'Nisam mogao protiv Tita, dao mi je sve...'
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
'Nisam mogao protiv Tita, dao mi je sve...'
“Za mene je to završena priča koja nema veze s antifašizmom. Tita pamtim kao osobu koja mi je omogućila da živim i radim nakon povratka iz ropstva, dao mi je pasoš, mogao sam da se školujem i putujem. Nisam želio sudjelovati u tome da se makne njegovo ime i to je sve”, kaže nam slavni oskarovac Branko Lustig koji je izazvao pravu malu pomutnju prije formiranja većine u Skupštini grada Zagreba kada je Bandiću otkazao suradnju i nije pristao glasati za micanje Tita s trga, gdje su HNK, Rektorat, Muzička akademija.
Ovih dana Lustig proživljava teške trenutke, razočaran što se uopće dao uplesti u mrežu politike. Poodmakla dob i bolest učinili su svoje, pa Lustig kaže “shvatio sam da sam prestar za takve stvari”. Njegov kratki ulazak u prostorije Skupštine, sa šeširom na glavi od kojeg se ne odvaja, očito je bio i posljednji kontakt s gradskom politikom.
Ovih dana Lustig proživljava teške trenutke, razočaran što se uopće dao uplesti u mrežu politike. Poodmakla dob i bolest učinili su svoje, pa Lustig kaže “shvatio sam da sam prestar za takve stvari”. Njegov kratki ulazak u prostorije Skupštine, sa šeširom na glavi od kojeg se ne odvaja, očito je bio i posljednji kontakt s gradskom politikom.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: 'Nisam mogao protiv Tita, dao mi je sve...'
Znači li to da odustajete od politike, prije svega one koja se kreira u Zagrebu?
- Da, neću dalje s tim. Shvatio sam da život ima svoj kraj, da su godine tu i da treba znati kada je dosta. Sada je upravo taj trenutak.
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/ispovijest-oskarovca-zrtvovanog-za-bandicev-dogovor-s-hasanbegovicem-branko-lustig-za-jutarnji-nisam-mogao-protiv-tita-dao-mi-je-sve/6372155/
- Da, neću dalje s tim. Shvatio sam da život ima svoj kraj, da su godine tu i da treba znati kada je dosta. Sada je upravo taj trenutak.
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/ispovijest-oskarovca-zrtvovanog-za-bandicev-dogovor-s-hasanbegovicem-branko-lustig-za-jutarnji-nisam-mogao-protiv-tita-dao-mi-je-sve/6372155/
2014-04-12
koji je igrac bandic da je zamanta ovog iskusnog lisca sto zamanta pola USA
2014-04-12
Pošteno.
Danas su protiv Tita glasni ponajviše oni koji su za njegove ere postigli i stekli u životu sve.
Danas su protiv Tita glasni ponajviše oni koji su za njegove ere postigli i stekli u životu sve.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ma Bandiću se smiješi Remetinec.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
Kažu da Tito ništa nije imao, pa ako je nekome nešto dao morao je nekoga opljačkati, zar ne?
Zna li se koga kad je ovaj slučaj u pitanju?
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
Opljačkati se nije imalo šta. Pavelić je zlato ponio sa sobom,a zemlja je bila uništena i valjalo se dizati iz temelja.Eroo wrote:Kažu da Tito ništa nije imao, pa ako je nekome nešto dao morao je nekoga opljačkati, zar ne?
I ti si za vrijeme Tite postigao i stekao sve.
2014-04-22
Bio u Titinoj vojsci,Titinu diplomu stekao,odhranila ga Titina Juga,vid ga ,zdrav i jak ,Ero,reci Titi -Hvala..jastreb wrote:Opljačkati se nije imalo šta. Pavelić je zlato ponio sa sobom,a zemlja je bila uništena i valjalo se dizati iz temelja.Eroo wrote:Kažu da Tito ništa nije imao, pa ako je nekome nešto dao morao je nekoga opljačkati, zar ne?
Guest- Guest
Nikad ne pljuj u bunar iz kojega si pio vodu-veli star narodna.pismejker wrote:Bio u Titinoj vojsci,Titinu diplomu stekao,odhranila ga Titina Juga,vid ga ,zdrav i jak ,Ero,reci Titi -Hvala..jastreb wrote:Opljačkati se nije imalo šta. Pavelić je zlato ponio sa sobom,a zemlja je bila uništena i valjalo se dizati iz temelja.Eroo wrote:Kažu da Tito ništa nije imao, pa ako je nekome nešto dao morao je nekoga opljačkati, zar ne?
2014-04-22
Tito je (bio i ostao) manga.
Legenda... Vrtni patuljci su vrtni patuljci.
Misle ako mu maknu bistu i trg da on neće i dalje biti i ostati legenda.
Hoće... A vrtni patuljci će i dalje ostati samo vrtni patuljci.
Jašta, eto nije ni vrtni patuljak više...provocator wrote:Tito je (bio i ostao) manga.
2016-07-22
Koje se laktare u drečavim haljinama i kese ko silovane vjeverice... Samo da ih se snimi blizu moćnog Trumpa ili barem ispred ograde.Eva_ wrote:I NATO konobarice.
Jeftina fufa ostaje to i kad navuče nekaj skuplju čipku na sebe, jeftina i vulgarna bez manira i stila. Hoda kao lički medvjed u štiklama.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
A misliš na Hasančeta... Onog kojeg si slavio a koji će još malo završiti u pizdilepematere.Eroo wrote:
Jašta, eto nije ni vrtni patuljak više...
Osim ako se ne kandidira za idući mandat na listi za dijasporu. Ipak on slavi ustaše i naziva ih šehidima.
A zna se gdje se najviše slave ti zlotvori (šehidi).
Eva_ wrote:I NATO konobarice.
Kraljica.
2016-07-22
Državne granice suvremene Republike Hrvatske povučene su poslije Drugog svjetskog rata i tu za stolom gdje se o tome odlučivalo trebalo je biti i braniti hrvatske interese. Eto, tu je za tim stolom bio, na našu sreću, Josip Broz . A da njega nismo imali te bi granice određivala Vlada Kraljevine u Londonu i Draža Mihailović na terenu. A da je Draža određivao granice Hrvatska bi se mogla vidjeti sa zagrebačke katedrale, ako bi je uopće i bilo. I samo se po sebi postavlja pitanje: Da nije bilo Josipa Broza, pa što bi to osamostalio Franjo Tuđman?
Pa sukladno tome evo odgovora onima koji su za preimenovanje Titovog trga.
naravno...svaki put kad prodjes pored bunara,zahvali bogu na vodi..jastreb wrote:Nikad ne pljuj u bunar iz kojega si pio vodu-veli star narodna.pismejker wrote:Bio u Titinoj vojsci,Titinu diplomu stekao,odhranila ga Titina Juga,vid ga ,zdrav i jak ,Ero,reci Titi -Hvala..jastreb wrote:Opljačkati se nije imalo šta. Pavelić je zlato ponio sa sobom,a zemlja je bila uništena i valjalo se dizati iz temelja.Eroo wrote:Kažu da Tito ništa nije imao, pa ako je nekome nešto dao morao je nekoga opljačkati, zar ne?
Guest- Guest
Ustašoidi i logika ko magarac i riblja peraja.provocator wrote:Državne granice suvremene Republike Hrvatske povučene su poslije Drugog svjetskog rata i tu za stolom gdje se o tome odlučivalo trebalo je biti i braniti hrvatske interese. Eto, tu je za tim stolom bio, na našu sreću, Josip Broz . A da njega nismo imali te bi granice određivala Vlada Kraljevine u Londonu i Draža Mihailović na terenu. A da je Draža određivao granice Hrvatska bi se mogla vidjeti sa zagrebačke katedrale, ako bi je uopće i bilo. I samo se po sebi postavlja pitanje: Da nije bilo Josipa Broza, pa što bi to osamostalio Franjo Tuđman?
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Grlić Radman: Nisam mogao vjerovati što Komšić govori, neka podnese ostavku ako je protiv konstitutivnosti
» Karamarko istračao sa sastanka: Nisam mogao ući u tripartitnu Vladu!
» Srpski mediji protiv Tita zbog Jasenovca
» KARAMARKO: “Zašto se kulturni radnici ne bune protiv Trga maršala Tita
» Peđa Mijatović: "Bilo mi je muka kad sam čuo skandiranje protiv TITA, država nam daje vodu da preživimo"
» Karamarko istračao sa sastanka: Nisam mogao ući u tripartitnu Vladu!
» Srpski mediji protiv Tita zbog Jasenovca
» KARAMARKO: “Zašto se kulturni radnici ne bune protiv Trga maršala Tita
» Peđa Mijatović: "Bilo mi je muka kad sam čuo skandiranje protiv TITA, država nam daje vodu da preživimo"
Page 1 of 3