AMERIČKI HLADAN TUŠ ZA PODGORICU
Page 2 of 6
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: AMERIČKI HLADAN TUŠ ZA PODGORICU
stari...vruce je...glavu u kantu hladne vode...i na hlađenjepizzon wrote:hahahaha,
eto, vucko govori i pise srpski, latinicom,
evo isto ko ja )
a sebe je ubedio da je to hrvatski ):)
hahahaha
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
ja ti lepo kazem da govrimo istim jezikomvuksadinare wrote:stari...vruce je...glavu u kantu hladne vode...i na hlađenjepizzon wrote:hahahaha,
evo isto ko ja )
hahahaha
samo ga drugacije zovemo !
to je stav i mnogih hrvatskih lingivista,
normalno i srpkih !
Last edited by pizzon on 11/7/2017, 08:58; edited 1 time in total
pizzon2- Posts : 1267
2017-05-25
ne govorimo istim jezikom....niti isto mislimo..niti jedemo...niti imamo iste hobije..pizzon wrote:ja ti lepo kazem da govrimo istim jezikomvuksadinare wrote:stari...vruce je...glavu u kantu hladne vode...i na hlađenjepizzon wrote:hahahaha,
evo isto ko ja )
hahahaha
samo ga drugacije zovemo !
2015-09-08
-ok, ne mislimo, to je normalno,
-ne jedemo, sad ne bih o tome,
ne znam sta time zelis da istaknes.
hobije, nemamo, ja vozim bicikl ( 20 km dnevno )
a ti lovis, ubijas zivotinje.
hobije, nemamo, ja vozim bicikl ( 20 km dnevno )
a ti lovis, ubijas zivotinje.
Last edited by pizzon on 11/7/2017, 09:01; edited 1 time in total
2017-05-25
....sto je prezvuštpizzon wrote:-ok, ne mislimo, to je normalno,
hobije, nemamo, ja vozim bicikl a ti lovis,
ubijas zivotinje.
2015-09-08
vuksadinare wrote:....sto je prezvuštpizzon wrote:-ok, ne mislimo, to je normalno,
ubijas zivotinje.
eh sad, šta je ovo ili ono
to su spcificni nazivi nekih jela ili predmeta
to su lokalni nazivi
2017-05-25
mi kazemo kruh vi hleb..di vidis slicnost?...da nije bilo jugoslavije ne bi znali bar 50% rijeci sto znaci...i zato kenjanje o istom jeziku je nevjerojatna bedastoca i podmetanje...pa sam vuk karađic je priznao kroz putovanje da ne moze razumjeti pola onog sto pricaju hrvati....jezik je postao cisto politicko sredstvo i cilj za ostvarivanje velikosrpskih ciljeva....jedan od ciljeva....i iskoristen je vrlo negativno u te svrhepizzon wrote:vuksadinare wrote:....sto je prezvuštpizzon wrote:-ok, ne mislimo, to je normalno,
ubijas zivotinje.
to su lokalni nazivi
2015-09-08
vuksadinare wrote:mi kazemo kruh vi hleb..di vidis slicnost?...da nije bilo jugoslavije ne bi znali bar 50% rijeci sto znaci...i zato kenjanje o istom jeziku je nevjerojatna bedastoca i podmetanje...pa sam vuk karađic je priznao kroz putovanje da ne moze razumjeti pola onog sto pricaju hrvati....jezik je postao cisto politicko sredstvo i cilj za ostvarivanje velikosrpskih ciljeva....jedan od ciljeva....i iskoristen je vrlo negativno u te svrhepizzon wrote:vuksadinare wrote:....sto je prezvuštpizzon wrote:-ok, ne mislimo, to je normalno,
ubijas zivotinje.
to su lokalni nazivi
te vase paralelne reci, kruh, tisucu i sl. koje su zvanicne,
knjizevne, kod nas svi znaju, i klinci, iako nema yuge.
vrlo brzo ukapiraju tih par reci i toliko.
normalno da ne znaju reci koje su specificne, lokanog karaktera,
to ne znam ni ja.
Last edited by pizzon on 11/7/2017, 09:17; edited 1 time in total
2017-05-25
i po tom principu i ceski,slovacki,slovenski,bugarski proglasiti srpskim ili hrvatskim..ja vrlo dobro razumijem slovacki i bugarski jezik...to su neviđene gluposti i politicka propaganda...i zbog takvih stvari se i ratovalo,ubijalo i ginulo...
2015-09-08
pizzon wrote:Američki tehnički komitet ISO 639-2, sa sedištem u Kongresnoj biblioteci u Vašingtonu, nije prihvatio kodifikaciju crnogorskog jezika, sa obrazloženjem da je u pitanju jedna od varijanti srpskog jezika.
Koga briga?
Republika Irska ima engleski kao službeni jezik.
Je li riječ o istim nacijama?
Nije.
Također primjer Austrije i Njemačke.
Dakle, velikosrbi opet na iste grablje.
Ali bez brige, sad će ljubo sa srdelicama i sijenom, samo što nije, pa će svatko dobiti što ga ide.
Last edited by slidingdoorsoperator on 11/7/2017, 09:18; edited 1 time in total
Guest- Guest
..."I Bog pomijesa jezike,ucini ih nerazumljivim narodima,i narodi ljuti,jer ništa ne razumijese,krenu ratovati jedni protiv drugih.."vuksadinare wrote:i po tom principu i ceski,slovacki,slovenski,bugarski proglasiti srpskim ili hrvatskim..ja vrlo dobro razumijem slovacki i bugarski jezik...to su neviđene gluposti i politicka propaganda...i zbog takvih stvari se i ratovalo,ubijalo i ginulo...
Guest- Guest
da nije bilo jugoslavije nitko ne bi kuzio pola rijeci..bilo bi to kao sto ja kuzim slovake,cehe,bugare....ceh ne tvrdi da ej slovacki jezik ceski i obrnuto..makar i oni su zivjeli u istoj drzavi...i duze nego hrvati i srbi...samo luđacima sa ovog prostora takvo sto moze pasti na pamet zbog suludih planova i imperijalizmapizzon wrote:vuksadinare wrote:mi kazemo kruh vi hleb..di vidis slicnost?...da nije bilo jugoslavije ne bi znali bar 50% rijeci sto znaci...i zato kenjanje o istom jeziku je nevjerojatna bedastoca i podmetanje...pa sam vuk karađic je priznao kroz putovanje da ne moze razumjeti pola onog sto pricaju hrvati....jezik je postao cisto politicko sredstvo i cilj za ostvarivanje velikosrpskih ciljeva....jedan od ciljeva....i iskoristen je vrlo negativno u te svrhepizzon wrote:vuksadinare wrote:....sto je prezvuštpizzon wrote:-ok, ne mislimo, to je normalno,
ubijas zivotinje.
to su lokalni nazivi
te vase paralelne reci, kruh, tisucu i sl. koje su zvanicne,
knjizevne, kod nas svi znaju, i klinci, iako nema yuge.
vrlo brzo ukapiraju tih par reci i toliko.
normalno da ne znaju reci koje su specificne, kolkanog karaktera,
to ne znam ni ja.
2015-09-08
na prostorima ex_juge,postoje samo tri jezika...Slovenski,hrvatsko-srpski i makedonski..svi medjusobno prilicno razumljivi,narocito hrvatsko-srpski,svi skupa juznoslavenski jezici..i dosta sranja...
Svi se vi dobro razumijete,ako hocete...radi 10 % max.razlike u rijecima,a koje opet i isto razumijete,tu se nes preseravate...
I Germani svi govore njemackim,nema austrijski jezik,nego dijalekt,kao i svapski....
Dajte najte kakati..
Svi se vi dobro razumijete,ako hocete...radi 10 % max.razlike u rijecima,a koje opet i isto razumijete,tu se nes preseravate...
I Germani svi govore njemackim,nema austrijski jezik,nego dijalekt,kao i svapski....
Dajte najte kakati..
Guest- Guest
cekaj, sta se ratovalo.vuksadinare wrote:i po tom principu i ceski,slovacki,slovenski,bugarski proglasiti srpskim ili hrvatskim..ja vrlo dobro razumijem slovacki i bugarski jezik...to su neviđene gluposti i politicka propaganda...i zbog takvih stvari se i ratovalo,ubijalo i ginulo...
mi nikome ne namecemo da svoj jezik naziva srpskim.
ali, mnogi imaju problem da pred svetom dokazu i odbrane
novonastale nazive nepostojecih jezika
2017-05-25
...jebote kako neces skuziti srpske rijeci..otisao si u jna gdje je sluzbeni jezik bio srpski...oces neces morao si ih nauciti...
2015-09-08
da, ne postoji austrijski, ili svajcarski nemackipismejker wrote:na prostorima ex_juge,postoje samo tri jezika...Slovenski,hrvatsko-srpski i makedonski..svi medjusobno prilicno razumljivi,narocito hrvatsko-srpski,svi skupa juznoslavenski jezici..i dosta sranja...
Dajte najte kakati..
iako ima rezlike u mnogo cemu
mozda i vece nego izmedju srpskog i hrvatskog
2017-05-25
..ne postoji hrvatsko-srpski osim za doba juge...da li se prije 1918 spominjao hrvatsko-srpski jezik..nije...pa ne postoji povijest od 1918 ili od 1945...pismejker wrote:na prostorima ex_juge,postoje samo tri jezika...Slovenski,hrvatsko-srpski i makedonski..svi medjusobno prilicno razumljivi,narocito hrvatsko-srpski,svi skupa juznoslavenski jezici..i dosta sranja...
Dajte najte kakati..
2015-09-08
Čelom unatrag...vuksadinare wrote:..ne postoji hrvatsko-srpski osim za doba juge...da li se prije 1918 spominjao hrvatsko-srpski jezik..nije...pa ne postoji povijest od 1918 ili od 1945...pismejker wrote:na prostorima ex_juge,postoje samo tri jezika...Slovenski,hrvatsko-srpski i makedonski..svi medjusobno prilicno razumljivi,narocito hrvatsko-srpski,svi skupa juznoslavenski jezici..i dosta sranja...
Dajte najte kakati..
Guest- Guest
pizzon wrote:da, ne postoji austrijski, ili svajcarski nemackipismejker wrote:na prostorima ex_juge,postoje samo tri jezika...Slovenski,hrvatsko-srpski i makedonski..svi medjusobno prilicno razumljivi,narocito hrvatsko-srpski,svi skupa juznoslavenski jezici..i dosta sranja...
Dajte najte kakati..
iako ima rezlike u mnogo cemu
mozda i vece nego izmedju srpskog i hrvatskog
cudo zivo nakon klanja izmedju Engleza i amera i fajta za Neovisnost,Ameri nisu silom izmislili AMERIČKI jezik,eto cisto da pokazu prst Englezima..
Zato sto to u sustini jest Engleski,a ti mos pjevati borbene,mos reci americki dijalekt..
Guest- Guest
pismejker wrote:..."I Bog pomijesa jezike,ucini ih nerazumljivim narodima,i narodi ljuti,jer ništa ne razumijese,krenu ratovati jedni protiv drugih.."
Nemam pojma odakle ti ovo jer takav citat ne postoji u Bibliji odnosno Postanku.
Dalje, ova priča je samo slikovit prikaz logike da kada ti nešto dobro ne ide, okrivi bogove.
Dalje, priča ne objašnjava unutaretničke odnosno građanske ratove između onih skupina koje govore vrlo sličnim ili čak istim jezicima, pa od takvih objašnjenja nikakve praktične koristi.
Guest- Guest
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Košarkaši Crvene Zvezde zbog napete situacije u Crnoj Gori nisu otputovali u Podgoricu
» Šilingov hladan tuš za Bosnu
» Hladan tuš iz Brisela za Srbiju
» HLADAN TUŠ VAŠINGTONA ZA PRIŠTINU!
» ''Ressler se mrtav hladan hvali radom HDZ-a u Slavoniji. Stvorili su pustoš''
» Šilingov hladan tuš za Bosnu
» Hladan tuš iz Brisela za Srbiju
» HLADAN TUŠ VAŠINGTONA ZA PRIŠTINU!
» ''Ressler se mrtav hladan hvali radom HDZ-a u Slavoniji. Stvorili su pustoš''
Page 2 of 6