške“. Jasno je da se slavi genocid nad Hrvatima i protjerivanje Hrvata s njihovih ognjišta. Kako je moguće da hrvatska Vlada odobrava takvo ponašanje svojih partnera?
Žalosna je činjenica (što govori o karakteru komunističke vlasti) da se dan početka etničkog čišćenja i pokolja Hrvata u Socijalističkoj Republici Hrvatskoj slavilo kao Dan ustanka. Komunisti i četnici i danas slave zločine i etničko čišćenje! Sramota!
Nacionalna i civilizacijska sramota je slaviti ubojstvo nevinih!
Za taj zločin nitko nije odgovarao, naprotiv taj zločin se slavi kao antifašistički ustanak. Ne radi se o antifašističkom ustanku, ne radi se o osveti za ustaške zločine jer nije bilo ustaša ni zločina na tom području prije 27. srpnja 1941. godine. Radi se o četničko-komunističkom zločinu etničkog čišćenja Pounja s ciljem stvaranja etnički čiste velike Srbije prema razrađenim planovima u doba Kraljevine Jugoslavije i prije.
https://narod.hr/hrvatska/dr-marko-jukic-do-ce-se-srbu-slaviti-genocid-nad-hrvatima
Ekshumacija 19 žrtava iz jame na Dabinu vrhu. Vjerojatno su ostaci ostalih nestalih osoba na nekoj drugoj lokaciji koja još nije istražena. Ekshumacija posmrtnih ostataka hrvatske obitelji Ivezić nedaleko od Srba postavlja pitanje o moralu onih koji slave zločine „prve puške“. Jasno je da se slavi genocid nad Hrvatima i protjerivanje Hrvata s njihovih ognjišta. Kako je moguće da hrvatska Vlada odobrava takvo ponašanje svojih partnera?
Žalosna je činjenica (što govori o karakteru komunističke vlasti) da se dan početka etničkog čišćenja i pokolja Hrvata u Socijalističkoj Republici Hrvatskoj slavilo kao Dan ustanka. Komunisti i četnici i danas slave zločine i etničko čišćenje! Sramota!
Nacionalna i civilizacijska sramota je slaviti ubojstvo nevinih!
Za taj zločin nitko nije odgovarao, naprotiv taj zločin se slavi kao antifašistički ustanak. Ne radi se o antifašističkom ustanku, ne radi se o osveti za ustaške zločine jer nije bilo ustaša ni zločina na tom području prije 27. srpnja 1941. godine. Radi se o četničko-komunističkom zločinu etničkog čišćenja Pounja s ciljem stvaranja etnički čiste velike Srbije prema razrađenim planovima u doba Kraljevine Jugoslavije i prije.
https://narod.hr/hrvatska/dr-marko-jukic-do-ce-se-srbu-slaviti-genocid-nad-hrvatima
Guest- Guest
Re: Do kada će se u Srbu slaviti genocid nad Hrvatima?
Tema već postoji.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Danas komunisti i četnici slave zločine u Srbu i Pounju kao ustanak naroda Like te šire mržnju i ponavljaju laži uz veliku podršku političara i medija. Da bi se nesmetano održavao četnički dernek kojim se slavi zločine nad Hrvatima i etničko čišćenje Hrvata redovito je angažirana i policija koja blokira pristup Srbu. Za svoj četnički dernek su i djecu angažirali (2016. g. dovedena su djeca iz osnovne škole Bogota) koja su recitirala:
AKO TE NETKO PITA ZA PARTIJU I TITA – TI MU RECI – DA SMO MI BUDUĆI TITOVI BORCI- MOJ ĆE TATA DA PRONAĐE JOŠ BOLJI TOP SA KOJIM ĆE DA UDARA PO NEPRIJATELJU-MOJ ĆE TATA SEKIRICOM DA UDARA PO KRVNIKOVOJ GLAVI.
Tko dozvoljava ovu sramotu, tko djecu uči ubijanju i mržnji? Je li to suživot koji nam nude komunisti, četnici i takozvani antifašisti? Čemu pravobraniteljica za djecu kada je ovakva manipulacija s djecom moguća i kada nitko nije odgovarao?
Antihrvatska radio televizija (HRT) redovito promiče komunističko-četničke laži, redovito sotonizira branitelje i domoljube. Članice Udruga „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“ su 2016. godine opisala svoje iskustvo iz Srba.
„Put prema Srbu
Na svim prilaznim cestama prema Srbu policijske patrole, interventna policija, pod punom ratnom spremom, kao da očekuju pripadnike ISIL-a ili neku naoružanu silu koja će osvojiti Hrvatsku.
Zaustavljeno je svako vozilo, autobus, policajci su imali zadaću zapriječiti ulazak svima koji misle drukčije od onih koji slave ustanak. Zamislite samo moć organizatora ustanka koji mogu mobilizirati tolike policijske snage…..“
Pitanje političarima: Zašto hrvatska Vlada i Sabor podržavaju širenje mržnje, slavljenje zločina nad hrvatskim narodom?
Udruge „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“ je poručila našim političarima:
„Sramite se naših mrtvih kostiju, sramite se svakog branitelja, vi ste moralne nakaze i paraziti ovog društva. Niste u stanju zabraniti ovakve derneke šake pijanih i krvoločnih Jugoslavena. Još gore, stalno nam govorite o budućnosti, o tome kako trebamo zaboraviti prošlost, pa nismo mi ubijali i bacali ljude u jame, nismo mi napali tu smrdljivu Jugoslaviju nego ona nas, pa da trebamo zaboraviti.
Zar smo ginuli da nas ovako ponižavaju kosturi nepostojeće države. Kako uopće imate obraza govoriti o izborima i slaganju lista na kojima bi mi trebali zaokruživati vaša imena. Nemate trunke dostojanstva, niste dostojni ovog naroda. Gadljivi ste jednako kao i one nakaze ispod spomenika.
Zabranili ste prosvjed protiv USTANKA, zabranili Hrvatu da slobodno gazi po svojoj zemlji, a ako ste tako hrabri zabranite proslavu ustanka!…“
„A mi ćemo se boriti, pa makar zastavom i pjesmom, jer mi vas se ne bojimo, mi smo se vas odrekle, nama niste potrebni, pa ako treba živjeti ćemo po poruci koju je na Zemuničkoj gradini ispisao jedan vojnik slavne Zadarske 112. brigade: Jesti ću zemlju, piti ću kiše, jednom branitelju i ne treba više.“
Nema budućnosti, nema suživota dok se u Hrvatskoj slavi zločin nad Hrvatima i etničko čišćenje Hrvata s njihovih ognjišta. Istina o 27. srpnju 1941. se zna pa je vrijeme da se četnički derneci kojima se slave zločini zabrane.
AKO TE NETKO PITA ZA PARTIJU I TITA – TI MU RECI – DA SMO MI BUDUĆI TITOVI BORCI- MOJ ĆE TATA DA PRONAĐE JOŠ BOLJI TOP SA KOJIM ĆE DA UDARA PO NEPRIJATELJU-MOJ ĆE TATA SEKIRICOM DA UDARA PO KRVNIKOVOJ GLAVI.
Tko dozvoljava ovu sramotu, tko djecu uči ubijanju i mržnji? Je li to suživot koji nam nude komunisti, četnici i takozvani antifašisti? Čemu pravobraniteljica za djecu kada je ovakva manipulacija s djecom moguća i kada nitko nije odgovarao?
Antihrvatska radio televizija (HRT) redovito promiče komunističko-četničke laži, redovito sotonizira branitelje i domoljube. Članice Udruga „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“ su 2016. godine opisala svoje iskustvo iz Srba.
„Put prema Srbu
Na svim prilaznim cestama prema Srbu policijske patrole, interventna policija, pod punom ratnom spremom, kao da očekuju pripadnike ISIL-a ili neku naoružanu silu koja će osvojiti Hrvatsku.
Zaustavljeno je svako vozilo, autobus, policajci su imali zadaću zapriječiti ulazak svima koji misle drukčije od onih koji slave ustanak. Zamislite samo moć organizatora ustanka koji mogu mobilizirati tolike policijske snage…..“
Pitanje političarima: Zašto hrvatska Vlada i Sabor podržavaju širenje mržnje, slavljenje zločina nad hrvatskim narodom?
Udruge „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“ je poručila našim političarima:
„Sramite se naših mrtvih kostiju, sramite se svakog branitelja, vi ste moralne nakaze i paraziti ovog društva. Niste u stanju zabraniti ovakve derneke šake pijanih i krvoločnih Jugoslavena. Još gore, stalno nam govorite o budućnosti, o tome kako trebamo zaboraviti prošlost, pa nismo mi ubijali i bacali ljude u jame, nismo mi napali tu smrdljivu Jugoslaviju nego ona nas, pa da trebamo zaboraviti.
Zar smo ginuli da nas ovako ponižavaju kosturi nepostojeće države. Kako uopće imate obraza govoriti o izborima i slaganju lista na kojima bi mi trebali zaokruživati vaša imena. Nemate trunke dostojanstva, niste dostojni ovog naroda. Gadljivi ste jednako kao i one nakaze ispod spomenika.
Zabranili ste prosvjed protiv USTANKA, zabranili Hrvatu da slobodno gazi po svojoj zemlji, a ako ste tako hrabri zabranite proslavu ustanka!…“
„A mi ćemo se boriti, pa makar zastavom i pjesmom, jer mi vas se ne bojimo, mi smo se vas odrekle, nama niste potrebni, pa ako treba živjeti ćemo po poruci koju je na Zemuničkoj gradini ispisao jedan vojnik slavne Zadarske 112. brigade: Jesti ću zemlju, piti ću kiše, jednom branitelju i ne treba više.“
Nema budućnosti, nema suživota dok se u Hrvatskoj slavi zločin nad Hrvatima i etničko čišćenje Hrvata s njihovih ognjišta. Istina o 27. srpnju 1941. se zna pa je vrijeme da se četnički derneci kojima se slave zločini zabrane.
Guest- Guest
jebo me irud sto ej katanec igrao i u dinamu..ja mislio samo u partizanujastreb wrote:Tema već postoji.
vuksadinare- Posts : 100111
2015-09-08
jastreb wrote:Tema već postoji.
ne postoji.. postoji samo nakaradna "čestitka" za dan pokolja nad Hrvatima
Guest- Guest
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
A čujte,zašto se ne pitate zbog čega je ustanak pokrenut?
Šta ste nekoliko dana prije ondje činili?
Šta ti misliš da bi se oni seljaci samo nako digli sa sjekirama i vilama protiv naoružane sile?
Šta ti misliš da bi se oni seljaci samo nako digli sa sjekirama i vilama protiv naoružane sile?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
....malo ih zbubali pa im bilo krivo..jastreb wrote:A čujte,zašto se ne pitate zbog čega je ustanak pokrenut?
2015-09-08
Četničko-komunistički - a može i suho-mokri, hladno-vrući, usko-široki, oštro-tupi, i bilo što što ti padne na pamet. Uživancija.
crvenkasti-
2014-04-17
ima neko da se razume u oružje? koliko ovaj tuđmanov mašingever može da ubije popova u minuti?
bora-corba- Posts : 501
2015-08-20
Niko ne pamti manje klubove.vuksadinare wrote:jebo me irud sto ej katanec igrao i u dinamu..ja mislio samo u partizanujastreb wrote:Tema već postoji.
2014-04-19
Kj fali? Nek se slavi. Još da je neradni dan, bila bi i ti hepi pepi, drugarice Metildo, komunistička kradljiva knjigovotkinjo.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
eh...vi ste odavno mali...tri komada grci vam uvalise ko kiriki za dobar dandzango wrote:Niko ne pamti manje klubove.vuksadinare wrote:jebo me irud sto ej katanec igrao i u dinamu..ja mislio samo u partizanujastreb wrote:Tema već postoji.
2015-09-08
Jako bitna tema
RayMabus- Posts : 183865
2014-04-11
Uvalićemo i mi njima na Karaiskakiju.vuksadinare wrote:eh...vi ste odavno mali...tri komada grci vam uvalise ko kiriki za dobar dandzango wrote:Niko ne pamti manje klubove.vuksadinare wrote:jebo me irud sto ej katanec igrao i u dinamu..ja mislio samo u partizanujastreb wrote:Tema već postoji.
2014-04-19
Eva_ wrote:Kj fali? Nek se slavi. Još da je neradni dan, bila bi i ti hepi pepi, drugarice Metildo, komunistička kradljiva knjigovotkinjo.
Kad ne znaš što bi odgovorio, uvrijedi ga; što je ipak mrvičak blaža inačica od „daj ga strijeljati“, „uhapsi“ ga ili ga optuži za protudržavnu djelatnost i ugrožavanje socijalističkog poretka. To je ujedno i „modus operandi“ suvremene svjetske „ljevice“: „Ako se ne slaže s nama onda je – fašist!“
Guest- Guest
RayMabus wrote:Jako bitna tema
ti ćuti jer će ova da te hapsi a to ti je inačica od „daj ga strijeljati“, „uhapsi“ ga ili ga optuži za protudržavnu djelatnost i ugrožavanje socijalističkog poretka. To je ujedno i „modus operandi“ suvremene svjetske „ljevice“
i nemoj da pišeš antisocijalističke i antihadezeovke pamflete na fejsbuk jer će da te hapse a to je inačica od streljanja
Last edited by bora-corba on 27/7/2017, 11:58; edited 1 time in total
2015-08-20
Zakaj ti je uvreda tvoja prošlost? Trebala si tada odbit krasti i frizirati bilance ako se sad tog dijela svoje povijesti sramiš.metilda wrote:Eva_ wrote:Kj fali? Nek se slavi. Još da je neradni dan, bila bi i ti hepi pepi, drugarice Metildo, komunistička kradljiva knjigovotkinjo.
Kad ne znaš što bi odgovorio, uvrijedi ga; što je ipak mrvičak blaža inačica od „daj ga strijeljati“, „uhapsi“ ga ili ga optuži za protudržavnu djelatnost i ugrožavanje socijalističkog poretka. To je ujedno i „modus operandi“ suvremene svjetske „ljevice“: „Ako se ne slaže s nama onda je – fašist!“
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
Eva_ wrote:Zakaj ti je uvreda tvoja prošlost? Trebala si tada odbit krasti i frizirati bilance ako se sad tog dijela svoje povijesti sramiš.metilda wrote:Eva_ wrote:Kj fali? Nek se slavi. Još da je neradni dan, bila bi i ti hepi pepi, drugarice Metildo, komunistička kradljiva knjigovotkinjo.
ko se od hadezeovaca srami od Obrovca do Agrokora za krađu? ko se od ovih zločinaca sa slike ispod šta su ubijali masovno popove i seljake srami? pa podižu im spomenike, samo ako promene zastavu
2015-08-20
Page 1 of 13 • 1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Similar topics
» Vidović Krišto : Skup u Srbu slavi genocidni pokolj nad Hrvatima
» Komšić: RS institucionalno veliča genocid, u Hrvatskoj se negira genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima
» Kada su na kokainu, rade izvrsno, ali kada nisu, znaju se dogoditi ozbiljni propusti
» Glasnović-Kada Dodik prizna Oluju i kada Hrvati u RS budu imali prava kao Srbi u Hrvatskoj možemo početi razgovarati?!
» "Haram" je s kršćanima slaviti Božić
» Komšić: RS institucionalno veliča genocid, u Hrvatskoj se negira genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima
» Kada su na kokainu, rade izvrsno, ali kada nisu, znaju se dogoditi ozbiljni propusti
» Glasnović-Kada Dodik prizna Oluju i kada Hrvati u RS budu imali prava kao Srbi u Hrvatskoj možemo početi razgovarati?!
» "Haram" je s kršćanima slaviti Božić
Page 1 of 13