Evropa previđa dešavanja na Balkanu
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Evropa previđa dešavanja na Balkanu
EU se nalazi na putu da, zbog bavljenja sopstvenim defektom, ignorisanjem i neinteresovanjem previdi opasne razvoje na jugoistoku, sa mogućim fatalnim posledicama, upozorava bečki dnevnik "Prese".
BEČ - EU se nalazi na putu da, zbog bavljenja sopstvenim defektom, ignorisanjem i neinteresovanjem previdi opasne razvoje na jugoistoku, sa mogućim fatalnim posledicama, upozorava bečki dnevnik "Prese".
List navodi da se upozorenja, u brojnim publikacijama, gomilaju da je Evropa na putu da "izgubi" države zapadnog Balkana.
Foto/wikimedia
BEČ - EU se nalazi na putu da, zbog bavljenja sopstvenim defektom, ignorisanjem i neinteresovanjem previdi opasne razvoje na jugoistoku, sa mogućim fatalnim posledicama, upozorava bečki dnevnik "Prese".
List navodi da se upozorenja, u brojnim publikacijama, gomilaju da je Evropa na putu da "izgubi" države zapadnog Balkana.
Foto/wikimedia
pizzon2- Posts : 1267
2017-05-25
Re: Evropa previđa dešavanja na Balkanu
Bečki "Prese": EU "gubi" Balkan, moguće fatalne posledice
Beč -- EU zbog bavljenja sopstvenim defektom ne vidi opasne razvoje na jugoistoku, sa mogućim fatalnim posledicama, upozorava bečki dnevnik "Prese".
IZVOR: TANJUG PONEDELJAK, 10.07.2017. | 09:44
List navodi da se upozorenja, u brojnim publikacijama, gomilaju da je Evropa na putu da "izgubi" države zapadnog Balkana. Medijsko interesovanje se povećava, i ponovo se šalju reporteri, objavljuju izveštaji, ukazuje "Prese".
Kao primer navodi magazin "Ojropeiše Rundšau" koji nikada nije iz vida ispustio Balkan, i koji u novom broju objavljuje upozorenje Vedrana Džihića da je Balkan "tempirana bomba" koja otkucava.
"Snažni ljudi rade na izgradnji svoje moći, nacionalizam je ponovo, na mnogim mestima, korišćen kao tehnika vladavine", istakao je Džihić, bečki ekspert za Balkan.
"Prese" navodi da je i nemački "Špigel" zapadno balkanske države nazvao "siročićima kontinenta" i upozorio da postoji osetno udaljavanje od evropskog projekta.
"To što EU kao simbol sigurnosti i blagostanja gubi na uticaju je razumljivo, koliko i opasno. Mir je ugrožen kako maskiranim težnjama Albanaca za zajedničkom državom, tako i željom za velikom moći srpskih nacionalista", ističe "Špigel".
Krakovski magazin "Nju istern Jurop" posvećuje "balkanskom karuselu" u letnjem izdanju čak 12 priloga, a među njima pisac iz Sarajeva Miljeno Jergović postavlja pitanje "Gubi li Evropa Balkan".
Takođe ovaj magazin posvećuje pažnju temi Balkana kao prostora za regrutovanje militantnih islamističkih grupacija, podsećajući da jedna četvrtina stranih boraca Islamske države, koji dolaze iz Evrope, dolaze iz Albanije, Bosne i Hercegovine, sa Kosova i iz Makedonije.
Pošto je Islamska država u Iraku i Siriji pod pritiskom borci povratnici bi mogli delovati kao upaljač na buretu baruta sastavljenog od eksplozivne verske i etničke mešavine, konstatuje magazin.
Beč -- EU zbog bavljenja sopstvenim defektom ne vidi opasne razvoje na jugoistoku, sa mogućim fatalnim posledicama, upozorava bečki dnevnik "Prese".
IZVOR: TANJUG PONEDELJAK, 10.07.2017. | 09:44
List navodi da se upozorenja, u brojnim publikacijama, gomilaju da je Evropa na putu da "izgubi" države zapadnog Balkana. Medijsko interesovanje se povećava, i ponovo se šalju reporteri, objavljuju izveštaji, ukazuje "Prese".
Kao primer navodi magazin "Ojropeiše Rundšau" koji nikada nije iz vida ispustio Balkan, i koji u novom broju objavljuje upozorenje Vedrana Džihića da je Balkan "tempirana bomba" koja otkucava.
"Snažni ljudi rade na izgradnji svoje moći, nacionalizam je ponovo, na mnogim mestima, korišćen kao tehnika vladavine", istakao je Džihić, bečki ekspert za Balkan.
"Prese" navodi da je i nemački "Špigel" zapadno balkanske države nazvao "siročićima kontinenta" i upozorio da postoji osetno udaljavanje od evropskog projekta.
"To što EU kao simbol sigurnosti i blagostanja gubi na uticaju je razumljivo, koliko i opasno. Mir je ugrožen kako maskiranim težnjama Albanaca za zajedničkom državom, tako i željom za velikom moći srpskih nacionalista", ističe "Špigel".
Krakovski magazin "Nju istern Jurop" posvećuje "balkanskom karuselu" u letnjem izdanju čak 12 priloga, a među njima pisac iz Sarajeva Miljeno Jergović postavlja pitanje "Gubi li Evropa Balkan".
Takođe ovaj magazin posvećuje pažnju temi Balkana kao prostora za regrutovanje militantnih islamističkih grupacija, podsećajući da jedna četvrtina stranih boraca Islamske države, koji dolaze iz Evrope, dolaze iz Albanije, Bosne i Hercegovine, sa Kosova i iz Makedonije.
Pošto je Islamska država u Iraku i Siriji pod pritiskom borci povratnici bi mogli delovati kao upaljač na buretu baruta sastavljenog od eksplozivne verske i etničke mešavine, konstatuje magazin.
2017-05-25
sto pre srbija bude deo eu i dobije podrsku u pravcu
disciplinovanja odredjenih elemenata utoliko pre ce
balkan biti bezbedniji.
suceljavanje zapada i rusije na balkanu jaca faktore
koji rade na razgradnji bezbednosti na balkanu a time
i eu, pa i u svetu.
jer, zapad osnazuje sve one koji nisu po volji rusije-
to yebe srbiju i srpski narod !
nešto moramo da napravimo !
politicka slika sa balkana prosto je prenesena na prostor ukrajine.
disciplinovanja odredjenih elemenata utoliko pre ce
balkan biti bezbedniji.
suceljavanje zapada i rusije na balkanu jaca faktore
koji rade na razgradnji bezbednosti na balkanu a time
i eu, pa i u svetu.
jer, zapad osnazuje sve one koji nisu po volji rusije-
to yebe srbiju i srpski narod !
nešto moramo da napravimo !
politicka slika sa balkana prosto je prenesena na prostor ukrajine.
Last edited by pizzon on 10/7/2017, 11:05; edited 1 time in total
2017-05-25
hrvatska se nigdje ne spominje, pa nije jasno zašto si u uvodnom postu postavio predmetnu kartu....
hrvatska je članica eu i nato pakta za razliku od ostalih država obuhvaćenih predmetnom kartom......
hrvatska je članica eu i nato pakta za razliku od ostalih država obuhvaćenih predmetnom kartom......
ne glumi,Totenkopf wrote:hrvatska se nigdje ne spominje, pa nije jasno zašto si u uvodnom postu postavio predmetnu kartu....
hrvatska je članica eu i nato pakta za razliku od ostalih država obuhvaćenih predmetnom kartom....
to nije srpksa karta
to je dato uz tekst
2017-05-25
T.- Posts : 17552
2014-04-14
tražio sam članak na stranici 'presse' ali ga nisam mogao naći, baš radi te karte ......
...to je ionako zamisljena karta velike srbije tu i tamo s nekim modifikacijama..pa su sad i zagorje utrpali u veliku srbiju i istru..Totenkopf wrote:u 'presse' ili 'rts' ?
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Totenkopf wrote:tražio sam članak na stranici 'presse' ali ga nisam mogao naći, baš radi te karte ......
verujem,
ali mene boli q sto ti imas komplekse
sto tebe jebe sopstveni izopaceni ego
ja sam dao kartu iz onog medija iz koga sam
otvorio temu
a ti kopaj i dalje
2017-05-25
vuksadinare wrote:...to je ionako zamisljena karta velike srbije tu i tamo s nekim modifikacijama..pa su sad i zagorje utrpali u veliku srbiju i istru..Totenkopf wrote:u 'presse' ili 'rts' ?
yebala vas karta
2017-05-25
link?pizzon wrote:ne glumi,Totenkopf wrote:hrvatska se nigdje ne spominje, pa nije jasno zašto si u uvodnom postu postavio predmetnu kartu....
hrvatska je članica eu i nato pakta za razliku od ostalih država obuhvaćenih predmetnom kartom....
to nije srpksa karta
to je dato uz tekst
Guest- Guest
http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=341816Noor wrote:link?pizzon wrote:ne glumi,Totenkopf wrote:hrvatska se nigdje ne spominje, pa nije jasno zašto si u uvodnom postu postavio predmetnu kartu....
to nije srpksa karta
to je dato uz tekst
http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=341816
znamo da ste bolesni zbog onoga sto niste
a zelite da budete, samo napred !
2017-05-25
dakle, priznaješ da se tekstualni dio članka kojeg si postavio ne podudara s grafičkim dijelom, jer se u tekstualnom dijelu članka ne spominje hrvatska, koja je međutim obuhvaćena u grafičkome dijelu 'onog medija iz koga si otvorio temu'?pizzon wrote:Totenkopf wrote:tražio sam članak na stranici 'presse' ali ga nisam mogao naći, baš radi te karte ......
verujem,
otvorio temu
a ti kopaj i dalje
prije bi se moglo kazati da urednici tog medija liječe neke svoje komplekse .....
2014-04-14
pizzon wrote:http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=341816Noor wrote:link?pizzon wrote:ne glumi,Totenkopf wrote:hrvatska se nigdje ne spominje, pa nije jasno zašto si u uvodnom postu postavio predmetnu kartu....
to nije srpksa karta
to je dato uz tekst
mi smo ono što vi niste, a želite da budete... članica EU i NATO
proteći će još vode Dunavom i Savom
Guest- Guest
Totenkopf wrote:dakle, priznaješ da se tekstualni dio članka kojeg si postavio ne podudara s grafičkim dijelom, jer se u tekstualnom dijelu članka ne spominje hrvatska, koja je međutim obuhvaćena u grafičkome dijelu 'onog medija iz koga si otvorio temu'?pizzon wrote:Totenkopf wrote:tražio sam članak na stranici 'presse' ali ga nisam mogao naći, baš radi te karte ......
verujem,
otvorio temu
a ti kopaj i dalje
prije bi se moglo kazati da urednici tog medija liječe neke svoje komplekse .....
drzave zapdnog balkana
podudara se,
karta podrzava prostor zapadnog balkana
kao pojam, koji obuhvata i hrvatatsku,
nevezano sto je postala deo eu,
hrvatska time nije izmestena sa svog stanista
ona je i dalje na prsotru zapadnog balana kao clanica eu
tako ce biti u neko dogledno vreme i srbijom
ulaskom u eu necemo pobeci sa zapadnog balkana
Last edited by pizzon on 10/7/2017, 11:38; edited 1 time in total
2017-05-25
heheheNoor wrote:pizzon wrote:http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=341816Noor wrote:link?pizzon wrote:ne glumi,Totenkopf wrote:hrvatska se nigdje ne spominje, pa nije jasno zašto si u uvodnom postu postavio predmetnu kartu....
to nije srpksa karta
to je dato uz tekst
mi smo ono što vi niste, a želite da budete... članica EU i NATO
proteći će još vode Dunavom i Savom
pa mi ne zelimo da budemo ustase
hahahahaha
2017-05-25
letimice sam preso preko teksta
nije navedena nijedna zemlja
sem z. balkan kao pojam
tu spada i hrvatska, cao !"
nije navedena nijedna zemlja
sem z. balkan kao pojam
tu spada i hrvatska, cao !"
Last edited by pizzon on 10/7/2017, 11:40; edited 1 time in total
2017-05-25
Tanjug pressTotenkopf wrote:dakle, priznaješ da se tekstualni dio članka kojeg si postavio ne podudara s grafičkim dijelom, jer se u tekstualnom dijelu članka ne spominje hrvatska, koja je međutim obuhvaćena u grafičkome dijelu 'onog medija iz koga si otvorio temu'?pizzon wrote:Totenkopf wrote:tražio sam članak na stranici 'presse' ali ga nisam mogao naći, baš radi te karte ......
verujem,
otvorio temu
a ti kopaj i dalje
Guest- Guest
pizzon wrote:Totenkopf wrote:dakle, priznaješ da se tekstualni dio članka kojeg si postavio ne podudara s grafičkim dijelom, jer se u tekstualnom dijelu članka ne spominje hrvatska, koja je međutim obuhvaćena u grafičkome dijelu 'onog medija iz koga si otvorio temu'?pizzon wrote:Totenkopf wrote:tražio sam članak na stranici 'presse' ali ga nisam mogao naći, baš radi te karte ......
verujem,
otvorio temu
a ti kopaj i dalje
drzave zapdnog balkana
podudara se,
karta podrzava prostor zapadnog balkana
kao pojam, koji obuhvata i hrvatatsku,
nevezano sto je postala deo eu,
hrvatska time nije izmestena sa svog stanista
ona je i dalje na prsotru zapadnog balana kao clanica eu
tako ce biti u neko dogledno vreme i srbijom
ulaskom u eu necemo pobeci sa zapadnog balkana
opet se tekst ne podudara s grafikom, jel vama laž ukorijenjena u genima ili što ?
2014-04-14
Noor wrote:Tanjug pressTotenkopf wrote:dakle, priznaješ da se tekstualni dio članka kojeg si postavio ne podudara s grafičkim dijelom, jer se u tekstualnom dijelu članka ne spominje hrvatska, koja je međutim obuhvaćena u grafičkome dijelu 'onog medija iz koga si otvorio temu'?pizzon wrote:Totenkopf wrote:tražio sam članak na stranici 'presse' ali ga nisam mogao naći, baš radi te karte ......
verujem,
otvorio temu
a ti kopaj i dalje
ne, vi lecite komplekse
hrvatska jeste z.balkan
pa se yebite ako vam ne odgovara
2017-05-25
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» OPASNI POTEZI BRISELA SA NESAGLEDIVIM POSLEDICAMA: Evropa pravi krvoproliće na Balkanu! :D
» Evropa se sasrala
» Kma,kme:Evropa je umral
» Londonistan , multikulti ....i to je Evropa .....
» Istocna Evropa nevreme
» Evropa se sasrala
» Kma,kme:Evropa je umral
» Londonistan , multikulti ....i to je Evropa .....
» Istocna Evropa nevreme
Page 1 of 3