AMERIČKI HLADAN TUŠ ZA PODGORICU
Page 4 of 6
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: AMERIČKI HLADAN TUŠ ZA PODGORICU
pizzon wrote:ne, oni su samo podsetili milu lopova da ne muti previse tamo gde mu nije mesto
Ako je crnogorska vlast za nešto nadležna, onda sasvim sigurno jeste za pitanje jezika koji je u službenoj upotrebi u Crnoj Gori. Sigurno neće dopustiti da im se bilo tko sa strane miješa u tu nadležnost.
Guest- Guest
Da,ratuju rad isindroma Čivava....naravno,ne postoji tako nesto,ali dobro opisuje situaciju
Guest- Guest
pa vidis da bas i nije takoslidingdoorsoperator wrote:pizzon wrote:ne, oni su samo podsetili milu lopova da ne muti previse tamo gde mu nije mesto
Ako je crnogorska vlast za nešto nadležna, onda sasvim sigurno jeste za pitanje jezika koji je u službenoj upotrebi u Crnoj Gori. Sigurno neće dopustiti da im se bilo tko sa strane miješa u tu nadležnost.
pizzon2- Posts : 1267
2017-05-25
Dosta "politike",valja poplacati racune..Bogu bozje,Vragu Vrazje,a usput na dobar kapucino..ajt zdravo pijoniri maleni...
Guest- Guest
pismejker wrote:Dobro pitanje,zasto su ratovali??
Reci mi jednu stvar.. Zasto Hrvat Hrvatu nikad nece oprostiti uspjeh?..ili Zasto Hrvat hratu proklinje kravu da krepe?? ili Zasto Srbin toliko gura da bude glavni na Balkanu?
Zašto su ratovali?
Zbog oštro suprostavljenih nacionalnih i državnih interesa.
Ako govoriš o hrvatskoj neslozi, onda moraš znati par stvari.
Prva je da su Srbi u puno većoj mjeri nesložniji u tim svojim internim raspravama od Hrvata, što zna svatko tko poznaje povijest nastajanja srpske nacije u kojem je SPC uspjela objediniti čitave gomile različitih etničkih pa čak i samo plemenskih skupina.
To se zadržalo do danas pa čak i jedan samoproklamirani četnik kao što je Bora Đorđević lijepo priznaje kako su Srbi najnesložniji narod na svijetu.
Otuda i ono famozno inzistiranje na izreci samo sloga Srbina spašava (CCCC) jer tamo gdje postoji i minimum sloge takvog inzistiranja nema jer nema razloga da ga bude.
Lokalpatriotizmi su u Srbiji puno više suprostavljeni nego u Hrvatskoj pa je zapravo jedini način da se oni slože izmišljanje vanjskog neprijatelja i huškanje na rat po bilo kakvim osnovama.
Kao drugo, u ratu se vidjelo da se tako nesložni Hrvati ipak vrlo brzo objedine kada je dogodi neka vanjska agresija na Hrvatsku, a to se vidi i po jednoglasnim odlukama u Saboru kada su u pitanju vitalni nacionalni interesi.
Guest- Guest
pizzon wrote:pa vidis da bas i nije takoslidingdoorsoperator wrote:pizzon wrote:ne, oni su samo podsetili milu lopova da ne muti previse tamo gde mu nije mesto
Pa jeste tako što će se pokazati u budućnosti. To je uostalom međunarodno-pravni standard koji krše upravo oni koji se petljaju u stvari u kojima nemaju baš nikakvih nadležnosti.
Guest- Guest
tako je.Fénix wrote:Naravno da postoji crnogorski jezik, isto kao što postoji i valencijski jezik iz španjolske pokrajine Valencia(a ne katalonski kako ga neki nazivaju).
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
pismejker wrote:ajt zdravo pijoniri maleni...
Ajd, ugodan ti dan. Koliko je to već uopće moguće po ovim vrelinama.
Guest- Guest
Ostavimo jezikoslovcima,a ne politikantima da donose zaključke o jezikoslovlju i jezicima.
Ja i ne sporim postojanje crnogorskog jezika. Ali to je isti jezik kao i srpski.
Ja i ne sporim postojanje crnogorskog jezika. Ali to je isti jezik kao i srpski.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
ali svijet razlikuje american english i british english as wellpismejker wrote:pizzon wrote:da, ne postoji austrijski, ili svajcarski nemackipismejker wrote:na prostorima ex_juge,postoje samo tri jezika...Slovenski,hrvatsko-srpski i makedonski..svi medjusobno prilicno razumljivi,narocito hrvatsko-srpski,svi skupa juznoslavenski jezici..i dosta sranja...
Svi se vi dobro razumijete,ako hocete...radi 10 % max.razlike u rijecima,a koje opet i isto razumijete,tu se nes preseravate...
I Germani svi govore njemackim,nema austrijski jezik,nego dijalekt,kao i svapski....
Dajte najte kakati..
iako ima rezlike u mnogo cemu
mozda i vece nego izmedju srpskog i hrvatskog
cudo zivo nakon klanja izmedju Engleza i amera i fajta za Neovisnost,Ameri nisu silom izmislili AMERIČKI jezik,eto cisto da pokazu prst Englezima..
Zato sto to u sustini jest Engleski,a ti mos pjevati borbene,mos reci americki dijalekt..
Guest- Guest
ali je engleski
razlikujemo se i mi,
ima novosadski, beogradski i niski )
zatim, specijalni )
leskovacki, pirotski i td.
razlikujemo se i mi,
zatim, specijalni )
2017-05-25
Razlikuje poznavalac engleskog. Ja ne. Ali i oni koji razlikuju neće nikad izmišljati američki jezik,kao što nitko neće izmišljati švicarski,austriojski,rgentinski,brazilski,ili kanađanski jezik. Iako u španjolskom jeziku iz Španjolske i španjolskom iz Rgentine ima više razlika nego između hrvatskog i srpskog,a o razlikama u porrtugalskom iz PortuNoor wrote:ali svijet razlikuje american english i british english as wellpismejker wrote:pizzon wrote:da, ne postoji austrijski, ili svajcarski nemackipismejker wrote:na prostorima ex_juge,postoje samo tri jezika...Slovenski,hrvatsko-srpski i makedonski..svi medjusobno prilicno razumljivi,narocito hrvatsko-srpski,svi skupa juznoslavenski jezici..i dosta sranja...
Svi se vi dobro razumijete,ako hocete...radi 10 % max.razlike u rijecima,a koje opet i isto razumijete,tu se nes preseravate...
I Germani svi govore njemackim,nema austrijski jezik,nego dijalekt,kao i svapski....
Dajte najte kakati..
cudo zivo nakon klanja izmedju Engleza i amera i fajta za Neovisnost,Ameri nisu silom izmislili AMERIČKI jezik,eto cisto da pokazu prst Englezima..
Zato sto to u sustini jest Engleski,a ti mos pjevati borbene,mos reci americki dijalekt..
gala i onog iz Brazila da se i ne govori.
2014-04-22
PODGORICA - Broj Srba u Crnoj Gori porastao je u odnosu na prošli popis sa 32 na 35 odsto jer je politika režima naterala ljude da misle kako Srbi i Crnogorci nisu isto. Oni koji su se 2003. godine izjasnili kao Crnogorci, danas ne pristaju da se odreknu srpstva jer je to istorijska, a ne politička kategorija - kaže za “Blic” Goran Danilović, potpredsednik Nove, opozicione crnogorske stranke.
Više od 50 odsto govori srpski
Goran Nikolić, ekonomski analitičar i kolumnista IN4S, kaže za “Blic” da je, sudeći po rezultatima istraživanja, srpski jezik i dalje dominantan i da više od 50 odsto građana Crne Gore i dalje smatra da govori srpski, a ne crnogorski.
T. Spaić | 12. 04. 2011 -
znaci oko 35% oni koji su srbi pod 1
a koliko ima onih koji su srbi pod 2
to je isto prisutno u c.gori
a 5o% govori srpski
Više od 50 odsto govori srpski
Goran Nikolić, ekonomski analitičar i kolumnista IN4S, kaže za “Blic” da je, sudeći po rezultatima istraživanja, srpski jezik i dalje dominantan i da više od 50 odsto građana Crne Gore i dalje smatra da govori srpski, a ne crnogorski.
T. Spaić | 12. 04. 2011 -
znaci oko 35% oni koji su srbi pod 1
a koliko ima onih koji su srbi pod 2
to je isto prisutno u c.gori
a 5o% govori srpski
Last edited by pizzon on 11/7/2017, 11:38; edited 1 time in total
2017-05-25
dosta ej razliak između hrvatskog i srpskog jezika..i da nije bilo obje jugoslavije...pitanje je koliko bi hrvata i srba znalo sto znaci koja rijec u oba jezika..prvenstveno mislim na one srbe iz srbijejastreb wrote:Razlikuje poznavalac engleskog. Ja ne. Ali i oni koji razlikuju neće nikad izmišljati američki jezik,kao što nitko neće izmišljati švicarski,austriojski,rgentinski,brazilski,ili kanađanski jezik. Iako u španjolskom jeziku iz Španjolske i španjolskom iz Rgentine ima više razlika nego između hrvatskog i srpskog,a o razlikama u porrtugalskom iz PortuNoor wrote:ali svijet razlikuje american english i british english as wellpismejker wrote:pizzon wrote:da, ne postoji austrijski, ili svajcarski nemackipismejker wrote:na prostorima ex_juge,postoje samo tri jezika...Slovenski,hrvatsko-srpski i makedonski..svi medjusobno prilicno razumljivi,narocito hrvatsko-srpski,svi skupa juznoslavenski jezici..i dosta sranja...
Dajte najte kakati..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
glupost...ni novi sad ni beograd nisu države, a amerika i engleska jesu.pizzon wrote:ali je engleski
razlikujemo se i mi,
zatim, specijalni )
Guest- Guest
ja nemam otegotnih situacija u odnosu na razumevanje knjizevnog hrvatskog )
2017-05-25
ali nisu podneli zahtev da ne govore engleski )Noor wrote:glupost...ni novi sad ni beograd nisu države, a amerika i engleska jesu.pizzon wrote:ali je engleski
razlikujemo se i mi,
zatim, specijalni )
2017-05-25
ni ja s engleskim ili njemačkim.pizzon wrote:ja nemam otegotnih situacija u odnosu na razumevanje knjizevnog hrvatskog )
Guest- Guest
Noor wrote:ni ja s engleskim ili njemačkim.pizzon wrote:ja nemam otegotnih situacija u odnosu na razumevanje knjizevnog hrvatskog )
super, verujem da korsitis, konjuktiv I i konjuktiv II u nemackom )
2017-05-25
Ma razumjeli bi kao i što su razumjeli prije 1918. I onda su Srbi razumjeli Matoša i Krležu,a Hrvati Vuka Karadžića,ili pak Boru Stankovića.vuksadinare wrote:dosta ej razliak između hrvatskog i srpskog jezika..i da nije bilo obje jugoslavije...pitanje je koliko bi hrvata i srba znalo sto znaci koja rijec u oba jezika..prvenstveno mislim na one srbe iz srbijejastreb wrote:Razlikuje poznavalac engleskog. Ja ne. Ali i oni koji razlikuju neće nikad izmišljati američki jezik,kao što nitko neće izmišljati švicarski,austriojski,rgentinski,brazilski,ili kanađanski jezik. Iako u španjolskom jeziku iz Španjolske i španjolskom iz Rgentine ima više razlika nego između hrvatskog i srpskog,a o razlikama u porrtugalskom iz PortuNoor wrote:ali svijet razlikuje american english i british english as wellpismejker wrote:pizzon wrote:
da, ne postoji austrijski, ili svajcarski nemacki
Ne pričaj bedastoće.
2014-04-22
naravnopizzon wrote:Noor wrote:ni ja s engleskim ili njemačkim.pizzon wrote:ja nemam otegotnih situacija u odnosu na razumevanje knjizevnog hrvatskog )
super, verujem da korsitis, konjuktiv I i konjuktiv II u nemackom )
Guest- Guest
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Košarkaši Crvene Zvezde zbog napete situacije u Crnoj Gori nisu otputovali u Podgoricu
» Šilingov hladan tuš za Bosnu
» Hladan tuš iz Brisela za Srbiju
» HLADAN TUŠ VAŠINGTONA ZA PRIŠTINU!
» ''Ressler se mrtav hladan hvali radom HDZ-a u Slavoniji. Stvorili su pustoš''
» Šilingov hladan tuš za Bosnu
» Hladan tuš iz Brisela za Srbiju
» HLADAN TUŠ VAŠINGTONA ZA PRIŠTINU!
» ''Ressler se mrtav hladan hvali radom HDZ-a u Slavoniji. Stvorili su pustoš''
Page 4 of 6